精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
3.Did you know that a turtle(乌龟)can lay 12eggs in one minute?A large sea turtle lays around 150eggs at a time.She lays all these eggs in just a few minutes..
Large sea turtles live in the warm seas of the world.Except when they lay their eggs,they spend their whole lives in the water.When it is time to lay their eggs,the females swim to land..
They usually return to the place where they themselves were born.How they find their way back there is unknown.When they reach shore,the big,heavy turtles crawl slowly up to the high water mark.Using their flippers(脚蹼),they pull themselves along the sand.They must struggle like mountain climbers.When they finally reach dry sand,they rest before beginning the difficult task of laying eggs.
The turtles lay the eggs in deep holes and cover them with warm sand.The sand protects the eggs from harm.Then the females leave them.After a few weeks,if you happened to be walking along the beach,you might see the sand begin to shake.You maysee tiny black balls coming out of the sand.The tiny heads of baby turtles!

29.The first sentence lets us know that this passage is aboutA.
A.turtles      B.oceans    C.time       D.speed
30.Turtles bury their eggs to protect them fromC.
A.deep water      B.heat      C.danger        D.bad weather
31.We can conclude from this passage thatD.
A.many turtles die while swimming to shore
B.female turtles protect their babies
C.once turtles land,they never return to the sea
D.the job of laying eggs takes great stength
32.The writer compares turtles to climbersC.
A.because they lay their eggs in mountain areas
B.to tell you that they like to climb
C.to give you a picture of how hard they work
D.to show that mountain climbers are as slow as turtles.

分析 本文主要讲述海龟产卵的方法,一只大海龟一次产卵约150只蛋,它们通常回到自己出生的地方产卵,把蛋放在深洞里,用温暖的沙子覆盖着它们以免受到外界的伤害.

解答 29--32 ACDC
29.A 细节理解题.根据第一段第一句Did you know that a turtle can lay 12 eggs in one minute?可知,你知道乌龟一分钟产蛋12枚吗?说明文章讲述的正是海龟产卵的话题,故选A.
30.C 细节理解题.根据最后一段第二句The sand protects the eggs from harm可知,沙保护蛋免受伤害.说明它们这样做是为了保护蛋不受破坏,故C
31.D 推理判断题.根据第三段When they reach shore,the big,heavy turtles crawl slowly up to the high water mark.Using their flippers,they pull themselves along the sand.They must struggle like mountain climbers可知,说明海龟要爬山沙滩,就像登山运动员那样,说明要花费很大的力气.故选D.
32.C 推理判断题.根据第三段Using their flippers,they pull themselves along the sand.They must struggle like mountain climbers可知,说明它们爬上沙滩像运动员登山,让我们理解它们这样做是多么的困难.故选C.

点评 人物故事类阅读理解文章是高考英语常考材料之一.这类文章一般可分为人物传记和短篇故事两类.这两类阅读材料一般较长,即词数多,而且命题也较多,特别是推理判断题和事实细节题多.在做此类阅读理解题时往往是材料看得懂,题目不好做的感觉.因此,在阅读材料时要重点放在事情发展的过程和结果上,注意把握事件的发展进程及人物之间的关系,细节与主题的关系,用以说明人物性格特点的事实、作者的态度等,这些内容往往是推理判断题的命题点.至于事实细节题的解答,同学们切忌想当然或者凭印象,一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

8.TIME edited a list of the top 10movies in the USA in 2016.As it's too extensive a list to go through,introduce four of them as follows.You may add a movie you like to your plan.
●TOWER (documentary)
Nearly fifty years ago,a gunman rode the elevator to the twenty-seventh floor of the University of Texas Tower and opened fire,killing 16people.Combining footage with animation (cartoon),TOWER reveals the action-packed untold stories of the witnesses,heroes and survivors of America's initial mass school shooting.The worst in one man brought out the best in so many others.
Director:Keith Maitland.Release Time:March 13,2016.Duration:96m.
●MOONLIGHT (drama)
A timeless story of human connection and self-discovery,Moonlight,records the life of a young black man from childhood to adulthood.He struggled to find his place in the world while he was growing up in a tough neighborhood of Miami.
Director:Barry Jenkins.Release Time:November 18,2016.Duration:111m.
●EVERYONE WANTS SOME (comedy)
In the summer of 1980,Jake,a freshman,moved into an old college house with his new rowdy teammates.Together they must navigate their way between girls,parties and baseball all in the last weekend before school began.The movie proves that good times never get old.
Director:Richard Linklater.Release Time:April 7,2016.Duration:117m.
●THE SHALLOWS (drama)
A young woman was grieving over the loss of her mother and surfing in an isolated area when she got stranded on a buoy and a gigantic great white shark came between her and shore.The short journey to safety became the ultimate contest of wills.
Director:Jaume Collet-Serra.Release Time:June 24,2016.Duration:86m.

24.In which movie you can see different life periods of the leading role(s)?B
A.TOWER.
B.MOONLIGHT.
C.EVERYONE WANTS SOME.
D.THE SHALLOWS.
25.What kind of readers will most probably choose to watch EVERYONE WANTS SOME?C
A.Those who want to learn communication skills.
B.Those who are trying to be baseball players.
C.Those who are interested in America's college life in the1980s.
D.Those who like romantic movies.
26.What can we learn about the four movies?D
A.MOONLIGHT focuses on a relationship between a black man and his girlfriend.
B.EVERYONE WANTS SOME centers on a year's college life of several freshmen.
C.THE SHALLOWS mainly shows a young woman fighting against the sea.
D.TOWER is a documentary showing America's mass school shooting.
27.In which part are you most likely to find it if the passage appears on the website?A
A.Entertainment.
B.News.
C.Character.
D.Art.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

14.I was walking in my school campus from my office to my car at about 9p.m.On the way,I ran into a (36)Bwho was obviously lost.He asked me for(37)B,saying he needed to get to East Palo Alto.But the (38)Awas that he was walking the complete opposite direction!
I (39)Chim in the correct direction,but warned him it was a long way off.He didn't speak English very well,and generally seemed without (40)Bof direction.I quickly felt like helping him.(41)Ahe was a big guy,I got the impression that he was(42)A.
I sent him on his way,and I walked away towards my car.Just as he was going out of a short way,something in me clicked,and I offered him a(43)D.He gratefully accepted,and he (44)Bto show me his ID.I declined,but(45)Dmy hand and introduced myself.He said his name was Mario.
Mario followed me to my car.When I unlocked the passenger door for him,he didn't get in(46)CI assured him it was fine.As we sat in the car together,I suddenly got (47)A."If this guy wanted,he could hurt me and take my car",I (48)Ccalling my brother as a safety precaution (预防措施),but then I felt determined not to feel scared.
Mario and I got into some (49)B.He told me about his family in Mexico,how he works(50)Cdoesn't ever earn enough,how he (51)Blive near Fresno and work on the farms but now earns more in the Bay Area.It was good talking to him,though I couldn't shake the nervousness completely.I (52)Basking him questions that would give me clues as to whether he was being truthful.
When we got into East Palo Alto,I pulled into a gas station and told him it was as (53)Bas I could take him.He quickly got out and (54)Dme several times,saying he could find his way home from there.
Thinking back on it,I am glad to give a ride to Mario.Although it was (55)C,I think such things should be done without fear,or not at all.I wouldn't say I'd pick up a hitchhiker(搭车人)again,but I know that if I did,I would make sure I could offer more love and less fear.

36.A.friendB.strangerC.teacherD.beggar
37.A.moneyB.directionsC.educationD.books
38.A.problemB.chanceC.causeD.effect
39.A.approvedB.expressedC.pointedD.announced
40.A.desireB.senseC.feelingD.definition
41.A.WhileB.SinceC.AsD.When
42.A.harmlessB.interestingC.harmfulD.interested
43.A.greetingB.presentC.suggestionD.ride
44.A forcedB.offeredC.orderedD.commanded
45.A.put upB.turned outC.looked upD.held out
46.A.whenB.afterC.untilD.since
47.A.nervousB.generousC.distantD.familiar
48.A.suggestedB.imaginedC.consideredD.appreciated
49.A.friendshipB.conversationsC.instructionsD.cooperation
50.A.andB.orC.butD.so
51.A.was used toB.used toC.got used toD.being used to
52.A.stoppedB.keptC.practicedD.fell
53.A.longB.farC.highD.late
54.A.praisedB.encouragedC.warnedD.thanked
55.A.funB.interestingC.riskyD.curious

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Hospital nurses thought that the 73-year-old James Wathen had reached the end of his road.He stopped eating,he could hardly speak,and he was very weak.But those all changed one day when he told a nurse that he missed his dog.James hadn't seen his one-eyed Chihuahua named Bubba after he was sent to the hospital weeks before.
So a wonderful team of nurses got together to find James'companion,Bubba.They all held on the hope that this reunion would make their patient come alive again.
They successfully found Bubba,but ever since Bubba was separated from James,he also became sick.The dog didn't know where James was,and believe it or not,they both stopped eating at about the same time.The team of nurses worked hard and scheduled a very special visitor for James that weekend.
In their 30-minute visit,Bubba's eyes got real bright and he was like a different dog.James also became very bright,and he was a different man,too."He has done a complete turnaround.He is speaking,he is sitting up,and he is eating.He wasn't like the same guy."a nurse said."And the dog is eating and doing better now,too."
From James and Bubba's story we can see that our friendships are more important than we can ever imagine.Your smiling face can bring life to a friend that's feeling down.So never forget that you are an important part of someone's life.Someone needs you today.
25.What's wrong with James before seeing his dog Bubba again?C
A.He was weak and dying.
B.He was too old to be cured.
C.Though he stopped eating,he could speak.
D.He missed his dog so much that refused to eat.
26.According to the text,the nurses in the hospital wereC.
A.Sensitive            B.Cruel           C.Caring            D.Generous
27.What can we learn from the story?D
A.Every dog has his own day.
B.Everyone is special in his own way.
C.Nothing is more important than friendship.
D.The power of friendship is much stronger than we know.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

18.A solar bag is a long plastic bag made from very thin plastic and colored black to take in solar energy.The heated air inside the bag causes the bag to float.Although the solar bag looks similar to a regular black trash bag,the key difference is the thickness of the plastic.A great science experiment might be testing bags of different thicknesses to see which one floats the highest!
Materials
v  Solar bag
v  Solar bag string
Notice that the bag is made out of a lightweight plastic material.Be careful when dealing with the bag since the pla stic will tear easily.
Carefully take the plastic bag from the packaging and hold one of the op en end of the bag.Tie this end with string.
The best time for a launch is in the cool morning.We have not had much success with a launch in the middle of a hot day.
Choose a proper place for the launch.Find a field clear of any buildings,trees and power lines.Choose a day to do the experiment when it is sunny and free of any wind.
Put the solar bag onto a soft surface like grass.Have one person hold the bag open as you begin to run around and fill the bag with air.
Fill the bag with air until about 2 feet remains without air so that you can hold it in your hand.Close the end and use a string to keep it on the ground.
The last part of the work is done by the sun.Gather around the giant bag but try not to touch it-sharp fingernails will easily break the thin plastic.Be careful!The outside of the bag also gets very hot to the touch.It's important to remember that it may t ake as long as ten minutes for the air inside to heat up enough to cause the bag to float.
25.What's the difference between a Solar Bag and a regular black trash bag?B
A.The weight.
B.The thickness.
C.The material.
D.The color.
26.The best time to launch a Solar Bag is inA.
A.a sunny cool morning without any wind
B.a sunny hot afternoon without any wind
C.a sunny cool morning with some wind
D.a sunny hot afternoon with some wind
27.A good place for a launch isB.
A.between buildings                    
B.in an open area
C.on top of a tree                       
D.near a power station.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.---I think we'd better write him a letter immediately.
---__________?We will see him the day after tomorrow.(  )
A.Why botherB.So whatC.why notD.How come

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

15.You shouldn't have had your son telling peoplelies(谎话)here and there.You should him be honest.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.Newspapers make a profitfrom the advertisements they carry.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

13.As time goes on,people have come to realize the importance of protecting the environment.But they can't deal with everything by themselves.Take small steps,and you can make a difference.
●Think Green.Think about the environment as you live your life.If you turn off lights and TV when leaving the room,you'll save energy.If you take shorter showers,you will save water.
●Shop Green.Shopping is fun,but buying things you don't need is wasteful and even bad for the earth.Before you buy something,ask yourself how much you will use it,and whenever possible,buy things locally made instead of those shipped from far away.
●Dress Green.What really matters is not the colour.It's how the clothes were made.So look for products made from environmentally friendly(环保的) materials.
●Study Green.What's better than learning about the environment?Save it while you learn.It can be as simple as using both sides of a piece of paper before you recycle it.
25.What does the writer want us to do?D
A.Know some facts.
B.Deal with everything at once.
C.Make no difference.
D.Protect the environment.
26.How many steps can we take according to the text?B
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Six.
27.Which of the following is the writer's idea?C
A.Take a shower as long as possible.
B.Wear clothes whose colour is green.
C.Buy things that are locally made.
D.Use only one side of a piece of paper.
28.The text is most probably written forD.
A.children   
B.women   
C.men     
D.all people.

查看答案和解析>>

同步练习册答案