【题目】If we are to help students develop reading skills in a foreign language, it is important to understand what is involved in the reading process itself. If we have a clear idea of how “good readers” read, either in their own or a foreign language, this will enable us to decide whether particular reading techniques are likely to help learners or not.
In considering the reading process, it is important to distinguish between two quite separate activities: reading for meaning (or “silent reading”) and reading aloud. Reading for meaning is the activity we normally engage in when we read books, newspapers, road signs, etc.; it is what you are doing as you read this text. It involves looking at sentences and understanding the message they convey, in other words “making sense” of a written text. It doesn’t normally involve saying the words we read, not even silently inside our heads.
Reading aloud is a completely different activity; its purpose is not just to understand a text but to convey the information to someone else. It is not an activity we engage in very often outside the classroom; common examples are reading out parts of a newspaper article to a friend, or reading a notice to other people who can’t see it. Obviously, reading aloud involves looking at a text, understanding it and also saying it. Because our attention is divided between reading and speaking, it is a much more difficult activity than reading silently; we often stumble and make mistakes when reading aloud in our own language, and reading aloud in a foreign language is even more difficult.
When we read for meaning, we do not need to read every letter or every word, nor even every word in each sentence. This is because, if the text makes sense, we can guess much of what it says as we read it.
【1】The passage is mainly about ____________.
A. reading skills B. silent reading
C. reading processes D. reading aloud
【2】The underlined word “stumble” in Paragraph 3 means ____________.
A. step over something and fall
B. repeat something or pause for too long
C. walk with heavy movements
D. speak in a fluent and confident way
【3】 We can infer from the passage that the author will continue to ____________.
A. discuss in detail how to read aloud
B. introduce some more reading activities
C. tell how good readers read in their own language
D. explain why we needn’t say the words when reading for meaning
【4】We can conclude that ____________.
A. reading silently is easier than reading aloud
B. to understand a sentence, you have to read all the words in it
C. silent reading involves looking at a text and saying the words silently to yourself
D. there’s no difference between reading in one’s own language and in a foreign one
【答案】
【3】C
【4】B
【5】D
【6】A
【解析】
试题分析:本文是一篇应用文。介绍阅读过程中,可分为两种活动,一类是默读,另一类是大声朗读。大声朗读比默读更难,大声朗读不仅需要看文本,理解还需要读出来,过程比默读更复杂。
【3】C主旨大意题。根据第一段If we are to help students develop reading skills in a foreign language, it is important to understand what is involved in the reading process itself.可知本篇文章主要讲的是阅读过程,故选C。
【4】B词义推测题。根据第三段and make mistakes when reading aloud in our own language,可以判断stumble和make mistakes 是近义词,在阅读过程中会出现错误,故选B。
【4】D推测判断题。根据最后一段When we read for meaning, we do not need to read every letter or every word, nor even every word in each sentence.可知当我们为了理解阅读时,不用读出每一个单词,由此推测下文会解释原因。故选D。
【6】A细节理解题。根据第二段it is a much more difficult activity than reading silently.可知大声阅读比默读要难。故选A。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】“实行低碳经济”,“过低碳生活”,现在已经成为了人们关注的热门话题。最近,你们班的同学就这个话题展开了热烈的讨论。请你根据下表提供的信息,给21st century 写篇文章,报道你们班级的讨论情况。
为什么要“实行低碳经济” | 1. 工厂排放有害物,人类活动产生大量二氧化碳,污染严重,环境恶化。 2. 随着人口的增长,自然资源将会耗尽 |
过低碳生活如何“从我做起” | ...... |
注意: 1. 对所给要点,逐一陈述,适当发挥。字数120左右。
2. 开头已经写好,不计入总字数。
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Phyllis Rawlins’ house was destroyed after a tornado swept through her town of Kokomo, Ind., on Sunday. Last summer, she lost 【1】 husband of over 40 years, Edgar. In the tornado’s rubble (瓦砾) , Rawlins searched 【2】 Edgar’s wedding ring. “Digging and praying. Digging and praying,” she told local station Fox 59.
“It was everything to me, because that’s one thing that I had,” she said.
Rawlins had been visiting family in Kentucky 【3】 the storm came through. She returned to find her home 【4】 (complete) in pieces. “This was the house that love built,” she told WTHR.
Without her husband 【5】 her house, she was determined to find the ring. But finding the exact position of it among the piles of rubble seemed to be 【6】 (hope).
Somehow, her brother 【7】 (spot) something under a piece of the roof and called her over. The ring, 【8】 (bury) in the rubble, had turned up.
“It was a miracle,” Rawlins said. “We both just hugged each other, crying. That was【9】 I had searched for,”
When all was lost, 【10】 special ring he left was finally found.
“I’m very strong with my faith, and I know that God is in control of everything, the good and the bad,” Rawlins said.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】—Jean, I didn’t do very well in this test.
—____. I’m sure you will make great progress if you improve the way you study.
A.Not at all
B.Don’t lose heart
C.I hope so
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Making friends is a skill. Like most skills, it improves with practice. 【1】 you want to meet people and make friends, you must take action. It is much 【2】 (easy) to communicate with people sharing your hobbies and interests. So join a club or a group, 【3】 you are likely to make new friends.
Many people are fearful when talking to new people. After all, meeting strangers means 【4】 (face) the unknown. Actually, most of our fears about dealing with new people come 【5】 doubts about ourselves. We imagine that other people 【6】 (judge) us, finding us too tall of too short, too this or too that. But don’t forget that they must be feeling the same way. Try to accept what you are, 【7】 you’ll feel more comfortable.
Try to act with 【8】 (confident) even if you don’t feel that way. When you enter a room full of strangers, such as a new classroom, walk tall and straight, look【9】 (direct) at other people and smile. If you see someone you’d like to speak to, don’t wait for him/her to start a conversation.
Just meeting someone new doesn’t mean that you’ll make friends with that person. 【10】 takes time and effort to develop a friendship.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】According to the data from Robb’s studies, men produce slightly ______ speech. But no sex difference in the reading task was found.
A. clearest B. clear C. clearly D. clearer
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】短文改错(共10小题; 每小题1分, 满分10分)
下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写上该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下面划一横线,并在该词下面写上修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从11处起)不计分。
例如:It was very nice to get your invitation to spend ∧ weekend with you. Luckily I was the am completely free then, so I’ll to say “yes”. I’ll arrive in Bristol at around 8 pm in Friday on evening. |
My favorite sport is playing basketball. In the middle school, I joined in the basketball team.
All the teammate practised hard after school. Once our team had match against another school’s.
At the very beginning, we were so nervous which we couldn’t cooperate very good, because thiswas the first time for us to compete with the school honor. In the half match they fell behind. Our team leader calls us together and said that we must get uniting in order to beat them. Then we tried our best and won the game at last. Play basketball makes me realize the importance of union and teamwork.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改仅限一次。
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
When I walked into the classroom, the teacher was handing in the tests. I was feeling very nervous. I had not studied at all the weekend as I had thought it would be easy test.
I went through the test for many times but I could only answer three out from the twenty questions. I did not want to fail the exam. Then , I put my book under my desk, opening it and started looking for the answer. The teacher wasn’t looking at me ,but I copied something. Suddenly, I felt a hand in my shoulder! The teacher caught me cheating. I don’t know what to say. Luckily, the teacher did not punish for cheating but instead gave me a second chance.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Amy Pankratz spent a few nights in the hospital with her daughter, Isabella, who caught a bad flu. “Lying in bed beside Isabella, I could hear the cries of children in pain, ”says Amy. “It completely broke my heart. ”
When Isabella was getting well and could leave her room, she wore her prized possession—a “superhero cape(短斗篷)”Amy had sewn to encourage her—and walked into the hallway. The pink cape was an instant hit with the other young patients, who were doing exercise around the nursing station. Then, all the kids were taking turns wearing the cape, giggling, ”Amy says. “These were some of the same children I had heard crying the night before, and here they were playing and having fun—kids just being kids! ”
From that moment on, Amy began making Comfort Capes for little ones battling with serious illnesses. “I felt God presenting an opportunity, ”she says. “I hoped Comfort Capes can help these kids feel brave, to lift some of the fear away. ”
Since then, Amy has made and donated more than 5, 000 capes in the United States. Amy usually pays for materials herself, although she accepts donations.
The capes she makes for kids in treatment are different from those her own children have. Before Amy starts to sew she learns what image or character the little boy or girl connects with. “ I choose the pattern, color and theme specially for each child,” explains Amy.
When she is not sewing, Amy is raising awareness of childhood cancers and looking into ways to
【1】What made Amy feel sad when she was staying with her daughter in the hospital?
A. Her daughters serious illness.
B. The cries of children in pain.
C. The tiredness from sewing the cape.
D. The illness of children in her daughters room.
【2】What purpose did Amy have when she began making Comfort Capes for sick children?
A. To make them feel warm.
B. To find friends for her daughter.
C. To make them happy and fearless.
D. To raise the awareness of childrens illness.
【3】According to the passage, we can get that the authors attitude toward Amys behaviour is ________.
A. indifferent B. neutral
C. negative D. supportive
【4】Which of the following can be the best title of the passage?
A. Turning Sick Kids into Superheroes
B. How to Treat the Sick Children
C. A Strong Mom Who Helps Others
D. Amy: a Considerate Woman
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com