【题目】We know that the earth has become warmer over the last century. The Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), a group established by the World Meteorological Organization and the United Nations Environment Program, reports that the average surface temperature of the earth has increased during the twentieth century by 0.6°+0.2°C.(The+0.2°C means that the increase might be as small as 0.4°C or as great as 0.8°C). This may seem like a small shift, but although regional and short—term temperatures do fluctuate(变动) over a wide range, global temperatures are generally quite stable. In fact, the difference between today’s average global temperature and the average global temperature during the last Ice Age is only about 5 degrees C. Indeed, it’s warmer today around the world than at any time during the past 1,000years, and the warmest years of the previous century have occurred within the past decade.
We also know that human activities—primarily the burning of fossil fuels—have increased the greenhouse gas content of the earth’s atmosphere significantly over the same period. Carbon dioxide is one of the most important greenhouse gases, which trap heat near the planet’s surface.
The vast majority of climate researchers agree with these overall findings. The scientific disagreements that do still exist primarily concern detailed aspects of the processes that make up these largely accepted general themes.
You can think of this website as a window into the world of scientific research. In this primer, you’ll find a general discussion of the physical processes underlying the earth’s climate, an outline of the kinds of data that may shed light on how the climate is changing—and the role of human activity in these changes—and a description a some of the questions and uncertainties that researchers continue to explore. This primer is organized into four interconnected sections: the Atmosphere; the Hydrosphere(水圈); the Cryosphere(低温层); and the Biosphere(生物层).
【1】We know from the text that “IPCC”___.
A. engages in the climate and changes about the earth.
B. is a group by scientists who like to walk around the moon
C. works in the World Meteorological Organization
D. often greets the passers-by from the outer space
【2】We know from the text that carbon dioxide ___.
A. is one of the most important greenhouse gases
B. has fossil fuels
C. traps cold near the planet’s surface
D. exist in human activities
【3】From the text, we know when we say the temperature of something has increased by about 0.7+0.2°C, the+0.2°C means___.
A. the increase might by as small as 0.3°C or as great as 0.7°C
B. the increase might by as small as 0.5°C or as great as 0.8°C
C. the increase might by as small as 0.5°C or as great as 0.9°C
D. the increase might by as small as 0.4 C or as great as 0.8°C
【4】What would be the best title for this text?
A. What Are the Scientific Disagreements
B. You Can Think of This Website
C. What Do We Know about Global Climate Change?
D. The Vast Majority of Climate Researchers
【答案】
【1】A
【2】A
【3】C
【4】C
【解析】试题分析:这篇文章是选自于一个网站的介绍。主要告诉我们目前全球面暖的具体情况,以及网站的其它相关内容。
【1】A 细节理解题。根据第一段的The Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), a group established by the World Meteorological Organization and the United Nations Environment Program,可知该组织是由世界气象组织以及联合国环境规划署成立的,以及该组织报告的内容可知选择A,指该组织致力于地球气候变化的研究。
【2】A 细节理解题。根据第二段的Carbon dioxide is one of the most important greenhouse gases, which trap heat near the planet’s surface.可知二氧化碳可以保温,锁住地球表面的热。故选择A,指它是导致温室效应的气体。
【3】C 推理判断题。根据原文第一段中的by 0.6°+0.2°C.(The+0.2°C means that the increase might be as small as 0.4°C or as great as 0.8°C).可以推断出about 0.7+0.2°C, the+0.2°C应该指0.5到0.9,故选择C。
【4】C 主旨大意题。根据对整篇文章的理解可知,文章主要讲述的是天气逐渐变暖的一些情况,故选择C,指关于全球气候变化我们知道些什么。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】He has five __________, and they are all doctors working in the same hospital.
A. sons-in-laws B. son-in-laws
C. sons-in-law D. son in laws
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】针对目前高三学生学习压力较大的现状,有人以”Effective Ways to Release the Stress”为题于上周调查采访了五个学校的800名高二学生。结果约35%的学生通过锻炼减压,有约45%的学生通过听音乐减压,其他学生到心理咨询室咨询。请你根据调查结果写一份报告,并谈谈自己释放压力的有效方法。
注意:1 词数:120左右
2 调查报告的题目和开头已为你写好(不计入总词数)
3 可根据内容要点适当增加细节,以使行文连贯。w
4 参考词汇:心理咨询室 the psychological consulting office
Effective Ways to Release the Stress
Nowadays more and more senior students are getting stressed in their study. In order to find out effective ways to release the stress
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】重点短语
【1】have...______ common 有共同特点
【2】make ______ difference 有影响,使不同
【3】get ______ 四处走动
【4】compare...______... 和……比较
【5】differ ______ 与……不同
【6】be similar ______ 与……相似
【7】have difficulty ______ sth. 做某事有困难
【8】lead ______ 导致;引起
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The shop was not far from here, so they went there on foot __________ by bus.
A. instead B. instead of
C. more than D. than
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Researchers at the University of Kansas say that people can accurately judge 90 percent of a stranger’s personality simply by looking at the person’s shoes.
“Shoes convey a thin but useful piece of information about their wearers,” the authors wrote in the new study published in the Journal of Research in Personality. “Shoes serve a practical purpose, and also serve as nonverbal(非语言的) indications with symbolic messages. People tend to pay attention to the shoes they and others wear.”
Medical Daily notes that the details detected in the study include a person’s general age, sex, income, political affiliation(派别), and other personality characteristics, including someone’s emotional stability.
Lead researcher Omri Gillath said the judgments were based on the style, cost, color, and condition of someone’s shoes. In the study, 63 University of Kansas students looked at pictures showing 208 different pairs of shoes worn by the study’s participants. Volunteers in the study were photographed in their most commonly worn shoes, and then filled out a personality questionnaire.
So, some of the results were expected: People with higher incomes most commonly wore expensive shoes, and flashier footwear was typically worn by extroverts(外向者).
However, some of the more specific results are interesting. For example, “practical and functional” shoes were generally worn by more “agreeable” people, while ankle boots went more closely with “aggressive” personalities.
The strangers of all may be that those who wore “uncomfortable looking” shoes tend to have “calm” personalities.
And if you have several pairs of new shoes or take exceptional care of them, you may suffer from “attachment anxiety”, spending a large amount of time worrying about what other people think of your appearance.
There was even a political calculation in the mix with more liberal types wearing “shabbier and less expensive” shoes.
The researchers noted that some people will choose shoe styles to mask their actual personality characteristics, but researchers noted that volunteers were also likely to be unaware that their footwear choices were showing deep awareness into their personalities.
【1】According to Omri Gillath, a stranger’s personality can be judged by ___.
A. the age and sex of the person
B. the personality questionnaire by the person
C. the emotional stability of the person
D. the shoes the person wearst
【2】We can infer from Paragraph 2 that ___.
A. a practical purpose is to wear shoes
B. people want to buy new shoes they pay attention to
C. shoes are vital to their wearers
D. the Journal of Research in Personality is a magazine
【3】The underlined word “agreeable” is closest in meaning to __.
A. gentle B. weak C. generous D. considerate
【4】 Which might be the best title for the passage?
A. Good Shoes, Good Character
B. Bad Shoes, Bad Personality
C. Shoes and Their Wearers’ Personality
D. Shoes Shape A Person’s Character
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】A few __________ looked at him curiously when he suddenly stopped and burst out crying.
A. passers-by B. passer-bys
C. passers-bys D. passer-by
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Recently a man came to me,because he was told that there was fluid around his heart. After trying many drugs which were of no use to reduce the fluid,he was told the only other choice was to have an operation. He refused because he knew that every illness has a mental cause and that if he had the operation but did not clear the mental cause,the fluid would return. At last,he searched the Internet to find a metaphysical healer (自然力治疗师),and he found me.
The mental cause of his disease was an experience of breaking up five years ago with several friends,whom he had known for over twenty years. This experience broke his heart. Not knowing how to “mend” his broken heart,his body created a “repair” by surrounding his heart with fluid to protect it from the sad feelings.
Our work focused on reminding him of the feelings of being loved and forgiving his friends. Months later,his heart was mended and the fluid disappeared. He left my office after the final session with a smile on his face and a spring in his steps.
The key is: to create a healthy body,you must be healthy not only in body,but also in mind.
To be mentally healthy,you need to build up strong relationships. Creating strong relationships will insure that you are accompanied by a network of loving persons. It is important for building a support system that boosts your spirits. Even when you are alone,you will not feel lonely or upset. Strong relationships are not spaceships-they are not hard to build.
【1】The underlined word “boosts” in Paragraph 5 is closest in meaning to ________.
A.controls
B.guides
C.lifts
D.affects
【2】What is the main idea of the passage?
A.Loving others will keep you in good spirits.
B.Heart illness can be cured without operation.
C.Creating strong relationships will keep you healthy.
D.Spiritual health is necessary for physical health.
【3】Which of the following views may the writer agree with?
A.Old friendship is easy to lose.
B.A good friendship is a useful medicine.
C.The best doctor is your own body.
D.It needs many efforts to build relationships.
【4】If this passage is continued with another paragraph,what would it be probably about?
A.How to build strong relationships.
B.How to protect your heart.
C.How to keep mentally healthy.
D.How to live a healthy life.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】There are many old customs and laws that ought to be ________.
A.abolished
B.banned
C.refused
D.rejected
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com