精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
10."Home stay is a form of study abroad program.It allows the visitors to rent a room from a local(当地的) family to better under stand the local lifestyle.It also helps to improve the visitor's language ability,"said a teacher during a school meeting last term."Students who wish to learn more about foreign cultures or to get foreign experience should join this kind of holiday.I am sure you won't be disappointed(失望的)."
   After this special meeting,I always thought about this kind of holiday.Last month,I had a chance at last to go on such a holiday with some of my schoolmates and we went to London,a place where I had wanted to go since years ago.
As we were still young,we had a group leader who planned things for us and looked after us.After we got to London,we went to stay with different families.I was lucky that my host family(寄宿家庭) was a white couple who had a daughter about my age.They treated me as a daughter of their family during my stay there.They were interested in me and I learnt a lot of things from them,too.
The holiday was filled with activities every day.After breakfast,a local teacher would come to take us in his car.Then we would have classes or go on a sight-seeing trip to different places of interest like the Big Ben,the London Bridge,and the Buckingham palace.We would go back to our own homes after the activities.
The holiday was a valuable experience for me.I enjoyed every minute of it.Yet,time really flew fast.Three weeks later,we had to leave"home"for Hong Kong.
46.In the"home stay"program,a visitor canC.
A.learn more about holidays        
B.understand his culture better      
C.improve the language ability      
D.take part in forei gn meeting
47.The writer had wanted to visit London sinceB.
A.last month  
B.years ago  
C.the special meeting       
D.her stay abroad
48.The group leader shouldB.
A.make plans for the family       
B.take care of the students
C.stay with different families       
D.rent rooms to the students
49.The writer's host familyA.
A.was very kind to her             
B.went sight-seeing with her
C.had two white daughters          
D.was interested in her activities
50.From the passage,we know that the writerAin London.
A.wished to stay a little longer              
B.spent three weeks in her home
C.had classes in many interesting places               
D.helped the teacher take the students in a car.

分析 在国外游学选择什么样的寄宿方式?选择去当地居民家里住是一个不错的选择.我一直想要这样的机会,终于上个月和一些同学一起去了伦敦.我们住在不同的家庭里,而我选择的家庭让我学到了很多.每天都有各种各样的活动和出游.然而三个星期很快就过去了,这成了我宝贵的回忆.

解答 46.C:细节理解题.根据文章第一段的It also helps to improve the visitor's language ability.这个项目可以促进参观者的语言能力,选C.
47.B:细节理解题.由第二段a place where I had wanted to go since years ago,可知作者多年以前就想去伦敦,故选B.
48.B:细节理解题.根据文章第三段we had a group leader who planned things for us and looked after us,可知组长要做计划并且照顾我们,故选B.
49.A:细节理解题.根据文章第三段的They treated me as a daughter of their family during my stay there.可知这家人对我很好,选A.
50.A:推理判断题.根据最后一段.I enjoyed every minute of it.Yet,time really flew fast.我喜欢此次旅行的每一分钟,时间过得很快,判断我在伦敦过得很愉快,想多呆一会.选A.

点评 本篇文章主要是细节理解方面的题型,需要考生通过跳读迅速找到对应的句子进行详细理解,句子的理解可以结合上下文意思,通过逻辑推理得到.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:解答题

20.The man was frightening when he saw the tiger.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

1.Sorry for not having got what you wanted.She kept her mouth shut and just said __________.(  )
A.that's her feet of clay
B.a little bird told her
C.she wanted to kill the fatted calf
D.she was the salt of the earth

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

18.As we know,there are differences between Western culture and Chinese culture.We can see differences when we pay attention to the way some words are used.Let's look at the words about animals and ants.
Although dogs are thought to be honest and good friends of humans,most expressions in Chinese about the dog,for example,"a homeless dog","a running dog"and"a dog catching a mouse".have negative meanings.But in Western countries,people use"dog"to describe positive actions.In English,for example,"You are a lucky dog"means"You are a lucky person".And"Every dog has its day"means"Each person has good luck sometimes".However.Chinese love cats very much.But in Western culture."cat"is often used to describe a woman who is cruel(冷的).There are many other examples of how"cat"is used differently as well.
The rose is regarded(视为)as a symbol(象征)of love in both China and some Western countries.People think the rose stands for(代表)love,peace,courage and friendship. And the rose is the national flower of England,America and many other countries.
   The words about animals and plants are used in positive or negative ways in different cultures.We can learn about many differences in different cultures by comparing how some words are used
21.The word"dog"in Chinese usuallyC.
A.stands for peace          
B.stands for good luck  
C.has a negative meaning   
D.has a positive meaning
22."Every dog has its day"means"D".
A.Everybody in the world is lucky 
B.Each person has his own way of life
C.If one works hard,he's sure to succeed  
D.Everybody has a time in life to be lucky
23.Western people usually use"cat"to refer to"D".
A.a tired person            
B.a brave man
C.a homeless person        
D.an unkind woman
24.Which of the following is TRUE according to the passage?A
A."A lucky dog"means"a lucky person"in Western countries.
B.Chinese people prefer dogs to cats.
C.Western people consider cats to be good friends.
D.The rose is the nat ional flower of all the Western countries.
25. What does the writer talk about in the passage?B
A.Some words have both negative and positive meanings.
B.Different countries have different cultures.
C.The rose means the same in Chinese culture and Western culture.
D.Western culture and Chinese culture have a lot in common.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Do you know of anyone who uses the truth to deceive(欺骗)?When someone tells you something that is true,but leaves out important information that should be included,he can give you a false picture.
     For example,someone might say,"I just won a hundred dollars on the lottery(彩票).It was great.I took that dollar ticket back to the store and turned it in for one hundred dollars!"This guy's a winner,right?Maybe,maybe not.We then discover that he bought $200 worth of tickets,and only one was a winner.He's really a big loser!He didn't'say anything that was false,but he left out important information on purpose.That's called a half-truth.Half-truths are not technically lies,but they are just as dishonest.
     Some politicians often use this trick.Let's say that during Governor Smith's last term,her state lost one million jobs and gained three million jobs.Then she seeks another term.One of her opponents says,"During Governor Smith's term,the state lost one million jobs!"That's true.However,an honest statement would have been,"During Governor Smith's term,the state had a net gain of two million jobs."
     Advertisers will sometimes use half-truths.It's against the law to make false statements so they try to mislead you with the truth.An advertisement might say,"Nine out of ten doctors advised their patients to take Yucky Pills to cure toothache."It fails to mention that they only asked ten doctors and nine of them work for the Yucky Company.
     This kind of deception happens too often.It's a sad fact of life:lies are lies,and sometimes the truth can lie as well.
28.We may infer that the author believes people shouldC.
A.buy lottery tickets if possible.
B.m ake use of half-truths.
C.be careful about what they are told.
D.not trust the Yucky Company.
29.How many examples does the writer give to show how the truth is used to deceive?C
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
30.Which of the following is true according to the passage?D
A.Using half-truths is against the law.
B.Technically,half-truths are in fact lies.
C.Yucky Pills is a very good medicine for toothache.
D.Governor Smith did a good job during her last term.
31.Which of the following best expresses the main idea of the passage?B
A.He's really a big loser!
B.Sometimes the truth can lie as well.
C.Advertisers will sometimes use half-truths.
D.It's against the law to make false statements.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

15.请用100个左右的单词写一篇关于学生假期该不该帮助父母做家务的短文.
要点如下:
1.有些学生认为学习最重要,学习时间宝贵,做家务浪费时间;
2.也有些学生认为做家务能让他们更好地理解父母;
3.陈述你的观点并给出理由(至少两条).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

2.Sheentertained( 招待) each of children to an ice-cream.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

19.具有中国特色的月饼正日益受到西方人的青睐.(special)The moon cake which is special to China is increasingly gaining popularity among westerners./The moon cake which is special to China is becoming more and more popular among westerners..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

20.We would join them in the dress-up party______.(  )
A.whether they invite usB.shall we invite us
C.if they invite usD.should they invite us

查看答案和解析>>

同步练习册答案