5.Being a fit and healthy person is very important for lots of people today.In fact,some people like running and exercising so much that they become obsessed with keeping track of it.
Thanks to fitness apps,people can measure every step they take,what they eat and every calorie they burn.They might wear a special watch on their wrist,shoes on their feet or use different apps on their phone to measure their movements.Importantly,once they have done that they post it on social media.All of their friends can see where they've run,what workout they've done or what they had for lunch.Sounds familiar?
Doctor Daniel Kraft from the United States makes gadgets(小器具) for people like this.He told the Digital Health Summit that these people,known as"trackaholics",would become normal in the future.
And I think he's right.I can see the world of health and fitness changing around me every day.
One of my friends,named Anna Palmer,is always using the latest fitness gadgets.Her favorite is an app called Argus.She uses it on her phone to measure her steps,heart rate and amount of calories she has burnt.She always posts these things,and pictures of herself exercising,on social media."It's nice to know exactly how much exercise you have done,rather than guess,"she said."That way I can keep pushing myself to improve."
Also,my friends in China use WeChat to compare how many steps they've taken each day.They are very competitive about this!
28.The underlined phrase"obsessed with"in the first paragraph means"C".
A.busy with
B.angry with
C.crazy about
D.surprised at
29.What does the second paragraph talk about?B
A.How fitness apps work in a proper way.
B.What people can do with fitness apps.
C.What advantages fitness apps have.
D.How fitness apps affect social media.
30.According to Doctor Daniel Kraft,more people willC.
A.run to keep fit
B.make fitness gadgets
C.choose fitness gadgets
D.improve their fitness
31.What's the writer's attitude towards fitness gadgets?D
A.Negative.
B.Subjective.
C.Indifferent.
D.Positive.
分析 这是一篇社会文化类阅读,作者先说明了现在人们对健身越来越重视,然后引出了健身app并介绍了它们的多种功能,比如人们可以测试他们每天走了多少步,吃了是什么以及它们各自消耗多少卡路里,之后又介绍了由美国的Daniel Kraft 教授为人们制作了有类似健身app功能的小器具以及这些工具在人们中的推广和影响.
解答 28.C 词义辨析题.A选项:忙于做…;B选项:和…生气;C选项:沉迷于…;D选项:对…感到惊讶.再结合文中第一段some people like running and exercising so much that they become obsessed with keeping track of it.可知很多人都喜欢跑步,锻炼以至于他们…一直保持这个状态.可推断出人们应该是沉迷于一直保持这个状态.故选C.
29.B 推理判断题.根据题干要求,再结合第二段:幸亏有了健身app,人们可以测试他们每天走了多少步,吃了是什么以及它们各自消耗多少卡路里…他们所有的朋友都可以看到他们是在哪里跑的步,所的成就是多少以及他们中午吃的是什么等.可知第二段讲的是人们可以用健身app作什么,故选B.
30.C 细节理解题.根据文中第三段中的Doctor Daniel Kraft from the United States makes gadgets(小器具) for people like this美国的Daniel Kraft 教授为人们制作了有类似健身app功能的小器具,以及would become normal in the future它将会变得十分普遍,可知在他看来将会有越来越多的人选择使用健身小器具.故选C.
31.D 推理判断题.根据文中倒数第二段,作者举了一个例子:一个叫Anna Palmer的朋友一直在使用最新版的健身小器具并使自己不断进步,由此可知作者对健身小器具的看法是很积极的,故选D.
点评 这是一篇社会文化类阅读,题目涉及多到细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.