精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】For 26 years, the Chicago International Children’s Film Festival (CICFF) has featured (放映,上演) thoughtful, memorable, meaningful and culturally diverse children's movies. This film festival in 2009 ran from October 22 to November 1 and featured more than 200 films. It is the largest annual film festival in North America and the only Academyqualifying children's film festival in the world. Winners in the short film category go on to compete in the Oscars!The films came from more than 40 countries. More than 25,000 people attended.

TFK Kid Reporter Meghan Pfau was there. “We don't just show kids movies. We ask kids to think about what they are watching,” CICFF Director Nicole Drieske told TFK. “Five minutes before the lights go down we have a talk with everybody. We talk about what's going on in our minds when we are watching a movie,” she explains. “Movies teach us so much. If we're not paying attention to what we are watching, we aren't learning as much as we could.” Viewers vote to give their opinions at the end of each movie. The CICFF staff wants kids to feel like they are an important part of the festival.

Kids can also attend interactive (互动的) workshops led by filmmakers, media professionals and celebrities. And young talent takes part in the CICFF. Elevenyearold Shiropa Purna wrote and directed Our Boat is Our Address,which is featured in the festival. “My dad is a director and he taught me many things,”Shiropa says.

A “children's jury” meets in August to watch more than 100 movies that will appear in the festival. They rate the films based on plot, character, setting, acting and sound. The jury awards more than a dozen prizes. The awards are announced at the festival's Closing Night Award Ceremony.

1According to the passage, the children's jury ________.

A. announces the awards at the festival's award ceremony

B. awards about twenty prizes

C. rates the films based on their own experience

D. watches more than 100 movies before the festival

2We can learn from the passage that ________.

A. some of the films were made by kids

B. the films are from more than 200 countries

C. the CICFF in 2009 lasted half a month

D. the CICFF is held every three years

3It can be inferred(推断) that Shiropa Purna learned a lot from ________.

A. her father B. media professionals

C. viewers D. celebrities

4What would be the best title of the passage?

A. 100 movies in CICFF

B. A film festival for kids

C. The largest film festival in the world

D. Film festival secrets

【答案】

1D

2A

3A

4B

【解析】这是一篇新闻报道。本文讲述了每年一度的芝加哥国际儿童电影节吸引世界各地的儿童电影制作公司热情参与。芝加哥国际儿童电影节是全美第一家竞赛性儿童电影节,也是目前北美地区最具规模和最为著名的儿童电影节之一。近年来,该电影节发展迅速。每年均有来自40多个国家的200多部各类儿童影片参加该电影节。

1细节理解题。根据最后一段A “children's jury” meets in August to watch more than 100 movies that will appear in the festival.可知,儿童陪审团可以在芝加哥国际儿童电影节开始前观看100部电影故选D。

2推理判断题。根据倒数第二段Kids can also attend interactive (互动的)workshops led by filmmakers, media professionals and celebrities. And young talent takes part in the CICFF. Elevenyearold Shiropa Purna wrote and directed Our Boat is Our Addresswhich is featured in the festival. “My dad is a director and he taught me many things”Shiropa says.可知,有一些电影是儿童们制作的故选A。

3细节理解题。根据倒数第二段Elevenyearold Shiropa Purna wrote and directed Our Boat is Our Address, which is featured in the festival. “My dad is a director and he taught me many things”Shiropa says.可知,11岁的Shiropa Purna 从当导演的父亲那里学到了很多拍电影的事情。故选A。

4主旨大意题。根据第一段For 26 years, the Chicago International Children's Film Festival (CICFF) has featured (放映,上演)thoughtful, memorable, meaningful and culturally diverse children's movies. This film festival in 2009 ran from October 22 to November 1 and featured more than 200 films. It is the largest annual film festival in North America and the only Academyqualifying children's film festival in the world..可知,本文讲述了每年一度的芝加哥国际儿童电影节吸引世界各地的儿童电影制作公司热情参与。芝加哥国际儿童电影节是全美第一家竞赛性儿童电影节,也是目前北美地区最具规模和最为著名的儿童电影节之一可以判断出最佳标题是儿童电影节。故选B。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Once a man was walking along a beach. The sun was shining and it was a beautiful day. In the distance he could see a person 1 (go) back and forth between the surf’s edge 2 the beach. As the man approached, he could see there were hundreds of starfish stranded on the sand as a result of the natural 3 (act) of the tide.

The man 4 (stick) by the apparent uselessness of the task.There were far too many starfish. Many of them were sure to die. As he approached, the person continued the task of 5 (pick) up the starfish one by one and throwing them into the ocean.

As he came up to the person, he said, “You must be crazy. There are 6 (thousand) of miles of beach 7 (cover) with starfish. You can’t 8 (possible) make any difference.” The person looked at the man. He then bent down and picked up one 9 (many) starfish and threw it back into the ocean. He turned back to the man and said, “It surely made a 10 to that one!”

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】A warm drink of milk before bed has long been the best choice for those wanting nights sleep. But now a study has found it really does help people nod off-if it is milked from a cow at night.

Researchers have discovered that" night milk" contains more melatonin(褪黑激素) which has been proven to help people feel sleepy and reduce anxiety.

The study, by researchers from Seoul, South Korea, involved mice being fed with dried milk powder made from cows milked both during the day and at night.

Those given night milk, which contained 10 times the amount of melatonin, were less active and less anxious than those fed with the milk collected during daytime, according to the study published in The Journal of Medicinal Food.

Night milk quickened the start of sleep and caused the mice to sleep longer.

While the effect of cows milk harvested at different time has not been tested on humans up to now, taking melatonin drugs has been suggested to those who are struggling to fall asleep at night.

Early studies have also showed that milk can be excellent for helping sleep because of containing Ca., which helps people to relax.

Milk is also sugar-free and additive-free(不含添加物的) with experts advising skimmed (脱脂的) milk as the best choice before bed as it is the least fattening. The more fat you take in before bedtime, the greater burden you will put on your body at night.

1Which of the following is true of melatonin according to the text?

A. it's used in sleeping drugs.

B. It's been tested on mice for ten years.

C. It can make people more energetic.

D. It exists in milk in great amount.

2According to the text, the mice fed with daytime milk______.

A. started sleep more easily

B. were less active

C. were more anxious

D. woke up lat

3How does the author support the main idea of the text?

A. By giving examples.

B. By introducing reasons.

C. By listing data.

D. By offering research results.

4What can be a suitable title for the text?

A. Fat Sugar and Health

B. Night Milk and Sleep

C. An Experiment on Mice

D. Milk Drinking and Health

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达。下列表格为某市2006年与2016年人们度假方式的情况比较,请按表格内容写一篇120词左右的短文,并对度假方式变化原因加以简要评析。

年度

2006

2016

原因

境外旅游

11%

22%

收入增加

海边度假

38%

31%

海水污染

爬山野营

11%

34%

回归自然

注意:1.词数120左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头和结尾已给出,不计入总词数。
The way people spend their holidays changed a lot from 2006 to 2016.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】(题文)One night, Mrs Riley, (小题1 elderly woman was walking along a dark, London street. She was carrying her handbag in one hand and a plastic carrier bag in the other. There was nobody else in the street (小题2two youths. They were standing in a dark shop doorway. One of (小题3was very tall with fair hair while the other was short and fat with a beard.

The youths waited for a few moments, and then ran quickly and (小题4 (quiet) towards Mrs Riley. The tall youth held her from behind while the other youth tried (小题5(seize) her handbag.

Suddenly, Mrs. Riley (小题6(throw) the tall youth over her shoulder. She crashed into the other youth and they both landed on the ground. Without (小题7(speak), Mrs. Riley struck both of them on the head with her handbag, and walked calmly away.

The two (小题8(surprise) youths were still sitting on the ground when Mrs. Riley crossed the street towards a door, above (小题9there was a lighted sign. Mrs. Riley paused, turned round, smiled at the youths and walked (小题10the South West London Judo(柔道) Club.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误。每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Country music is one of the most popular kinds of music in the United states today because it is about simple but strong human feeling and events---love, sadness, good times, and bad times. It tells real—life stories and sound the way people really talk.

Country music, sometimes is called country-western, comes by two kinds of music. One is traditional music from the eastern United States. The other is traditional cowboy music from the west. The singers usual play guitars. At first it is popular mostly in the South. And during World War II, thousands of Southerners went to the Northeast and Midwest to work in the factories. They took their music with them. Soldiers which were from the rest of the country went to army camps in the South learned country music. Thus they became popular all over country.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】What does Mr. Will do?

A. A professor. B. A doctor. C. A manager.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】The similarities between elephant and human behavior has been a curiosity to scientists worldwide. These huge beasts are not so different from us. Their devotion to their family is just as powerful as the friendships between humans. In order to prevent future elephant attacks, people must first understand the similarities between elephants and themselves.

Because deaths are felt so deeply in elephants, memories of people harming or killing other members are not forgotten. Due to the Uganda-Tanzania War in Africa, poaching (偷猎) elephant increased during the 1970’s and continued, despite government restrictions. However, ecologists like Eve Abe did not see this as simple poaching; they saw it as a “mass destruction. “Elephants that have witnessed the murder of a matriarch, are more likely to become violent and attack humans. Many aggressive elephants do not act without reason; they are suffering from Post Traumatic Stress Disorder (PTSD). At a young age, humans invade their life, kill their parents, and ultimately destroy their peaceful environment. More and more calves live neglected lives without a mother figure, and have to become a parent early for survival. Humans that had a difficult childhood or early family life also suffer from aggression and pain. Young elephants have been known to have “nightmares,” waking up suddenly and screaming. These are clearly signs of stress, as males grow up to be increasingly hostile (敌对的) humans and target certain villages where painful experiences had occurred.

Although many see elephants as massive, violent, and simple-minded animals, their social structure is not unlike many human societies. Humans and elephants have been on parallel paths. However, if people continue practicing ignorance over the cruel treatment of these creatures, then collision will become inevitable. Cruel treatment of elephants still goes on, but by understanding the similarities between us, it can be stopped.

1In order to stop the hostile behavior of elephants, people should lay emphasis on ________.

A. stopping harming or killing the group members of elephants

B. understand the similarities between elephants and humans

C. taking good care of the young elephants

D. carrying out the government restrictions

2What does the underlined word “matriarch” mean?

A. young elephant.

B. male elephant.

C. strong elephant.

D. mother elephant.

3What can we infer from the passage?

A. Young elephants will grow up to be violent easily.

B. Humans and elephants have the same social structure.

C. Sometimes young elephants are forced to grow up.

D. Elephants attack villages when painful experiences occur.

4Why should we take good care of the young kids?

A. Because early family life counts.

B. Because they will be aggressive when grown up.

C. Because humans and elephants are on parallel paths.

D. Because signs of stress have to be stopped.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】从A到F中选择合适的一句,分别填入1题到5题中。注意:有一项多余项。
A. The benefits of visiting museums
B. Educational functions
C. Places for collections of objects
D. The history of museums
E. Precious chance to see famous masterpieces
F. Ways to improve their collections
Museums are places where collections of objects are preserved and put on show. The objects may be anything found in nature made by man. There are museums devoted to art, science, history, industry and technology.
But museums are no longer just storehouse for collections. Today nearly all museums, large or small, carry on educational programs. Museums offer guided tours, lectures, films, music recitals, art lessons, and other attractions. They organize field trips and clubs. They publish guides to help visitors to gain a better understanding of the collections.
All museums share a common aim —— to attract visitors and help them to understand and enjoy the collections. Museums are always on the watch for new additions to their collections. Works of art are bought from art dealers and private collectors. Museums also accept gifts, but the large museums no longer accept everything that is offered to them. They accept only objects of collections that meet their high standards.
Museums often arrange loan exhibitions of important works from private owners, art dealers and other museums. In this way a famous masterpiece may be viewed by people who otherwise might never have the chance to see it. For example, in 1963 the Metropolitan Museums of Art in New York city exhibited one of the world's most famous ladies —— Mona Lisa, painted by Leonardo Da Vinci. The government of France had lent the painting to the United States. Attendance at the Metropolitan reached an all-time high during the month Mona Lisa was shown there.
What is to be gained from visiting museums? Museum exhibits can teach us about the world in which we live —— the materials it is made of, the trees and plants that cover it, and the animals that have lived on it since its beginning. We can learn about the activities of man —— his history and development as well as his accomplishments in arts and crafts. Most people see a great work of art for the first time in a museum. We cannot all be explorers or collectors in other lands. But in a museum we can see for ourselves the objects that have been gathered from every part of the world.

查看答案和解析>>

同步练习册答案