精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】阅读理解
Hilversum is a medium-sized city between the major cities of Amsterdam and Utrecht in the Gooi area of North Holland, the Netherlands. Unlike most of the Netherlands, Hilversum is actually in a hilly area with the soil mostly consisting of sand. Once called the Garden of Amsterdam, it still attracts travelers to come over to cycle and walk through the surrounding forests. They visit it for a relaxing day off from the urban madness. For Dutch people, Hilversum is all about textile (纺织) and media industries, and modern architecture.
In history, Hilversum was largely an agricultural area. Daily life was marked by farming, sheep raising and wool production. A railway link to Amsterdam in 1874 attracted rich traders from Amsterdam to Hilversum. They build themselves large villas (别墅) in the wooded surroundings of the town. One of the families moving in was the Brenninkmeijers, currently the wealthiest family of the Netherlands. They moved in after big success in the textile industry and aided a substantial textile industry in Hilversum. But the textile boom lasted only several decades. The last factory closed in the 1960s.
The change to a media economy started in 1920, when the Nederlandse Seintoestedllen Fabriek (NSF) established a radio factory in Hiversum. Most radio stations called in the large villas in the leafy areas of the town. Television gave another push to the local economy. Hilversum became the media capital of the Netherlands, and Dutch televison stars moved into the leafy neighborhoods surrounding the town.
In the early 1900s, modern architcts W.M. Dudok and J. Duiker placed hundreds of remarkable buildings in Hilversum. These modern architectural masterpieces (杰作) are so many that Hilversum almost feels like an open air museum. Dudok alone shaped most 20th century Hilversum and approximately 75 buildings in 1928-1931. It has wide international fame and is included in many architecture textbooks. The building has a remarkable shape and looks like a combination of “blocks”. Actually, one may start his journey of modern architecture by walking or biking the W.M. Dudok Architectural Route in Hilversum.
(1)Hilversum is different from most of the Netherlands in that ______.
A.it has a large population
B.it is cut off from big cities
C.it has many beautiful gardens
D.it is in a hilly area with sandy soil
(2)What was the greatest contribution of the Brenninkmeijers to Hilversum?
A.Building a railway link to Amsterdam
B.Helping its textile industry to develop
C.Constructing large villas for the poor
D.Assisting its agricultural industry
(3)The beginning of the media industry in Hilversum was marked by the establishment of ______.
A.a radio factory
B.the medial capital
C.a radio station
D.a TV station
(4)What is known about W.M. Dudok's Hilversum Town Hall?
A.It consists of approximately 75 buildings
B.It looks like an open air museum in the city
C.It is a classic example in architecture textbooks
D.It has shaped most of 20th century Hilvesum.

【答案】
(1)D
(2)B
(3)A
(4)C
【解析】本文是一篇说明文,介绍了荷兰Hilversum这一地区的地貌特征、工业发展和现代建筑。
(1)考查细节理解。根据第一段中的“Unlike most of the Netherlands, Hilversum is actually a hilly area …”可知Hilversum不同于荷兰其他地方之处在于它属于沙土丘陵地带。故选D项。
(2)考查细节理解。根据第二段中的“They moved in after big success in the textile industry and aided a substantial textile industry in Hilversum”可知Brennikmeijers为Hilversum 的纺织业做出了巨大的贡献。故选B项。
(3)考查细节理解。根据第三中的“The change to a media economy started in 1920, … established a radio factory in Hilversum”可知Hilversum传媒业兴起的兴起是以一家无线电厂的建立为标志的。故选A项。
(4)考查推理判断。根据最后一段中的“His master piece… It has wide international fame and is included in many architecture textbooks”可知W. M. Dudok's Hilversum Town Hall是建筑教科书中的一个典范。故选C项。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定你是李华,你收到了你的美国朋友Peter寄来的最新英文小说。请给他回信,告诉他礼物已收到,并回赠他一件礼物以及说明礼物的意义。
注意:1)词数100左右;
2)可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Peter,

Yours,
Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解
Parents who help their children with homework may actually be bringing down their school grades. Other forms of prenatal involvement, including volunteering at school and observing a child's class, also fail to help, according to the most recent study on the topic.
The findings challenge a key principle of modern parenting(养育子女) where schools except them to act as partners in their children's education. Previous generations concentrated on getting children to school on time, fed, dressed and ready to learn.
Kaith Robinson, the author of the study, said, "I really don't know if the public is ready for this but there are some ways parents can be involved in their kids' education that leads to declines in their academic performance. One of the things that was consistently negative was parents' help with homework." Robinson suggested that may be because parents themselves struggle to understand the task." They may either not remember the material their kids are studying now, or in some cases never learnt it themselves, but they're still offering advice."
Robinson assessed parental involvement performance and found one of the most damaging things a parent could do was to punish their children for poor marks. In general, about 20% of parental involvement was positive, about 45% negative and the rest statistically insignificant.
Common sense suggests it was a good thing for parents to get involved because "children with good academic success do have involved parents ", admitted Robinson. But he argued that this did not prove parental involvement was the root cause of that success." A big surprise was that Asian-American parents whose kids are doing so well in school hardly involved. They took a more reasonable approach, conveying to their children how success at school could improve their lives."
(1)The underlined expression "parental involvement " in Paragraph 1 probably means .
A.parents' expectation on children's health
B.parents' participation in children's education
C.parents' control over children's life
D.parents' plan for children's future
(2)What is the major finding of Robinson's study ?
A.Modern parents raise children in a more scientific way.
B.Punishing kids for bad marks is mentally damaging.
C.Parental involvement is not so beneficial as expected.
D.Parents are not able to help with children's homework.
(3)The example of Asian-American parents implies that parents should .
A.help children realize the importance of schooling
B.set a specific life goal for their children
C.spend more time improving their own lives
D.take a more active part in school management

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】听下面一段较长对话,回答以下小题。

1What sports are popular in John’s country?

A. Tennis and golf.

B. Football and swimming.

C. Table tennis and basketball.

2Which sport are most people afraid to try?

A. Golf. B. Table tennis. C. Extreme sports.

3Why do few people play golf in John’s country?

A. They don’t like it. B. It’s expensive for them. C. There’re few courses for it.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】听下面一段较长对话,回答以下小题。

1What is the man worried about?

A. Having tomorrow’s lessons. B. Getting along with his classmates.

C. Getting used to the new school life.

2What do they do before morning reading?

A. Hand in homework. B. Have breakfast. C. Do morning exercise.

3When must they arrive at school?

A. Before 7:20. B. Before 7:30. C. Before 8:00.

4What will the man do during the break after the second class?

A. Play with others. B. Listen to music. C. Buy something to eat.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】请根据以下提示,并结合具体事例,有英语写一篇短文。
Questioning is a bridge to learning. When you begin to doubt something and search for an answer,you will learn.
注意:1.无须写标题;2.除诗歌外,文体不限;3.内容必须结合你生活中的具体事例;4.文中不得透露个人姓名和学校名称;5.词数不少于120,如引用提示语则不计入总词数。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】听下面一段较长对话,回答以下小题。

1Why did the man put the paper on the floor?

A. He saw other people doing this.

B. The basket had been taken outside.

C. The basket was full.

2Where does the conversation most probably take place?

A. In the playground. B. In the classroom. C. At the back of the school.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假设你是美国洛杉矶高中留学的中国学生,在 “Our County's Culture” 课上,鸟向全班同学及老师介绍中国的传统节日-----端午节。请你写一篇稿子,包括以下要点:
端午节的时间及起源(农历五月初五);
端午节的习俗;
邀请大家在端午节那天一起包粽子。
注意:
①词数100左右;
②可以适当增加细节,以使行文连贯;
③开头已写好,不包含在字数内。
Dear class,
I am very honored to have the chance to

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

Tom was having much trouble get up in the morning and was always late with work. His boss wanted to fire him if he didn’t start coming on time, but he went to the doctor for a help. The doctor gave him some medicine and told him to take them before he went to bed. The man does as told and slept really well, wake up before the alarm had even gone off. He had time for a properly breakfast and was the first reach the factory. “Boss,” he said, “that medicine really works!” “I’m pleasing to hear it,” said his boss, “but where were you yesterday?”

查看答案和解析>>

同步练习册答案