精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】We considered a list of the best American books-but we’d need a whole issue to do them justice. Here are five that help define the national character. Most from a century or so ago, they still entertain, teach, and inspire us.

Moby-Dick by Herman Melville

First published in 1851, the adventure stories of Captain Ahab and his monomaniacal(偏执的) pursuit of the white whale draw us into a universe full of fascinating characters and stories.

The Education of Henry Adams by Henry Adams

Awarded the Pulitzer Prize in autobiography(自传) in1918, descended from one of America’s most famous political dynasties, Adams provides insight into his family, including his experience as a private secretary to his father, minister to England during the American Civil war.

Leaves of Grass by Walt Whitman

When Whitman published Leaves of Grass in 1855, he wanted to define the American experience-singing of the new country in a new voice, reflecting the great changes in the American literary world that had taken place during his lifetime.

Poems by Emily Dickinson

An enthusiastic poet whose works have had considerable influence on modern poetry, Dickinson’s frequent use of dashes, occasional capitalization(大写) of nouns, and unconventional metaphors(隐喻) have contributed to her reputation as one of the most inventive(创新的) poets of the 19th century American literature.

The Song of Hiawatha by Henry Wadsworth Longfellow

First published in 1855, this is Longfellow’s most popular and most recognized poem, the heroic life and death of a magic American Indian, sent by the Great Spirit to guide the nations in the ways of peace.

1Walt Whitman wrote Leaves of Grass in order to ______.

A. praise America and show the great changes in the American literary world

B. reflect the great changes in America that had taken place during his lifetime

C. give Americans encouragement in a new voice

D. show his talent and heroic life to us

2The underlined word “considerable” probably means “______”

A. satisfying B. exciting

C. inspiring D. great

3If you want to read a story about a magic American Indian, you can read ______.

A. Moby-Dick B. Leaves of Grass

C. Poems D. The Song of Hiawatha

4What’ s the purpose of the wirer writing this passage?

A. To make an advertisement for a bookstore.

B. To introduce several best American books to readers.

C. To tell stories of several famous writers.

D. To talk about some knowledge about literature.

【答案】

1A

2D

3D

4B

【解析】

本文是一篇说明文。介绍了我们认为最好的美国图书。它们能够准确地显示民族性格。一个世纪以来一直娱乐、教育和激励着人们。短文介绍了书的内容,作者以及出版的情况。

1细节理解题。根据reflect the great changes in the American literary world that had taken place during his lifetime.反映了在美国文学上的变化,故选D。

2词义猜测题。根据倒数第三段An enthusiastic poet whose works have had considerable influence on modern poetry, Dickinson’s frequent use of dashes, occasional capitalization(大写) of nouns, and unconventional metaphors(隐喻) have contributed to her reputation as one of the most inventive(创新的) poets of the 19th century American literature. 作为一名热情的诗人,他的作品对现代诗歌产生了相当大的影响,狄金森经常使用破折号,偶尔大写的名词,以及非传统的隐喻,这些都使她成为19世纪美国文学中最具创造力的诗人之一。由此可知,划线词的意思是相当大的,重大的。故选D。

3细节理解题。根据the heroic life and death of a magic American Indian,叙述了美洲印第安人的故事,故选B。

4细节理解题。根据短文的内容可知主要给读者介绍了几本美国的书,故选A。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均限一词。

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Last summer,I was going to visit a friend in Hangzhou.I went to the station to buy ticket.After get it,I turned back pick up my bag from the floor.To my shock,I found it had gone.Luckily I had all my money in my pocket,but the only clothes I had was those I was wearing on.I felt quite uneasy.When I finally arrived at my friend home,she lent me several change of clothes.I was very happy that I can wear clean but beautiful clothes at last.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】听下面一段较长对话,回答以下小题。

1What is the man?

A. A waiter. B. A salesman. C. A repairman

2Why does the woman want to keep the old TV?

A. To save money. B. To memorize the old days. C. To decorate the living room.

3What can we learn from the conversation?

A. The man offered good service.

B. The TV set can’t be as clear as before.

C. The woman complained about the man.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】British Museum Visitor Regulations

Admission

We Warmly welcome you on your visit to the Museum.In the interest of the security of all of our visitors we require you follow these Visitor Regulations.

Admission to the Museum is free,but we may charge for entry to some temporary exhibitions and events.

Opening hours

We open the Museum’S galleries daily from 10:00 am until 17:30 pm.We keep selected galleries open until 20:30 pm on Fridays.

The Museum’S Great Court is open from’9:00 am until 1 8:00 pm;except on Fridays when it remains open until 20:30 pm.

You may be asked by our staff to begin leaving up to ten minutes before closing time.

The Museum is closed 24—26 December and I January.

Food and drink

You aren’t allowed to consume food and drink inside the Museum,except in the places such as the restaurant and cafes or the forecourt.Families with children may use the Ford Centre for young visitors in the basement of the Museum’s Great Court at weekends and during school holidays.

Animals

If you have a disability,you may be accompanied in the Museum by your guide,assistant or companion animal.You aren’t allowed to bring animals into the Museum under any other circumstance.

Film,photography and audio(声音的)recording

Except the places that are indicated by notices,you’re permitted to use hand-held cameras (including mobile phones)with flash bulbs or flash units,and audio and film recording equipment not requiring a stand.You may use your photographs,film and audio recordings only for your own private and non—commercial purposes.

1What are the Visitor Regulations mainly intended for?

A. Protecting exhibits. B. Increasing entry charges.

C. Keeping visitors safe. D. Controlling the entry of visitors.

2Ⅵmen can visitors visit the Museum?

A. At 18:30 pm on Fridays. B. At 17:55 pm on weekends.

C. At 11:00 am on Christmas Day. D. At 10:15 am on New Year’s Day.

3What can visitors do in the Museum?

A. Record films for sale. B. Eat and drink as they like.

C. Take along their pet dogs. D. Take photos for personal use.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 No one can change the weather. Nobody can control the weather. But if we read correctly the signs around us, we can tell what the more important changes in the weather will be. This way of telling what the weather will be like on the following day or two is called weather forecasting. For many centuries and in all countries, people have studied the weather and tried to make weather forecasting. Rings around the sun are a sign of coming rain. Many people feel in their bones the coming of wet weather, their joints(关节) hurt. Some birds fly high if fine weather is coming, but they fly near the ground if rainy or stormy weather is on the way. It is probably because the insects which they are hunting fly low. If you see a rainbow during rainy weather, this is a sign that the weather will become clear and fine. If the stars twinkle clearly at night, then fine weather will continue. If a fog appears in the morning just above a river, then the day will be warm. If the sunset is mostly red in color, then the following day will be fine. If a rainbow appears in the morning, rainy weather will probably come. Most of the above sayings have been made by the people who have used their eyes and brains to make weather forecasting.

1People’s joints ache ______.

A.is a sign of coming rainB.without any reason

C.because they are illD.because of the insects

2The birds fly high and the stars twinkle clearly is a sign that the weather will ______.

A.be warmB.be rainy

C.become clear and fineD.be cold

3We must ______ to make weather forecasting.

A.use our eyes and brainsB.study the weather hard

C.read correctly the signsD.All of the above

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】翻译句子

1在老师的帮助下,我学会了如何处理这个问题。( help; deal

________________________________the teacher, I have learnt ______________________the problem.

2他是如此幽默以至于他的朋友们因为他的笑话而突然大笑。( so...that; burst词组 )

He was ______________________________his friends ________________________at his jokes.

3但是最重要的是(all的词组),我们应该养成早睡早起的好习惯。

But _________________, we should ______________________________going to bed early and getting up early.

4他没有信守诺言,为此他向老师道歉了。( word; apology词组 ; 定语从句)

He didn’t _______________________ , _____________________________________his teacher.

5很明显,吸烟对我们的健康有害。(it作形式主语,harm词组)

_____________________________smoking _______________________________our health.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

A.It was well organized.B.It was clean.

C.It was messed up.D.It was tidy.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Bob Dylan, the 75-year-old rock legend received the Nobel Prize for having created new poetic expressions within the great American song tradition. Sara Danius, permanent secretary of the Swedish Academy, said Dylan had been chosen because he was a great poet in the English speaking tradition.

Dylan, born on May 24, 1941 is an American songwriter, singer, artist, and writer. He has been influential in popular music and culture for more than five decades. Much of his most celebrated work dates from the 1960s. Early songs such as Tangled up in Blue, Blowing in the Wing and The Times Are a-Changing became anthems(颂歌)for the American civil fights and anti-war movements. Leaving behind his initial base in the American folk music revival(复兴), his six-minute single Like a Rolling Stone, recorded in 1965, enlarged the range of popular music.

Dylan’s lyrics(歌词)include a wide range of political, social, philosophical, and literary features. His recording career, spanning more than 50 years, has explored the traditions in American song---from folk, blues, and country to rock and roll, and rockabilly to English, Scottish, and Irish folk music, embracing even jazz and the Great American Songbook. Dylan performs with guitar, keyboards, and harmonica. Backed by a changing lineup of musicians, he has toured steadily since the late 1980s on what has been called the Never Ending Tour. His accomplishments as a recording artist and performer have been central to his career, but songwriting is considered his greatest contribution.

Since 1994, Dylan has published six books of drawings and paintings, and his work has been exhibited in major art galleries. As a musician, Dylan has sold more than 100 million records, making him one of the best-selling artists of all time. He has also received numerous awards including eleven Grammy Awards, a Golden Globe Award, and an Academy Award. In May 2012, Dylan received the Presidential Medal of Freedom from President Obama.

1Why was Bob Dylan awarded the Nobel Prize?

A. Because he invented many music expressions.

B. Because his lyrics in his songs rhymed like poems.

C. Because his works had the characteristics of Rock.

D. Because he changed the English speaking tradition.

2Which of Dylan’s works expended the area of popular music?

A. Like a Rolling Stone B. Blowing in the Wind

C. Tangled up in Blue D. The Times Are a-Changing

3According to the passage, Bob Dylan can be best described as ________.

A. knowledgeable and generous B. talented and socially responsible

C. thoughtful and warm-hearted D. hard-working and ambitious

4What is considered to be Dylan’s greatest contribution in his career?

A. Composing Poems. B. Giving performances.

C. Making records. D. Writing songs.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】(题文)When they got there, the village seemed deserted, the only sign of life ________ one or two dogs lying under some trees.

A. was B. were

C. being D. had been

查看答案和解析>>

同步练习册答案