精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】So many of us hold on to little complaints that may have come from an argument, a misunderstanding, the way we were raised, or some other painful events. Stubbornly, we wait for someone else to reach out to us—believing this is the only way we can forgive or rekindle a friendship or family relationship.

A friend of mine, recently told me that she hadn't spoken to her son in almost three years. She said that she and her son had had a disagreement about his wife and that she wouldn't speak to him again unless he called first. When I suggested that she be the one to reach out, she said, “I can't do that. He's the one who should apologize.” After a little gentle encouragement, however, she did decide to be the first one to reach out. To her amazement, her son was grateful for her willingness to call and offered an apology of his own. As is usually the case when someone takes the chance and reaches out, everyone wins.

Whenever we hold on to our anger, we turn “small stuff(问题)” into really “big stuff” in our minds. We start to believe that our positions are more important than our happiness. They are not. If you want to be a more peaceful person you must understand that being right is almost never more important than allowing yourself to be happy. The way to be happy is to let go, and reach out. Let other people be right. This doesn't mean that you're wrong. Everything will be fine. You'll experience the peace of letting go, as well as the joy of letting others be right.

You'll also notice that, as you reach out and let others be “right,” they will become less defensive and more loving toward you. They might even reach back. But, if for some reason they don't, that's okay too. You'll have the inner satisfaction of knowing that you have done your part to create a more loving world, and certainly you'll be more peaceful yourself.

1The underlined word “rekindle” in Paragraph 1 probably means “________”.

A. recover B. develop

C. accept D. replace

2In the author's opinion, we hold on to our anger often because we think ________.

A. we can turn small issues into big ones

B. our positions are higher than others

C. our own opinions matter most

D. others will be less defensive

3The best thing to do after a quarrel is to ______.

A. let go of our own rights

B. realize that you are wrong

C. expect others to give in

D. apologize to others first

【答案】

1A

2C

3D

【解析】本文主要告诉我们:学会首先向别人道歉。快乐的方法就是放手,伸出手,让别人是对的,这并不意味着你是错误的。

1A

词义猜测题。根据第一段第二句Stubbornly, we wait for someone else to reach out to us—believing this is the only way we can forgive or rekindle a friendship or family relationship. 顽固地,我们等待别人来接触我们,相信这是唯一的方法我们可以原谅或者重新点燃一段友谊或家庭关系。根据第二段最后一句As is usually the case when someone takes the chance and reaches out, everyone wins.就像平常一样,当有人需要机会和伸出时,每个人都赢。故选A.

2C

细节理解题。根据第三段第一、二句Whenever we hold on to our anger, we turn “small stuff(问题)” into really “big stuff” in our minds. We start to believe that our positions are more important than our happiness. 无论什么时候我们坚持我们的愤怒,我们都能把小的问题转化成大的问题。我们开始相信我们的立场比我们的幸福更重要。故选C.

3D

推理判断题。根据第三段中的The way to be happy is to let go, and reach out. Let other people be right. This doesn’t mean that you’re wrong. 快乐的方法就是放手, 伸出手,让别人是对的,这并不意味着你是错误的。所以争吵过后最好的办法是:首先向别人道歉。故选D.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Many people think of guys as being carefree when it comes to their appearance. But in fact, a lot of guys spend plenty of time in front of the mirror.1.

Body image is a person’s opinion and feelings about his or her own body and physical appearance.2. You appreciate your body for its capabilities and accept its imperfections.

Recognize your strengths. Different body types are good for different things. What does your body do well? Maybe your speed, strength, or coordination makes you better than others at a certain sport. That may be basketball, table tennis, mountain biking, dancing, or even running. Or perhaps you have non-sports skills, like drawing, painting, singing, playing a musical instrument, writing, or acting.3.

Exercise regularly. Exercise can help you look good and feel good about yourself. Good physiques(体形) don’t just happen.4. A healthy habit can be as simple as exercising 20 minutes to one hour three days a week. Working out can also lift your spirits.

Respect your body! Practicing good habits—regular showering; taking care of your teeth, hair, and skin; wearing clean clothes, and so on—can help you build a positive body image.

5. Your body is just one part of who you are. Your talent for comedy, a quick wit(智慧), and all the other things make you unique. So try not to let small imperfections take over.

AUse this as an opportunity to discover what you’re good at.

BBe yourself.

CThey care just as much as girls do about their body image.

DJust explore talents that you feel good about.

E. They take hard work, regular workouts, and a healthy diet.

F. The good news is that self-image and body image can be changed.

G. Having a positive body image means feeling satisfied with the way you look.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】When we1 (treat) unfairly, we will get angry. Anger tends to become a problem,2 can make us have a lot of negative3 (thought). When we fail to control it, it may hurt others and also affect our health.4, we should control anger so that it does not cause harm5 us or those around us we love.

One of the best ways to control anger is to get help from6 (other). If you feel you are7 (able) to manage your anger, please tell someone who is close to you, like a friend or a family member, about your problem. When you discuss a matter with others, there is a better chance of8 (find) a solution to your problem.

Besides, there9 no better stress relievers than humor. Humor can help you look at difficult things in a lighter way and help develop10ability to avoid causing anger. Thus you will feel better about the things around you.

Get on well with anger and try to enjoy life.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】I was raised in New York Citywhere it’s very cold every winter. In the sixth grade, a teacher offered1(bring) some students to a homeless shelter after school. I went with my friends and the teacher for several weeks.2, I continued to volunteer to help when they stopped going together. Because I was good3sewing, I was told to help out with the sewing kit when any guests needed some repairs. Throughout high school I continued to come each week after school, setting up my sewing kit which4(grow) larger and larger. I got to know the guests who came5(regular).

Later on, I started6sewing club with my friend and we taught7(we) fellow students how to sew. We made heart-shaped pillows for sick8(child) and the elderly. Every time it rained I would think about the umbrellas9(design) before. In the future I hope to continue helping others as much as I can. It is the most important thing I10(do) ever since.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解。

It’s exciting to imagine how future humans will have solved the problems we have now, or what amazing new inventions will make our lives more convenient and interesting. We asked top scientists to share their predictions on what the world will be like in a century. If they’re right, the 2114 is going to be really cool.

1. Robots will do your chores and more

Robots will be doing most of our jobs, from building homes to teaching math. There are already robots that clean floors and pump gas. In the future they will be more complicated and useful. Unfortunately, with robots taking all the jobs, unemployment will be high.

2. You will read minds.

Speaking of being social, we will communicate in an entirely different way. Forget texts and emails. Mind-reading technology will allow us to send thoughts to each other without speaking a word. We will also be able to send thoughts to objects around us. (Instead of pressing “start” on the microwave, you could just think “start.”) Meanwhile, chips implanted植入in our brains will improve memory and intelligence.

3. Your car will drive you

Today, around 30,000 Americans die in car accidents each year. One hundred years form now, accidents will be a thing of the past. According to Mark Safford, consultant or the U.S. Department of Transportation, future cars will drive themselves. These electric cars will communicate with other cars on the road to travel safely in close formation at high speeds.

4. You will eat fake meat.

Raising animals is not an efficient way to produce food, and it harms the environment: Cows, chickens, and pigs eat a lot, and then we have to deal with all that poop粪便. What’s more, that poop can up poisoning lakes, rivers, and streams. Today, scientists can “grow” meat in a lab from animal cells, but it’s expensive and not very delicious. In the future, they will have perfected the process. You’ll order hamburgers that come from factories, not cows. Scientists may even find ways to make lab-grown meat tastier and healthier than the real thing.

【1】 According to the passage, what is likely to happen when robots become more common in the future?

A. People will be much lazier.

B. More people will lose their jobs.

C. People may become physically weaker.

D. More people may become less intelligent.

【2】Mind-reading technology will help people to _______.

A. have a good memory

B. talk to other creatures

C. read books efficiently

D. convey messages silently

【3】According to the passage, in the future cars will be__________.

A. less popular

B. more expensive

C. much easier to operate

D. much smaller and lighter

【4】Future meat will be ________.

A. much more affordable

B. less tasty but healthier

C. more organic and delicious

D. more environmentally friendly

【5】 What is the passage mainly about?

A. The history of human life.

B. The predictable future life.

C. The development of science.

D. The latest scientific findings.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解。

Our most commonly held code for success is broken. Conventional wisdom holds that if we work hard we will be more successful, and if we are more successful, then we’ll be happy. If we can just find that great job, win that next promotion, lose those five pounds, happiness will follow. But recent discoveries in the field of positive psychology have shown that this code is actually backward: Happiness fuels success, not the other way around. When we are positive, our brains become more engaged, creative, motivated, energetic, and productive at work. This discovery has been repeatedly borne out by rigid research in psychology and neuroscience(神经学), management studies, and the bottom lines of organizations around the globe.

In The Happiness Advantage, Shawn Achor, who spent over a decade living, researching, and lecturing at Harvard University, draws on his own research—including one of the largest studies of happiness and potential at Harvard and others at companies like UBS to fix this broken code. Using stories and case studies from his work with CEOs of Fortune 500 in 42 countries, Achor explains how we can reprogram our brains to become more positive in order to gain a competitive ability at work.

Based on seven practical, actionable principles that have been tried and tested everywhere from classrooms to boardrooms, stretching from Argentina to Zimbabwe, he shows us how we can capitalize on the Happiness Advantage to improve our performance and maximize our potential.

A must-read for everyone trying to stand out in a world of increasing workloads and stress, The Happiness Advantage isn’t only about how to become happier at work. It’s about how to acquire the benefits of a happier and more positive mode of thinking to achieve the extraordinary in our work and in our lives.

1 What do we know about the new discovery in paragraph 1?

A. Conventional code for success is totally useless.

B. The more we are successful, the happier we are.

C. Positive psychology is really backward.

D. Happiness contributes greatly to success.

2 Why did the writer write the book The Happiness Advantages?

A. To reprogram one’ s brain to be healthier.

B. To make people more positive and competitive.

C. To study stories and cases of CEOs.

D. To make a lecture at Harvard University.

3 The underlined phrase “capitalize on” in paragraph 3 is closes in meaning to ____

A. provide fund for

B. make full use of

C. write big letters for

D. stand out in

4 What is the purpose of the writer in writing the passage?

A. To help people stand out in the world.

B. To arouse people’s sense of happiness.

C. To help people decrease the work stress.

D. To strongly recommend the book.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定你是李华,你的笔友Peter想结识相一位你身边的好友。请你根据下列提示,用英语写一封邮件,向他推荐你班班长李明。

提示:

1.人物介绍;

2.推荐理由(学习、品质、班级工作等);

3.你的愿望。

注意:

1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

3.开头和结尾已给出,不计入总词数。

参考词汇:雾霾haze 维生素vitamin

Dear Peter,

How is it going?__________________ ____________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定你是李华,两周前你从网上订购了一套英语书虫系列读物(Bookworm Series),昨天才到货,且包装破损、数量不足。请就此向网店客服写邮件投诉。

要点如下:1.介绍购物情况:2.反映存在问题: 3.提出解决方案。

注意:1.词数100左右: 2.可适当增加细节,以使行文连贯;

(可能用到的生词: 投诉complaint n.)

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假设你是王明近日英语协会与校学生会联合发起了“强健身体从我做起的活动,作为学生会主席,请你就此写一封英文倡议书发表在校报上,号召大家锻炼身体,保持健康。

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________

查看答案和解析>>

同步练习册答案