精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
11.Americans won't live without cars!Each year there is an increasing number of cars on roads and streets,as millions of new cars are produced.One not of every six Americans work at putting together the parts of cars,driving trucks,building roads or filling cars with gas.
Most Amorists find it hard to think what life would be without
a car.However,some have realized the serious problem of air pollution
by cars.The polluted air is poisonous and dangerous to health.
One way to get rid of the polluted air is to design a new car that
Does not pollute.That's what several large car factories are trying to
do.But to build the new car is easier said than done.Progress in this field has been slow.
Another way is to take place of the car engine by something else.Engineers are now working on some new cars.Many makers believe that it will take years to develop a practical model that pleases man.
To prevent the world from being polluted by cars,we'll have to make some changes in the way many of us live.Americans,for example,have to cut down the number of their cars they are encouraged to travel and go to work by bike.Biding a bike is though to help keep the air clean.
But this change does not come cagily,a large number of workers may find themselves with no jobs if a ear factory closes down.And the problem of air pollution would become less important than that of unemployment.
56.How many ways to get rid of air pollution are suggested in this article by the writer?C
A.One.B.Two.C.Three.D.Four.
57.Large ear feretories are trying to build a clean car,C.
A.which is clean itself           
B.which is used to clean streets
C.which does not pollute the air  
D.which is easier to make
58.If the number of ears is cut down,the most serious problem in American workers isA.
A.to have no work to do           
B.to keep the air clean
C.to get a better life                              
D.to go to work by bike
59.What is the conclusion of the writer?D
A.Bicycling is the only way out.
B.The number of ears must be cut down.
C.Cars bring us nothing but serious problems.
D.Cars bring us not only a better life but serious problems.

分析 本文讲了汽车在美国人的生活中扮演着越来越重要的角色,但是人们在享受舒适生活的同时,却忽略了汽车引发的新的问题,那就是污染问题.

解答 56-59.CCAD
56题答案:C考查细节推理题.文章分别提到了"design a new car"、"take place of the car engine by something else"、"make some changes in the way many of us live"三种摆脱空气污染的方法,故本题答案为C选项.
57题答案:C 考查细节理解题.根据第三段提到One way to get rid of the polluted air is to design a new car that does not pollute摆脱空气污染的一个方法就是设计一种新型的无污染的汽车,故选C项.
58题答案:A考查推理判断题.根据最后一段提到A large number of workers may find themselves with no jobs if a car factory closes down.如果汽车厂关门的话,许多的工人会失业,故选A项.
59题答案:D 考查推理判断题.根据第二段提到Most Americans find it hard to think what life would be without a car美国人发现没有车生活会变得很困难,故可知汽车非常重要,再根据However,some have realized the serious problem of air pollution by cars.提到可知汽车也带来了很多的污染问题,故选D项.

点评 本文是一篇健康环保类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.决定n.decision.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

11.I ran into a stranger as he passed by,and I at once apologized to him.We were both very (41)C,the stranger and I.Then we went(42)Bour way after saying goodbye.
But at home a(43)Cstory is told.Later that day,when I(44)A supper in the kitchen,my daughter suddenly stood behind me very(45)C.When I turned back,I(46)C knocked her down."don't be in my (47)C!"I shouted angrily.She walked away with her little heart(48)A.On the kitchen floor,later,I found some flowers by the door.
That night,while I lay(49)Din bed,a voice in my deep heart said,"While(50)Dwith a stranger,you are so polite,but with the children you love,you are so easily(51)B.Why are there some flowers by the door?Those are the flowers she brought for you.She(52)C them herself,pink,yellow and your favorite blue.She stood quietly in order to give you a(53)B,and you never saw the(54)D in her eyes."
By this time,I felt very(55)Cand now my tears began to fall.I quietly went and knelt by her(56)B."Wake up,little girl,wake up,"I said."Are these the flowers you picked for me?"She smiled,"Yes,because I knew you'd like them,especially the(57)C."I said,"Daughter,I'm sorry for the way I acted today; I(58)D have shouted at you that way."She said,"Oh,Mom,that's okay.I love you(59)C."I hugged her and said,"Daughter,I love you too,and I do like the flowers."
Through this(60)B,I realize what FAMILY means:
FAMILY=(F)ATHER (A)ND (M)OTHER,(I) (L)OVE (Y)OU.
41.A.rudeB.educatedC.politeD.happy
42.A.inB.onC.toD.for
43.A.movingB.funnyC.differentD.terrible
44.A.preparedB.ateC.hadD.took
45.A.quicklyB.noisilyC.quietlyD.seriously
46.A.alreadyB.hardlyC.nearlyD.even
47.A.kitchenB.roomC.wayD.place
48.A.brokenB.missingC.beatenD.hit
49.A.aliveB.asleepC.afraidD.awake
50.A.talkingB.meetingC.workingD.dealing
51.A.worriedB.excitedC.nervousD.disappointed
52.A.grewB.boughtC.pickedD.planted
53.A.giftB.surpriseC.kissD.flower
54.A.expressionB.joyC.happinessD.tears
55.A.weakB.proudC.ashamedD.hurt
56.A.tableB.bedC.deskD.knees
57.A.pinkB.yellowC.blueD.green
58.A.couldn'tB.mustn'tC.needn'tD.shouldn't
59.A.howeverB.trulyC.anywayD.though
60.A.accidentB.experienceC.sentenceD.problem.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

8.Why does the man apologize?
A.He has lost the book.
B.He has forgotten to bring the book.
C.He has brought the wrong book.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

6.前不久的日本大地震不但导致核电厂爆炸,而且还在中国掀起了一场人们抢购食盐的浪潮.请你针对人们抢购食盐这一现象,用英语按以下要求为你们校报写一篇100-120个词的短文.标题自拟,不计词数.
1、描述以上有关地震和人们抢购食盐的情况;
2、分析抢购的原因(如听信谣言、缺乏常识、…);
3、简短表述你对这一事件的看法.
参考词汇:iodized salt碘盐;panic buying抢购;rumour谣言
       .

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

16.为了了解目前我国高中阶段师生关系的现状,BBC UKChina网站互动专区推出"高中师生关系大家谈"英文栏目.假如你叫李华,是一名高三的学生,想给该栏目发帖.帖子词数120-150,内容包括以下要点:
1.你认为目前你校的师生关系现状如何;
2.你与老师的关系如何;
3.你认为师生关系应该怎样,如何建立.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

3.It was a warm March evening,and I'd just taken a seat on the bus that would take me home.It was nearly 6:00PM,but the bus was not yet full and the driver gave no(36)C that he intended to start the bus.
A middle-aged woman took a seat opposite me.She was crying.Not speaking to anyone in particular,she (37)Anarrated her story.
She had come to the city to visit her daughter.On the way to the terminal,a thief had (38)Bone of her bags.It had contained half of the money she'd brought with her.The other half was hidden under her blouse,so she (39)D still had some money left.The bus conductor,driver,and other passengers listened to her tale.
At this time,an old man(40)Agot on the bus.He sat in the seat directly in front of the woman.
After a few minutes,all seats were (41)D.The driver got behind the wheel and started the engine.The bus conductor collected tickets and began asking us where we were(42)C.When he came to the old man's seat,he became (43)B and asked the old man whether he had any money.The old man(44)Cthat he did not.He explained that he (45)Call his money this morning when he'd accidentally got on the wrong bus and now he was trying to go home.
Upon hearing this,the bus conductor (46)Bthe old man to get off the bus.The old man was almost in tears as he begged the bus conductor to let him take that bus (47)A he could get home before dark.The bus driver approached the old man,and repeated the conductor's (48)Bto get off the bus.
"Stop troubling him!Can't you see he's only trying to get home?"she interfered."He doesn't have any money!"the driver shouted."Well,that's no (49)Cto throw him off the bus,"she insisted.
Then she said,"How much is his fare?"The bus conductor mumbled the amount."Fine,"said the woman.She (50)D inside her blouse,took out her (51)D money,and handed the fares to the bus conductor."Here's his fare and mine.Just stop giving him a hard time."
All eyes turned (52)Bthe woman,who,just minutes before,had been crying over the money she'd lost."It's only money,"she shrugged.
By the time the bus rolled out of the terminal,she had given the old man bread and a dollar.She rode the rest of the way home (53)Ba Mona Lisa smile of peace and grace,and the money she'd lost (54)Awas forgotten.
On the road of life,the politeness and smiles of (55)C can lighten our loads and lift our spirits.How much sweeter the journey when we make it a little smoother and richer for others!

36.A.answerB.agreementC.indicationD.talk
37.A.tearfullyB.excitedlyC.helplesslyD.proudly
38.A.gotB.snatchedC.pulledD.caught
39.A.surprisinglyB.peacefullyC.naturallyD.fortunately
40.A.in ragsB.shylyC.happilyD.in disorder
41.A.hadB.takenC.fullD.crowded
42.A.getting onB.getting downC.getting offD.getting in
43.A.consciousB.suspiciousC.curiousD.anxious
44.A.realizedB.pretendedC.admittedD.remembered
45.A.spendB.has spentC.had spentD.was spent
46.A.askedB.orderedC.ledD.begged
47.A.soB.untilC.ifD.when
48.A.arrangementB.commandC.adviceD.decision
49.A.goodB.senseC.reasonD.doubt
50.A.pickedB.removedC.touchedD.reached
51.A.leftB.savingC.borrowedD.remaining
52.A.inB.toC.downD.on
53.A.owningB.wearingC.hatingD.losing
54.A.earlierB.soonerC.laterD.former
55.A.customersB.friendsC.strangersD.conductors

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

20.You're rushing to work and a man ahead of you collapses on the sidewalk.Do you stop to help?In a study of by-standers,it was found that some people avert their gaze and keep on  walking rather than stop and get involved.
"There is a tendency to decide that no action is needed."says a psychologist."The first thoughts that pop into your mind often keep you from offering help.In order to take action,you have to work against them."Here are some common thoughts that might prevent you from helping.
●Why should I be the one?I'm probably not the most competent(有能力的) person in this crowd.You might think someone older or with more medical knowledge should offer assistance.
●What if he doesn't really need my help?The fear of embarrassment is powerful; no one wants to risk looking foolish in front of others.
●No one else looks concerned-this must not be a problem.We can follow the people around us,but most people tend to hold back their emotions in public.
"If you spot trouble and find yourself explaining inaction,force yourself to stop and evaluate the situation instead of walking on,"says the psychologist."Then retry to involve other people; you don't have to take on the entire responsibility of being helpful.Sometimes it's just a matter of turning to the person next to you and saying,‘It looks like we should do something.'Or asking someone if an ambulance has been called and,if not,to call for one.Once you take action,most people will follow you."
56.Which is NOT the common thought that stops you from helping others?B
A.I'm not the very person capable of setting the problem.
B.It looks like we should do something.
C.It must not be a problem as no one else is concerned.
D.He doesn't really need my help.
57.According to a study of by-standers,what will some people do when a man ahead falls down on the sidewalk?C
A.They will call for help and then walk away.
B.They will stop and offer help.
C.They will turn away their eyes and go on walking.
D.They will laugh at him.
58.We learn from the last paragraph that if we spot trouble,C.
A.we should call the ambulance as soon as we can.
B.we should take on the whole responsibility and do something alone.
C.we should stop and evaluate the situation and try to make other people follow.
D.we should turn to other people and ask them to take on the responsibility
59.In order to offer others your timely help,you need toD.
A.ask others for help and call the police
B.get along well with the passers-by who spot the trouble
C.go directly to the police station
D.work against the first thoughts that prevent you offering help
60.The main purpose of the text is to tell readersA.
A.to give others a hand                                    
B.to be more competent
C.not to risk looking foolish                    
D.to stop and evaluate the situation.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

1.Excuse me,could you tell me       ?
-In five minutes.(  )
A.how soon will the film beginB.how soon the film will begin
C.how long the film has been onD.how long has the film been on

查看答案和解析>>

同步练习册答案