【题目】No country in the world has more daily newspapers than the US. There are almost 2,000 of them, as compared with 180 in Japan, 164 in Argentina and 111 in Britain. The quality of some American papers is extremely high and their views are quoted all over the world. Famous dailies like the Washington Post or the New York Times have a powerful influence all over the country. However, they are not national newspapers in the sense that The Times is in Britain or Le Monde is in France, since each American city has its own daily newspaper. The best of these presents detailed description of national and international news, but many tend to limit themselves to state or city news.
Like the press in most other countries, American newspapers range from the “sensational” which feature crime and gossip (闲谈), to the “serious”, which focus on factual news and the analysis of world events. But with few exceptions, American newspapers try to entertain as well as give information, for they have to compete with the attraction of television.
Just as American newspapers satisfy all tastes, so do they also try to attract readers of all political parties. A few newspapers support extremist (极端主义的) groups on the far right and on the far left, but most daily newspapers try to attract middle-of-the-road Americans who are moderate (中立的). Many of these papers print columns by well-known journalists of different political and social views, in order to present a balanced picture.
As in other countries, American newspapers can be either responsible or irresponsible, but it is generally accepted that the American press serves its country well and that it has more than once courageously exposed political scandals (丑闻) or crimes, for instance, the Watergate Affair (水门事件). The newspapers drew the attention of the public to the horrors of the Vietnam War.
【1】There are fewer national newspapers in .
A. the US than in Britain or France
B. France than in the US or Britain
C. Britain than in the US
D. France than in Britain
【2】Why do most American newspapers try hard to entertain their readers?
A. Because they have to give factual news in an interesting way.
B. Because they have to keep up a good relation with them.
C. Because they have to write about crime and gossip.
D. Because they have to compete with television.
【3】How do many American newspapers attract readers of different political preference?
A. By avoiding carrying articles about extremists.
B. By supporting extremist groups from time to time.
C. By printing articles representing different political viewpoints.
D. By inviting middle-of-the-road Americans to write articles for them.
【4】The passage is mainly about .
A. the advantages and disadvantages of American newspapers
B. the characteristics of American newspapers
C. the development of American newspapers
D. the functions of American newspapers
【答案】
【1】A
【2】D
【3】C
【4】B
【解析】在世界上没有任何国家比美国更多的报纸。本文介绍美国报纸的特点。
【1】A
本题考查的是对文章细节的把握。答案依据There are almost 2000 of them,as compared with 180 in Japan,164 in Argentina and 111 in Britain.通过以上几个数字的比较,很容易得出答案是A项。
【2】D
细节理解题。根据第二段最后一句American newspapers try to entertain as well as give information, for they have to compete with the attraction of television.可知因为他们必须与电视竞争。故选D。
【3】C
推理判断题。根据第三段最后一句Many of these papers print columns by well-known journalists of different political and social views, in order to present a balanced picture.可知通过印刷的文章代表了不同的政治观点。故选C。
【4】B
主旨大意题。根据第一段中No country in the world has more daily newspapers than the US. The quality of some American papers is extremely high and their views are quoted all over the world.可知本文介绍美国报纸的特点。故选B。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】More than 30,000 people went to the White House on Monday for the 136th Easter Egg Roll (复活节滚彩蛋). President Barack Obama and First Lady Michelle Obama held the event by inviting thousands of kids to color and look for eggs. The theme(主题) of the day was “Hop Into Healthy, Swing Into Shape.” It was part of the First Lady’s “Let’s Move!” program to reduce obesity rates (肥胖率) among American kids. Mrs. Obama spoke to young reporters about her goal(目标) to get children to eat right and keep moving.
“We are working to make sure that kids born today grow up healthy, learn how to have balanced meals, and get more physical activity into their lives,” she said.
Mrs. Obama said she wants children across the nation to understand that "exercise isn't just hard work, it's play. If you’re running around with your dog, you're getting exercise. If you walk up the stairs, that's exercise, But if you’re sitting in front of the TV or on a computer game, you're not exercising.”
The First Lady said that for kids who have balanced meals most of the time, having a special snack, like chocolate, will not hurt." And if you are active, you can splurge (挥霍) a little more," she said. Mrs. Obama’s favorite "splurge food" is French fries. But she balances her splurging by exercising almost every day. She loves to play tennis and she practices yoga.
“A lot of kids look up to(敬仰) athletes, and I think it's important for athletes to share their good habits,” Mrs. Obama said. "Kids aren’t just going to wake up and be LeBron James. He's practicing and eating right and working out and training. Our athletes can be really good messengers to kids who look up to them--they can say to kids, 'If you really want to be like me, then you really do need to eat your vegetables.’”
【1】The purpose of the “Let’s Move!” program is to_______ .
A. help kids keep healthy B. train more young reporters
C. encourage kids to eat more eggs D. invite kids to visit the White House
【2】“Splurge food” is allowed to be eaten when__________ .
A. you don' t hurt yourself B. you have a special snack
C. you never eat French fries D. you eat right and stay active
【3】What can we learn from the last paragraph?
A. All kids want to be LeBron James.
B. It is very easy to form good habits.
C. Athletes can set a good example for kids.
D. Kids like the messages the athletes give them.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Hongbao, a red envelope with small amounts of money in, is a gift that is guaranteed to be 【1】 (warm) received, not just because of the cash, but also because of its 【2】 (tradition) symbolism and best wishes for the future. This is true throughout China, especially in the south 【3】 people view receiving hongbao 【4】 an auspicious (吉祥的) beginning of the New Year.
Legend in the south goes that a devil (恶魔) used to appear lo harm children and the elderly 【5】 loud noise would frighten the devil away, as did 【6】 color red.
Fireworks took care of the noise and during the Spring Festival couplets (对联) also helped keep the devil away. But fireworks couldn’t go off all day so children and the elderly alsogot hongbao, red envelopes 【7】 (contain) money. The tradition 【8】 (survive) for thousands of years and giving hongbao to children and the elderly remains popular among Chinese people all over the world. It has also made its way into workplace where bosses often give 【9】 (employ) hongbao and most recently, companies have adopted online marketing strategies where haongbao are distributed, hoping 【10】 companies and staff members have a good start.
Giving hongbao at the beginning of the Lunar New Year indicates best wishes for the future.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Watching a 3D movie can more than double the concentration powers and cognitive(认知) processing of children, a new research claims.
A study made by visual technology firm RealD and led by child psychologist Dr Richard Woolfson suggests that children aged between 7 and 14 experienced twice the cognitive processing speed and performed better in testing after watching 20 minutes of a 3D film. This is despite suggestions that attention spans(时期) in children have shortened in the last decade due to unlimited to access to entertainment, including on-demand TV, gaming and social media. A 2015 study claimed that watching 3D content had a similar effect to brain-training exercises.
Consumer psychologist Mr Fagan said that the increased stimulation(刺激) found in watching something in 3D "exercised" the brain and improved performance in the short term. "3D films can play the role of ‘brain-training’ games and help to make children ‘smarter’ in the short term," he said. "The shortening of response times after watching 3D was almost three times as big as that gained from watching 2D; in other words, 3D helps children process aspects of their environment more quickly. This is likely to be because 3D is a mentally stimulating experience which ‘gets the brain's juices flowing’."
The experiment saw children given a range of cognitive tests before watching 20 minutes of a movie in either 2D or 3D and being tested again. The results showed those who saw the 3D content reacted faster and performed bettering the second round of testing. Mental engagement also rose by 13% among 3D watchers. Child psychologist Dr Woolfson added that “supportive parenting” and regularly listening to classical music can also aid a child’s memory.
【1】The reason why children perform better after watching a 3D movie is that ________.
A. a 3D movie makes their brain active
B. a 3D movie is more exciting than a 2D movie
C. children enjoy watching a 3D movie
D. children like the experience which “gets the brain’s juices flowing”
【2】Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Only “supportive parenting” and listening to music can help a child’s memory.
B. The children in the experiment are tested only once.
C. All the children doubled the cognitive processing speed in testing.
D. Children’s attention spans have shortened in the past 10 years because of access of.
【3】Where does this passage probably come from?
A. An exhibition guide.
B. A science textbook.
C. A science report.
D. An advertisement.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】最近你班将举行一场题为Life in the future的讨论会,请根据以下要点,写一篇一百词左右的发言稿。
1.随着医学的发展,人类的平均寿命将会达到120岁。
2.由于新能源的出现,污染问题将得到控制。
3.人们的日常生活也将有很大的变化。如机器人可以为你做家务;椅子的颜色能够随着你所穿的衣服而改变;人们可以到月球上去度假。
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华,你的澳大利亚笔友Mike发来电子邮件,询问最近你市举办的“最美家乡”英语演讲比赛活动的情况。请给他回一封电子邮件,介绍以下该活动。要点如下:
1. 来自全市15所36名学生参加了此次英语演讲比赛;
2. 比赛分为三个环节:英语演讲、回答评委提出的问题和才艺表演;
3. 活动的意义。
注意:1. 词数100左右。
2. 可适当增加细节,使行文连贯。
Dear Mike,
On December 9, an English speech contest was held in our city. _______________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Casual Dress in the Workplace
For Ruth, an employee at an insurance company, Friday isn’t just another workday. It is the day when she can wear a sweater and casual trousers instead of business suit. 【1】 “It is a real treat. It puts us in good mood and winds the week down.” Ruth has joined thousands of workers across the United States who happily change from jackets, ties, and dresses to jeans, polo shirts, and sweaters on Fridays.
Why dress-down Friday? “I think it gives an atmosphere of less formality(正式),” says President Matthew of Entex Industries. Today, dressing casually on the job is a way to show your company is in style. Another contributor is faxes, voice mail and email, which have reduced public contact. 【2】
However, even though dressing down is popular, the trend is controversial. Some workers remain strongly opposed. “You have got all the time in the world to dress down when you retire,” declared one woman. 【3】 “We had some very important guests come in on a Friday a few months ago,” says another worker. “These people dressed in navy suits. Our people dressed way down. I thought it was embarrassing. It sent the wrong message about our company.” Many people feel that suits, ties and dresses are superior to casual clothes in creating a positive professional image.
【4】Some experts think it will go away one day. As long as the trend continues, though, dressing casually can cause a little confusion in the workplace. Business people aren’t sure what to wear, and many people just put on whatever they feel like in the morning. 【5】 They believe dressing down at work is one of the signs that the society is lowering its standards of everything. Czardas and John T. Malloy, author of Dress for Success, say psychological changes occur when people dress up. “There is no question what you wear affects what you do, your performance, and your attitude,” says Malloy.
A. Will the dress-down trend last?
B. Will dressing casually become popular?
C. The casual dress trend worries some fashion professionals.
D. It is when she feels more confident and gets ready for next promotion.
E. She loves the day away from her usual dressy suits and high-heeled shoes.
F. Others worry that dressing casually lowers an employer’s professional image.
G. With fewer out-of-the-office meetings, people are dressing less to impress and more for comfort.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是李华,你所在的学校将要举办一场春节庆祝活动。你和你的同学邀请你校的美国交换生Tom参加。请你一封信给Tom,要点如下:
1.邀请Tom一起表演,一个中西合璧的节目;
2.活动时间:农历12月30日晚7:00---10:00;
3.活动地点:学校学术报告厅。
注意:1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3. 开头和结尾已经为你写好,但不计入总词数。
Dear Tom,
You have told me that you are very interested in how we Chinese celebrate our traditional festivals. __________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____
We are looking forward to your reply.
Yours,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定你是李华,近期你看到了共享单车(shared bikes)“绿色出行”的宣传后决定改变出行方式,并发现骑单车的许多好处。请你就此为校刊“英语园地”写一篇短文。
注意:
1.词数100左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯。
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com