精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
17.Illegally traded endangered species that escape,forming secondary populations,offer hope to their long-tem survival,a study suggests."This first came to my attention when I read a news story about the seizure of an illegal shipment of 23 yellow crested cockatoos(小葵花凤头鹦鹉),"said Luke Gibson,a college teacher.He learned that the species was critically endangered,which surprised him.
This encouraged Dr.Gibson and his colleague to investigate(调查)how a critically endangered species had become self-sustaining outside of its natural range.They discovered 49 cases of a globally threatened species becoming established as a separate population,which they hadn't thought of,including the yellow-crested cockatoo in their city.
"This is a species which is primarily threatened by wildlife trade,"he told BBC News."Poachers(偷猎者)go out into the forest in its native range in eastern Indonesia and capture the bird and then ship them off,usually up to our city where there is a strong demand for pet birds.This is what has fueled the decline of this species in its native range.But it's really interesting because that same cause also had another effect:some of the people who were keeping this species here accidentally or intentionally released them."As a result of enough of the birds set free,it allowed a new self-sustaining population to be established in this city.
The government in of Dr.Gibson's city has made it illegal to capture the species,even though it is a non-native species.Because the city is affluent and relatively well educated,the cases of people breaking the law are extremely rare,explained Dr Gibson,unlike in its native range in Indonesia,where capturing birds forms a major source of income.
However,there can be downsides(缺点) to the newly established population of endangered species,such as a limited genetic pool,and suffering from novel diseases.It did also present a possible"very interesting"opportunity for conservationists,Dr.Gibson suggested.This would involve"harvesting"some of the newly established secondary population,which may provide a way to help slow global biodiversity loss.

32.What was beyond Gibson's expectations according to the first paragraph?C
A.The high rate of wildlife trade.
B.The preciousness of the birds.
C.The fact that the birds nearly disappear.
D.The news that the birds were poached.
33.What happened unexpectedly when the birds were shipped abroad?A
A.They formed a separate population.
B.They were kept as pet birds.
C.They were traded illegally.
D.They were killed for research.
34.Which can replace the underlined word"affluent"?B
A.Peace-loving 
B.Rich
C.Free
D.Environment-friendly
35.For what purpose did the author write the passage?C
A.To appeal to everyone to stop the wildlife trade.
B.To explain the challenge the wild birds are facing.
C.To introduce a creative approach to wildlife conservation.
D.To raise people's awareness of protecting endangered species.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了偷猎偷渡给了野生动物另一种生存方式,作者提出了引进创造性的方法保护野生动物.

解答 32.C.细节理解题.根据第一段a college teacher.He learned that the species was critically endangered,which surprised him可知鸟类几乎消失的事实超出了他的预料;故选C.
33.A.细节理解题.根据第三段As a result of enough of the birds set free,it allowed a new self-sustaining population to be established in this city可知当鸟被运往国外时他们形成了一个独立的群体;故选A.
34.B.词义猜测题.根据文章Because the city is affluent and relatively well educated,the cases of people breaking the law are extremely rare,explained Dr Gibson,unlike in its native range in Indonesia,where capturing birds forms a major source of income可知因为城市是相对富裕和受过良好教育的,犯法的人的情况极为罕见,吉普森博士解释说,与在原产地在印度尼西亚,在那里捕捉鸟形式的收入主要来源;意为平和有爱的,富裕的;故选B.
35.C.推理判断题.根据文章This would involve"harvesting"some of the newly established secondary population,which may provide a way to help slow global biodiversity loss可知作者写这篇文章的目的是引进创造性的方法保护野生动物;故选C.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.He is the man who for many people has been a role model.Now your biggest hero deserves a special day when you can express your thanks and let him know(41)how important he is to you.The third Sunday of June-which (42)falls(fall) on June 19this year is Father's Day.The idea of Father's Day came from(43)an American woman called Sonora Smart Dodd in 1909.Dodd wanted a special day(44)to honor(honor) her father.He raised six children by (45)himself after his wife died.Dodd thought there needed to be a day to honor loving dads.
The first Father's Day(46)was celebrated (celebrate) on June 19,1910.In 1924,US President Calvin Coolidge supported the idea of a (47)national(nation) Father's Day.Finally,in 1966,President Lyndon Johnson declared the third Sunday of June(48)as Father's Day.
Here are some ways to show your love and respect:
Send him a greeting card.Fathers prefer cards(49)that/which  are not too emotional.So choose one that will make him laugh.If he has a computer,cover his desktop(50)with words like"I love you Dad".A small present,such as a framed photo of your family,can make him feel like a king.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Music Bloggers/Reviewers
Music Promotion&PR company is looking for casual quality writers to write music reviews for independent artists.Applicants must be professional and willing to develop a positive working relationship.Writers will not post reviews on our website,but must have their own platform.Reviews also should be your own opinion.They do not need to be positive.This must be an honest process.Reviews should be completed within 2weeks after receiving the music.
To apply please call 0207452 3000.
Japanese Interpreter/Translator
ICT is a technical Japanese interpreting and translation company that provides onsite (现场的)interpreters and translators.Presently,our company has a technical interpreting and translation job openings in the Southeast Region.Fulltime & Parttime.
If you are interested,please contact(联系) us at 0207565 5000.
Business Development Manager
Allpro Healthcare Solutions,a provider of home care and medical staffing services throughout the US,is seeking a fulltime proposal writer/business development manager.The successful candidate must have excellent spoken and writing skills,project management skills,organizational skills and 2years of working experience.
You can apply in person or contact us at 0289038 1081.
Contract Shopper
We're looking for shoppers to schedule and attend an admissions interview at a local career college and evaluate the admissions interview experience.You must have a high school diploma,GED or some college experience and be able to play the role of an adult student in order to perform this shop.
Admissions interview:Gather information,tour the campus,and potentially meet briefly with Financial Aid for general info.
To sign up,please register at shopperNortonNorris.archondev.com.Our telephone number is 0161200 1500.

21.Which position needs candidates with working experience?B
A.Music Bloggers/Reviewers.
B.Business Development Manager.
C.Contract Shopper.
D.Japanese Interpreter/Translator.
22.What should a music blogger do according to the advertisement?C
A.Post reviews on the company's website.
B.Visit the company's website regularly.
C.Finish reviews within the required time.
D.Write positive reviews to advertise the works.
23.Which number should you call if you want to apply for an interpreting job?D
A.0289038 1081.B.0207452 3000.C.0161200 1500.D.0207565 5000.
24.What kind of person would probably be employed as a Contract Shopper?D
A.One good at bargaining.
B.One with organizational skills.
C.One familiar with online shopping.
D.One able to work as an adult student.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

5.When we know somewhere well,we say we"know it like the back of our hand".But new research has shown that we don't actually know as much about our hands as we think we do.
Wider and shorter
Professor Matthew Longo at the University of London and his team did an experiment,covering the left hands of 100 people.Then they asked the people to point to where they thought their fingertips and knuckles (指关节) were.They made some quite big mistakes.
"People think their hand is wider than it actually is,"said Longo.The fingers also seem shorter than they are.This mistake gets worse as you go across the hand from the thumb to the little finger.
Sense of position
"It is connected to our sense of position,"explained Longo.This is our ability to tell where different parts of our bodies are,even when we can't see them."It tells us whether a joint is straight,or not"he said.It also tells us whether we are going up or down in an elevator.All this information comes from signs from nerves in real time.It's like our brain has maps-maps that show the size and shape of our body."This experiment tried to find those maps,"said Longo.
Strength(强度) of feeling
But these maps make mistakes.These mistakes may be made because of how the brain understands different parts of the skin."Our brains'see'areas as larger where the skin feels touch strongly,"said Longo.Body parts don't appear as their true size,but appear bigger or smaller depending on how strongly they feel touch.Our lips,for example,have more nerves than our nose.So brain"sees"lips on its map of the body as being bigger than our nose.The same thing happens for other parts of the body that have lots of nerves.
Longo believes that more research in this area may help us to understand eating problem better,because people suffering from these problems may not know their bodies properly.

28.Which of following statement is TRUE about the experiment according to the article?B
A.People think their body parts are larger than they actually are.
B.People made more mistakes about their little fingers length than their thumbs'length.
C.People's fingers are actually shorter than they think.
D.People were asked to draw their hands from memory
29.What does the underlined"it"in Paragraph 4 refer to?C
A.The new experiment.
B.The location information.
C.The mistake people made.
D.The sizes of fingers and hands.
30.We can learn from the article thatB.
A.the maps of people's bodies form before they are born
B.the maps of our body are based on information from nerves
C.our sense of position tells how different parts of the body work
D.how we feel about our body shape is only decided by our sense of position
31.We can infer from the article thatA.
A.the hand feels touch more strongly than fingers do
B.our lips have a weaker sense of touch than our nose
C.there are more nerves in the finger than in the hand
D.our sense of position should not be trusted because it is too often incorrect.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Over the years,Dawn followed many different weight loss plans.Each plan worked for a while,but eventually her weight would go back up again.So when Dawn's employer decided to offer a one-year-long healthy weight program that focused on making lasting changes instead of a short-term diet,Dawn was eager to try it.She lost 35pounds in a year on the healthy weight program.However,more importantly,she learned many new eating habits that she liked and could continue with.
An important part of Dawn's program was setting realistic goals that she could turn into long-term habits.She recognized small changes she could make,such as eating an apple instead of a piece of bread for a morning snack.
Changing how she thought about food also helped Dawn go from diet to healthy eating.Dawn doesn't refuse desserts and other types of food that might be considered bad for people on a diet.Instead,she has learned to take smaller amounts.Dawn also learned to pay attention to her hunger and fullness signals.Instead of eating until she feels full,she eats just enough to feel satisfied.
Having someone she could turn to for support helped Dawn a lot.As part of her healthy weight program,Dawn was assigned (指派) a health coach.This person helped Dawn eliminate things that might prevent her from staying with her healthy eating habits.And when she felt it was difficult for her to keep on her healthy eating habits,she would turn to her health coach for help.
Dawn now realizes that it is her behaviour,such as eating well and being physically active,that really makes her healthy,not her weight.

29.What is the difference between the new weight loss plan and the plans that Dawn tried before?D
A.The new plan costs more money.
B.The new plan lasts for a longer period of time.
C.The new plan is more focused on a short-term diet.
D.The new plan is more focused on developing new eating habits.
30.Which of the following activities is NOT part of Dawn's new weight program?A
A.Eating food cooked by her coach.
B.Turning to a health coach for help.
C.Changing her thoughts on food.
D.Setting goals that can be achieved easily.
31.The underlined word,"eliminate",in the fourth paragraph meansD.
A.collect   B.record  C.expect   D.remove
32.What is the most important thing that Dawn's story tells us?B
A.Dawn's new weight program is very useful.
B.Good eating habits are the key to losing weight.
C.Other people's support can help one lose weight.
D.Fat people should join Dawn's new program.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

2.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文.短文中共有10处错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Dear Alice,
I am delighted to hear that you will come to my city for sightseeing.I was writing to you expressing my willingness to make arrangement for your tour.
As for the accommodation,I have the option of either staying in my home or in a hotel,that I can reserve for you in advance if you like.However,I'd like to help you work a travel schedule.In the way,could you do me a favor and purchase a Coach purse though it doesn't bother you?With my mother's birthday approached,I wish to present it to her as a birthday gift.
I'm looking forward to meeting you soon.I hope you will have a fun here.
Yours sincerely,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

9.文中共有10处语言错误.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
On a storm night,I was alone at home.After finishing my homework,I was about to go to bed.All of sudden,the light went out.Meanwhile,there was a flash of lightning following by thunderstorms.I was so scared that I ran to my bed but hid myself under the blanket.To make matters bad,my parents went to hospital to accompany with my sick grandfather.I felt too frightened because my mind was full of scary thought.After some time passed,I fall asleep at last.At breakfast I told my parents that I had seen last night.My parents were also frightened and they promised that they would ever leave me at home alone.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

7.国外某网站将举办新一轮网上讲座活动,正面向全球中学生征集话题.假设你是新华中学的学生李华,经常访问该网站.现请你用英文给该网站发送一封电子邮件,向其推荐话题.内容包括:
•自我简介
•写信目的
•话题:我们应该感恩(thankful)
•推荐的理由
•预祝活动成功
注意:
1词数100左右.
2邮件格式已为你给出.
3邮件中不能出现本人真实信息.
4请在答题卡上作答.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

8.Last night,1,500 young people went to the Bournemouth Centre to see Elastica,a pop rock group with a(41)Bnumber of fans.All the tickets were(42)Aand there was not an empty seat(43)C.Elastica started at ten o'clock.(44)Dit started so late,it was worth(45)D.
 Elastica played short,3-minute songs and there were(46)Blong guitar solos.Justine,lead singer and(47)Dguitarist in the group,proved that she is a(48)Cperformer.The sound quality in the hall was poor(49)Dthe audience could still hear her strong(50)B.Although they are a traditional pop group,it's nice(51)Bthe three girl guitarists at the front of the stage.
(52)Cthe start,the fans were jumping up and down(53)Athe rhythm and they did not stop until the(54)Aend.The audience loved the final song,"Connection",an excellent song from(55)Bfirst album.
Everyone left the hall(56)Cexcited.Although it was very cold in Bournemouth,a small crowd of fans(57)Boutside.The group happily signed autographs(58)B they got on to their tour bus and left(59)BBristol."We(60)Cbe back,"said Justine.

41.A.grownB.growingC.fallenD.falling
42.A.sold outB.sold offC.sold upD.sold on
43.A.somewhereB.everywhereC.anywhereD.nowhere
44.A.No matterB.HoweverC.AsD.Although
45.A.itB.themC.thisD.that
46.A.notB.noC.neverD.little
47.A.aB.anC.theD./
48.A.realB.reallyC.trueD.truly
49.A.thoughB.stillC.howeverD.but
50.A.soundB.voiceC.noiseD.pronunciation
51.A.seeB.to seeC.seeingD.being seen
52.A.ForB.ToC.FromD.At
53.A.toB.withC.atD.by
54.A.veryB.onlyC.justD.extremely
55.A.herB.theirC.themD.theirs
56.A.feltB.to feelC.feelingD.feel
57.A.was waitingB.were waitingC.is waitingD.are waiting
58.A.afterB.beforeC.whenD.while
59.A.toB.fromC.forD.at
60.A.canB.are able toC.willD.would

查看答案和解析>>

同步练习册答案