精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

B

Around lunchtime today, my son and I were walking in our community's busy " downtown" area. We passed by a homeless man sitting on the street.

   Since I had no money on me, all we could give him was a smile and a good wish. As we walked on my son asked me "Didn't you have any money to give him?"―I said I don't have money, but why don't we ask him if he would like something to eat.

On our way back on that street after finishing our tasks, we saw the same man and asked him if he would like us to get him some lunch. His face bright?ened up and when I asked what he would like, he just said "anything is fine". So then, my son pointed to a rather nice looking "Parisian cafe" type of place across the street and we decided to go in there. Well, of course, it was lunch-time and the place was crowded! We stood in line for a while, looking at pas-tries(K皮糕点)that I knew we were not going to buy. Then we decided upon a hot sandwich for the homeless man.

   After ordering and paying by credit card, we sat and waited ... and waited-.- and after some unlucky events and with the order and the packing of a "to-go" box, we finally got out of there. My son said "I hope the man is still there!" And he was. And he was so happy (it took us so long, I'm sure he must have thought we weren't coming back)…it made our day. We came home, made ourselves some lunch, and enjoyed the rest of the afternoon.

6.  Why didn't the writer give money to the homeless man?

  A.  Because he was very poor, too.

B.   Because he had no money on him.

C.   Because he hated the homeless man.

D.  Because he was unwilling to help others.

7.  When asked if he would like some lunch, the homeless man felt .
A. surprised                     B. happy

C. terrible                      D. puzzled

8.  What did the writer buy for the homeless man at last?
A. A pair of socks.                B. Some pastries.

C. A hot sandwich.                D. A hot hamburger.

9.What is the best title of the passage?

A. The homeless                     B. Lunchtime

C. Sandwich                       D. My kind son

 6. B 细节理解题。根据第一段中的"…I had no money on me..."可知,答案为B项。

7.B细节理解题。根据第二段中的"His face brightened up and when I asked what he would like -"可知,当作者问他午餐想吃什么的时候,他的脸上露出了喜色。故选B项。

8.C细节理解题。根据第二段最后一句中的"Then we decided upon a hot sandwich for the homeless man."可知, 答案为C项。

9. B主旨大意题。根据第一段的首句"Around lunchtime today…"及下文可知,本文讲述了在午餐时间发生的一件关于午餐的事。故选B项。

题目来源:全品作业本高中英语必修3新课标外研版 > Period Two Grammar

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

1. [2014 •天津卷]My parents always      great importance to my getting a good education.

A. have      B. attach

C. accept      D. pay

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

3.________ was expected,the naughty boy failed in the exam again.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

9.   In the classroom there are 10 tables, _______you can sit there to read.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

15.  Three minutes of silence on May 19th were kept to mourn for those _______died in the earthquake.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

18. It is not our mistakes that define who we are; it is how we    from those mistakes that counts.

A. differ  B. suffer

C. prevent  D. recover

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

单词拼写

1.  An airliner c________ west of Denver last night and many people were killed.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

15. They did everything in their power to save the building dating back to the Qing Dynasty, but their efforts were     .

A. in turn       B.  in time

C. in vain         D.  in need

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

5.   His grandparents were born in the Qing Dynasty, while he was born in ______  1920s.

查看答案和解析>>

同步练习册答案