【题目】 ◆ Welwitschia mirabilis
Title: the world’s most resistant plant
It’s not pretty to look at, but welwitschia mirabilis is unique. It consists of only two leaves and a strong stem with roots. Two leaves continue to grow and the stem thickens and can grow to be almost 2 meters high and 8 meters wide. Its lifespan is 400 to 1,500 years. It can survive up to five years with no rain. The plant is said to be very tasty either raw or baked in hot ashes.
◆ Dionaea muscipula
Title: the Venus Fly Trap
Dionaea muscipula is the most famous carnivorous(肉食性的) plant due to the active and efficient nature of its unique trap. It may be famous, but it’s also threatened. It produces a short leaf that forms two sides of a trap. Each side contains some sensitive hairs. When it is touched two to three times, the trap will shut in less than a second, fast enough to catch flies and other insects. The leaf, once closed, produces some enzymes(酶) that slowly dissolve the insects and supply the plant with food.
◆ Rafflesia arnoldii
Title: the world’s largest flower
Rafflesia arnoldii, the largest flower in the world, is an exotic and rare plant. The flower is 3 feet across and weighs 15-24 pounds. However, you wouldn’t want to grow it in your garden. In a rainforest-type environment, it gives off a most unpleasant smell, which is somewhat like rotten meat. This is why it is often called the Corpse Plant by some natives of Indonesia where it comes. Its flowers only last for three days to a week.
◆ Euphorbia obese
Title: the Baseball Plant
Euphorbia obese is known as the Baseball Plant. Over-harvesting by plant collectors for its interesting and curious appearance has severely reduced the wild population. However, it has become very common now. By growing euphorbia obese in large numbers, many gardens have been working to ensure that the plants being traded and sold among plant collectors are not wild plants.
【1】From the passage, we know that __________.
A.welwitschia mirabilis is very beautiful
B.dionaea muscipula is famous for its trap
C.rafflesia arnoldii feels like rotten meat
D.euphorbia obese can be used as baseball
【2】According to the passage, rafflesia arnoldii __________.
A.shuts its trap two or three times in one second.
B.gives off a special smell to attract flies and insects
C.smells bad in a hot and wet environment
D.has a big flower, a strong stem and two leaves
【3】Plant collectors like euphorbia obese because __________.
A.it looks strange
B.it tastes delicious
C.it can be planted in the garden
D.it is worth a big fortune
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【解析】
本文是说明文。介绍了世界上几种比较独特的植物。
【1】细节理解题。根据第二部分Dionaea muscipula中的Dionaea muscipula is the most famous carnivorous(肉食性的) plant due to the active and efficient nature of its unique trap. It may be famous, but it’s also threatened.和When it is touched two to three times, the trap will shut in less than a second, fast enough to catch flies and other insects.可知捕蝇草是最著名的肉食植物,由于其活跃高效的特性和其独特的陷阱出名。当苍蝇和其他昆虫接触两三次后,捕蝇草的陷阱就会快速关闭将其逮住。故选B。
【2】细节理解题。根据第三部分Rafflesia arnoldii中In a rainforest-type environment, it gives off a most unpleasant smell, which is somewhat like rotten meat.可知Rafflesia arnoldii在雨林类型湿热的环境中,它会发出一种非常难闻的像腐肉的气味。故选C。
【3】细节理解题。根据最后一部分Euphorbia obese中Over-harvesting by plant collectors for its interesting and curious appearance has severely reduced the wild population.可知植物采集者因其有趣和好奇的外表而喜欢Euphorbia obese,故选A。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】听下面一段较长对话,回答以下小题。
【1】What’s the big problem of the woman?
A.She doesn’t know how to go to Japan.
B.She isn’t good at Japanese.
C.She doesn’t want to go to Japan.
【2】Why does the man think it is a chance for the woman?
A.Because she can make new friends.
B.Because she can learn a new language.
C.Because she can be a tour guide.
【3】How can the woman learn Japanese?
A.By learning from the Japanese who can speak English.
B.By asking a tour guide in Japan for help.
C.By attending a language school in Japan.
【4】What will the speakers do next?
A.Go for a walk.B.Have a drink.C.Travel together.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Macao is an interesting place and it has a long history. It is part of China and most people 【1】 (live) there are Chinese.
The first 【2】 (European) in Macao came from Portugal. More than four hundred years ago the Portuguese 【3】 (go) there to trade with China. Some settled and made their homes there. Strong forts (要塞) 【4】 (build) to guard the city and the harbor. They also built churches, schools, hospitals and other places. 【5】 (gradual) the city grew. People from many other countries came to live and work in Macao.
Today many people live in Macao. Some only go there to watch dog-racing or motor-racing 【6】 even to gamble with their money. But Macao is a quiet and 【7】 (peace) place. It is pleasant just to walk around and look at the old buildings and forts. You feel you are back in the old days. When you are hot and tired, there are small cool gardens to rest 【8】. When you are 【9】 (hunger), there are good restaurants with many kinds of food. Nearby are some islands, 【10】 are also nice to visit and are easy to get in. There are certainly a lot to see and to do in Macao.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】History is the best teacher. It ________ records the development path of each country and foretells the future to us.
A.apparentlyB.conventionallyC.faithfullyD.eventually
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】听下面一段较长对话,回答以下小题。
【1】Why does the woman talk with the man?
A.To borrow cups.B.To get some ideas.C.To buy some furniture.
【2】Where is the table in the man's office?
A.Behind the bookshelf.B.Next to the desk.C.In front of the sofa.
【3】What does the woman plan to do?
A.Arrange her new office.B.Visit the man's office.C.Use the man's laptop.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】White noise consists of________ collections of sounds at different frequencies,such as the dull noise of aircraft engines.
A.swiftB.fierceC.randomD.generous
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】—How is the result, doctor?
—Well, your health is ________ good, but you do have a few minor problems.
A.normallyB.frequentlyC.generallyD.regularly
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Policies have been made to help the province hard hit by the disaster to________economy.
A.reviewB.revealC.recoverD.reserve
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(︿), 并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。
It was raining light when I got up yesterday. After a quick breakfast, I took an umbrella with me and went to school in the hurry. It was fifteen minutes after school began. I was running quickly when I see an old man walking slowly in the rain. I stopped, wondered whether to help him or not, as I might be late for school. Then I made a decision walk him home. About ten minutes late, we arrived at his house. He thanked for me again and again. I smiled and said it was nothing. I was late when I got to school. Hearing my story, the head teacher, that was giving his lecture, praised me before all the student.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com