精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
11.Maybe ten-year-old Elizabeth put it best when she said to her father,"Bu,Dad,you can't be healthy if you're dead."
Dad,in a hurry to get home before dark so he could go for a run,had forgotten to wear his safety belt--a mistake 75% of US population make every day.The big question is why.
There have been many myths about safety belt ever since their first appearance in cars some forty years ago.The following are three of the most common.
Myth Number One It's best to be"thrown clear"of a serious accident.
Truth:Sorry,but any accident serious enough to"throw you clear"is able going to be serious enough to give you a very bad landing.And chances are you'll have traveled through a windshield (挡风玻璃)or door to do it.Studies show that chances of dying after a car accident are twenty-five times in cases where people are"thrown clear".
Myth Number Two:Safety-bets"trap"people in cars that are burning or sinking in water.
Truth:Sorry again,but studies show that people knocked unconscious (昏迷) due to not wearing safety belts have a greater chance of dying in these accidents.People wearing safety belts are usually protected to the point of having in these accidents.People wearing safety belts are usually protected to the point of having a clear head to free themselves from such dangerous situation,not to be trapped in them.
Myth Number Three:Safety belts aren't needed at speeds of less than 30miles per hour (mph).
Truth:When two cars traveling at 30mph hit each other,an unbelted driver would meet the windshield with a force equal to diving headfirst into the ground from a height of 10metres.

25.The reason why father was in a hurry to get home was that heC.
A.wasn't feeling very well
B.hated to drive in the dark
C.wanted to take some exercise
D.didn't want to be caught by the people
26.Some people prefer to drive without wearing a safety belt because they believeA.
A.the belt prevents them from escaping in an accident
B.they will be unable to think clearly in an accident
C.they will be caught when help comes
D.cars catch fire easily
27.What is the advice given in the test?C
A.Never drive faster than 30 miles an hour.
B.Try your best to save yourself in a car accident.
C.Never forget to wear the safety belt while driving.
D.Drive slowly while you're not wearing a safety belt.

分析 本文讲述了关于使用安全带的几个误解.一些人认为安全带会阻止他们在事故中逃生,但是根据一系列测试结果,发现不系安全带才会导致危险的后果.所以作者建议开车时千万别忘了系安全带.

解答 25-27.CAC
25.C 考查细节理解.根据"Dad,in a hurry to get home before dark so he could go for a run"可知,父亲急着回家是想锻炼身体.故选C. 
26.A 考查细节理解.根据"Safety-bets"trap"people in cars that are burning or sinking in water"可知,有些人喜欢开车不带安全带,因为他们误认为安全带会阻止他们在事故中逃生.故选A.
27.C 考查细节理解.根据一系列测试结果可知,不系安全带会导致出事故时受伤很严重,所以开车时千万别忘了系安全带.

点评 阅读理解考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

1.boom繁荣;激增;(发出)隆隆声.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

2.假设你是李华,你的美国笔友Mike来信说中国书法很难学.就此请你用英语给他写一封回信,主要内容包括:1.学习书法的意义;
2.练习书法的技巧;
3.给他鼓励和信心.
注意:
1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头和结尾已为你写好,不计入总词数.
参考词汇:
书法calligraphy
毛笔writing brush
Dear Mike,
I'm sorry to know that you have difficulty in learning Chinese calligraphy.In fact,you are not alone.Manypeople,including many of my classmates,feel it hard to write with a writing brush.(高分句型一)
However,it is very important to learn the artistic handwriting of Chinese characters.Learning Chinese calligraphyis very helpful in learning more about Chinese culture and history.(高分句型二)Besides,written Chinese is well-known for its beauty.
If you want to be a good user of the writing brush,first you have to be patient.And second,you have tokeep practicing.Last but not least,you should pay attention to the use of calligraphy models.Just be confidentand practice hard and you'll be an expert in Chinese calligraphy.(高分句型三)
Best wishes.
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

19.When 18-year-old Jeanne said she was thinking ofvolunteering (志愿)to help the Make-A-Wish Foundation,everybody supported her.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

6.假定你是李华,你的加拿大笔友Jack来信说他在学校举行的诗歌朗诵赛(poetry recital contest)中获得了一等奖. 请用英语给他写一封电子邮件表示祝贺.
内容主要包括:
1.表达你的祝贺;
2.钦佩他的付出;
3.请他给你推荐一些英语诗歌.
注意1.词数100左右;
2.可适当增加细节以使行文连贯;
Dear Jack,
I am glad to hear that you won first prize in the poetry recital contest held inyour school.(高分句型一) Please accept my sincere congratulations.It is indeed a remarkable thing for you to have achieved so great a success considering you once had great trouble reading poems out loud and were scared to speak in public.(高分句型二)It must feel great to finally see your efforts pay off.Your success again proved that where there is a will,there is a way.(高分句型三)By the way,I have become interested in English poems recently.So would you please recommend some good English poems to me?
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

16.假定你是李华,是我校一名高二的学生,暑假你们班同学将赴山东省博物馆参观学习,想邀请外教Andy一起前往.请给他写封邮件,内容包括:
1.集合的时间,地点;
2.交通方式;
3.展览内容:中国剪纸,书画,文物(cultural relic)等.
注意:
1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯.
Dear Andy,
I'm very delighted to write a letter toinviteyou tovisit Shandong Museum for an exhibition.We plan to meet at the gate of our school at 7:00 am next Moneday and the school bus will be waiting for us at that time.(高分句型一)
The exhibition includes a collection of works created by some famous paper-cutting artists in China and some famous books and paintings.Besides,there is a show about Chinese culturalrelics.During the visit,I will show you aroundSpring City--Jinanand this is a good chance for you to enjoy yourself and learn more about Jinan.(高分句型二)
Would you please have a look atthe exhibition with me?I'd appreciate it if you could accept my invitation.(高分句型三) I'm looking forward to receiving your reply as soon as possible.
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

3.We've reached a strange-some would say unusual-point.While fighting world hunger continues to be the matter of vital importance according to a recent report from the World Health Organization (WHO),more people now die from being overweight,or say,from being extremely fat,than from being underweight.It's the good life that's more likely to kill us these days.
Worse,nearly l8million children under the age of five around the world are estimated to be overweight.What's going on?
We really don't have many excuses for our weight problems.The dangers of the problem have been drilled into us by public-health campaigns since 2001 and the message is getting through-up to a point.
In the 1970s,Finland,for example,had the highest rate of heart disease in the world and being overweight was its main cause.Not any more.A public-health campaign has greatly reduced the number of heart disease deaths by 80per cent over the past three decades.
Maybe that explains why the percentage of people in Finland taking diet pills doubled between 2001and 2005,and doctors even offer surgery of removing fat inside and change the shape of the body.That has become a sort of fashion.No wonder it ranks as the world's most body-conscious country.
We know what we should be doing to lose weight-but actually doing it is another matter.By far the most popular excuse is not taking enough exercise.More than half of us admit we lack willpower.
Others blame good food.They say:it's just too inviting and it makes them overeat.Still others lay the blame on the Americans,complaining that pounds have piled on thanks to eating too much American-style fast food.
Some also blame their parents-their genes.But unfortunately,the parents are wronged because they're normal in shape,or rather slim.
It's a similar story around the world,although people are relatively unlikely to have tried to lose weight.Parents are eager to see their kids shape up.Do as I say-not as I do.

28.What is the"strange"point mentioned in the first sentence?A
A.The good life is a greater risk than the bad life.
B.Starvation is taking more people's lives in the world.
C.WHO report shows people's unawareness of food safety.
D.Overweight issue remains unresolved despite WHO's efforts.
29.Why does the author think that people have no excuse for being overweight?C
A.A lot of effective diet pills are available.
B.Body image has nothing to do with good food.
C.They have been made fully aware of its dangers.
D.There are too many overweight people in the world.
30.The example of Finland is used to illustrateC.
A.the cause of heart disease
B.the fashion of body shaping
C.the effectiveness of a campaign
D.the history of a body-conscious country
31.Which would be the best title for the passage?A
A.Actions or Excuses?
B.Overweight or Underweight?
C.WHO in a Dilemma
D.No Longer Dying of Hunger.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

11.-Where did you get to know her for the first time?
-It was in our canteen                 we had meals while in college five years ago.(  )
A.thatB.whereC.whenD.which

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

12.
Arriving in New York
There are three airports in New York.When you arrive at one of them,you can take a bus or a taxi to any place in New York.
Eating out
There are many kinds of food in New York.And you shouldn't eat at McDonald's every day.There are good restaurants in Little Italy and Chinatown,for example.
Hotels
There are lots of good hotels in New York.The best is the Plaza on the 5th Avenue(大街),but you don't have to spend a lot in the city,there are lots of smaller hotels.The YMCA near the Central Park is great for young people.
Public Transport(交通)
In New York,there's a good bus and subway(地铁)service.If you are planning to use the subway a lot,you should buy a subway ticket for the journey because it's cheaper.But you don't have to use the public transport,there are lots of places you can go to on foot,such as the Empire State Building,the 5th Avenue and the Central Park.The New Taxis are a part of the city experience,so you should take at least one taxi during your visit!
Places to see
Finally,there are a lot of places to see in New York-the Times Square,the Statue of Liberty,and so on.And you shouldn't go home without climbing the Statue of Liberty to enjoy the scenery of the city.
Shopping
Shopping in New York is fun.There are big shops on the 5th Avenue.They are seven days a week.But be careful when you look at the prices; you have to pay a special 8% tax(税)on everything you buy in New York.
21.How many kinds of public transport are mentioned in the passage?B
A.Two.B.Three.C.Four.D.Five.
22.How much do you have to pay if you buy a book of 5 in NewYork?C
A.﹩5    B.﹩5.04    C.﹩5.4    D.﹩9
23.According to the passage,what must you do in New York?B
A.Do shopping
B.Climb the Statue of Liberty
C.Eat Australian and Chinese food
D.Stay at the best hotel-the Plaza.

查看答案和解析>>

同步练习册答案