20.Ask any kid,and you'll likely hear that time spent with friends is the coolest and most important part of the school day.Educators,as well,acknowledge that making friends is one of the most valuable things children do as they learn and grow.But many parents are perplexed by their children's social lives,wondering how to help their kids cope with the challenges,heartbreaks,and the joys of making friends,losing them,and making friends again.
"Friendships help children gradually learn to be independent,contributing members of a community and it's just as important as their academic growth"notes Diane Levin,Ph.D.,author of"Remote Control Childhood."However,it's a slow process.There are many social skills to learn,which advance with age and experience,trial and error,and experiencing the satisfaction that comes from contributing to an
ongoing friendship."
"Friendship starts as soon as children can crawl off their parents'laps over to another child,"adds Michael Thompson,Ph.D.,co-author of her life with you to her life with her friends,but who their friends are,how they interact with them,and how popular they are,is something parents have only limited control over."
Experts on children's behavior say that problems like jealousies,breakups,bullying (恐吓) and teasing account for a big part of what parents,kids and teachers talk about,and what parents worry about.
Get insights into how children's friendships develop and how parents can help,if needed,and find ways to determine if your child is at risk for serious social problems or simply suffering from real (but common) social challenges.
28.While staying at school,kids usually feel thatB.
A.making friends is the most important thing
B.staying with friends is a very good experience
C.communicating with friends is a great challenge
D.they can't grow well without friends around them
29.What does the underlined word"perplexed"mean in Paragraph One?C
A.Encouraged
B.Touched
C.Puzzled
D.Attracted
30.Why is the effect of friendships on children's growth a slow process?D
A.They have to focus on academic subjects.
B.They are too young to benefit from friendships.
C.They often make mistakes while making friends.
D.They cannot master all social skills in one day.
31.Which of the following suggests the beginning of friendship?C
A.Children don't stay on parents'lap any longer.
B.Children get out of the control of their parents.
C.Children leave their parents for other kids willingly.
D.Children don't share their stories with their parents.
分析 本文是一篇人生感悟类阅读,属于议论文,主要讲述了在学校时,孩子通常感觉和朋友在一起是一个好的经历,但是许多家长为孩子的社交生活而困惑.本文以此展开讨论,主要讲述了孩子的交友问题.
解答 28.B.细节理解题.根据Ask any kid,and you'll likely hear that time spent with friends is the coolest and most important part of the school day.Educators,as well,acknowledge that making friends is one of the most valuable things children do as they learn and grow.可知,在学校时,孩子通常感觉和朋友在一起是一个好的经历.故选B.
29.C.词义猜测题.根据上下文内容可知,But many parents are perplexed by their children's social lives,句意为但是许多家长为孩子的社交生活而困惑.故perplexed意为困惑.故选C.
30.D.细节理解题.根据However,it's a slow process.There are many social skills to learn,which advance with age and experience,trial and error,and experiencing the satisfaction that comes from contributing to an ongoing friendship可知,但是这是一个缓慢的过程.有许多社会技能学习,随着年龄和经验,尝试和错误,以及体验到对促进持续友谊而产生的满足感.故选D.
31.C.细节理解题.根据Friendship starts as soon as children can crawl off their parents'laps over to another child可知,一旦孩子们可以脱离父母,自愿来到另一个孩子身边,友谊就开始了.故选C.
点评 本文是一篇人生感悟类阅读,题目涉及多道主旨大意题,细节理解题,推理判断题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.