精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
19.Looking for volunteers
Hi,all,
Fancy running a programme item or two?
We are looking for volunteers to run a number of programme items.If you meet one or more of the following requirements,we are very happy to hear about them at programme@dwcon.org
Have guitar,will travel
We have two sing-along items planned (one of them aimed specifically at kids).Unfortunately,one organizer had to leave for some personal reasons,so we need one or two people.We are happy to discuss what we had in mind,but this can be run in any way you want.
Have questions,can point
We have two panels(专家咨询组)for this year:panel on writing and panel on story archetypes(原型).
We are looking for two volunteers to run these panels as chair.The main responsibility will be to point at people with questions,and have a few questions/remarks(评述)ready in case the audience has no ideas yet.Or if you always want to know something of course.
Play recorder
On Friday evening we will have a karaoke-like programme item,and we are looking for one or two volunteers to act as"DJ".Music and equipment will be provided,so we mostly expect you to keep track of whose turn it is to sing
Have eyes for colour
Guess what,this is a paint-related item.We would like to make"rock puppets(木偶),and we need one or two volunteers to guide that.Paint and rocks will be provided.

21.The volunteers who will work on the two panels shouldC
A.be experts on writing.
B.be skilled at telling stories.
C.be good at asking questions
D.be experienced in chairing competitions
22.What is the duty of a volunteer"DJ"?B
A.To make sure the equipment works well.
B.To play records for the person who will sing.
C.To make plans for the karaoke-like programme.
D.To choose the right music for the person to sing.
23.What should the volunteers work as for the paint-related item?A
A.Guides.
B.Painters.
C.Organizers.
D.Chairpersons.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了对于不同工作的志愿者的寻找,他的工作条件以及工作内容.

解答 21.C.细节理解题.根据文章The main responsibility will be to point at people with questions,and have a few questions/remarks(评述)ready in case the audience has no ideas yet可知志愿者将在两个面板上工作需要善于询问问题;故选C.
22.B.细节理解题.根据文章Music and equipment will be provided,so we mostly expect you to keep track of whose turn it is to sing可知志愿者"DJ"的职责是跟踪记录唱歌的人;故选B.
23.A.细节理解题.根据最后一段We would like to make"rock puppets(木偶),and we need one or two volunteers to guide that可知志愿者应该为油漆相关的项目做引导;故选A.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

9.How many times have parents had to argue with their young son or daughter about getting their face out of their phone and focusing on the world around them?It's completely normal for parents of growing children to be concerned about their child's safety,but is their addiction to social media really harming them?
Social media was created to connect people with others online and has recently been added to smartphones,making it far more accessible than it originally was.This new way to easily be able to use social media has encouraged children and teens to begin to use sites such as Facebook,Twitter,and Insta gram frequently.Maturing teens and children are usually very timid(胆怯)when it comes to socializing with their families,which they sometimes view as"annoying".So,what do these kids use as a solution or an"escape"?The answer is simple.social media.
However,when they use social media for a large amount of time,parents tend to show concern for their child and blame social media for demanding their attention.
The word,"social",was entered into the term,social media,for a reason.Parents of growing teens don't seem to understand that.When they see their child using Twitter or Instagram they think that they are using it to get away from real world responsibilities.The truth,however,is that they are using it to connect with their close friends,make new friends,and receive information about what is currently happening in the modern world.
Children and teens are wrongly accused for using social media only for entertainment purposes and for huge amounts of time.Sure everyone who uses social media enjoys contacting their friends and viewing entertaining things,but how come children receive all of the blame for abusing it?Parents should really think about how social media can help children and teens learn and grow in the real world rather than it just being another distraction(分心事).
Social media as a whole has both positive and negative aspects,but after all of the feedback from pre-teens,teens,and parents is put together,it shows that media is actually helping the newer generations in their lives.
28.What causes the parents to be worried about their children?B
A.Using smartphones.     
B.Using too much social media.
C.Playing games online.      
D.Failing to socialize with families.
29.When social media is added to smartphones,it makesB.
A.smartphones operate faster          
B.it more convenient to use
C.children crazy about smartphones        
D.adults feel frequently disturbed
30.According to the fourth paragraph,children use social media toC.
A.kill time                           
B.entertain themselves
C.keep themselves informed            
D.connect with their parents
31.What's the writer's attitude towards children using social media?A
A.Supportive.   
B.Doubtful.   
C.Indifferent. 
D.Disapproving.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.She got a mark of 80 in the English contest,___ first among all the competitors.(  )
A.showingB.rankingC.singingD.naming

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:解答题

7.正巧这几天有空,去公园散步如何?(happen)It happens that we are free these days.What about/How about taking/having a walk in the park?或What about having a walk in the park as we happen to be free these days?.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

14._____by the English teacher for the high grade,I felt my effort finally paid off.
A.PraiseB.PraisedC.To praiseD.Praising

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

4.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及二个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:(1)每处错误及其修改均仅限一词.
(2)只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
I was really sad while I found my bicycle went wrong again.Tired of repairing it again and again,I decided buy a new one.After school,I went to a shop locating in the center of the city with a friend called Jack.The black bicycle attracted my eyes as soon as we went into the store.It looked very cool that I could hardly wait to ride ft.The shopkeeper told us that it was the latest style.He wanted to charge me for 800yuan,that was too high for me.I just couldn't afford such an expensive one.Then I choose another one,which cost him only 200yuan.It was not perfect,so it was much better than the old one.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

11.---When did the accident       ?
---I don't really notice it,maybe at 8o'clock.(  )
A.occurB.experienceC.recycleD.damage

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.From dawn to dusk,father works countless hours to support our family.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.Christopher Reeve was born in September,1952.He was in his first school play(61)when he was eight and he started to act in TV shows and films while he was still in college.He made many(62)successful(success) films and TV shows but he is most famous (63)forhis Superman films.(64)Unluckily (lucky),disaster(灾难) came in 1995when he fell from his horse and (65)broke(break) his back.The doctors did not expect him to live.(66)However,he made amazing progress.At first,he couldn't breathe without a machine,but he learnt to breathe on (67)hisown.He would never walk again but he started (68)a.new life with great courage.The second year after his accident,Christopher returned to film making  He also raised a lot of money(69)to promote(promote) medical research into back injuries.He made speeches all over the USA about his experiences.This not only drew public attention to research into back injuries but also encouraged a lot of people (70)living(live) with all kinds of problems.

查看答案和解析>>

同步练习册答案