【题目】Having returned from her round trip, the angry woman stood outside the ticket office. "The railway owes me $12, " she said to Harry Jenks, the young man working at the office. "You sold me a ticket for May 22nd, but there was no ship from Jersey that night. So my daughter and I had to stay in a hotel. It cost me $12. “
Harry was worried. He remembered selling the woman a return ticket. "Come into the office, Madam, "he said politely. "I'll check the Jersey timetable for May 22nd."
The woman and her little girl followed him inside. She was quite right, as Harry soon discovered. There was no sailing on May 22nd. How could he have made such a careless mistake? He shouldn't have sold her a ticket for that day. Wondering what to do, he smiled at the child. "You look sunburnt, "he said to her. "Did you have a nice holiday in Jersey?"
"Yes", she answered, shyly. "The beach was lovely. And I can swim too!"
"That's fine, "said Harry. "My little girl can't swim a bit yet. Of course, she's only three”
"I'm four, "the child said proudly. "I'll be four and a half. "
Harry turned to the mother." I remember your ticket, Madam, "he said. "But you didn't get one for your daughter, did you?"
"Er, well", "the woman looked at the child." I mean … she hasn't started school yet. She's only four. "
"A four-year-old child must have a ticket, Madam. A child's return ticket to Jersey costs' "let me see … $ 13. 5. So if the railway pays your hotel, you will owe $1. 5. The law is law, but since the fault (过错) was mine…".
The woman stood up, took the child's hand and left the office.
【1】The woman was angry because .
A. she returned home one day later than she thought
B. she spent more money than she had planned
C. there was no ship when she arrived at the station in Jersey
D. the young man didn't sell her the ticket for a round trip
【2】Harry felt worried because .
A. he didn't change the timetable in time
B. the woman was too angry with him
C. the woman didn't buy a ticket for her daughter
D. he didn't do his work carefully enough
【3】Harry started talking to the little girl because .
A. he had a little girl about the same age as this girl
B. he wanted to find a way out from the little girl
C. he was in difficulty and did not know what to do
D. he wanted to show his friendliness to the little girl
【4】The underlined sentence means that .
A. she should pay $1. 5, but as he had made a mistake, she could go without paying
B. the woman had to pay him $1. 5, and the railway would pay for the hotel
C. they have to follow it without other choice, even though the fault was his
D. he must be strict with the woman because of the laws, though he didn't want to
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】A
【解析】
试题分析:本文讲述一位妇女向哈利投诉说他买票多收钱,哈利意识到是自己犯了错误,巧合下发现她的孩子过了4岁也要买票,让妇女无言以对的故事。
【1】B细节理解题。根据第一段第二句The railway owes me $12, " she said to Harry Jenks铁路局还差我12美元,可知妇女生气就是因为她多花了钱,故选B
【2】D细节理解题。根据第三段第三句How could he have made such a careless mistake?他怎么犯了这么粗心的错误,可知哈利担忧就是因为他未认真做他的工作,故选D
【3】C细节理解题。根据第三段第五句Wondering what to do, he smiled at the child. "You look sunburnt, "he said to her.可知哈利同孩子交谈是因为他陷入了麻烦,不知怎么办,故选C
【4】A分析推理题。根据倒数第二段第一句A four-year-old child must have a ticket, Madam四岁半的孩子也要买票,故妇女应再付1.5美元,但由于哈利没有注意到孩子是哈利的问题,妇女就可以不用付了,故选A
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The deadliest Ebola(埃博拉病毒) outbreak in recorded history is happening right now. The outbreak is unprecedented(空前的) both in the number of people who have gotten sick and in the geographic scope. And so far it’s been a long battle that doesn’t appear to be slowing down.
Ebola is both rare and very deadly. Since the first outbreak in 1976, Ebola viruses have infected thousands of people and killed roughly killed 60 percent of them. Symptoms can come on quickly and kill fast.
The current outbreak started in Guinea sometime in late 2013 or early 2014. It has since spread to Sierra Leone and Liberia, including some capital cities. And one infected patient traveled on a plane to Nigeria, where he spread the disease to several others and then died. Cases have also popped up in various other countries throughout the world, including in Dallas and New York City in the United States.
The Ebola virus has now hit many countries, including Guinea, Liberia, Sierra Leone, Nigeria, Senegal, and the United States. The virus, which starts off with flu-like symptoms and sometimes ends with bleeding, has infected about 6,500 people and killed more than 3,000 since this winter, according to the World Health Organization on September 30, 2014.
There are some social and political factors contributing to the current disaster. Because this is the first major Ebola outbreak in West Africa, many of the region’s health workers didn’t have experience or training in how to protect themselves or care for patients with this disease.
Journalist David Quammen put it well in a recent New York Times article, “Ebola is more dangerous to humans than perhaps any known virus on Earth, except rabies(狂犬病) and HIV. And it does its damage much faster than either.”
Hopefully, researchers are working to find drugs, including a recent $50 million push at the National Institutes of Health. And scientists are working on vaccines(疫苗), including looking into ones that might be able to help wild chimpanzees, which are also susceptible to the disease. The first human Ebola vaccine trial is scheduled to start in the spring of 2015.
【1】According to the passage, which of the following about Ebola is true?
A. The Ebola outbreak now is the biggest one in history.
B. Ebola breaks out quickly but it is under control now.
C. Ebola is deadly and common so it kills a lot of people.
D. Ebola killed about 60 thousand people quickly in 1976.
【2】The Ebola virus was brought to Nigeria by .
A. a flying bird
B. an infected passenger
C. hot African weather
D. a health organization
【3】The symptoms of Ebola at the beginning are more like those of .
A. flu B. rabies
C. HIV/AIDS D. internal bleeding
【4】The last paragraph mainly tells us that .
A. it will be a huge waste when researchers spend lots of money finding a cure
B. the vaccines can be effective to wild chimpanzees but not to the humans
C. there will be an optimistic future in which we can defeat the disease
D. we can use the vaccine to cure the patients completely in 2015’s spring
【5】What is the best title of the passage?
A. Ebola ---- The African Local Disaster
B. Ebola ---- The Newly-Found Disease
C. Ebola ---- A More Effective Vaccine
D. Ebola ---- The Deadly Virus Outbreak
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Not until we saw the manager did we know that the bank ________the company for the purpose of reducing its borrowings.
A.took part in B.caused damage to
C.put pressure on D.drew attention to
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】He will stop showing off, if no notice __________ of him.
A. is taken B. will be taken
C. takes D. has taken
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】It is said that the café being built near the post office ________mainly to the workers from the factory across the road.
A.caters B.serves C.contributes D.supplies
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Sarah looked at ______finished painting with ________satisfaction.
A./;a B.a;the C.the;/ D.the;a
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】他家揭不开锅了,孩子们都饿着。
He has run __________ __________ food; his children are hungry.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The politician was deeply hurt when many of his former support voted _______ him and he lost his place in the government.
A. for B. to C. against D. at
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com