精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
9.Before you make friends,you have to decide who you want to be your friends.Most people like to have friends who like to do the same kinds of things they do.
The quickest way to make a friend is to smile.When you smile,people think you are friendly and easy to talk to.It may not be easy at first to smile,but remember most people will stay away from a scared or angry looking face.
One easy way to start a conversation with someone is to say something nice about him.Think about how great you feel when someone says something nice to you.Doesn't it make you want to keep talking to that person?
Ask your new friends questions about themselves.Who's their favorite singer,where do they live,what do they do after school are all good questions to start a conversation.Make sure you have something to add to the conversation,too.When someone asks you a question,do have an answer for them.There is nothing that will stop a conversation quicker than a shrug for an answer.
Kids who show an interest in other kids and who are kind and friendly make good friends.Remember,everyone wants to be around people who like to do similar things and people who are nice to them.

33.This passage gives us some advice onC.
A.the importance of smile
B.what kind of person you can make friends with
C.how to start a conversation
D.how to make friends
34.Most people like to make friends with thoseA.
A.who share the same interest
B.who are sad every day
C.who are fond of talking
D.who say bad things to them
35.From the passage,if a kid wants to make good friends,he shouldD.
A.smile to others
B.show an interest in others
C.be kind and friendly.
D.All the above.

分析 本文是一篇科教类阅读,在你交朋友之前,你必须决定你想成为谁的朋友,大部分人想要叫朋友都做同样的事情.本文以此展开,主要讲述如何交朋友.最快捷的方式是微笑,以赞美的方式开始话题,还要投其所好,这样的话才能交到更多的朋友.

解答 33.答案:C.主旨大意题.根据第二段首句"The quickest way to make a friend is to smile"及第三段"One easy way to start a conversation with someone…"可知,本文给出了如何开始谈话的建议.故选C.
34.答案:A.细节理解题,根据首段"…do the same kinds of things they do"及末段"…do similar things"可知,志趣相投的人容易成为朋友.故选B.
35.答案:D.推理判断题.阅读全文,根据全文内容可推测出,想要交到好朋友应该,对他人微笑,表现出对他人的兴趣,以及亲切友好地对待他人.故选D.

点评 本文是一篇科教类阅读,题目涉及主旨大意题,推理判断题,细节理解题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

19.To lose weight,you should ______ the fatty foods and take more vegetables.(  )
A.cut offB.cut downC.cut outD.cut up

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.节日让我们享受生活,以我们的习俗为荣,并暂时忘却繁重的学业.(let)Festivals let us enjoy life,be proud of our customs and forget the heavy work for a while..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

17.The 7th China Garden Expo will be held in Jinan,the capital city of ShandongProvince(省).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

4.Tom is one of mycolleagues(同事),and we have been working in the same company for two years.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.This was the first time that Edwardhad visited (visit)our hometown.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

1.I asked herif/whether (是否)she had looked at a map yet.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

18.Around twenty years ago I was living in Seattle and going through hard times.I could not find (41)A work although I had a lot of experience and a Master's degree.
To my(42)D,I had to drive a school bus to (43)B my family.At the same time,I had some (44)C with different companies but they all(45)D to say I did not get the job.I went to the bus barn(车库),feeling (46)B.
Later that afternoon,(47)A doing my rounds through the town I had an inner wave rise from deep (48)B me and I thought"Why has my (49)C become so hard?"…
Immediately after this internal(内心的) scream,I (50)B the bus over to drop off a little girl.As she (51)D she handed me an earring saying I should keep it (52)D somebody looked for it.The(53)A  was stamped with words"BE HAPPY"Then it struck me.I had been putting all of my(54)D into what was wrong with my life rather than what was (55)B!
One night there was a phone call for me from the(56)D at a large hospital.She asked me whether I(57)B  do a one-day training for 200hospital workers.I said (58)C and got the job.
My day with the hospital workers (59)A very well.I got a great (60)C and many more days of work.To this day I know that it was because I changed my attitude to life.
41.A.satisfyingB.probableC.particularD.considerate
42.A.joyB.luckC.surpriseD.shame
43.A.meetB.supportC.supplyD.provide
44.A.meetingsB.conferencesC.interviewsD.reports
45.A.cameB.expectedC.hopedD.called
46.A.excitedB.disappointedC.worriedD.frightened
47.A.whileB.thoughC.unlessD.until
48.A.beyondB.insideC.uponD.beside
49.A.studyB.busC.lifeD.position
50.A.carriedB.pulledC.broughtD.held
51.A.took offB.put offC.gave offD.got off
52.A.as long asB.now thatC.as soon asD.in case
53.A.earringB.watchC.necklaceD.bag
54.A.moneyB.ideasC.strengthD.energies
55.A.realB.rightC.happyD.sad
56.A.nurseB.workerC.patientD.manager
57.A.shouldB.couldC.mustD.ought
58.A.noB.helloC.yesD.nothing
59.A.wentB.lookedC.fitD.appeared
60.A.comfortB.shockC.welcomeD.excuse.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.Chris and Lisa (61)are seated (seat) in the movie theater waiting for Steve to arrive.
Chris:I wonder what's keeping Steve?
Lisa:Oh,I forgot to tell you.He's not going to show up.He called just before we took off.
Chris:What kind of excuse did he give you this time?
Lisa:Something about his car (62)dying (die) again.
Chris:What a lot of nonsense!He doesn't even have a car.He gets around everywhere by bike.I don't know what he is trying (63)to pull (pull).The man is totally (64)unreliable (rely).
Lisa:You said (65)it.The man always lies.I don't know why we (66)have tolerated (tolerate) him for this long.(67)IfI can run into him tomorrow I'll tell him he made a big mistake this time.Man,I'm going to have a great time yelling at him.
Chris:Don't lose (68)your temper too much.One thing is certain.We'll never invite him to the movies again.By the way,do you know what this movie is about?
Lisa:All I know is that the critics criticized it seriously.They all said the star kept making mistakes saying his lines.(69)But you can always depend on one thing-if a critic thinks a movie is bad,it'll be (70)a huge success.

查看答案和解析>>

同步练习册答案