精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

Researchers in Britain are driving the environmental movement to a new level. A team from the University of Warwick has built what it calls the worlds first completely environmentally friendly Formula Three racing car.

The car is made mainly of renewable materials,like plants and vegetables. The structure around the car is made from natural plant fibers and potatoes. The steering wheel (方向盘) is made from root vegetables like carrots. The engine uses bio-fuel made from vegetable oil and waste chocolate.

The new racing car is extremely fast. The car has a top speed of two hundred and fifteen kilometres an hour. And it can go from zero to ninety-five kilometres an hour in just two and a half seconds. The racing car meets all of the Formula Three racing requirements except for its biodiesel(生物柴油) engine.

Automobile racing is one of the most widely watched sports in the world. But it is also considered one of the least friendly sports to the environment. Racing cars burn a lot of fuel,and create a lot of air pollution. In recent years,the racing industry has taken steps to protect the environment. More racing companies are now producing cars that use less energy. These cars produce less pollution than cars that depend on traditional fuel,like gasoline.

Last month,the new racing car was set to run in its first competitive race at the Formula Three Championship Final at Brands Hatch. It would have been the first biodiesel-powered car to race at Formula Three. Current Formula Three rules let only gasoline-powered car to compete. Officials needed permission from all of the Formula Three racers for the biodiesel-powered car to compete. They were unable to contact one of the drivers,so the new racing car didn't appear in the event. In test runs,the new racing car was the fifth fastest among the Formula Three race cars. Supporters are hoping to have the fuel problem solved in time to compete in the next season.

51. What's the second paragraph mainly about?

   A. What materials the new racing car is made of.

   B. Why researchers built the new racing car.

   C. The characteristics of the new racing car.

   D. The process of the new racing car being designed.

52. According to the passage,the of the new racing car doesn’t meet the Formula Three racing requirements.

   A. speed   B. appearance

   C. weight   D. engine

53. It can be inferred from the passage that .

   A. the new racing car is the first environmentally friendly car

   B. automobile racing could be forbidden in the near future

   C. many people like to watch automobile racing

   D. the new racing car will be allowed to compete in the next season of Formula Three racing

54. In recent years,racing companies are producing cars that.

   A. burn more fuel

   B. go more quickly

   C. produce less pollution

   D. cost less money

55. Why didn't the new racing car compete at the Formula Three Championship Final last month?

   A. Because the new racing car still needs testing.

   B. Because officials needed each racer's permission

 but failed to contact one.

   C. Because there?re some technical problems to be solved.

   D. Because few drivers think it is fast enough.

51. A解析:主旨大意题。第二段介绍了新款赛车的材料。

52. D解析:事实细节题。根据第三段的最后 —racing car meets all of the Formula Three racing requirements except for its biodiesel engine. ”可知,只有新款赛车的引 擎不符合F3的参赛标准。

53. C解析:推理判断题。根据第四段第一 句“Automobile racing is one of the most widely watched sports in the world. ”可知 许多人喜欢观看赛车。

54. C解析:事实细节题。根据第四段末尾 的“These cars produce less pollution than cars that depend on traditional fuel ... ”可知答案。.

55. B解析:事实细节题。根据最后一段中 “Officials needed permission from all of the Formula Three racers for the biodiesel-powered car to compete* They were unable to contact one of the drivers,so the new racing car didn't appear in the event."可知答案。

题目来源:2016年周测月考直通高考高中英语必修4外研版 > 周测月考卷4阶段性测试(一)

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

6. We waited more than half an hour for Margret,but we had to leave without her.

   A. therefore   B. fortunately

   C. afterwards   D. eventually

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

3. Some people say that watching violence on TV is one of the major causes of behaviour and crime in society.

   A. formal   B. industrial

   C. aggressive   D. active

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

第二节阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)

[1] Mums and dads care for their kids from the minute they were born. It's a parent's job to love and guide kids,and most parents will do this as long as they live,even when the “kids” have grown up and have children of their own. That means you have many years ahead to share with your mum and dad.

[2] But how will you get along with your parents? Here are some ways you can stay close,get along,and build a strong relationship with them.

[3] Spend time together. It might be easy to be physically in the same place with your mum or dad. But how much time do you spend just enjoying each other's company (陪伴) ?

Instead of playing a computer game or watching TV,maybe ask your mum and dad to play with you. Go outside together,try a board game,or read a book out aloud. If your parents are divorced,make the most of the time you spend together. In between,talk on the phone and e-mail each other to stay in touch.

[4] Many kids say they’d like their parents to help them when they’re upset. But your mum or dad might not know that you’re having a problem. Tell your parents if you’re sad or struggling with something. If you don't usually do this,it can feel funny at first. Try it and you’ll be glad you did.

[5] Be kind. Little things might mean a lot to your mum or dad. You can brighten a parent's day with a hug,a card,or a joke. It's also lovely when a kid offers to help fold the laundry (洗好的衣物) or clean up his or her room without being asked. And if you try not to fight with your brothers or sisters,your parents might be also excited.

51. What's the main idea of the text? (No more than 12 words)

        

52. Fill in the blank in Paragraph 4 with a proper sentence. (No more than 8 words)

        

53. What's the author's purpose in writing Paragraph 2 ? (No more than 5 words)

         

54. What other suggestion (s) can you give to the readers? (No more than 8 words)

        

55. List three things that you learn from the text to build a good relationship with your parents. (No more than 15 words)

       

       

       

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

听第9段材料,回答第15至17题。

15. What are the two speakers talking about?

   A. Their stay in England.

   B. A kind of humour.

   C. How to change into swimming costume.

16. What does Mr. Bean do to make people laugh?

   A. He does everyday activities in a funny way.

   B. He often walks with the help of a funny stick.

   C. He always changes his clothes on the beach.

17. Who is Mr. Bean?

   A. The man. B. The woman's father.

   C. A character in a film.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

2. After the president made a formal decision,she expressed her opinion.

   A. personal   B. unusual   C. single   D. amateur

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

9. Welcome to the Historical Museum,everyone!This stone knife in South Africa last year and experts can't be exactly sure about its use.

   A. had been found   B. was found

   C. has been found   D. would be found

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

5. Different people have ideas about what is the most important in life;some value reputation,others money or freedom.

   A. varied   B. complex

   C. illegal   D. traditional

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

(时间:90分钟分值:120分)

第一部分听力(共两节,满分30分)

第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题 中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷 的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来 回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. How much will the woman pay if she buys two pounds of tomatoes?

   A. $0. 80.   B. $2. 20. 

   C. $0. 30. 

2. How long does it take the woman to drive home when it isn’t the rush hour?

   A. Twenty minutes.

   B. Twenty-five minutes.

   C. Fifty minutes.

3. What does the man mean about Betty?

   A. She doesn’t like going shopping.

   B. She went shopping yesterday.

   C. She prefers shopping to studying.

4. What do you know from the conversation?

   A. The man had to work overtime.

   B. Henry failed to meet the man.

   C. The man had a traffic accident.

5. What does the woman mean?

   A. She doesn’t believe the man.

   B. They are not going to land.

   C. She isn’t afraid.

查看答案和解析>>

同步练习册答案