精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
7.Why Do People Blink Their Eyes?
People blink(眨眼)their eyes tens of thousands of times every day.Scientists have long believed blinking was an involuntary movement and served mainly to keep the eyeballs wet.But a new study suggests it has a more important purpose.
An international team of scientists from the University of California at Berkeley studied the blinking of human eyelids.The journal Current Biology published their findings.The team said they found that blinking"repositions our eyeballs so we can stay focused"on what we are seeing.They said that when we blink our eyelids,the eyes roll back into their sockets-the bony area that surrounds and protects the eyes.However,the researchers found the eyes don't always return to the same position.They said this causes the brain to tell the eye muscles to reorganize our eyesight.
Gerrit Maus is the lead writer of the report.He serves as an assistant professor of psychology at Nanyang Technological University in Singapore.Maus said,"Our eye muscles are quite sluggish(迟缓的)and imprecise,so the brain needs to constantly adapt its motor signals to make sure our eyes are pointing where they're supposed to.Our findings suggested that the brain measures the difference in what we see before and after a blink,and commands the eye muscles to make the needed corrections."The researchers said that without such corrections our surroundings would appear unclear and even jumpy.They said the movement acts"like a steadicam(摄影稳定器)of the mind."
The researchers said they asked volunteers to sit in a dark room while staring at a small dot on a flat surface.They used special cameras to follow the volunteer's blinks and eye movements.After each blink,the dot was moved one centimeter to the right.The volunteers did not notice this,but the brain did.It followed the movement and directed the eye muscles to refocus on the dot.After the dot was moved in this way 30times,the volunteers'eyes changed their focus to the place where they predicted it would be.
Professor Maus said,"Even though participants did not consciously register that the dot had moved,their brains did,and adjusted with the corrective eye movements.These findings add to our understanding of how the brain constantly adapts to changes,commanding our eye muscles to correct for errors in our bodies'own hardware."

63.According to the new study,blinking eyes canB.
A.serve to keep the eyeballs wet
B.reposition eyeballs to stay focused
C.consciously correct eye movements
D.make our eyes adapt to motor signals
64.From the experiment,we can learn thatD.
A.volunteers could see the moving dot with special cameras
B.the eyeballs could stay in the place as they were predicted
C.participants were aware of the dot's movements to the right
D.the brain commanded the eye muscles to refocus on the dot
65.The underlined word"register"in Paragraph 5 probably meansA.
A.realize         B.refocus         C.reserve         D.reason
66.This passage shows thatC.
A.eye muscles are quite inactive and imprecise
B.the research is of great value in the eye movement
C.the brain plays an important role in seeing things clearly
D.volunteers control their blinks to follow the changes of the dots.

分析 本文主要讲述了科学家的研究成果:人们之所以眨眼睛是为了重新聚焦新的事物同时眨眼睛也可以起到保护眼睛的作用.

解答 63.B 细节题.根据文章内容,The team said they found that blinking"repositions our eyeballs so we can stay focused"on what we are seeing.They said that when we blink our eyelids,the eyes roll back into their sockets-the bony area that surrounds and protects the eyes最新的研究表明,人们眨眼睛是为了让我们更好的聚焦我们要看的事务.当眨眼睛的时候,我们的眼球会转动会得到重置,那样可以保护我们的眼镜,结合选项,故选B
64.D 细节题.根据文章内容,.However,the researchers found the eyes don't always return to the same position,They said this causes the brain to tell the eye muscles to reorganize our eyesight.研究表明,眼镜不会回到同一个点,科学家说我们的大脑支配着眼睛的肌肉去重新聚焦新的点,结合选项,故选D
65.A 词义猜测题.根据文章内容,After the dot was moved in this way 30times,the volunteers'eyes changed their focus to the place where they predicted it would be…Even though participants did not consciously register that the dot had moved,their brains did,and adjusted with the corrective eye movements参加实验的人在提供的那个点移动了30次以后,改变他们的视野点,尽管参加者们无意识的知道那个点的移动,可是他们的大脑是意识到了的,并相应的给眼睛传递信号,来让眼睛重新寻找焦点,结合选项,故选A
66.C 推理题.根据文章内容,These findings add to our understanding of how the brain constantly adapts to changes,commanding our eye muscles to correct for errors in our bodies'own hardware."这些研究结果表明,我们的大脑在支配我们看事物方面起着非常重要的作用.结合选项,故选C

点评 本文是一个科教类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

5.听下面一段对话,完成第16至20五道小题,每小题仅填写 一个词.听对话前,你将有20秒钟的时间阅读试题,听完后你将有60秒钟的作答时间.这段对话你将听两遍.
                      Taxi  Order  Form
Name (16)Cameron/CAMERON West
Time7o'clock on (17)Sunday morning
To the (18)airport
FromRegent (19)Hotel/HOTEL downtown
Phone No. (20)793-6826

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

18.The decision has been made ________a new school building be built next month.(  )
A.whyB.ifC.whetherD.that

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Doodles are signs which you draw unconsciously when you are holding a pen in your hand and just happen to start writing aimlessly.However,there is more to these"diagrams( 图形) of the unconscious"than what you see.Free from the restriction(limitation) of the conscious mind,they can be useful in finding your character and personality,and many of your secret hopes,ambitions,fears,and dreams.
Faces are a sign of sociability or lack of it.If you doodle happy,smiling faces,you have a friendly,out-going disposition(character) which people respond to,and you enjoy an active social life.If your faces are bad,this may mean hating others.Faces looking to the right are a sign of out-going personality and confident expectation about the future,to the left,a sign of shyness and self-control.
Bare or narrow trees show a lack of warmth.You've probably been disappointed in life or could even be suffering from a minor illness that needs attentin.If you build a house in layers( 层),each layer separate,you could be too proud,too eager to make your loved ones follow your order and jump to attention.A little untidiness in a house makes the people feel comfortable,safe and happy.
If your doodle looks like a web,you are making a cry for help in solving a problem,you feel trapped,and are seeking a way out; perhaps you even want to travel,try out new ideas and realize your ambitions.But you lack confidence to step out into the world on your own because of the web you've created around you.
32.One can probably have the wish to beAif he doodles a building with unconnected storeys.
A.a leader   
B.a self-controlled person  
C.a shy person   
D.an attentive person
33.If you doodle a face,you may do any of the following EXCEPTD.
A.lead an active life                  
B.lead an inactive life
C.want to get on well with others       
D.be in charge of others
34.What does the underlined word"doodle"mean in Paragraph 2?A
A.to draw without realizing what one is drawing
B.to draw carefully and attentively what one likes drawing
C.to write different things without certain limits
D.to write at home,mainly on the wall
35.What is the possible best title of the passage?B
A.Don't doodle,or you'll not be able to keep secret.
B.Recognize yourself with the help of doodles.
C.Doodling,an unpopular habit.
D.Doodling may cause untidiness.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Steven Jobs was born in 1955.He was an American businessman and inventor.He was the co-founder and chief executive officer (CEO) of Apple Inc.In the late 1970s,Steve,with Apple co-founder Steve Wozniak,Mike Markkula,and others,designed,developed,and marketed one of the first successful lines of personal computers,the Apple II series and later,the Macintosh.
Steve was among the greatest of American inventors-brave enough to think differently,and believed he could change the world and in fact,he had the power to change the whole world.By making computers personal and putting the Internet in our pockets,he has brought joy to millions of children and grownups.
Steve was fond of saying that he lived every day like it was his last.He changed the way each of us sees the world.Steve's brilliance,passion and energy were the source of countless innovations that enrich and improve all of our lives.The world is much better because of Steve.On October 5,2011,Steve died of cancer.The world has lost a visionary.We all feel sad about it.
13.Where can we find this passage?D
A.In a science book.
B.In a science fiction novel.
C.In a dictionary.
D.In a newspaper.
14.From the passage,we can know thatA.
A.It is cancer that took the Steve's life
B.Steve's brilliance,passion and energy enrich and improve all of our lives
C.Apple II series and the Macintosh have made computers personal and put the Internet in our pockets.
D.Steve was a businessman but not an inventor
15.What would be the best title for this passage?C
A.Steve Jobs'death                     
B.Our loss of a great CEO
C.A great inventor,Steve Jobs           
D.The great changes in our lives.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

4.阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息.首先,请阅读以下工作职位招聘信息:
A.We are looking for a store sales associate at one of the largest chains in the city.We're growing,so this is a chance for you.You need to have a high school diploma find very good communicative skills with customers.
B.APAC is looking for a data entry clerk who will input consumers'information into the database and keep track of received documents.Applicants should have a high school diploma and working knowledge of Microsoft Office.
C.We need a secretary who will arrange appointments,give information to callers,and sometimes do a little clerical work.Applicants should have a college diploma,two or more years,related experience and a driver's License.
D.We want a weekend caregiver with a part-time commitment on weekends.All shifts on weekends pay $3 more than our normal wages.Applicants should be at least 21 years old and can drive in order to get to clients'homes.
E.DFB Service Company is looking for part-time evening cleaners who will sweep and mop floors and stairs,empty all I trash cans,and maintain and clean bathrooms and break rooms.Cleaners will only work in the evening.
F.LC Center needs tutors in different subjects.We have students of different levels.Candidates should be available|during after-school hours and on weekends.They should have a Bachelors'degree and be willing to visit students in their home.

请阅读以下人员信息,然后匹配人物与工作职位:
46.Robby is a 22-year-old university student.He's always kind and nice to others.He's been working part time these years.Now he plans to get another part-time job on weekends to earn money for his travel next year.He's a good driver,so he thinks that adds to the chances for him to get a good job.D
47.Louis graduated from a high school a month ago,and he intends to work for a year or two before he enters a university for further education.Since he's kind of shy and doesn't like to talk much with people,he wishes to do something like clerical work with his good master of office software.B
48.Janice has been working as a teacher since she graduated from university three years ago.She wishes to travel around the world during her vocations,and that would cost a great deal of money,so she decides to find a part-time job after school every day or on weekends.She wonders what job she can find.F
49.Eddie studies at a college.He's from a family not so well off,so he has to work part time in the afternoon in a restaurant.He quitted his part-time job last week,however,since he has to attend classes most afternoons.Now he wishes to find another one so he can work in the evening.E
50.Anna wishes to start work after she finishes her study at high school in two weeks*time.She's good at building good relationship with people.She believes that early start in work will ensure greater possibility in success in life.The problem is that she*s not quite sure what she can start with.A.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

11.假如你是李华.你的美国笔友Martin正在某中文学校学习汉语,他来信向你咨询如何学好汉语.请你写一封回信,给他提一些建议.
注意:词数120左右.
Dear Martin,
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Does happiness have a scent?
    When someone is happy,can you smell it?
You can usually tell when someone is happy based on seeing them smile,hearing them laugh or perhaps from receiving a big hug.But can you also smell their happiness?Surprising new research suggests that happiness does indeed have a scent,and that the experience of happiness can be transmitted through smell,reports Phys.org.
For the study,12 young men were shown videos meant to bring about a variety of emotions while researchers gathered sweat samples from them.All of the men were healthy and none of them were drug users or smokers,and all were asked to abstain from drinking or eating smelly foods during the study period.
Those sweat samples were then given to 36 equally healthy young women to smell,while researchers monitored their reactions.Only women were selected to smell the samples,apparently because previous research has shown that women have a better sense of smell than men and are also more sensitive to emotional signaling-though it's unclear why only men were chosen to produce the scents.
Researchers found that the behavior of the women after smelling the scents-particularly their facial expressions-indicated a relationship between the emotional states of the men who produced the sweat and the women who sniffed them.
"Human sweat produced when a person is happy brings about a state similar to happiness in somebody who breathes this smell,"said study co-author Gun Semin,a professor at Koc University in Turkey.
This is a fascinating finding because it not only means that happiness does have a scent,but that the scent is capable of transmitting the emotion to others.The study also found that other emotions,such as fear,seem to carry a scent too.This ensures previous research suggesting that some negative emotions have a smell,but it is the first time this has proved to be true of positive feelings.
Researchers have yet to isolate(分离) exactly what the chemical compound for the happiness smell is,but you might imagine what the potential applications for such a finding could be.Happiness perfumes,for instance,could be invented.Scent therapies(香味疗法)could also be developed to help people through depression or anxiety.
Perhaps the most surprising result of the study,however,is our broadened understanding of how emotions get communicated,and also how our own emotions are potentially managed through our social context and the emotional states of those around us.
24.What is the main finding of the new research?C
A.Men produce more sweats.
B.Negative emotions have a smell.
C.Pleasant feelings can be smelt out.
D.Women have a better sense of smell.
25.The underlined part"abstain from"in Paragraph 3 probably meansA.
A.avoid          B.practice             C.continue           D.try
26.What is the application value of the new research?B
A.Perfumes could help people understand each other.
B.Some smells could be developed to better our mood.
C.Perfumes could be produced to cure physical diseases.
D.Some smells could be created to improve our appearance.
27.We can learn from the last paragraph thatD.
A.happiness comes from a scent of sweat
B.positive energy can deepen understanding
C.people need more emotional communication
D.social surroundings can influence our emotions.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.他们在回家的路上淋到大雨了.(catch)They were caught in the heavy rain on their way home..

查看答案和解析>>

同步练习册答案