精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
2.On my first day of high school,I asked an eleventh-grader where my class was.And he told me it was"on the fourth floor,next to the pool."I found out five minutes later that we don't even have a fourth floor and there's no pool either!Besides that,I didn't have any trouble with the older kid.
       I think the biggest difference between middle and high school is the homework load (工作量) and size of the school.I went from maybe fifteen minutes of homework a night to several hours,so I had to learn how to make full use of time!Our class size is around 550,but joining in clubs,sports,music,and other activities at school makes it easier to get to know people in every grade.
 The best advice I can give about the years you spend in high school is to learn things for yourself,not just to get a good grade.There have been so many tests that I've prepared for the night before,gotten an A,and not remembered anything later.I've changed that this year,and I enjoy school so much more.Don't take easy classes just to have a simple year.If you have a choice between chemistry and sports,the first will prove to be a lot more useful!
While drinking and smoking might be present in some middle schools,they're also around in high school.I have a lot of friends who promised they'd never drink or smoke,but are now partying every weekend.If you have"fun"and spend your nights wasted instead of studying,you will regret it when you're applying for (申请) college.The"friends"who say you're a loser for not partying are really not your friends at all.It's hard to see your closest friends grow apart and go in different directions,but don't follow their footsteps.Create your own path in life and make your own decisions.
33.What happened to the author on his first day of high school?D
A.He had a fight with an eleventh-grader.
B.He fell into a pool on the fourth floor.
C.He was five minutes late for class.
D.He was fooled by a schoolboy.
34.The author advises high school students toA.
A.choose useful classes
B.give up sports
C.try their best to get good grades
D.get ready for tests the night before
35.The last paragraph mainly tells usA.
A.not to lose ourselves in high school
B.about the importance of making friends
C.not to go to any party in high school
D.about the trouble caused by drinking and smoking.

分析 本文主要讲述了高中阶段要注意的事项,并给出了相应的一些建议.

解答 33.D 细节理解题. 根据文章内容And he told me it was"on the fourth floor,next to the pool."I found out five minutes later that we don't even have a fourth floor and there's no pool either!Besides that,I didn't have any trouble with the older kid.作者问一个男孩教室的所在地,他给我指路的地方根本没有教室,结合选项可知D正确,被男孩愚弄了.
34.A 细节理解题.根据第三段的If you have a choice between chemistry and sports,the first will prove to be a lot more useful可知,作者是建议学生们应该选择有用的课程.故选A.
35.A 段落大意题.根据文章内容If you have"fun"and spend your nights wasted instead of studying,you will regret it when you're applying for (申请) college.The"friends"who say you're a loser for not partying are really not your friends at all.It's hard to see your closest friends grow apart and go in different directions,but don't follow their footsteps作者的一些朋友上了高中后开始抽烟、喝酒、虚度时光,作者觉得要和这些所谓的朋友断绝往来,把握好自己的人生,不要重蹈覆辙.由此可知,最后一段主要告诉我们在高中几年的学习生活中,不要迷失了自我.

点评 本文是人生感悟类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

12.-Will you attend the meeting this afternoon?
-But I ________ told anything about it.(  )
A.wasn'tB.am notC.haven't beenD.won't be

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

13.暑假即将来临,你班同学讨论了假期计划,提出了不同的看法,请根据下列提示写一篇有关讨论的英语短文,并谈谈你的看法.
优点缺点
待在家中花费少,舒适方便不能亲身了解外界
外出旅游增长知识,拓宽眼界花费多,旅途不便
注意:1.词数100左右
2.短文必须包括表中要点,可根据内容分段描述
3.可适当增加细节,以使行文连贯
4.参考词汇 拓宽 眼界--broaden horizon.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.I can not understand why Egypt will become so complicated ________ I understand more from the medium.(  )
A.beforeB.afterC.whileD.when

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

17.In a certain store where they sell puddings,the customers ______ to sample them before coming to a decision.(  )
A.are allowedB.is allowedC.allowD.have allowed

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.Last June,I (61)passed(pass) The Senior Entrance Examination and had the chance to go to Hebei No.3 High School,which made me very (62)excited(exciting).During the summer vacation,I had (63)agood time.I went traveling and visited some of my relatives.Of course,I enjoyed different kinds (64)offood.At the same time,I asked my elder brother and sister (65)to(help) me with my new lessons in senior high.
Now I am a student in Hebei No.3 High School,and I like the beautiful school very much.Teachers here are (66)friendly(friend) to us all.The foreign teacher is a man (67)called(call) Mr.Alex,who is short and funny.All of us can not help laughing when he gives us lessons.Besides,we have (68)more(many) subjects to learn than we had in junior school.
With the help of my new teachers (69)andclassmates,I think I can do well in all the subjects.In the future,I want to be one of the top(70)students(student) and pass the College Entrance Examination.I have made up my mind to make contributions to our motherland.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.All of his timeis (be) spent on books.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.The actress danced to the music gracefully(优雅地)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.Chocolates and ice cream often appeal to my young cousin.

查看答案和解析>>

同步练习册答案