精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
17.In America,Virginia Beach has all the elements of a classic seaside resort:brilliant beaches,a lively boardwalk,plenty of restaurants and nightspots,and amusement rides sure to appeal to kids.Many believe Virginia Beach is at its best in the offseason,when the town is less crowded but the weather is still mild.
Meanwhile,some safety tips should be followed,enjoying the happiness and excitement the beach offers.
The number 1safety tip concerns ocean safety:pay attention to Flag conditions posted on the lifeguard stands.Lifeguards post a red flag to warn when the ocean water is dangerous.Take them seriously!Tourists from landlocked regions are particularly easily attracted by the magic of the waves.However,a calm ocean can become risky without warning.Make sure you swim near a lifeguard.Swimming without lifeguard protection is almost five times as great as drowning at a beach with lifeguards.
Never swim alone.Many drownings involve single swimmer.When you swim with someone else,if one of you has a problem,the other may be able to get help,including signaling for assistance from others.
Don't fight the current.The facts show that some 80% of rescues by lifeguards at ocean beaches are caused by currents.These currents are formed by surf and gravity,because once surf pushes water up the slope of a beach,gravity pulls it back.This can create concentrated rivers of water moving offshore.If you are caught in a rip current,don't fight it by trying to swim directly to shore.Instead,swim parallel to shore until you feel the current relax,then swim to shore.Most rip currents are narrow and a short swim parallel to shore will help bring you to safety.
21.Tourists believe Virginia Beach is at its best in the offseason becauseC.
A.the towns nearby are empty and the tourists can enjoy quietness
B.the weather is hot and the tourists can swim in the sea
C.the weather is still mild and there are fewer tourists in the towns nearby
D.the beach can offer the tourists happiness and excitement
22.Which statement below is TUE according to the passage?D
A.Fighting the current is exciting and fun.
B.The red flag means the ocean is clam and safe.
C.Swimming near a lifeguard won't bring you safety.
D.Land-locked tourists are more attracted by the beauty of the waves.
23.From the passage,we can infer thatA.
A.if one with a lifeguard were drowning,five persons without lifeguards would be
B.one in five persons swimming in the sea is drowned
C.some 80% people drowning by the currents are rescued by lifeguards
D.some 20% people drowning by the currents are rescued by lifeguards.

分析 文章主要介绍了美国弗吉尼亚美丽的沙滩景色和完善的旅游设施.其中,着重强调了游泳时的注意事项,提醒游客以安全为重.

解答 21.C 细节理解题.根据第一段的"Many believe Virginia Beach is at its best inthe off-season,when the town is less crowded but the weather is still mild."可知,许多人认为淡季去弗吉尼亚沙滩最好,那时游客不太多,天气也还比较温和.故选C.
22.D 细节理解题.根据第三段的Tourists from landlocked regions are particularly easily attracted by the magic of the waves.可知,内陆地区的游客特别容易被海浪的魔力所吸引.故选D.
23.A 推理判断题.根据第三段的"Swimming without lifeguard protection isalmost five times as great as drowning at a beach with lifeguards."可知,没有救生员在旁边发生溺水的概率是有救生员在旁边发生溺水的五倍.所以如果一个人和救生员在一起发生溺水,那么没有救生员会有五个人发生溺水,故选A.

点评 本文是新闻报道类阅读,主要考查细节理解题和推理判断题.在做细节理解题时,首先根据题目要求迅速在文章里找出相应的段落、句子或短语.认真比较选项和文中细节的区别,在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

7.请听第6段材料,回答第6、7题.
6.When will the movie be over?
A.In five minutes.
B.In ten minutes.
C.In fifteen minutes.
7.Where is the parking lot?
A.Behind the movie theater.
B.Beside the cinema.
C.Behind a tall building.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.When we (61)are treated (treat) unfairly,we will get angry.Anger tends to become a problem,(62)which can make us have a lot of negative(63)thoughts (thought).When we fail to control it,it may hurt others and also affect our health.(64)Therefore,we should control anger so that it does not cause harm (65)to us or those around us we love.
One of the best ways to control anger is to get help from (66)others(other).If you feel you are (67)unable(able) to manage your anger,please tell someone who is close to you,like a friend or a family member,about your problem.When you discuss a matter with others,there is a better chance of  (68)finding (find) a solution to your problem.
Besides,there(69)are no better stress relievers than humor.Humor can help you look at difficult things in a lighter way and help develop (70)an ability to avoid causing anger.Thus you will feel better about the things around you.
Get on well with anger and try to enjoy life.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

5.听第10段材料,回答第17至20题.
17.When did the train leave Glasgow last Thursday?
A.At 8:14 am.
B.At 9:20 am.
C.At 8:40 am.
18.What happened to the speaker?
A.He lost his luggage.
B.He missed his flight.
C.He was badly injured.
19.What does the speaker mainly complain about?
A.The train's delay,poor service and no apology.
B.The rude manners of the crew and the high price of the ticket.
C.The delay of the train and poor-quality food of the restaurant.
20.What is the purpose of the tape-talk?
A.To comment on the restaurant on the train.
B.To give the reason why he missed his flight.
C.To urge the company to make up for his loss.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

12.听第10段材料,回答第17至20题.
17.What can be found on the announcement board in the local stores?
A.Some funny stories.
B.Some service information.
C.Some entertainment news.
18.What can we do by using the Craigslist site?
A.Watch movies.
B.Play computer games.
C.Do some shopping online.
19.What does looking for a job require according to the talk?
A.Knowing what kind of job is easy.
B.Knowing what job pays the most money.
C.Knowing what kind of work you want to do.
20.How many ways of finding a job are mentioned in the talk?
A.Less than three.
B.Three.
C.More than three.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

2.A man came to the USA.After (61)settling(settle) down at an island,he went into a cafeteria to get something (62)to eat(eat).He sat down at an empty table and waited for someone to take his order,but nobody did.(63)Finally(final),a woman with a tray full of food sat opposite him and informed him (64)how the cafeteria worked."Start out at that end,"she said."Just go along the line and pick out what you want.At (65)the other end they'll tell you how much you have to pay.""I soon (66)learned(learn) how everything worked in the USA,"the man told his friend."Life's a cafeteria there.You can get anything you want as long as you are willing to pay the price.You can even get success,(67)but you'll never get it if you wait for someone to bring it to  (68)you.You have to get up and get it yourself."You can't change the inevitable.The only thing you can do (69)is(be) to control your attitude.Once you reach that point in life,happiness and (70)satisfaction(satisfy) won't be too far away.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

9.听第6段材料,回答第6至8题.
6.Why is the woman so excited?
A.Her grandpa will cook for them.
B.Her grandpa will come here.
C.Her grandpa will give her a valuable present.
7.How does the grandpa come here?
A.By plane.
B.By bus.
C.By train.
8.What can we learn from the conversation?
A.The grandpa was independent.
B.The grandpa will arrive at 6 o'clock in the morning.
C.The speakers will book a room for the grandpa.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

6.听第9段材料,回答第13至第16题.
13.How did the man find the movie they saw last week?
A.Absurd.
B.Boring.
C.Excellent.
14.Why does the man want to see action movies in a theatre?
A.To enjoy them on a big screen.
B.To enjoy them with many others.
C.To have popcorn for dinner there.
15.Which are the woman's favourite?
A.Seafood and chicken.
B.Meat and love stories.
C.Fish and action movies.
16.What is the talk mainly about?
A.Their past experience.
B.Their likes and dislikes.
C.Their plan for the night.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

7.听第8段材料,回答第12至14题.
12.What's the man's problem?
A.He is very afraid of exams.
B.He is not so happy about life.
C.He is worried about his scores.
13.Why can't the man be positive?
A.Because of the pressure from his parents.
B.Because of the hardship of studying.
C.Because of his carelessness in exams.
14.What's the woman's suggestion?
A.The man should play basketball.
B.The man should have confidence.
C.The man should do good things often.

查看答案和解析>>

同步练习册答案