精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

Astronauts on shorter shuttle missions(使命)often work very long days. Tasks are scheduled so tightly that break times are often used to finish the day's work. This type of schedule is far too demanding for long missions on the International Space Station( ISS). 1SS crewmembers usually live in space for at least a quarter of a year. They work five days on and two days off to mimic the normal way they do things on the Earth as much as possible. Weekends give the crew valuable time to rest and do a few hours of housework. They can communicate with family and friends by email, Internet phone and through private video conferences.

While astronauts cannot go to a baseball game or a movie in orbit,there are many familiar activities that they can still enjoy. Before a mission,the family and friends of each ISS crewmember put together a collection of family photos,messages,videos and reading material for the astronauts to look at when they will be floating 370 kilometers above the Earth. During their mission,the crew also receives care packages with CDs,books, magazines, photos and letters. And as from early 2010, the Internet became available on the ISS,giving astronauts the chance to do some "web surfingf冲浪)"in their personal time. Besides relaxing with these more common entertainments,astronauts can simply enjoy the experience of living in space.

Many astronauts say that one of the most relaxing things to do in space is to look out the window and stare at the universe and the Earth. Both the shuttle and the ISS circle the planet several times each day, and every moment offers a new view of the Earth' s vast land mass and oceans.

(   ) 4. What does the word "mimic" in Paragraph 1 probably mean?

A. Find. B. Copy. C. Change. D. Lose.

(   ) 5. Which of the following best describes the families of the astronauts on the ISS? A. They are caring and thoughtful. B. They are patient and annoyed. C. They are impatient and annoyed. D. They are excited and curious.

(   ) 6. In the final paragraph,the author shows that astronauts-

A.  get more pleasure in space than on the Earth

B.  find living in space a bit boring and tiring

C.  regard space life as common

D.  love to see the Earth from space

(   ) 7. The passage mainly discusses how astronauts        .

A. work for longer missions in space    B. connect with people on the Earth
C. observe the Earth from space          D. spend their free time in space

4. B词义猜测题。根据第一段第五句"They work five days on and two days off'可知,这和在地球上的工作时间一致,所以这样做的目的是尽可能地模仿地球上的正常生活,所以选B。

5. A推理判断题。根据第二段第二句"Before a mission,the family and friends of each ISS crewmember put together a collection of family photos,messages, videos and reading material for the astronauts to look at when they will be floating..."可知,宇航员的家人是体贴的,考虑周到的。

6. D细节理解题。根据第三段"the most relaxing things to do in space is to look out the window and stare at the universe and the Earth."可知,宇航员喜欢在太空看地球。

7. D主旨归纳题。本文主要向我们介绍了宇航员在休息时做的事,所以选D项。

题目来源:高考丢分题英语 > Unit 3 Computers

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

 

时间

7月29日至8月1日

地点

学校礼堂

内容

1.演讲,辩论

2.谈学习英语的经验

3.师生英语晚会

4.游览天津市

 

1.欢迎广大同学踊跃参加夏令营活动

2.活动结束后写一篇日记,谈谈你的感想

请你以学校学生会的名义,写一份有关即将在本校举办2015年英语夏令营活动的书面通知。内容如下:

注意:1.词数80 ~ 100;

2. 意思连贯,语言通顺,避免逐句翻译;

3. 开头部分巳经给出,不计人总词数。

参考词汇:make a speech/give a lecture have a debate

Dear students,

The English Summer Camp will       

                                                      Students Union

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

5.1 lived in               and I used to write about the Olympic Games a long time ago. ( call)

我生活在你们所说的古希腊,很久以前我常常写关于奥运会的报道。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

(   ) 10. The government would donate 2 billion dollars        to the oil and gas industry to

strengthen environmental protection.

A. in detail    B. in turn C. in charge    D. in total

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

7.1 developed very slowly and it took nearly two hundred years        as an analytical machine by Charles Babbage. (build)

我发展得非常緩慢,差不多过了 200年我才被查尔斯•巴贝奇制造成一台分析机。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

4. Learning strategies,to        " importance,have not yet drawn enough attention of students. ( attach)

学习策略在老师们看来十分重要,但在学生眼中却没有引起足够重视。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

11. After graduation from high school we will reach a point              which university to attend. (decide)

高中毕业后我们就不得不决定要上哪所大学。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

28. His father is never ready to follow such advice       by those junior to him. (give)

他爸爸从不乐意接受年纪比他小的人所提的建议。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

6. To my disappointment, 1 hurried to the meeting hall,only to find              .(end)

令我失望的是,我匆匆赶到会场,结果发现散会了。

查看答案和解析>>

同步练习册答案