根据对话情景和内容,从对话后所给的选项中选出能填人每一空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。选项中有两个为多余选项。
Jane: Oh, that's Mr. Taylor. He is so boring.
Mother: What do you mean?
Jane: 【小题1】 And he's so quick tempered, mum.
Mother: 【小题2】 Are you sure, darling?
Jane: Yes, he gets angry very quickly.
Mother : 【小题3】
Jane: And do you know, he spends all his time looking at his reflection in the window, admiring himself.
Mother : Really? 【小题4】
Jane: Because he is vain, that's why! And conceited (自负的). He thinks he knows everything.
Mother: Oh, Jane. Be reasonable. I'm sure you're exaggerating (夸张), Mr. Taylor seems such a nice and kind man.
Jane: 【小题5】 He's mean (小气的) and cruel.
Mother: Cruel? Now how can a history teacher be cruel?
Jane: Because he only gave me two out of ten marks in my history test.
Mother: Oh, now I understand, Jane. I think you'd better get on with your homework.
| A.Well, he isn't. |
| B.And why does he do it ? |
| C.His lessons send me to sleep. |
| D.That's doesn't sound like Mr. Taylor at all. |
【小题1】C
【小题2】E
【小题3】D
【小题4】B
【小题5】A
解析试题分析:这是一段母女之间的对话。在对话中Jane 认为老师Mr. Taylor让人烦,又爱着急发脾气又虚荣自负,自以为是,而且还很小气吝啬残酷无情等等,而Mother在对老师的看法上和Jane却截然相反,并且通过Jane对老师的评价发现了Jane在学习上存在的问题。
【小题1】C考查对上下文的推理判断能力。从语境可知此处应该是对“he is boring”进行解释,并且和“And he's so quick tempered”一样是对Mr. Taylor进行抱怨,所以正确答案是C。句意:他的课会让我睡着。
【小题2】E考查对上下文的推理判断能力。从下文内容可知Mother 对Mr. Taylor的印象和Jane描述的截然相反,所以听到Jane的话是惊讶不相信的,而E选项“Quick tempered? Mr. Taylor ?”恰好是通过重复上文的话来表示出说话人的惊讶和怀疑,故E选项正确。
【小题3】D考查对上下文的推理判断能力。从下文判断可知,此时Mother仍然不相信Jane所说的话,而‘That's doesn't sound like Mr. Taylor at all.’也是表示对此事的怀疑,所以D选项符合语境,句意:那听起来一点都不像Mr. Taylor。
【小题4】B考查对上下文的推理判断能力。从下句Because he is vain, that's why!判断可知此处应该是以Why开头的特殊疑问句,故B选项正确。句意:他为什么要那样做呢?
【小题5】A考查对上下文的推理判断能力。从上句Mother 对Mr. Taylor的赞赏和下句孩子对老师差的评价判断可知,此处应该是Jane对Mother评价的否定,所以A选项正确。
考点:考查情景交际。
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
The Internet has opened up a whole new online world for us to meet, chat and go where we’ve never been before.
But just as in face to face communication, there are some rules of behavior that should be followed when on line. 【小题1】 Imagine how you’d feel if you were in the other person’s shoes.
For anything you’re about to send: ask yourself, “Would I say this to the person’s face?” if the answer is no, rewrite and reread. 【小题2】
If someone in the chat room is rude to you, your instinct (本能) is to fire back in the same manner. But try not to do so. 【小题3】 If it was caused by a disagreement with another member, try to fix the situation by politely discussing it. Remember to respect the beliefs and opinions of others in the chat room.
【小题4】 Offer advice when asked by newcomers, as they may not be sure what to do or how to communicate. When someone makes a mistake, whether it’s a stupid question or an unnecessarily long answer, be kind about it. If it’s a small mistake, you may not need to say anything. Even if you feel strongly about it, think twice before saying anything. Having good manners yourself doesn’t give you license to correct everyone else. 【小题5】 At the same time, if you find you are wrong, be sure to correct yourself and apologize to those that you have offended.
It is not polite to ask others personal questions such as their age, sex and marital status. Unless you know the person very well, and you are both comfortable with sharing personal information, don’t ask such questions.
| A.It’s natural that there some people who speak rudely or make mistakes online. |
| B.You should either ignore the person, or use your chat software to block their messages. |
| C.The basic rule is simple: treat others in the same way you would want to be treated. |
| D.Everyone was new to the network once. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
根据短文内容, 从下框A~F选项中选出能概括每段主题的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。选项中有一项为多余项。
| A. Hard work B. Principles for success C. Active learners D. A sense of humor E. A successful sales team F. A head start |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
How to Make a Glodfish Live for Decades
Believe it or not , a goldfish could live for 10—25 years ot longer if it’s given proper care .However , with normal care it usually lives for about 6 years . The Guinness Book of World Records mentions a goldfish named Tish that lived 43 years! ____【小题1】__.
Purchase the largest possible tank you can . While using a 20 liter tank is better for the fish than any kind of a fish bowl , at least 40 liters is necessary for quality of life a single fish . Chinese a tank with large surface area to increase the amount of oxygen in contact with the surface of the water.
__【小题2】 Be sure that any decorations you choose aren’t hollow (harmful bacteria can grow inside ) and that they don’t have sharp edges . Provide your fish with different areas in the tank , such as an open area ideal for swimming and a hiding area . If you feed them at the same time every day , they will soon be waiting for you at that time and grow used to your presence .
Add some equipment to increase oxygen into the water . __【小题3】 You can also have the current from a “waterfall” type filter help agitate (搅动) the water ‘s surface .
Clean the tank at least once every two weeks , but more frequently is preferable due to the large amount of waste . __【小题4】
Feed the goldfish one to three times daily with food apecifically designed for goldfish . ___【小题5】 Give them only as much as they can eat in a few minutes , and clean any leftovers immediately.
A.Provide mental and physical stimulation (刺激) for the fish .
B.Be aware that goldfish will not eat below 50--55 °C (10--14°C).
C.Here’s how to help your commpanion survive into the “ golden years ”.
D.If you do need to catch your fish ,consider using a plastic container rather than a net .
E.A small air pump can be necessary .
F.How often you do this will depend on the size of you tank , the number of fish .
G.If you choose to feed them more often , then reduce the size of the meals so you don’t overfeed.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
Forgiveness
To forgive is a virtue, but no one has ever said it is easy. When someone has deeply hurt you, it can be extremely difficult to let go of your hate. However, forgiveness is possible, and it can be surprisingly beneficial to your physical and mental health. People who forgive show less sadness, anger and stress and more hopefulness, according to a recent research.
_____【小题1】_______ Try the following steps:
Calm yourself. _____【小题2】________ You can take a couple of breaths and think of something that gives you pleasure: a beautiful scene in nature, or someone you love.
Don’t wait for an apology. Many times the person who hurt you does not intend to apologize. They may have wanted to hurt you or they just don’t see things the same way. ______【小题3】_______ Keep in mind that forgiveness does not necessarily mean becoming friends again with the person who upset you.
Take the control away from your offender(冒犯者). Rethinking about your hurt gives power to the person who causes you pain. Instead of focusing on your wounded feelings, learn to look for the love, beauty and kindness around you.
_____【小题4】_______ If you understand your offender, you may realize that he or she was acting out of unawareness, fear, and even love. You may want to write a letter to yourself from your offender’s point of view.
Don’t forget to forgive yourself. _____【小题5】______ But it can rob you of your self-confidence if you don’t do it.
| A.Why should you forgive? |
| B.How should you start to forgive? |
| C.Recognize the benefits of forgiveness. |
| D.Try to see things from your offender’s angle. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Shoopping for clothes is not the same experience for a man as it is for a woman. A man goes shopping because he needs something. His purpose is settled and decided in advance. ____【小题1】____. All men simply walk into a shop and ask the assistant for what they want. If the shop has it in stock, the salesman immediately produces it and the business of trying it on takes place at once. _____【小题2】____.
Now how does a woman go about buying clothes? In almost every respect she does so in the opposite way. 【小题3】 . She has never fully made up her mind what she wants, and she is only “having a look around”. 【小题4】 . She will try on any number of things. The most important thing in her mind is the thought of finding something that everyone thinks suits her. They are always on the look-out for the unexpected bargain. Faced with a roomful of dresses, a woman may easily spend an hour going from one rail(挂衣杆) to another before selecting the dresses she wants to try on. It is a painful process for husbands, but obviously an enjoyable one for wives. 【小题5】 .
| A.Her shopping is not often based on need. |
| B.Few men have patience with this treatment. |
| C.So most dress shops provide chairs for the waiting husbands. |
| D.He knows what he wants and his goal is to find it and buy it. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
Encouraging Positive Relationships
Choosing one’s friends is an important part of growing up. And although you can’t choose your children’s friends, you can have a positive influence on the relationships they make throughout their formative years. Use the following strategies to help your children to build positive relationships with their friends.
● Encourage diversity. 【小题1】 In addition to exposing your kids to more diversity, it will also help them learn more about themselves.
● Avoid criticism. Avoid criticizing friendships, but be honest with your kids when you’re concerned. 【小题2】 This may make them defensive and less receptive to what you have to say. Do be open and willing to listen to what they have to say, and talk about what makes you nervous.
● 【小题3】 If you feel that one of your child’s friends is having a negative influence on him, invite that friend to spend time with you and your child together so that you can have a positive influence on the relationship.
● Engage in community service. Engage your family in service and volunteering (or join a social group) through a local church, school, or other nonprofit organization. 【小题4】
● 【小题5】 When talking about a friend who has a negative influence on your child, focus your comments on that friend’s behaviors, not on her personality. For example, instead of calling your child’s friend irresponsible for smoking, you could point out that the behavior has a negative effect on her health and recommend ways for your child to help her quit.
| A.Offer advice. |
| B.Get involved. |
| C.Don’t condemn your child’s friends. |
| D.Help your kids find the group that they fit with. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
Dear Mrs. Winthrop,
So my first week at college is over! No lectures this morning so I think I’d email you and let you know what things are going.
I’m glad to say that anything has worked out fine in the dorm. I remember asking for a room as far away from the lifts as possible and they find me a comfortable one second floor. There are two girls from my course here and I plan to make friend with them so we can help each other on the course work. Everyone else seems very nice and warmly here.
Well, I had better to stop now. I’m going to attend mine first lesson this afternoon, for I’ve got some preparation to make, Keep in touch.
Best,
Carol
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com