分析 本文是一篇人物介绍,本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了著名喜剧演员卓别林从出生,到成名,以及到去世的人生经历,他创造了最有名的默剧表演.
解答 25.C.细节理解题.根据文章The audiences laughed.This was the first of millions of laughs in Charlie Chaplin's fabulous career可知卓别林被誉为喜剧之王的主要原因是他知道如何让人们发笑;故选C.
26.A.细节理解题.根据文章but he added music,which he wrote himself.It isn't what he says that makes us laugh.His comedy doesn't depend on words可知卓别林的电影中不是他所说的话,但他的行为让人发笑;故选A.
27.B.细节理解题.根据最后一段He says,"You have to believe in yourself.That's the secret可知成功的秘诀是相信自己;故选B.
28.C.细节理解题.根据文章Even people who don't understand English can enjoy Chaplin's films because they are mostly silent.The equipment for adding sound to films had not yet been developed可知全世界的人都可以享受卓别林的电影,即使没有翻译,因为他们大多是沉默的;故选C.
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断..
科目:高中英语 来源: 题型:短文改错
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:短文改错
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:黑龙江省哈尔滨市2016-2017学年高二下学期期中考试英语试卷 题型:单词拼写
1.The town has changed beyond __________(认出) since I was last here.
2.He lost his __________(胃口,食欲) because of his sorrow.
3.He entered the room without teacher’s __________(允许).
4.Please come at your __________(方便), and you will be welcome.
5.Most __________(申请人) know they have little chance of getting a visa.
6.Necessity is the mother of __________(发明).
7.My eyes slowly grew __________(适应,习惯) to the dark.
8.Envy is a __________(普遍的,全体的) weakness of people.
9.I __________(赞同) of your trying to make some money, but please don’t neglect your study.
10.The pattern of injuries is __________(一致的,吻合的) with an attack with a knife.
11.It seemed as if battle against racial __________(歧视) was being won.
12.His casual clothes were not __________(适合的,恰当的)for such a formal occasion.
13.He was a __________(代表) of Russia to the UN.
14.A rare snowstorm __________(横扫,扫过) across the region yesterday.
15.Without her timely assistance, we would never have won the __________(竞争,竞赛).
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:黑龙江省哈尔滨市2016-2017学年高二下学期期中考试英语试卷 题型:阅读理解
Since the 1970s, scientists have been searching for ways to link the brain with computers. Brain-computer interface (界面) (BCI) technology could help people with disabilities send commands to machines.
Recently, two researchers, Jose Milan and Michele Tavella from the Federal Polytechnic schooling Lausanne, Switzerland, demonstrated(展示)a small robotic wheelchair directed by a person's thoughts.
In the laboratory, Tavella operated the wheelchair just by thinking about moving his left or right hand. He could even talk as he watched the vehicle and guided it with his thoughts.
"Our brain has billions of nerve cells. These send signals through the spinal cord(脊髓)to the muscles to give us the ability to move. But spinal cord injuries or other conditions can prevent these weak electrical signals from reaching the muscles," Tavella says. "Our system allows disabled people to communicate with external world and also to control devices."
The researchers designed a special cap for the user. This head cover picks up the signals from the scalp(头皮) and sends them to a computer. The computer interprets the signals and commands the motorized wheelchair. The wheelchair also has two cameras that identify objects in its path. They help the computer react to commands from the brain.
Prof. Milan, the team leader, says scientists keep improving the computer software that interprets brain signals and turns them into simple commands. "The practical possibilities that BCI technology offers to disabled people can be grouped in two categories: communication, and controlling devices. One example is this wheelchair."
He says his team has set two goals. One is testing with real patients, so as to prove that this is a technology they can benefit from. And the other is to guarantee that they can use the technology over long periods of time.
1.BCI is a technology that can _________________.
A. help to update computer systems
B. link the human brain with computers
C. help the disabled to recover
D. control a
person's thoughts
2.How did Tavella operate the wheelchair in the laboratory?
A. By controlling his muscles.
B. By talking to the machine.
C. By moving his hand.
D. By using his mind.
3.The team will test with real patients to .
A. make profits from them
B. prove the technology useful to them
C. make them live longer
D. learn about their physical condition
4.Which of the following would be the best title for the text?
A. Switzerland, the BCI Research Center
B. New Findings About How the Human Brain Works
C. BCI Could Mean More Freedom for the Disabled
D. Robotic Vehicl
es Could Help to Cure Brain Injuries
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com