精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。
Guilin is my favorite city in China because of its beauty, its waterways, its cafes, and most of all because I met my wife there. It is her hometown and we will both retire there in a few years.
Not only is Guilin a fascinating city, there are many interesting places to visit within a short drive from there. The Ling (sometimes called Lingqu) canal is the oldest canal in the world. It was built about 2,200 years ago and connects two major river systems, the Yangtze (to the east) and the Pearl River.
Longsheng Rice Terraces (龙胜梯田) is another manmade wonder that was built around 650 years ago. I have some photos of both of these places in my China Daily homepage Albums. Gudong Waterfall Park(古东瀑布) is another attraction that is worth visiting. The hike to the top of all these waterfalls isn’t very difficult and if you want, you can take a ride to the bottom on a personal rail car whose speed you can control with a brake.
If you want you can also climb up some of the waterfalls with the help of chains that are placed for the convenience of amateur climbers.
I have only been in Guilin during the winter and spring but my wife tells me it gets pretty hot in the summertime. That’s OK because I grew up in the Midwest of the US where it gets very hot and humid during the summer months. It rarely freezes in the winter and the spring and autumn are pleasant. Guilin receives a lot of rain, especially in late spring and early summer. Because of this there is lush(多汁的) plant life and many large trees in the area.
Being from California I’m used to having a car to get around. In fact, it’s practically a necessity in California. But in Guilin almost everything is within walking distance and if you need to go further, public buses are available every five minutes on the busy streets and every 10-15 minutes just about everywhere else. There are plenty of taxis too and most trips are only six yuan.
It’s a perfect place to retire.
(1)What’s the best title of the passage?
A.Guilin Is My Favorite Chinese City
B.Guilin Is a Place to Retire
C.Guilin Has Many Beautiful Places
D.Living in Guilin
(2)Which is not true according to the passage?
A.The writer met his wife in Guilin.
B.The writer has been in Guilin during the summer.
C.Lingqu is the oldest canal in the world.
D.Lush plants and large trees are very common in Guilin.
(3)Which of the following is not mentioned in the passag?
A.Places of interest.
B.Climate.
C.Transportation.
D.Population.
(4)We can learn from the sixth paragraph that_________.
A.a car is a necessity in Guilin
B.Guilin has a busy traffic system
C.nearly everything is within walking distance
D.taking taxis may cost you too much
(5)Which section of a newspaper is the passage most probably taken from?
A.Science and technology.
B.Fashion and entertainment.
C.Health and diet.
D.Travel and transport.

【答案】
(1)A
(2)B
(3)D
(4)C
(5)D
【解析】1主旨大意题。第一段第一句就是本文的主旨句。
2细节理解题。从第五段的第一句可知作者只有在冬天和春天去过桂林,故答案B错。
3细节理解题。本文从第二段开始,分别介绍了桂林的山水、气候和交通,唯有人口没有涉及。
4细节判断题。文章倒数第二段介绍了桂林的交通,从almost everything is within walking distance可知答案为C。
5推理判断题。本文主要向读者介绍了桂林是一座美丽的城市,与A(科学与技术),B(时尚与娱乐),C(健康与饮食)无关,所以D为正确答案。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。 Florence Nightingale was born in a rich family.When she was young she took lessons in music and drawing,and read a lot of books.She also travelled a great deal with her mother and father.
As a child she felt that visiting sick people was both a duty and a pleasure.She enjoyed helping them.At last her mind was made up.“I’m going to be a nurse,” she decided.“Nursing isn’t the right work for a lady,” her father told her.
“Then I will make it so,” she smiled.And she went to learn nursing in Germany and France.When she returned to England,Florence started a nursing home for women.
During the Crimean War in 1854 she went with a group of thirty-eight nurses to the front hospitals.What they saw there was terrible.Dirt and death were everywhere to be seen and smelled.The officer there did not want any woman to tell him how to run a hospital,either.But the brave nurses went to work.
Florence used her own money and some from friends to buy clothes,beds,medicines and food for the men.Her only pay was in smiles from the lips of dying soldiers.But they were more than enough for this kind woman.
After war she returned to England and was honoured for her services by Queen Victoria.But Florence said that her work had just begun.She raised money to build the Nightingale Home for Nurses in London.She also wrote a book on public health,which was printed in several countries.
Florence Nightingale died at the age of ninety,still trying to serve others through her work as a nurse.Indeed,it is because of her that we honour nurses today.
(1)When she was a child,Florence ________.
A.loved to travel very much
B.knew what her duty in life was
C.loved to help the sick people
D.was most interested in music and drawing
(2)What made Florence determine to become a nurse?
A.Her father’s support.
B.Her desire to help the sick.
C.Her education in Germany and France.
D.Her knowledge about Germany and France.
(3)During the Crimean War in 1854,Florence served in the front hospital where ________.
A.she earned a little money
B.work was very difficult
C.few soldiers died because of her work
D.she didn’t have enough food and clothes
(4)Why was Florence honoured by Queen Victoria?
A.She built the Nightingale Home for Nurses.
B.She wrote a book on public health.
C.She worked as a nurse all her life.
D.She did a great deal of work during the Crimean War.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。
Once there was a free bird. She floated in the sky,(catch) worms for lunch and swam in the summer rain trickles(滴), like many birds. But she had a habit:some event occurred in her life, whether good or bad, the bird would pick up a stone the ground to memorize it. Every day she sorted out her stones, laughed remembering joyful events, and cried remembering the sad ones.
The bird always took the stones with her, whether she was flying in the sky or walking on earth, and she never forgot about them. Years had passed the free bird got a lot of stones, but she still kept on sorting them out, remembering the past. It was becoming more and more difficult for her to fly.
The bird was unable to move on her own,could she catch worms anymore. Only rare rain gave her the necessary energy.But the bird (brave) endured all the hardships, (guard) her precious memories. After some time the bird died of (starve) and thirst.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】When you're dealing with a stressful situation or going through a hard time,people in your life can help you. When someone who cares knows what you're going through,it helps you feel understood and not so alone.1 Problems seem smaller when you talk about them with the right person.You can do better and find out solutions more easily when you share your problems.

There are lots of different ways to get and give help.2other times you need advice on things.Help can be very easy,like a homework project.Or it can go on for a while,like teaching to bring up a failing grade or advising to get through a difficult personal situation.

It's likely you remember times someone helped you.3Friends helped you get through sadness or deal with disappointment.Teachers might have guided you through the college application process.4You might give a hand to your classmate who met difficulty.

Friends,parents,teachers and other adults can be great resources when you need help.There are also times when you need the extra help that a professional can provide best.Doctors can offer specialized help for a health problem. 5

A.Having a right person means a lot.

B.Parents taught you to stop a bad habit.

C.Difficulties are everywhere in your life.

D.You need to learn to give help in the right way.

E.Sometimes you just want to hear an encouraging word.

F.Turn to the professional people for help when you need.

G.And you can also remember times when you helped others.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Anvitha Vijay, who is only nine years old, has built two educational apps. One is Smartkins Animals, which helps many1(child) identify more than 100 animals an 2other Rainbow Colors, which teaches kids colors.

With the help of YouTube videos, the young girl from Melbourne, Australia, learned to code (编程)at age 7 all by3(she). Soon, she was trying her hand at making apps. “When I first got my iPad, I 4 (attract)immediately by all the apps on it,” she told TFK. “It wasn’t long 5I wanted to crate my own.”

Anvitha’s skills won her scholarship to attend a big tech conference hosted by Apple in San Francisco, California. There, she got tips from the professionals and went to workshops 6she learned about the latest software for app building. all that training led to an idea for a third app. This one,7(call) GoalsHi, inspires kids to practice good habits.

Anvitha’s goal is to continue crating technology that helps kids learn while8(have)fun. But what’s even more 9(importance) to her is that the world sees the power of technology in kids’ hands. “The more training we get in tech at an early age,” she says, “the10(good)chance we will have of becoming innovation champions who will one day change the world.”

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

1Taking exercise helps us ________ ________ ________ ________ and keep a clear mind. (增强体质)

2Success ________ ________ (需要)hard work.

3They just ________(执行)the order as they were told.

4He succeeded ________ ________ ________ ________ his health. (以……为代价)

5________ ________ ________(和……一样)other students, Tom is seldom late for school.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。
The marshmallow(棉花糖), a white, cottony, sweet confection (甜食)is synonymous(同义) with “temptation” in the US. This all began 50 years ago when psychologist Walter Mischel sat 5-year-old children down at a table and gave them a simple choice: they could eat one marshmallow now or, if they wait, receive two marshmallows later.
Mischel and his colleagues at Stanford wanted to understand the nature of self-control. If children could avoid eating the marshmallow over a set period of time, they were told they’d receive two as reward. If they couldn’t resist temptation, they wouldn’t get the second treat.
The Marshmallow Test became famous due to a remarkable discovery made some years later. Those children who were able to resist temptation for the reward of two marshmallows grew into adults who were more successful in school, work and relationships. They were also thinner, calmer, more sociable, better at managing their money, and less likely to be addicted to any substances.
It seems having the ability to wait for two marshmallows is quite important. In the US, there are “Don’t Eat the Marshmallow!” T-shirts, and investment companies have used the marshmallow test to encourage retirement planning, according to The Atlantic.
Many people have interpreted the results of the Marshmallow Test to mean fate is predetermined by one’s biology. But Mischel has just published a new book — The Marshmallow Test: Mastering Self-Control — which claims the true meaning of the experiments is just the opposite.
“The most important thing we learned is that self-control — the ability to regulate one’s own emotions — involves a set of skills that can be taught, and learned,” Mischel told journalism website Vox.com. “They’re acquirable. Nothing is predetermined.”
What’s more, he says, these experiments provide concrete lessons about self-control we can use as adults. Grown-ups can use these methods to quit smoking, or stick to a diet, or save money.
Mischel and other psychologists argue that the battle between instant gratification (one marshmallow now) and long-term gratification (two marshmallows later) is really a battle between two different systems in the brain.
(1)The purpose of the “Marshmallow Test” done by Mischel and his colleagues was_________.
A.to know the children’s self-control ability
B.to have a test about the children’s quality
C.to prove “resisting temptation” is a good quality
D.to find some methods for adults to quit smoking, or save money
(2)Why did the Marshmallow Test become famous some years later?
A.Because the test was a remarkable discovery.
B.Because the experiment provided concrete lessons about self-control.
C.Because the ones who resisted temptation in the test became more successful later.
D.Because it proved the ability to wait for two marshmallows is quite important.
(3)What does the underlined sentence in the 4th paragraph probably mean?
A.You should know that the marshmallow can’t be eaten.
B.You should know that the marshmallow tastes awful.
C.It is just an interesting sentence, and has no real meaning.
D.You need to wait, you need to resist temptation.
(4)In Mischel’s book The Marshmallow Test: Mastering Self-Control, he may tell us except ___________.
A.having the ability to wait for two marshmallows is quite important
B.adults can use self-control to quit smoking, or stick to a diet, or save money
C.personality is not predetermined by one’s biology
D.the ability of self-control can be taught, and learned
(5)Which of the following statements is NOT true according to the text?
A.Mischel thought the Marshmallow Test proved that “fate is predetermined by biology”.
B.The ability to regulate one’s own emotions involves a set of acquired skills.
C.Instant gratification and long-term gratification is a battle in the brain.
D.Some parts of the brain allow us to control our attention.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】The Palace of Versailles, France’s national treasure, has ________ many changes in its century-long history while keeping its beauty.

A. gone through B. taken on

C. led to D. showed off

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】根据要求完成句子。
(1)不管是谁,美国人都不喜欢用姓来称呼彼此,因为这样听上去太正式了。
(2)只有你保持均衡的饮食,你才能保持健康。(倒装)
(3)我们本来是可以轻易走出森林的,但是我们没有地图。(虚拟语气)
(4)在一些旅游景点,游客们经常被以各种手段敲竹杠,这已经引起了广泛的关注。(非限定性定语从句)
(5)科学家们宣称在癌症研究上已经取得了重大突破。(不定式)

查看答案和解析>>

同步练习册答案