【题目】根据节选小说内容,回答问题。
“Hello,”said Bruno.
“Hello,”said the boy.
![]()
The boy was smaller than Bruno. He wore the same striped pajamas that all the other people on that side of the fence wore, and a striped cloth cap on his head. He wasn’t wearing any shoes or socks and his feet were rather dirty.
When Bruno first approached the boy, he was sitting cross-legged on the ground, staring at the dust(尘土) beneath him. However, after a moment he looked up and Bruno saw his face. It was quite a strange face too. ... When the boy looked at him, all Bruno could see was an enormous pair of sad eyes staring back.
Bruno was sure that he had never seen a skinnier or sadder boy in his life. He thought that he had better talk to him.
...
Bruno stared at the boy and considered asking him why he looked so sad but hesitated(犹豫) because he thought it might sound rude. He knew that sometimes people who were sad didn’t want to be asked about it; sometimes they’d offer the information themselves and sometimes they wouldn’t stop talking about it for months on end, but on this occasion, Bruno decided that he should wait before saying anything.
Bruno sat down on the ground on his side of the fence and crossed his legs like the little boy and wished that he had brought some chocolate with him or perhaps a pastry that they could share.
“I live in the house on this side of the fence,” said Bruno. ... “I can see right over the fence from there. I’m Bruno, by the way.”
“I’m Shmuel,” said the little boy.
...
“... How old are you?” Bruno asked.
Shmuel thought about it and looked down at his fingers and they wiggled in the air, as if he was trying to calculate(计算). “I’m nine,” he said. “My birthday is April the fifteenth nineteen thirty-four.”
Bruno stared at him in surprise. “What did you say?” he asked.
“I said my birthday is April the fifteenth nineteen thirty-four.”
Bruno’s eyes opened wide and his mouth made the shape of an O. “I don’t believe it,” he said.
“Why not?” asked Shmuel.
“No,” said Bruno, shaking his head quickly. “I don’t mean I don’t believe you. I mean I’m surprised, that’s all. Because my birthday is April the fifteenth too. We were born on the same day.”
Shmuel thought about this. “So you’re nine too,” he said.
“Yes. Isn’t that strange?”
“Very strange,” said Shmuel. “Because there may be dozens of Shmuels on this side of the fence but I don’t think that I’ve ever met anyone with the same birthday as me before.”
“We’re like twins,” said Bruno. “A little bit,” agreed Shmuel.
Bruno felt very happy all of a sudden...
【1】How did Bruno feel about the boy at the first sight?
【2】After hesitation, what did Bruno decide to do?
【3】Why did Bruno stare at Shmuel in surprise?
【4】Why did Bruno feel very happy all of a sudden?
【5】What kind of boy do you think Bruno was? And why?
【答案】
【1】He felt that the boy looked very small,poor and dirty.
【2】Bruno decided to wait before saying anything.
【3】Because he found that he and the boy were born on the same day.
【4】Because she has never met anyone with the same birthday as him before.They are like twins.
【5】I think Bruno was a kind and thoughtful boy. When Bruno saw the sad eyes of the boy, he thought he had better talk with this poor boy, which means Bruno was very kind. Bruno considered asking him why he looked so sad but hesitated because he thought it might sound rude and knew that sometimes people who were sad didn’t want to be asked about it. It shows that Bruno was very thoughtful.
【解析】
本文是一篇阅读表达。本文是节选自《穿着条纹睡衣的男孩》,本部分内容主要是展示了Bruno与Shmuel的初次相遇。
【1】
细节理解题。根据第一段“The boy was smaller than Bruno. He wore the same striped pajamas that all the other people on that side of the fence wore, and a striped cloth cap on his head. He wasn’t wearing any shoes or socks and his feet were rather dirty.”可知,这个男孩比布鲁诺小。他穿着和篱笆那边所有人一样的条纹睡衣,头上戴着一顶条纹布帽。他没穿鞋或袜子,脚很脏。故答案为He felt that the boy looked very smal,poor and dirty.
【2】
细节理解题。根据第六段中的“Bruno decided that he should wait before saying anything.”可知,布鲁诺决定等一等再说什么。故答案为Bruno decided to wait before saying anything.
【3】
细节理解题。根据第十六段中的““No,” said Bruno, shaking his head quickly. “I don’t mean I don’t believe you. I mean I’m surprised, that’s all. Because my birthday is April the fifteenth too. We were born on the same day.””可知Bruno惊讶地盯着男孩是因为自己的生日也是四月十五号,和男孩的生日是同一天。故答案为Because he found that he and the boy were born on the same day.
【4】
细节理解题。根据最后三段but I don’t think that I’ve ever met anyone with the same birthday as me before.“We’re like twins,” said Bruno. “A little bit,” agreed Shmuel.但我想我以前从未遇到过和我同一天生日的人。我们就像双胞胎,”Bruno。“有一点。”Shmuel表示同意。故答案为Because he has never met a boy with the same birthday as him.They are like twins.
【5】
推理判断题。阅读完本篇文章我们可以发现Bruno在发现这个男孩看起来很伤心之后决定和男孩谈一谈,这说明他很善良,他又怕男孩不愿提起自己的伤心事所以决定在说话之前等一等,这说明他很体贴。故答案为think Bruno was a kind and thoughtful boy. When Bruno saw the sad eyes of the boy, he though he had better talk with this poor boy, which means Bruno was very kind. Bruno considered asking him why he looked so sad but hesitated because he thought it might sound rude and knew that sometimes people who were sad didn’t want to be asked about it. It shows that Bruno was very thoughtful.
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 Her mother would not permit her back late.
A. to come B. come C. coming D. Came
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】用方框内所给短语的适当形式填空
![]()
【1】I ________ my car hurriedly, and it stopped at last. I quickly got out of it at once.
【2】The girl ________ the whole magazine, but failed to find a pair of shoes that made her satisfied.
【3】The music was a little loud, but ________ that it was a great concert.
【4】More and more people are ________ the recent explosions in Jiangsu Province.
【5】There are more and more graduates ________ a job with high pay now.
【6】Not all the students have ________ the coming new term. They still miss the past summer holidays.
【7】The solar system ________ eight planets, the earth included.
【8】Where do you usually ________ at the weekend when you have nothing else to do?
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(
),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1)每处错误及其修改均仅限一词;
2)只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I liked cycling very much. At age of twelve, my father bought me a bike as a birthday gifts and taught me how to ride. Every time my father took him out for practice, my little brother would come along. One day, we were practicing while suddenly my brother screamed to help. When we rushed to him, we saw a snake wind around a frog tightly. I beg my father to save the frog. Immediate he picked it up a long stick, trying to drive the snake away. About two minutes later, the frog was set loose, what made us so happy.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Directions: Fill in each blank with a proper word chosen from the box. Each word can be used only once. Note that there is one word more than you need.
![]()
What is the first thing you notice when you walk into a shop? The products displayed at the 【1】? Or the soft background music?
But have you ever noticed the smell? Unless it is bad, the answer is 【2】 to be no. But while a shop’s scent(香味)may not be 【3】 compared with sights and sounds, it is certainly there. And it is proving to be an increasingly powerful tool in encouraging people to purchase.
A brand store has become famous for its distinctive scent which 【4】 through the fairly dark hall and out to the entrance, via scent machines. A smell may be attractive but it may not just be used for freshening air. One sports goods company once reported that when it first introduced scent into its stores, customer’s 【5】 to purchase increased by 80 percent.
When it comes to the best shopping streets in Paris, scent is just as important to a brand’s success as the quality of its window displays and goods on sale. That is 【6】 because shopping is a very different experience to what it used to be.
Some years ago, the 【7】 for brand name shopping was on a few people with sales assistants’ 【8】 attitude and don’t-touch-what-you-can’t-afford displays. Now the rise of electronic commerce (ecommerce) has opened up famous brands to a wider audience. But while e-shops can use sights and sounds, only bricks and mortar stores(实体店)can offer a full experience from the minute customers step through the door to the moment they leave. One brand store seeks to be much more than a shop, but rather a【9】. And scent is just one way to achieve this.
Now, a famous store uses complex manmade smell to make sure that the soft scent of baby powder floats through the kid department. Another department store has even opened a new lab, 【10】 customers on a journey into the store’s windows to smell books, pots and drawers, in search of their perfect scent.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】China has_____ the initiatives to build the Silk Road Economic Belt and the 21st Century Maritime Silk Road.
A. put away B. look forward to
C. put up D. put forward
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Directions: Complete the following passage by using the words in the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need.
![]()
【1】Buyers from stores are given the opportunity to go through fashion ________ one by one and place orders.
【2】The question seemed easy ________, but when the students tried to answer it, they discovered how difficult it was .
【3】The agreement we had been working on ________ our right to limit trade in endangered species.
【4】Some people prefer documentaries, which usually ________ viewers with a relatively balanced view of issues.
【5】If these discussions are to succeed, we’ll need ________ from both sides rather than dishonest interaction.
【6】She stands a good chance, since only two people ________ the seat and the other candidate is very unpopular.
【7】The silence in the woods was broken only by the ________ of the leaves in the gentle breeze.
【8】With the rapid development of WeChat, this year has seen a ________ in information communication technology.
【9】As a person afraid of hairy animals, I could feel myself ________ up as the puppy touched my ankle.
【10】This resort is widely viewed as one of the most popular holiday destinations, not only for its gorgeous scenery, abundant wildlife and friendly people, but also because it is easily ________ by road, rail and air.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
| Gypsies According to the linguistic and genetic researches, ancestors of the Gypsies left the land of India in the amount that did not go beyond 1,000 people. Today there are about 10 million Gypsies in the world. Some scientists believe that Gypsies were Egyptians. |
| Sumerians Sumerians must be the mysterious people in the ancient world. We know nothing about their origin and nothing about the origin of their language. The Sumerians were rather advanced—they became the first in the Near East to use a wheel, to create an irrigation system and their unique writing. And besides, they were impressively good at maths and astronomy. |
| Maya Some scientists believe that they are connected to legendary atlantes (男像柱), others suppose their ancestors were Egyptians. It’s thought that the Maya created an efficient agricultural system and had deep astronomy knowledge. Their calendar was used by other people of Central America. Maya applied the hieroglyphic writing (象形文字) system. Now it seems that the Maya came from nowhere and disappeared nowhere. |
【1】Whose ancestors do some scientists believe were Egyptians?
A. Gypsies and Maya. B. Maya and Sumerians.
C. Gypsies and Sumerians. D. Europeans and Sumerians.
【2】The Maya are thought to .
A. exist on the earth now B. have 10 million people
C. have no writing system D. be creative in some fields
【3】What can we learn from the text?
A. The origion of the Maya has been discovered by scientists.
B. The ancestors of the Gypsies left the land of India in the middle ages.
C. The Europeans were thought to be the most mysterious people in the ancient world.
D. The Sumerians were the first to use a wheel in the irrigation system in the Near East.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Last week I bought a cellphone,__________ was very reasonable.
A. price of which B. the price of whom
C. of which price D. whose price
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com