6.English is a very interesting language.It has borrowed words from many other languages.Immigrants coming into the United States have contributed many words to the language,which have kept their original pronunciation."Coolie"and"kowtow"were taken from the Chinese language,"kamikaze from the Japanese,"shampoo"from India,"blitz"from German,"amigo"and"Los Angeles"from Spanish and so on.
Many students have studied English for years,some as many as eight.However,some students still have difficulty in speaking fluent English.Some know many words but are unable to discern them when native speakers use them.In our Oral English classes we will focus on speaking and listening to native English speakers.For this reason,because we are trying to train your ears to hear English and your mouths to speak intelligible (易理解的) English,we will have a rule that ONLY ENGLISH will be spoken in our English classes.Anyone speaking Chinese in class will be required to pay a fine in order to encourage the speaking and understanding of English.If teachers enter a classroom and discover that anyone is speaking Chinese,they will require everyone in the room to pay the fine.It is everyone's job to enforce the English-Only rule.It is for your bene fit.It is because we want to accustom your ears to hearing English.
Other subjects may be learned only from books but the only way to learn a foreign language is to SPEAK IT!Students are often nervous about speaking in class at first but we hope to make the classes fun,so you will forget your nervousness and learn to speak out.Enjoy your classes.
25.The first paragraph is mainly aboutC.
A.the difficulty of learning English
B.different words in different languages
C.how interesting and various English is
D.the immigrants'contributions to America
26.The underlined word"discern"in Para 2 can be replaced byB.
A.notice B.understand C.hear D.speak
27.In the author's opinion,the only way to learn a language well is toD.
A.listen to it on the radio
B.learn it from books
C.play games with it
D.speak it often
28.The article is probably aimed atC.
A.Japanese students
B.German students
C.Chinese students
D.Indian students.
分析 本文介绍了英语是一门非常有趣的语言,它借用了许多其他语言的词汇.告诉学习者学习一门外语的唯一方法是说这门语言.
解答 25.C 细节理解题.从第一段的前两句话"English is a very interesting language.It has borrowed words from many other languages."英语是一门非常有趣的语言,它借用了许多其他语言的词汇.可找到答案,因此选B.
26.B猜测词义题.根据句子some students still have difficulty in speaking fluent English.有些学生讲流利的英语仍然有困难.Some know many words but are unable to discern them when native speakers use them.句意中一些人知道很多词而不明白它们的意思,"discern"这个词的意思为"仔细识别,明白".可得知答案选A.
27.D 细节理解题.从最后一句话中"but the only way to learn a foreign language is to SPEAK IT!"但是学习一门外语的唯一方法是说它.可得知答案选D.
28.C 推理判断题.通过第二段中"Anyone speaking Chinese in class will be required to pay a fine in order to encourage the speaking and understanding of English."可知任何人在课上说汉语就会被要求罚款,推断出学英语的是中国学生,他们稍不注意就会把母语说出来.因此答案选C.
点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.