精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
5.Selfies (自拍) have become an increasingly common way to capture memorable moments.When it comes to taking selfies,knowing the following tips can directly affect the quality of your final product.
The use of light is vital to improving image quality.Lights can help avoid shadows and create soft features on your face,so turn your face toward the main light source.If you want to be creative,play with light angles by turning your body,but make sure the photo is properly exposed and your face is lit from the front or the side.Besides,avoid taking selfies against the main light source or with overhead lighting.Additionally,natural light possesses a warmth that makes you look like you're glowing.
When taking selfies,angles also matter a lot.Hold the camera away from your face,and try to take photos both horizontally and vertically.If not,your face might look bigger than usual.Ideally,the universal selfie angle is 45 degrees above your head.But you should study your face at different angles because finding your best angle requires you having seen all of them.
One problem with selfies is that most have distracting backgrounds.You can always do more to show others your best side.Try to simplify the background by taking selfies outdoors or in spacious areas.Document yourself engaging in interesting activities--hiking with family members,visiting landmarks,or working out with friends.At least,you can make the photo appealing by getting rid of your outstretched arm or a background that's too busy.
You can also download some photo apps that allow you to adjust the lighting and contrast.Some apps offer useful filters,which can change your skin tone and eliminate pimples (粉刺) on your face.

25.To get an image of high quality,you need toC.
A.be under the light source B.be against the main light
C.face the main light source D.have the photo fully exposed
26.How can you find the angle that suits you most?A
A.Study your face at different angles.
B.Hold the camera far enough from you.
C.Keep the camera lower than your face.
D.Place the camera 45 degrees above your head.
27.Which of the following should be avoided when taking selfies?D
A.The use of natural light.B.A landmark as a background.
C.Changes of the skin tone.D.A busy background.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了自拍可以帮你捕捉难忘的时刻,因此它现在越来越普遍.那么怎么才能提高自拍的质量呢?这篇文章将会告诉你.

解答 25-27 CAD
25.C 细节理解题.根据文章第二段的Besides,avoid taking selfies against the main light source or withoverhead lighting.可知,想要效果好,就不能背着光,也就是说要迎着光,故选择C.
26.A 细节理解题.根据文章第三段的But you should study your face at different angles because findingyour best angle requires you having seen all of them.可知,要选好角度,就要从不同的角度看看你的脸,故选择A.
27.D 细节理解题.根据文章第四段的At least,you can make the photo appealing by getting rid of your outstretched arm or a background that's too busy.可知不要在背景很忙的地方自拍,故选择D.

点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

7.-Make sure that the lights are off before leaving.
-____.I'll turn them off.(  )
A.It dependsB.You can forget it
C.Got itD.Don't mention it

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

16.David:Hi,Linda,what are you doing?
Linda:Hi,David.I(41)am preparing(prepare) for the test tomorrow.
David:But(42)whyare you sitting here in the garden?
Linda:Well,the library is full and the classroom is too noisy.Are you ready(43)forthe test?
David:I am afraid not.I feel very nervous. We don't have much time (44)left(leave).
Linda:We can prepare together. Maybe that can help.
David:Good idea. How many units will be included in(45)thecoming test?
Linda:Three altogether. They are Unit 4,Unit5and Unit 6.
David:Really?I(46)thought(think) Unit 6would not be covered.
Linda:It is included(47)although/thoughit is only partly finished by our teacher. Now let's ask each other questions.You go first.
David:All right.Please name three European countries.
Linda:It's easy. France,Germany and Russia.I(48)caneven say more.
David:It seems you are(49)better(well) prepared than me. Now it's(50)yourturn to ask me questions.
Linda:OK. What are the seven continents of the world?
David:Asia,Europe,Africa,and err…I really can't remember them all.
Linda:Don't worry. You still have some time today to prepare.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

13.One of the school days that I remember is my first day of school.Being a first grader seemed exciting to me then,and I was really happy.I was to study in an all?girls school.My mother took me to the front door of the classroom and left.I didn't mind because I didn't want to appear too childish.
The classroom fitted about forty students with still some room to spare.We sat in groups,six tables per group.I chose a seat and sat there while waiting for other girls to arrive.It didn't take that long and the other tables were soon full.There wasn't much chatting going on,and it seemed my classmates were very shy.After all,it was a truly new environment for us.The girls in my group were also shy and most of them were looking down.Finally,a girl sitting in front of me broke the silence-she introduced herself as Amanda.She then burst_out speaking about her family.The four other girls paid attention to what she said with an occasional(偶尔的)nod sometimes.
I lost what she said a few minutes after that.The next thing I know was that she was already talking about her cat."Do you know its name?"she asked me.I was in little surprised at the sudden question.I thought about it for a while,and then finally answered."I don't know.It could be anything."The question was repeated to the other girls but with the same result.Amanda smiled proudly,happy that nobody could guess her cat's name.
"Its name is Coco,a female(雌性) cat.Oh,I almost forget-what are your names?"
36.How did the writer feel on the first day of school?B
A.Bored.
B.Excited.
C.Surprised.
D.Disappointed.
37.Which of the following is TRUE according to the text?D
A.The writer went to school by herself on the first day.
B.The classroom was crowded with forty students inside.
C.The writer had waited a long time before the other students took their seats.
D.The writer didn't pay much attention to what Amanda said.
38.The students didn't talk much to each other at first becauseC.
A.they were asked to keep silent
B.they didn't know what to begin with
C.they seemed to be too shy to speak
D.they didn't like their new school
39.The underlined phrase"burst out"in Paragraph 2means"A".
A.suddenly began  
B.angrily stopped
C.imagined  
D.avoided
40.We can learn from the text thatA.
A.Amanda was a girl liking talking
B.Amanda loved her dog very much
C.nobody paid attention to what Amanda was saying
D.Amanda had known the other girls'name before telling her story.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.Everythingthathe did seemed reasonable.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

10.由于不少孩子沉迷于网络游戏,互联网被许多家长憎恨.其实互联网本身没错,错的是错误使用网络的人.请你根据以下信息写一篇文章,题为"The Internet can benefit us a lot",谈谈网络的益处.
注意:1.开头已为你写好,不计入总词数;
         2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
         3.词数100左右.
*The Internet is the source of abundant information,and diverse people can turn to it.
*People comb through the webs for what is relevant to their needs for reference.
*Some people make appointments with doctors or others on the Internet.
*People can buy what they want on the Internet.
*People communicate with each other on the Internet.
*People have a distant education on the Internet.
*…
The Internet can benefit us a lot       Many parents hate the Internet because their children abandon themselves to the Internet.Actually,the Internet can benefit us a lot.The Internet,which diverse people can turn to,is the source of abundant information.People can comb through the webs for what is relevant to their needs for reference.They can not only make appointments with doctors on the Internet,but also buy what they want through the Internet.It's very convenient for people to communicate with each other on the Internet.What's more,it is likely that people have a distant education on the Internet.
So,it is the children,rather than the Internet that are to blame.We adults should help our children learn to use the Internet appropriately..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

17.People who disabled can talk with others easily nowadays.disabled前加are.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

14.A few years ago I had an"aha!"moment regarding handwriting.
I had in my hand a sheet of paper with handwritten instructions on it for some sort of editorial task.It occurred at first that I did not recognize the handwriting,and then I realized whose it must be.I finally became aware of the fact that I had been working with this colleague for at least a year,maybe two,and yet I did not recognize her handwriting at that point.
It was a very important event in the computerization of life-a sign that the informal,friendly communication of people working together in an office had changed from notes in pen to instant messages and emails.There was a time when our workdays were filled with little letters,and we recognized one another's handwriting the way we knew voices or faces.
As a child visiting my father's office,I was pleased to recognize,in little notes on the desks of his staff,the same handwriting I would see at home in the notes he would leave on the fridge-except that those notes were signed"dad"instead of"RFW".
All this has been on my mind because of the talk about The Rise and Fall of Handwriting,a book by Florey.She shows in her book a deep concern about the fall of handwriting and the failure of schools to teach children to write well,but many others argue that people in a digital age can't be expected to learn to hold a pen.
I don't buy it.
I don't want to see anyone cut off from the expressive,personal associations that a pen still promotes better than a digital keyboard does.For many a biographer,part of really getting to know their subjects is learning to read their handwriting.
What some people advocate is teaching one of the many attractive handwritings based on the handwriting of 16th-century Italy.That may sound impossibly grand-as if they want kids to learn to draw by copying classical paintings.However,they have worked in many school systems.

33.Why was the author surprised at not recognizing his colleague's handwriting?A
A.He had worked with his colleague long enough.
B.His colleague's handwriting was so beautiful.
C.His colleague's handwriting was so terrible.
D.He still had a 1ot of work to do.
34.The author's father wrote notes in penA.
A.to both his family and his staff
B.to his family in small letters
C.to his family on the fridge
D.to his staff on the desk
35.According to the author,handwritten notesC.
A.are harder to teach in schools
B.attract more attention
C.are used only between friends
D.carry more message.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

15.假如你是李华,你的英国笔友Peter即将完成学业,不久前来信就是否到中国工作询问你的意见.请根据以下提示回一封电子邮件:
(1)建议他来中国;
(2)阐述你的理由(就业机会多、所学专业受欢迎、不同的文化体验等);
(3)承诺可提供帮助.
参考词汇:专业 major
注意:
(1)词数100~120;
(2)文章开头和结尾已给出,不计入总词数;
(3)可适当增加细节,以使行文连贯.
Dear Pete,
I'm very glad to have received the letter you sent me last week.I have been thinking about the questions you asked me.From my point of view,you can choose to come to China afer finishing your studies.
For one reason,China's develpoment over the past 30 years offers quantities of job opportunities for the young.(高分句型一)What's more,what you are studying is badly needed in China nowadays.In fact,many big companied in our city are hoping to hire people like you.
For another reason,China is a country with so different cultures and traditions from the West that many foreigners enjoy living and working here.(高分句型二) Why not come and join them?I'm sure you'll adapt to the enviroment quickly.If you come,I will do what I can to help you.So what are you waiting for?
Best wishes.
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

同步练习册答案