精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

B

     Will life in the future be better, worse or the same as now? Fu-turologists(未来学家)predict that life will probably be very different in 2050.

First of all, it seems that TV channels will have disappeared by 2050. A computer will send the programme directly to the television. On the TV screen appear holograms(全息图),which are pictures with certain height, width and depth. We will be able to see, smell and touch the things that we see on televi?sion.

Water has become one of our most serious problems. Agriculture is changing and people are growing more fruit and vegetables to export. Demand for water will increase ten times in 2050. Some futurologists predict that water will be the cause of war if we don't act now.

    In transport, cars will run on new fuels and go very fast. A car will have com?puters to control its speed and there won't be any accidents. On the other hand, space planes will take people around the earth in about three hours. People will fly from Los Angeles to Tokyo by space plane in just half an hour.

In the field of technology, robots will have replaced people in factories. By 2050 , we will see robots everywhere. They do not ask for pay rises or go on strike, and they work 24 hours a day.

Medicine technology will have conquered many diseases by 2050 ; we will be able to help blind and deaf people see again and hear again. Scientists have discov?ered how to control genes. They have already produced clones of animals and will be able to produce clones of people and decide how they look, how they behave and how much intelligence they have. If you want all this to come true, you should study science and technology hard.

5.  What is the main difference between today's and 2050's TV?

  A.  We can use a computer to turn off the TV set.

B.  We can talk with the characters appearing on TV.

C.  We can choose whatever we like to see on TV.

D.  We can touch the things we see on TV.

6.  What isn't mentioned about the future in 2050 in the passage?

A. Technology.                   B. Medicine.

C. Movies.                       D. Agriculture.

7.  What will be more likely to cause the war in the future?

  A.  The lack of water.

B.  The less farmland.

C.  The shortage of robots.

D.  The more space planes.

8.  From the passage we can infer that by 2050 .

  A.  people will spend less time in studying

B.  more and more people needn't go to school

C.  people will have more time to relax or rest

D.  no patients will be found in the world

[文章大意]本文是一篇科幻类短文。文章介绍了在未来的2050年,人类社会可能会发生的种种变化。

5. D细节理解题。根据第二段最后一句"We will be able to see, smell and touch the things that we see on television."可知D项正确。

6. C细节理解题。本文的第三、五、六段分别提及了农业、科技和药物技术。文章没有提及电影,故选C项。

7. A 细节理解题。根据第三段最后一句"Some futurologists predict that water will be the cause of war if we don't act now."可知水可能是未来战争的起源,故A项正确。

8. C推理判断题。根据文章倒数第二段"In the field of tech?nology* robots will have replaced people in factories. By 2050, we will see robots everywhere. They do not ask for pay rises or go on strike, and they work 24 hours a day.,可知到2050年,机器人将会帮助我们做很多的事情,人类就有更多的时间娱乐和休闲,故C项正确。

题目来源:全品作业本高中英语必修3新课标人教版 > Period Two Grammar

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

2.    Spotted _________ ( shop) shoulder to shoulder with a girl, I felt very embarrassed.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

4.     How can we deal with the problem? ( His suggestion is+表语从句)

_________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

根据汉语意思完成句子

1. 科学家研究人类大脑如何运转,从而制造出电脑。

Scientists study ______________________ to make computers.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

2.    我怀疑他是否是个诚实的人。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

5. ―Dad, how do you like it if I buy a wallet for my mum's birthday?

 --________!

A. Don't bother      B.  That all depends

C. It couldn't be better  D.  It's a good deal

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

20. ―What has happened to you, Jim?

―    .I cut myself shaving this morning.

A. It's nothing    B. No idea

C. No problem    D. Forget it

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

1. [2014 •山东卷]―Is Anne coming tomorrow?

    .If she were to come, she would have called me.

A. Go ahead      B. Certainly

C. That's right   D. I don't think so

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

单词拼写

1.     The scenery beyond the mountain is _______ (难以置信地)beautiful.

查看答案和解析>>

同步练习册答案