分析 本文主要讲述了通过对老鼠进行试验研究人员发现大脑中的一种化学成分对焦虑起着重要的作用.
解答 63-66 BDCD
63 B 考查细节理解.根据第二段最后一句中的"levels of this brain chemical increased and they became less anxious"可知,FGF2的减少会使老鼠变得更加焦虑.
64 D 考查推理判断,根据第二段中的"But when they improved the anxious rats'living conditions-giving them new toys to play with and a bigger cage to live in"及倒数第二段的最后一句可推知,改善那些感到焦虑的老鼠的居住条件可以增加FGF2.
65 C 考查推理判断.根据最后一段中的"This discovery may help find the way for new,more specific treatments for anxiety that will not be based on sedation(药物镇静),but will instead fight the real cause of the disease"可推知医生不需要用药物镇静就可以治愈焦虑.
66 D 考查标题概括.通读全文可知,本文主要讲述了通过对老鼠进行试验研究人员发现大脑中的一种化学成分对焦虑起着重要的作用.故D项作为本文的标题最合适.
点评 做阅读理解时要快速的浏览全文,把握文章主旨大意,带着问题回到原文,寻找细节或概括相应的答案,最后要理清作者写作思路.
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
| School | The school year runs from February to December.Children attend(上学)school for about four hours in the morning or the afternoon.About a quarter of children in Brazil do not attend school at all. |
| Play | Football is the most popular sport.Brazil's beautiful beaches also make swimming and volleyball popular. |
| Family | Brazilian families are often large.Nearly a third of the population is under eighteen. |
| School | The school day begins from 8:00am to 4:00pm,with a two-hour lunch break.Schools close on Wednesday and Sunday,and close for a half day on Saturday. |
| Play | Football,bicycling and tennis are favorite stoics in France.In some areas,pelote,a traditional ball game,is also very popular. |
| Family | Most French mothers work; the majority of pre-school(学前的)children attend day care centers known as crèches. France has laws about naming children and all names have to be chosen from an official list. |
| School | Schools in Japan are very competitive(竞争的).Even pre-schoollers may attend"cramming(填鸭式教学的)schools"to prepare for exams.There is a summer break of about six weeks,but the children have homework during this time. |
| Play | Comic(连环画)books have been popular in Japan since the 1700s.Comics now account for 40%of all published material in Japan.Kite flying is enjoyed by people of every age. |
| Family | Homes in Japan are small,on average.The typical family of four lives in five small rooms.Most fathers in Japan work long hours.As a result,some children only see their fathers on weekends or holidays. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | strict | B. | enthusiastic | C. | serious | D. | embarrassed |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com