16.My first most vivid and broad impression of the identity of things seems to me to have been gained on a memorable raw afternoon towards evening near my parents'tomb in the churchyard.
"Hold your noise!"came a terrible voice,as a man started up from among the tombs at the side of the church."Keep still,you little devil(小鬼),or I'll cut your throat!"
A fearful man,all in coarse grey,with a great iron on his leg.A man with no hat,and with broken shoes,and with an old rag tied round his head.He seized me by the chin(下巴).
"Tell us your name!"said the man."Quick!"
"Pip,sir."
"Show us where you live,"said the man."Point out the place!"
I pointed to where our village lay,on the flat in-shore among the alder-trees and pollards,a mile or more from the church.
The man,after looking at me for a moment,turned me upside down,and emptied my pockets.There was nothing in them but a piece of bread.
"You young dog,"said the man,licking his lips,"what fat cheeks you ha'got.Darn me if I couldn't eat em,and if I han't half a mind to't!"
I earnestly expressed my hope that he wouldn't,and held tighter to the tombstone on which he had put me; partly,to keep myself upon it; partly,to keep myself from crying.
"Now then lookee here!"said the man."Where's your mother?"
"There,sir!"said I.
He started,made a short run,and stopped and looked over his shoulder.
"There,sir!"I timidly explained,pointed to the tombstone."That's my mother."
"Oh!"said he,coming back."And is that your father alonger your mother?"
"Yes,sir,"said I;"him too; late of thisparish(教区)."
56.The"voice"in the second paragraph came fromB.
A.the church B.the man C.the bank D.the boy
57.The boy probably livedD.
A.in the parish B.in the valley
C.in the city D.in the country
58.We can infer from the passageA.
A.the boy was very calm and smart
B.the man hit the boy in the face
C.the boy would forever remember the raw afternoon
D.the man was very kind and considerate
59.The passage is most probably adapted fromC.
A.a news report B.a science fiction
C.a novel D.a review.
分析 内容主要讲述了一个小男孩在父母坟墓旁遇到一个恶意满满的男子后,机智的脱险的故事.
解答 56.B 细节题.根据文章内容"Hold your noise!"came a terrible voice,as a man started up from among the tombs at the side of the church."Keep still,you little devil(小鬼),or I'll cut your throat!"一个可怕的声音来自一个男人,他说:不要动,小鬼.我要割断你的喉咙.由此可知,这个声音来自一个男人,结合选项,故选B.
57.D 细节题.根据文章内容"Show us where you live,"said the man."Point out the place!"…I pointed to where our village lay,on the flat in-shore among the alder-trees and pollards,a mile or more from the church男人说:告诉我你住在哪里:…我指着离教堂一英里远的一个村子…由此可知,答案为D
58.A 细节题.根据文章内容 partly,to keep myself upon it; partly,to keep myself from crying.他尽量的忍住不哭以及最后几段内容这个小男孩巧妙的用父母的坟墓的存在将男子吓跑了.由此说明小男孩儿很聪明很冷静.结合选项,故选A
59.C 文章来源题.根据文章内容,主要讲述了一个小男孩在父母坟墓旁遇到一个恶意满满的男子后,机智的脱险的故事.文章细节描写故事情节,应该属于小说类型.结合选项,故选C
点评 本文是人物故事类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据