Both of Jessica's parents were lawyers and expected her to follow suit. So she went to law school, got a job at a great firm in Washington D. C. and worked as a lawyer for a decade. But her heart was never in it. "I had a big salary but no personal satisfaction," she said.
Jessica found pleasure in the same thing that had brought her joy since joining the church choir at the age of 12. "Singing always felt like communicating something real at a spiritual and emotional level," said Jessica. Yet she never considered it a career option. "That seemed like something people did in fairy tales, and I would never let my parents down," she said.
It was her mum's diagnosis of brain cancer in 2009 that made Jessica realize she had to write her own hap?py-ever-after. "Work was busy and my mother was ail?ing. So I was flying back and forth from Washington D. C. to Houston to see her," Jessica said. " I finally said, 'Enough! , and quit. ,, While caring for her mum, Jessica made a plan. She would spend her savingsf stud-y music for a year, and then open a part-time law prac?tice so she could pursue her passion. Before her mother passed away two years later, she encouraged Jessica to follow her dream. Her song Live This Life was inspired by her mum, and her dad came to watch her perform at clubs.
In 2012, Jessica moved to Nashville to try singing and songwriting. A decade of presenting cases in court gave her the confidence to sing for a crowd. "At 20, I would have been too shy to perform," said Jessica.
"Doing music is so free," Jessica said. "There's no pressure to be a star. Success, to me, isn't a dollar amount or a record deal; it's doing what I love."
5. Which of the following is TRUE?
A. Jessica didn't really like working as a lawyer.
B. Jessica didn't know what she truly loved for ten years.
C. Jessica wasn't satisfied with the pay she got as a lawyer.
D. Jessica was grateful for her parents' arrangement for her.
6. What does the underlined word "ailing" in Paragraph 3 mean?
A. Sick. B. Crazy.
C. Worried. D. Unhappy.
7. What was Jessica's mother's attitude towards her singing?
A. Unknown. B. Doubtful.
C. Supportive. D. Negative.
8. By telling Jessica's story, the writer most probably wants to .
A. encourage us to pursue our dreams
B. show that singing can be a practical career
C. tell us the importance of choosing a right job
D. show that family members' support is important
【文章大意】本文是记叙文。杰茜卡听从父母的意愿选择当了律师,.虽然薪水很高但并没有得到满足感。她的兴趣是唱歌,后来妈妈得了癌症后也鼓励她追求自己的梦想。
A 细节理解题。根据第一段"'I had a big
salary but no per?sonal satisfactionshe said."可知,杰茜卡虽然薪水很高但没有个人满足感,故选A项。
A 词义猜测题。根据第三段"It was her mum's diagnosis of brain cancer in 2009 that made Jessica realize she had to write her own happy-ever-after."可知,她的妈妈被诊断出患了脑癌,故选A项。
C 推理判断题。根据第三段"Before her mother passed away two years later, she encouraged Jessica to follow her dream." 可知,她的妈妈在去世前的两年里,一直鼓励她去实现她的梦想,故选C项。A主旨大意题。本文讲述了杰茜卡听从父母的意愿选择当了律师,虽然薪水很高但并没有得到满足感。她的妈妈得了癌症后鼓励她追求自己的梦想,最终,她生活得很快乐,故选A项。
题目来源:加加练高考英语小题综合加大题滚动新课标全国卷地区专用 > 训练47 阅读理解(时文报道型)+阅读理解(文化教育型)+阅读填空
科目:高中英语 来源: 题型:
7.After the exam, my teacher told me that failure_________________ (be) the mother of success.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
7.Take your umbrella because there's a _______________(possible) that it will rain.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
A romantic message-in-a-bottle discovered by a mother and her daughter at a Scottish beach has sparked (触发)a mystery about whether it could have travelled 5,000 miles across the seas from China.
Nicola MacFarlane, 41, and her daughter Lucy, 4, from Portobello , near Edinburgh , were looking for driftwood(浮木)on Portobello Beach when they came across an old glass bottle containing a note inside written in Mandarin. Now the family are trying to work out if the letter has managed the extraordinary journey across the Philippine Sea, into the Indian Ocean and through both the South Atlantic and the North Atlantic Ocean before washed up on the shores of Great Britain. It was written on Chinese Valentine's Day or Qixi Festival as it is more traditionally known, lunar July 7, 2012, so it could have been sent off as recently as six days ago if it followed the modern calendar , which celebrated the occasion on August 23. Nicola was still excited to read about the Chinese love story after having it translated.
"I really do hope that it is from China but even it is from nearer to home, it's still a lovely gesture and an inspiring find. It's a love story regardless of where it came from. ,, Nicola, who runs a beach art business in Portobello, added, "I'm always at the beach looking for bits of driftwood but I've never come across anything like this before. We knew it was Chinese, but we had no idea what it said."
Unable to read the Mandarin text, Nicola turned to the Internet and her Australian friend, Julie Gould, whose daughter attended a Chinese school in Sydney.
Several hours later Julie returned with the news that it was in fact a love letter.
The translated letter reads, "Da Hai (Ocean) , I hope no one xvill get this bottle , as ive just vuish you can hear our voice, and get your blessing, Today is the
Chinese Valentine's Day. We pray that our relationship 'will last forever and uue vuill have a long happy life together…,,
Nicola said, "It sounds to me like the couple are in love but cannot be together so they have sent the message to tell the world of their love.,,
1. When did Nicola and her daughter come across the message-in-a-bottle?
A. On July 15, 2012.
B. On August 29, 2012.
C. On August 31, 2012.
D. On September 2, 2012.
2. What were Nicola and her daughter probably doing when they found the bottle?
A. They were walking on the beach.
B. They were washing hands and feet.
C. They were looking for driftwood.
D. They were lying on the beach resting.
3. The underlined word " Mandarin" probably means
A. Scottish B. British
C. English D. Chinese
4. We can learn from the passage that Nicola .
A. thought the letter was written to show love
B. had expected to get something unusual
C. knew a little Chinese
D. found the bottle was from a nearby place
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
书面表达
某学校附近拟兴建一座化工厂。请你以该校学生李华的名义给市长写封信,陈述反对兴建化工厂的理由。内容包括以下几点:
1.大部分学生都反对在学校附近建化工厂;
2.尽管该厂可以为本巿赚不少钱,但危害大于好处;
3. 会严重污染饮用水;
4. 会造成空气污染。
注意:1.词数100左右;
2.书信的格式和开头已给出,不计人总词数。
Dear Mayor,
It is said that a chemical factory will be built near our school soon._____________________________________
Yours truly,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
4. Filled with great___________ (strong) , the boy lifted the heavy bag onto his shoulder.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
5. I'm sorry I can't help water the flowers, because I'm busy preparing for the singing competition____________ (hold) tomorrow.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com