7.Why Do People Blink Their Eyes?
People blink(眨眼)their eyes tens of thousands of times every day.Scientists have long believed blinking was an involuntary movement and served mainly to keep the eyeballs wet.But a new study suggests it has a more important purpose.
An international team of scientists from the University of California at Berkeley studied the blinking of human eyelids.The journal Current Biology published their findings.The team said they found that blinking"repositions our eyeballs so we can stay focused"on what we are seeing.They said that when we blink our eyelids,the eyes roll back into their sockets-the bony area that surrounds and protects the eyes.However,the researchers found the eyes don't always return to the same position.They said this causes the brain to tell the eye muscles to reorganize our eyesight.
Gerrit Maus is the lead writer of the report.He serves as an assistant professor of psychology at Nanyang Technological University in Singapore.Maus said,"Our eye muscles are quite sluggish(迟缓的)and imprecise,so the brain needs to constantly adapt its motor signals to make sure our eyes are pointing where they're supposed to.Our findings suggested that the brain measures the difference in what we see before and after a blink,and commands the eye muscles to make the needed corrections."The researchers said that without such corrections our surroundings would appear unclear and even jumpy.They said the movement acts"like a steadicam(摄影稳定器)of the mind."
The researchers said they asked volunteers to sit in a dark room while staring at a small dot on a flat surface.They used special cameras to follow the volunteer's blinks and eye movements.After each blink,the dot was moved one centimeter to the right.The volunteers did not notice this,but the brain did.It followed the movement and directed the eye muscles to refocus on the dot.After the dot was moved in this way 30times,the volunteers'eyes changed their focus to the place where they predicted it would be.
Professor Maus said,"Even though participants did not consciously register that the dot had moved,their brains did,and adjusted with the corrective eye movements.These findings add to our understanding of how the brain constantly adapts to changes,commanding our eye muscles to correct for errors in our bodies'own hardware."
63.According to the new study,blinking eyes canB.
A.serve to keep the eyeballs wet
B.reposition eyeballs to stay focused
C.consciously correct eye movements
D.make our eyes adapt to motor signals
64.From the experiment,we can learn thatD.
A.volunteers could see the moving dot with special cameras
B.the eyeballs could stay in the place as they were predicted
C.participants were aware of the dot's movements to the right
D.the brain commanded the eye muscles to refocus on the dot
65.The underlined word"register"in Paragraph 5 probably meansA.
A.realize B.refocus C.reserve D.reason
66.This passage shows thatC.
A.eye muscles are quite inactive and imprecise
B.the research is of great value in the eye movement
C.the brain plays an important role in seeing things clearly
D.volunteers control their blinks to follow the changes of the dots.
分析 本文主要讲述了科学家的研究成果:人们之所以眨眼睛是为了重新聚焦新的事物同时眨眼睛也可以起到保护眼睛的作用.
解答 63.B 细节题.根据文章内容,The team said they found that blinking"repositions our eyeballs so we can stay focused"on what we are seeing.They said that when we blink our eyelids,the eyes roll back into their sockets-the bony area that surrounds and protects the eyes最新的研究表明,人们眨眼睛是为了让我们更好的聚焦我们要看的事务.当眨眼睛的时候,我们的眼球会转动会得到重置,那样可以保护我们的眼镜,结合选项,故选B
64.D 细节题.根据文章内容,.However,the researchers found the eyes don't always return to the same position,They said this causes the brain to tell the eye muscles to reorganize our eyesight.研究表明,眼镜不会回到同一个点,科学家说我们的大脑支配着眼睛的肌肉去重新聚焦新的点,结合选项,故选D
65.A 词义猜测题.根据文章内容,After the dot was moved in this way 30times,the volunteers'eyes changed their focus to the place where they predicted it would be…Even though participants did not consciously register that the dot had moved,their brains did,and adjusted with the corrective eye movements参加实验的人在提供的那个点移动了30次以后,改变他们的视野点,尽管参加者们无意识的知道那个点的移动,可是他们的大脑是意识到了的,并相应的给眼睛传递信号,来让眼睛重新寻找焦点,结合选项,故选A
66.C 推理题.根据文章内容,These findings add to our understanding of how the brain constantly adapts to changes,commanding our eye muscles to correct for errors in our bodies'own hardware."这些研究结果表明,我们的大脑在支配我们看事物方面起着非常重要的作用.结合选项,故选C
点评 本文是一个科教类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.