精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
6.People have strange ideas about food.For example,tomato is a kind of very delicious vegetable.It is one of the useful plants that can be prepared in many ways.It has rich nutrition (营养) and vitamin in it.But in the 18th century,Americans never ate tomatoes.They grew them in their gardens because tomato plants are so pretty.But they thought the vegetable was poisonous (有毒的).They called tomatoes"poison apples".
President Thomas Jefferson,however,knew that tomatoes were good to eat.He was a learned man.He had been to Paris,where he learned to love the taste of tomatoes.He grew many kinds of tomatoes in his garden.The President taught his cook a way to make special tomato soup.This beautiful pink soup was served at the President party.The guests thought the soup tasted really good.They never thought their President would serve his honored guests poison apples.Jefferson never spoke to his honored guests about the fact.
21.Tomato is a kind ofD.
A.poisonous fruit   
B.poisonous vegetable   
C.tasty fruit       
D.tasty vegetable
22.After you read the passage,which of the following do you think is TRUE?B
A.Americans never ate tomatoes after they began to plant them.
B.Americans didn't eat tomatoes before 19th century.
C.Even now Americans don't eat tomatoes.
D.In the 18th century Americans ate a lot of tomatoes.
23.Jefferson learned that tomatoes were good to eatA.
A.while he was in Paris               
B.when he was a little boy
C.because his parents told him so       
D.from books
24.According to the passage,which of the following is NOT true?A
A.None of the guests knew the soup was made of tomatoes.
B.All of the guests thought the soup was nice.
C.Thomas Jefferson knew that tomatoes were good to eat and not poisonous at all.
D.All guests didn't know their President would serve them poison apples.

分析 本文叙述了在18世纪的美国当时都认为西红柿是可观赏的有毒食物,但是了解西红柿情况的总统用来招待了他的客人,结果客人都说西红柿是很好吃的.

解答 21.D 细节理解题.从第一段的句子:tomato is a kind of very delicious vegetable.可知西红柿是一种可口的蔬菜,选D
22.B推理判断题.根据文章第一段But in the 18th century,Americans never ate tomatoes.They grow them in their gardens because tomato plants are so pretty可知在18世纪的时候,美国人还不吃西红柿,最快也就是在19世纪美国人才开始吃西红柿.故B正确.
23.A 细节理解题.根据He had been to Paris,where he learned to love the taste of tomatoes.他曾到过巴黎,在那里他学会了喜爱西红柿的味道.可知应选A
24.A细节理解题.根据The President taught his cook a way for a cream of tomato soup.The guests thought the soup tasted really good.可知这句B符合文意根据The guests thought the soup tasted really good.可知C这句符合文意;根据They never thought their president would serve his honored guests poison apples.可知D这句符合文意,故选A

点评 本文考查细节题为主,细节题可以在文章中直接找到与答案有关的信息?或是其变体.搜查信息在阅读中非常重要它包括理解作者在叙述某事时使用的具体事实、数据、图表等细节信息.在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节.做这类题一般采用寻读法?即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

16.读下面的短文,文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Last Sunday morning,when I was having a walk in the park near my home,I saw a crew make a new film with one of my favourite actor.
I didn't have my camera with me at that time,but I rushed back home to get.Unfortunately,by the time I got back,they have finished th scene and the actor couldn't be seen everywhere.
I was  really disappointing and about to leave when he walked out a building.He was right there in the front of me!I couldn't believe my luck-not only did I had my photo taken with him,but he signed his name on my shirt!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

17.What should you do if you are not able to sleep?The best thing is to try to avoid bad habits.
(41)If you always go to bed and get up at about the same time,this sets a(n)(42)healthy(health) rhythm in your life.Don't drink caffeine drinks in the evening.Smoking and alcohol can also keep you awake.You may have trouble (43)sleeping(sleep) if you have a heavy meal just before you go to bed.
You may also find it difficult (44)to get(get) to sleep if you have a problem or something else on your mind.This is(45)why you need to relax.As you lie in bed,tense the muscles in your feet and then relax (46)them.Continue up the body,tensing and relaxing the muscles until you reach the head.(47)Start (start) with the feet again if you are still tense.If you (48)are thinking(think) about a problem or about something exciting that is going to happen the next day,get up and write about it.That will help to take it off your mind.You can also get up and read,but be sure to choose a book that is not too difficult.(49)Otherwise,you may get so interested that you won't want to go to sleep even when you feel sleepy.
Sleep well!Sweet (50)dreams(dream).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.移动的 adj.mobile.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

1.IN China,red is known to be a lucky color.But you may be surprised to know that British culture is also full of the color red.It's true:Go to Britain and you will see red everywhere.
There are red postboxes on street corners and on the sides of buildings.The British red phone box is famous all over the world.The famous double-decker (双层) bus is red.Red is the color traditionally worn by British soldiers in battle (战争),and there is red in the UK's Union Jack national flag.Britain even has a famous team of stunt (特技) jet fighters (喷气式战斗机) called"The Red Arrows".
To go with British culture's love of red,British nature also features many red animals.A beloved bird is the robin (知更鸟),which has a bright red breast (胸脯).At Christmastime in winter,the bird is commonly found on the greetings cards people send each other.There is also quite a rare animal called the red squirrel (松鼠).Foxes are red,and they used to be hunted by men in red outfits (服装).
But is red considered lucky to British people?A good way to see how a culture looks at a color is to look at the way it uses it in language.The results may surprise you.Even though Britain has a lot of red on its high streets and in its countryside,red is used quite differently as a metaphor (比喻).If someone"sees red",they are angry.When a person is"red faced",they are out of breath or blushing (脸红).Red is also a political color:it means a left-winger (blue is the color of the political right).To be"in the red"is to be in debt (someone in credit (存款) is"in the black").
Look hard enough and you'll find the color red being used in all countries.For instance the"red heart"symbol (符号) is pretty universal.But whether the British realize it or not,red is everywhere in Britain.It does seem that the country is in love with the color.
28.The article is mainly aboutD.
A.the metaphor of red in the English language    
B.the preference for red animals in Britain
C.the history of red items in Britain            
D.the color red in British culture
29.Someone saying bad words about you behind your back might make youB.
A.red-faced        
B.see red       
C.in the red      
D.in the black
30.It can be inferred from the article thatA.
A.red has different meanings depending on the context (情境)
B.the color red is not as popular as it was before in Britain
C.most British people are aware of (知道的) how popular the color red is in British culture
D.British people are often asked to explain the meaning of the color red
31.The main purpose of the article is toC.
A.compare        
B.judge      
C.inform     
D.argue.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.These children are very naughty,so you needpatience to deal with them.(patient)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

18.Theoriginal (origin) picture is in the British Museum.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

15.为迎接儿童节的到来,你们学校号召学生为希望工程(Project Hope)捐款.请你用英语给校刊写一篇文章,希望同学们伸出援助之手,奉献自己的爱心.题目为:Welcome to Donate for Project Hope.内容包括:
1、介绍目前中国农村儿童状况.特别是偏远地区的儿童,没钱读书,很多孩子辍学在家
2、捐助希望工程的意义
字数:100左右.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

16.Time is important.Losing time will never come back.We must remember it in our daily life and make well use of time.Only by this way can we succeed.What can we make full use of time?First,we'd better to make a plan.We should arrange our study,work and rest and know which we should do next so that we can save much time as possible.We should spend every minutes on it.After we study or work for a long time,we can take the good rest.I think that all of us should emphasize using our time effective.

查看答案和解析>>

同步练习册答案