精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
When you think of American culture, what first comes to your mind? McDonald’s? Coca Cola? Levi’s? Disneyland? Michael Jordan? Julia Roberts? Many people   1  American culture is a   2 of popular symbols like these. Actually, these symbols are only one    3  part of American culture—pop culture.
What is pop culture? Well, pop is   4   for popular. The origins of pop culture can often be traced to popular movies, television shows, music stars and sports figures. Pop culture is   5  promoted by business and advertising. The most   6  examples of American pop culture appear among high school and college students. Trends (趋势)   7  by famous personalities quickly become part of young people’s    8 .
American pop culture has spread around the world. One major reason for its   9  is that English is a universal language. English is the language of diplomacy, international business and transportation.   10  language and culture go together, learning English means becoming   11  of English-speaking cultures. Besides, America is a world   12  in movies, music and magazines. The kind of American culture   13  in those media is pop culture. Finally, pop culture is easy to package and to   14 . For that reason, it is easy to “sell” to the world.
Many people believe that American pop culture is what American is all   15  . Does pop culture   16   the true culture of America? Yes and no. Pop culture does  17  a portion (比例) of American society — especially the   18  young people that are tuned in to the media. But American pop culture is faddish (流行一时的) and    19   . If you want to learn about real American culture, you’ll have to go a little    20    than McDonald’s.
小题1:
A.wonderB.imagineC.wishD.pretend
小题2:
A.behaviorB.signalC.sideD.collection
小题3:
A.smallB.largeC.mainD.super
小题4:
A.goodB.eagerC.knownD.short
小题5:
A.neverB.onlyC.alsoD.just
小题6:
A.famousB.commonC.obviousD.helpful
小题7:
A.setB.pushedC.ignoredD.caused
小题8:
A.hobbiesB.tasteC.admirationD.lifestyles
小题9:
A.tendencyB.popularityC.influenceD.preference
小题10:
A.AlthoughB.UnlessC.HowD.Since
小题11:
A.awareB.fondC.carefulD.tired
小题12:
A.driverB.workerC.leaderD.officer
小题13:
A.writtenB.communicatedC.describedD.taught
小题14:
A.discussB.displayC.copyD.export
小题15:
A.forB.aboutC.aboveD.against
小题16:
A.reflectB.payC.formD.affect
小题17:
A.combineB.followC.representD.demand
小题18:
A.urbanB.ruralC.quietD.diligent
小题19:
A.difficultB.simpleC.ever-changingD.ever-lasting
小题20:
A.slowerB.fartherC.nearerD.higher

小题1:B
小题2:D
小题3:A
小题4:D
小题5:C
小题6:B
小题7:A
小题8:D
小题9:B
小题10:D
小题11:A
小题12:C
小题13:B
小题14:D
小题15:B
小题16:A
小题17:C
小题18:A
小题19:C
小题20:B

试题分析:本文主要讲了流行文化并不是美国文化的全部,如果想要真正地了解美国文化,就不能仅仅是停留在美国的流行文化这个表面层次上。
小题1:这里想说,许多人想象美国文化就是像这样流行标志的集合,wonder想知道 imagine想象 wish祝愿 pretend假装,故选B。
小题2:这里想说,许多人想象美国文化就是像这样流行标志的集合,collection集合,故选D。
小题3:这里想说这些标志仅仅是美国文化的一小部分,small小的,故选A。
小题4:这里想说pop是popular的简称,be short for是……的简称,故选D。
小题5: 这里想说流行文化也被商业和广告业推进,also也,故选C。
小题6:这里想说美国流行文化最普通的例子出现在高中和大学生中,common普通的,故选B。
小题7:这里想说名人树立的榜样很快成了年轻人的生活方式,set树立(榜样等),故选A。
小题8:这里想说名人树立的榜样很快成了年轻人的生活方式,故选D,lifestyles生活方式。
小题9:这里想说它的流行的一个主要原因就是英语是世界语,popularity流行,故选B。
小题10:这里表示自从语言和文化交融,Since自从,故选D。
小题11:这里想表达学英语意味着知道英语文化,aware意识到,故选A。
小题12:这里想表达美国是世界电影、音乐、杂志的领导者,leader领导者,故选C。
小题13:这里想表达美国文化与媒体的交流,communicated交流,故选B。
小题14:这里想表达最终,流行文化很容易包装并且出口,export出口,故选D。
小题15:这里想表达许多人相信美国的流行文化就是关于美国文化的全部,故选B。
小题16:这里想表达流行文化反应出了美国真正的文化吗?reflect反应,显示,故选A。
小题17:这里想表达流行文化确实代表了美国社会的比例,represent代表,故选C。
小题18:这里想表达特别是出现在媒体面前的城市年轻人,故选A,urban城市的。
小题19:根据But American pop culture is faddish (流行一时的),故选C。
小题20:这里想表达你需要比麦当劳走的更远,farther更远地,故选B。
点评:答题前一定要略读全文,把握文章要表达的主题,注意前后句与句,段落与段落之间的关系。答题中,一定要认真分析,注意选项与上下文的关系,与前后单词的关系。对于一时没有太大的把握的题可以放到最后再来完成,因为有时答案可以从下文内容体现出来。答完后再通读一遍文章,看看所选选项能不能是语句通顺,语意连贯。
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

Driving a car is not just handling controls and judging speed and distance. It requires you to predict what other road users will do and get ready to react to something unexpected. When alcohol is consumed, it enters your bloodstream and acts as a depressant (抑制药), damaging eyesight, judgment and co-ordination(协调),slowing down reaction time and greatly increasing the risk of accidents. Even below the drink driving limit, driving will be affected.
Alcohol may take a few minutes to be absorbed into the bloodstream and start action on the brain. Absorption rate is increased when drinking on an empty stomach or when consuming drinks mixed with fruit juice. To get rid of alcohol from the body is a very slow process and it is not possible to speed   it  up with any measures like taking a shower or having a cup of tea or coffee.
The present Road Traffic Ordinance states clearly that the limit of alcohol concentration is:
50 milligrams of alcohol per 100ml of blood; or
22 micrograms of alcohol per 100ml of breath; or
67 milligrams of alcohol per 100ml of urine(尿液).
Drivers who cause traffic accidents, or who commit a moving traffic offence or are being suspected of drink driving will be tested.
Any driver found drinking beyond the limit will be charged. The driver declared guilty may be fined a maximum of HK $25,000 and be sentenced to up to 3 years in prison and punished for 10 driving-offence points; or temporarily banned from driving.
The same punishment applies to failing to provide specimens(样本)for breath, blood or urine tests without good excuse.
Drink driving is a criminal offence. Be a responsible driver, think before you drink. For the safety of yourself and other road users, never drive after consuming alcohol.
小题1:The first paragraph is mainly about______.
A.the introduction of driving skills
B.the damage of drinking to your body
C.the effect of drinking on driving
D.the process of alcohol being absorbed
小题2:The underlined Word“ it” in the second paragraph refers to “______ ”.
A.alcoholB.absorptionC.bloodD.process
小题3:Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Drinking below the drink driving limit has no effect on driving.
B.Alcohol is taken in more quickly when drunk with fruit juice.
C.Having a cup of tea helps to get rid of alcohol from the body.
D.50 milligrams of alcohol per 100ml of breath is below the drink driving limit.
小题4:A driver suspected of drink driving ________.
A.should provide specimens for testing
B.will be forbidden to drive for 3 years
C.will be punished for 10 driving-offence points
D.should pay a maximum fine of HK $ 25,000

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

The expression “Go for it!” is a way of encouraging someone to try something.
“Go for it!” means you should not worry about failure or be too careful. You should take a chance, be brave, and act firmly.
“Go for it!” gets name from football. Not football as it is played in most countries such as England, Egypt or Japan, but the kind of football played in the United States and Canada.
One of the most exciting times in football comes when a team has failed, after three attempts, to move the ball forward ten yards. The team must make a critical decision.
The conservative choice is to kick the ball and accept temporary defeat in order to gain a good position for your team the next time it gets the ball. The more exciting choice, however, is to try a fourth and final time to gain the remaining yards needed.
In the nineteen eighties, people began using this expression in many kinds of situations to encourage someone to act bravely.
There is no guarantee(保证) that the action you “Go for it!” will succeed. But that is the chance you take when you decide to go for it. You put your fears behind. You choose courage over safety. You hold your breath and go for it.
小题1:The expression “Go for it!” comes from______.
A.English football B.Egyptian footballC.Japanese footballD.American football
小题2:According to the passage, when we decide to go for it, we only consider______.
A.safetyB.actionC.resultD.situation
小题3:In which of the following situations should we use the expression nowadays?
A.We decide to avoid trouble or danger for the future.
B.We try to improve our English for better education.
C.We need to make a quick decision at the last moment.
D.We have to make a choice between success and failure.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

India is an ancient civilization with rich cultural heritage (遗产), and its cultural heritage has something to do with all major religions of the world. Here we take a look at some of the top heritage destinations in India.
Sun Temple, Konark
As the name suggests this temple is all about the power of the sun God. A huge chariot (二轮战车) drawn by seven horses and twelve pairs of wheels reflect the importance which ancient people placed on the power of the sun. The pictures of animals and humans give this place a special look.
Churches Goa
Goa is the only Indian state which was under the Portuguese (葡萄牙人), so the scene in Goa is dotted with (点缀着) Portuguese style churches. Some of the famous churches include the church of Saint Catherine, church of Saint Augustine and church of saint Francis of Assisi. These churches exhibit beautiful paintings and flower designs which make them a must visit.
Ajanta and Ellora Caves
These caves contain well designed paintings which are widely regarded as the most outstanding works of Buddhist religious art.
Taj Mahal, Agra
Built on the bank of the Yamuna River, it is an excellent building. The writing and paintings on the outside structure provide the finest examples of the outstanding style of buildings.
Sanchi
Sanchi is a UNESCO world heritage site with numerous Buddhist temples dating back to the seventh and eighth centuries.
On your visit to India, be sure to visit some of these heritage destinations. An Indian journey is not wonderful without experiencing the beauty of these heritage destinations.
小题1:What can we learn from the passage?
A.Ellora Caves only have statues of animals.
B.The Portuguese controlled the whole India two centuries ago.
C.Indian cultural heritage is related to religions.
D.The church of Saint Catherine is the earliest one in the world.
小题2:The ancient people in India attached importance to      .
A.animalsB.the sun’s powerC.ancient templesD.ancient civilization
小题3:What is the main idea of the passage?
A.Several top heritage destinations in India.
B.The great effect that Indian religion has on culture.
C.India has rich cultural heritage in the world.
D.India is famous for its cultural heritage.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Of course, the main difference on the Chinese dinner table is chopsticks instead of knife and fork, but that’s only superficial. Besides, in decent restaurants, you can always ask for a pair of knife and fork, if you find the chopsticks not helpful enough. The real difference is that in the West, you have your own plate of food, while in China the dishes are placed on the table and everyone shares. If you are being treated to a formal dinner and particularly if the host thinks you’re in the country for the first time, he will do the best to give you a taste of many different types of dishes.
The meal usually begins with a set of at least four cold dishes, to be followed by the main courses of hot meat and vegetable dishes. Soup then will be served (unless in Guangdong style restaurants) to be followed by staple food ranging from rice, noodles to dumplings. If you wish to have your rice to go with other dishes, you should say so in good time, for most of the Chinese choose to have the staple food at last or have none of them at all.
Perhaps one of the things that surprise a western visitor most is that some of the Chinese hosts like to put food into the plates of their guests. In formal dinners, there are always “public” chopsticks and spoons for this purpose, but some hosts may use their own chopsticks. This is a sign of genuine friendship and politeness. It is always polite to eat the food. If you do not eat it, just leave the food in the plate.
   People in China tend to over-order food, for they will find it embarrassing if all the food is consumed. When you have had enough, just say so. Or you will always overeat!
小题1:What’s the main difference on dinner table between China and West is ___________.
A.On Chinese dinner table, chopsticks replace knife and fork.
B.The host will do the best to give you a taste of many different types of dishes.
C.You’re treated to a formal dinner for the first time.
D.You have your own plate of food in West while in China everyone shares the dishes.
小题2:If you have a dinner in a Chinese home, in which order will the food be served in China?
a. a set of four cold dishes.
b. staple food such as rice, noodle or dumplings.
c. the main courses of hot meat and vegetable dishes.
d. serving soup.
A.acbdB.cabd C.acdbD.cadb
小题3:According to the passage, we can infer that ___________.
A.Chinese all think it impolite for guests to ask for a pair of knife and fork.
B.Chinese think it impolite for guests to leave food in the plate.
C.People in China tend to over-order food, for they will find it embarrassing if all the food is consumed.
D.Chinese think it polite to put food into the plated of the guests with their own chopsticks.
小题4:The sentence, in passage 2, “you should say so in good time” means ______________.
A.you should say so happily
B.you’d better say so
C.you should say so early
D.you should say so kindly.
小题5:The “public chopsticks and spoons” are used to ______.
A.show the politeness to the guests.
B.put food into the plates of their guests
C.share the food together
D.show the genuine friendship and politeness

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Bowing is a very important custom in Japan. Unlike people in many other countries, they greet each other by bowing instead of shaking hands. It is impolite not to return a bow to whoever bows to you.
Bowing has many functions in one. It expresses the feeling of respect, thanks, regret, and so on. You can bow when you say, “thank you”, “sorry”, “hello”, “goodbye”, “congratulations”, “excuse me”, “good morning”, and more.
Bowing seems simple, but there are different ways of bowing. Bowing techniques vary from a small nod of the head to a long, 90-degree bow. It depends on the social position or age of the person you bow to. If your opposite is of higher social position or older than yourself, you are supposed to bow deeper and longer than him or her. It is polite to bow from your waist. Men usually keep their hands at their sides, and women usually put their hands together on their legs with their fingers touching. If it is not a very formal situation, you can bow by nodding. The most common bow is a bow of about 15 degrees.
You might feel strange doing it, but try to bow in Japan. You will be considered very polite!
小题1:The author writes the passage mainly to _____.
A.introduce the history of bowing in Japan
B.describe the purposes of bowing in Japan
C.describe different ways of bowing in Japan
D.introduce the Japanese custom of bowing
小题2:By saying “Bowing has many functions in one”, the author means that _____.
A.one kind of bow has many similar functions
B.people can express different feelings by bowing
C.people bow to express their feelings
D.the more times you bow, the more respect you receive
小题3:How people greet in many countries?
A.by bowingB.by shaking hands
C.by kissing each otherD.by touching
小题4:If an assistant wants to show respect to her professor, she may bow like _____.

A            B          C           D

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

He came into the room to shut the windows while we were still in bed and I saw he looked ill. He was shivering, his face was white, and he walked slowly as though it ached to move.
“What's the matter, Schatz?”
“I've got a headache.”
“You better go back to bed.”
“No. I'm all right.”
“You go to bed. I'll see you when I'm dressed.”
But when I came downstairs he was dressed, sitting by the fire, looking a very sick and miserable boy of nine years. When I put my hand on his forehead I knew he had a fever.
“You go up to bed,” I said, “You're sick.”
“I'm all right,” he said.
When the doctor came he took the boy's temperature.
“What's is it?” I asked him.
“One hundred and two.”
Downstairs, the doctor left three different medicines in different colored capsules with instructions for giving them. One was to bring down the fever, another a purgative(泻药), the third to overcome an acid condition. The germs of influenza(流感)can only exist in an acid condition, he explained. He seemed to know all about influenza and said there was nothing to worry about if the fever did not go above one hundred and four degrees. This was a light epidemic(传染病;传染性的) of flu and there was no danger if you avoided pneumonia(肺炎).
Back in the room I wrote the boy's temperature down and made a note of the time to give the various capsules.
“Do you want me to read to you?”
“All right. If you want to, “ said the boy. His face was very white and there were dark areas under his eyes. He lay still in the bed and seemed very detached(超然的;冷漠的)from what was going on.
I read aloud from Howard Pyle's Book of Pirates(海盗);but I could see he was not following what I was reading.
“How do you feel, Schatz?” I asked him.
“Just the same, so far,” he said.
I sat at the foot of the bed and read to myself while I waited for it to be time to give another capsule. It would have been natural for him to go to sleep, but when I looked up he was looking at the foot of the bed, looking very strangely.
“Why don't you try to sleep? I'll wake you up for the medicine.”
“I'd rather stay awake.”
After a while he said to me, “You don't have to stay in here with me, Papa, if it bothers you.”
“It doesn't bother me.”
“No, I mean you don't have to stay if it's going to bother you.”
I thought perhaps he was a little lightheaded and after giving him the prescribed capsules at eleven o'clock I went out with my gun and the young hunting dog….I killed two quail(鹌鹑), and missed five, and started back pleased to have found a covey of quail close to the house and happy there were so many left to find on another day.
At the house they said the boy had refused to let anyone come into the room.
“You can't come in,” he said. “You mustn't get what I have.”
I went up to him and found him in exactly the position I had left him, white-faced, but with the tops of his cheeks flushed(发红)by the fever, staring still, as he had stared, at the foot of the bed.
I took his temperature.
“What is it?”
“Something like a hundred,” I said. It was one hundred and two and four tenths.
“It was a hundred and two,” he said.
“Who said so?”
“The doctor.”
“Your temperature is all right,” I said. “It's nothing to worry about.”
“I don't worry,” he said, “but I can't keep from thinking.”
“Don't think,” I said. “Just take it easy.”
“I'm taking it easy,” he said and looked straight ahead, He was evidently holding tight onto himself about something.
“Take this with water.”
“Do you think it will do any good?”
“Of course it will.”
I sat down and opened the Pirate book and began to read, but I could see he was not following, so I stopped.
“About what time do you think I'm going to die?” he asked.
“What?”
“About how long will it be before I die?”
“You aren't going to die. What's the matter with you? “
“Oh, yes, I am, I heard him say a hundred and two.”
“People don't die with a fever of one hundred and two. That's a silly way to talk.”
“I know they do. At school in France the boys told me you can't live with forty-four degrees. I've got a hundred and two.”
He had been waiting to die all day, ever since nine o'clock in the morning.
“You poor Schatz,” I said. “Poor old Schatz. It's like miles and kilometers. You aren't going to die. That's different thermometer. On that thermometer thirty-seven is normal. On this kind it's ninety-eight.”
“Are you sure?”
“Absolutely,” I said, “It's like miles and kilometers. You know, like how many kilometers we make when we do seventy miles in the car?”
“Oh,” he said.
But his gaze at the foot of the bed relaxed slowly. The hold over himself relaxed too, finally, and the next day it was very slack(松驰的) and he cried very easily at little things that were of no importance.
小题1:The author writes about the doctor’s visit in order to _____.
A.show the doctor’s knowledge about influenza and its treatment
B.show the boy’s illness was quite serious
C.create a situation of misunderstanding around which to build a story
D.show the father was very much concerned about the boy’s illness
小题2:The pronoun “it” in “Papa, if it bothers you” (line 41) refers to _____.
A.the boy’s high temperature
B.the father giving the medicine to the boy
C.the father staying with the boy
D.the boy’s death
小题3:It can be inferred from the story that it is _____ by the time the father gets home from hunting.
A.early in the afternoon
B.close to evening
C.at noon
D.late in the morning
小题4:From the story we know that the boy kept tight control over himself because _____.
A.he did not want to be a bother to others
B.he wanted to recover quickly so that he could go hunting with his father
C.he was afraid that he would die if he lost control over himself
D.he thought he was going to die and he must show courage in the face of death
小题5:That the boy cried very easily at little things of no importance the next day suggests that _____.
A.he couldn’t control his emotions when he finally relaxed
B.his father would go out hunting without him if he didn’t cry
C.something went wrong with his brain after the fever
D.he often complained about unimportant things as a spoiled boy
小题6:The theme of the story is _____.
A.death is something beyond a child’s comprehension
B.to be calm and controlled in the face of death is a mark of courage
C.misunderstanding can occur even between father and son
D.misunderstanding can sometimes lead to an unexpected effect

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

( B )
“Cool”is a word with many meanings.Its old meaning is used to express a temperature that is a little bit cold.As the world has changed,the word has had many different meaning.
“Cool”can be used to express feelings of interest in almost anything.
When you see a famous car in the street,maybe you will say,“It’s cool.”You may think“He’s so cool,”when you see your favourite footballer.
We all maximize(扩大) the meaning of“cool”.You can use it instead of many words such as “new” or “surprising”.Here’s an interesting story we can use to show the way the word is used.A teacher asked her students to write about the waterfall(瀑布)they had visited.On one student’s paper was Just the one sentence,“It’s so cool.Maybe he thought it was the best way to show what he saw and felt.
But the story also shows a scarcity(缺乏)of words.Without “cool”,some people have no words to show the same meaning.So it is quite important to keep some credibility(可信性).Can you think of many other words that make your life as colourful as the word “cool”? I can.And I think they are also very cool.
小题1:We know that the word“cool”has had ________.
A.only one meaningB.no meanings
C.many different meaningsD.the same meaning
小题2:In the passage,the word“express”in second paragraph means“________”.
A.seeB.showC.knowD.feel
小题3:If you are _______ something,you may say,“It’s cool.”
A.interested inB.angry about
C.afraid ofD.unhappy with
小题4:The writer takes an example to show he is ________ the way the word is used.
A.pleased withB.strange to
C.worried aboutD.careful with
小题5:In the passage,the writer suggests(暗示)that the word “cool”________.
A.can be used instead of many words
B.usually means something interesting
C.can make your life colourful
D.may not be as cool as it seems

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

People who like travelling have their reasons. They believe that travelling can help them expand their field of view, especially in the geographical and historical sense. They also think that touring will give them more chances to enjoy different kinds of food and experience new things that would never be brought by other activities. But those who dislike travelling also have some reasons.
Travelling, in my opinion, does more good than harm. Most importantly, it broadens(扩大) our mind. We can get in touch with other civilizations(文明), culture, customs and ideas.
Through history, most people travelled because of necessity(必要性)—not for pleasure. People travelled just in order to remain alive. They searched for food to eat or places to live in. They sometimes ran away from enemies. This is not to say that no one ever travelled just for the fun of it. In ancient times, for example, rich Romans travelled all the way to Greece to take part in the Olympic Games, and festivals. Of course, some people decided to travel just out of curiosity(好奇心). They wanted to find out what it looked like beyond the horizon(地平线). Also, business travel has been going on for centuries.Traders could not only make money but also learn to speak several languages and be introduced to different cultures.
So travelling does enrich our mind and draw new ideas to us. There is no doubt that we can get much from it.
小题1:The underlined word“expand”in Paragraph 1 can be replaced by “ __________”.
A.decideB.protectC.widenD.lose
小题2:According to the passage, in the past most people travelled _____________.
A.for knowledgeB.to make a livingC.to get experiencesD.for fun
小题3:In the writer’s opinion, travelling can be ______________.
A.tiringB.funnyC.expensiveD.helpful

查看答案和解析>>

同步练习册答案