精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】When I was a baby, I entertained you and made you laugh. Whenever I was “bad”, you'd shake your finger at me and ask, “How could you?”--but then you'd give up, and roll me over for a belly scratch and I believed that life could not be any more perfect.

My housetraining was a long process, because you were terribly busy, but we worked on that together. We went for long walks, runs in the park and car rides. We stopped for ice cream. I took long naps in the sun waiting for you to come home at the end of the day.

Gradually, you began spending more time at work and on your career, and more time searching for a human mate. Eventually, you fell in love. She, now your wife, is not a dog person, but I still welcomed her into our home. I was happy because you were happy. Then the human babies came along and I shared your excitement, I was fascinated by their pinkness, how they smelled, and I wanted to mother them too. Your wife was afraid I would bite them. But nevertheless, as they began to grow, I became their friend.

Now, you have a new job in another city and you and they will be moving to an apartment that does not allow pets. You've made the right decision for your “family”, but there was a time when I was your only family.

I was excited about the car ride until we arrived at the dog pound. It smelled of dogs and cats, of fear, of hopelessness. You filled out the paperwork and said, “I know you will find a good home for her.” They shrugged and gave you a pained look. The children were in tears as they waved me goodbye. And “How could you?” were the only three words that swept over my mind.

Is it better to live with hope or without hope? At first, whenever anyone passed my pen (围栏), I rushed to the front, hoping it was you, that you had changed your mind and that this was all a bad dream.

My beloved master, I will think of you and wait for you forever. I hope you receive more faithfulness from your family than you showed to me.

【1】Who tells this story?

A. A child.B. A dog.C. A dog's owner.D. A dog trainer.

【2】Why did the dog's owner take his dog to the pound?

A. He had a newborn baby.

B. His wife did not like the dog.

C. He thought the dog too troublesome.

D. He was moving into a new building.

【3】Which is true about the dog when it lived at the pound?

A. It hoped to be adopted by another family.

B. It did not trust humans any more.

C. It continued to love its former owner.

D. It was excited about the pound.

【4】What is the theme of the story?

A. Be faithful to those who love you.

B. Never expect too much.

C. Be positive about life.

D. Be ready for changes.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】C

【4】A

【解析】

试题分析:本文是一只忠诚的狗,这只狗第一人称的语气讲述自己从小到大和主人的点点滴滴的故事,抒发了自己对原来主人的想念和对被抛弃的哀叹。

【1】B 细节理解题。根据第三段倒数第二句Your wife was afraid I would bite them.以及全文内容可推知,讲述这个故事的是一只非常忠诚的狗。故选B。

【2】D 细节理解题。根据Now, you have a new job in another city and you and they will be moving to an apartment that does not allow pets.可知主人要搬家,新家住的公寓不让养宠物,故D。

【3】C 推理判断题。根据最后一段中My beloved master, I will think of you and wait for you forever.可知它还是继续爱它的主人,故选C。

【4】A 主旨大意题。文章讲述了狗一直以来对主人的忠诚和爱,故事的主题应该是:对自己爱的人要忠诚,故选A。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】短文改错

文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词,

删除:把多余的词用斜线(\)划掉,

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改 10处,多者(从第11处起)不计分

Ladies and gentlemen,

Welcome to our English Corner. This Corner was set up three years before. Every Sunday morning, students from difference schools gather around here. Many college students or some foreigners often join us. We practise spoken English by talk about everything we are interested. We also exchange our experience in English study. We all have a good time here. Thousand of people have been here when it was set up.

We think that they have learned a lot by taking part in activities here. It is a really supplement to our English class and it is welcome by students, their parents and teachers.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】After David’s daughter was born, he decided to make one million dollars. He thought in this way his daughter would live 【1】 happy life.

In order to achieve his goal, David devoted most 2 his time to his business. While other fathers 3 (play) with their kids outside, he was working. While other fathers were reading stories to their kids, he was hanging out with his clients(客户). His little daughter 4 (name) Jane hardly saw him.

Time flew fast. One day, when David returned home from work, he saw Jane 5 (sit) in the living room. When she saw him, she ran to him and asked him to play with her for a while. “Sorry, Jane, but I’m 6 (terrible) busy tonight. I have a lot of work to do.” He was about to leave 7 he heard Jane crying. So he stopped and asked why. “You’re always working. You have no time for me at all. You’re not a good dad,” said Jane. David was 8 (lose) in thought after hearing that. He remembered why he worked so hard he wanted Jane to live a happy life. However, things go contrary to his wishes. He 9 (teach) a good lesson that day. Therefore, he made a 【10 (decide) to spend a lot more time with his daughter.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面的句子,根据首字母或中文提示在空白处填入适当的单词。

Are you facing a situation that looks impossible to fix?

In 1969, the pollution was terrible along the Cuyahoga River near Cleveland, Ohio. It 【1】________(be) unimaginable that it could ever be cleaned up. The river was so polluted that it 【2】________(actual) caught fire and burned. Now, years later, this river is one of 【3】______ most outstanding examples of environmental cleanup.

But the river wasn’t changed in a few days 【4】_______ even a few months. It took years of work 【5】_________(reduce) the industrial pollution and clean the water. Finally, that hard work paid off and now the water in the river is 【6】______ (clean) than ever.

Maybe you are facing an impossible situation. Maybe you have a habit 【7】____ is driving your family crazy. Possibly you drink too much or don’t know how to control your credit card (信用卡) use. When you face such an impossible situation, don’t you want a quick fix and something to change immediately?

While there are 【8】_______(amaze) stories of instant transformation (转变),for most of us the 【9】_______(change) are gradual and require a lot of effort and work, like cleaning up a polluted river. Just be 【10】________(patience).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】The little boy isn’t getting on well in math and worse still, he often fights with other students. With her son ________, she feels very ________.

A. disappointing; worrying

B. disappointed; worried

C. disappointing; worried

D. disappointed; worrying

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Empathy

Last year,researchers from the University of Michigan reported that empathy,the ability to understand other people,among college students had dropped sharply over the past 10 years. That could be because so many people have replaced face time with screen time,the researchers said. 【1】 .

Jennifer Freed,a codirector of a teen program,has another explanation.Turn on the TV,and you're showered with news and reality shows full of people fighting,competing,and generally treating one another with no respect. 2 .

There are good reasons not to follow those bad examples.Humans are socially related by nature. Having relationships with other people is an important part of being human and having empathy is decisive to those relationships. Researchers have also found that empathetic teenagers are more likely to have high selfrespect. 3 .Empathy is also an indication of a good leader.In fact,Freed says,many top companies report that empathy is one of the most important things they look for in new managers. 4 “Academics are important.But if you don't have emotional (情感的) intelligence,you won't be as successful in work or in your love life,” she says.

What's the best way to up your EQ (情商)? For starters,let down your guard and really listen to others. 5 .

To really develop empathy,you'd better volunteer at a nursing home or a hospital,join a club or a team that has a diverse membership,have a “sharing circle” with your family,or spend time caring for pets at an animal shelter.

A. Today,people spend more time alone and are less likely to join groups and clubs.

B. “One doesn't develop empathy by having a lot of opinions and doing a lot of talking,” Freed says.

C. Humans learn by example and most of the examples on it are anything but empathetic.

D. Empathy is a matter of learning how to understand someone else both what they think and how they feel.

E. Good social skills, including empathy, are a kind of “emotional intelligence” that will help you succeed in many areas of life.

F. Besides,empathy can be a cure for loneliness,sadness,anxiety,and fear.

G. Everyone is different,and levels of empathy differ from person to person.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,用不多于1个单词的正确形式填空

Once a farmer's donkey () fell into a deep well. The animal cried loudly for hours, but the farmer couldn't figure out what to do 【1】 it. Finally, he decided that the animal was old and that the well needed to be covered anyway, so he2(think) the donkey wasn't worth saving.

Then, he invited some of his neighbors to come over and help3 . They all took a shovel (铁铲) and began to put dirt into the well.

At first, the donkey realized what was happening and cried 4(pitiful). Then, to everyone's surprise, the donkey became quiet. A few shovel loads later, the farmer looked down into the well and was astonished at 5he saw.

Each shovel of dirt hit its back, but the donkey was doing something6 (amaze) . It was shaking the dirt off and taking a step up. 7 the neighbors continued to put more dirt on top of the animal, it would shake the dirt off and take one more step up.

Pretty soon everyone was surprised as the donkey stepped up over the edge of 8 well and ran off happily!

When life sometimes 9 ( put) dirt on you, the best way of getting out of the well is to shake the dirt off and take a step up. Each of your troubles is a stepping stone. You can get out of die deepest well just 【10 never giving up!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

【1】It is reasonable to (假定) that the economy will continue to improve in the next year.

【2】Take care with the (精致的) china teacups, as they can be easily broken.

【3】He was still in depression (尽管) the fact that we had made every effort tocheer him up.

4She was not much (独立) of her parents after graduation from college.

5】Australia and New Zealand are former British (殖民地).

6】Mr. Wang r a movie Operation Mekong to me, saying that it was really worth watching.

7Parents are supposed to set a an area of the room as a reading corner for their children.

8Donald Trump was a of having shown no respect to women during the presidential debate.

9】Spring festival in China is a time for a family r , and family members gather to enjoy dinner even if they live far away.

【10】Lets give the house a t cleaning since we haven’t live in it for years.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Trampolining

What’s more fun than standing still? Jumping up and down on a springy piece of fabric (织物)! This activity is known as trampolining and it’s sweeping the nation.

The idea of trampolining is ancient. Eskimos have been throwing each other in the air for thousands of years. Firemen began using a life net to catch people jumping from buildings in 1887. 1

A gymnast named George Nissan and his coach Larry Griswold made the first modern trampoline in 1936. They got the idea by watching swimming artists bouncing off of a tight net at the circus. They named their equipment after the Spanish word trampolín, which means diving board.

2 In 1942 they began making trampolines to sell to the public.

3 Experts find that more than 100,000 people hurt themselves while using one each year. Clubs and gyms use large safety nets or other equipment to make it safer. Most trampoline injuries happen at home. Since trampolines are more affordable than ever, injuries are even more common.

These injuries happen for many reasons. People may bounce too high and land off of the trampoline or onto the springs. 4 Perhaps the worst injuries happen when untrained people try to do flips(快速翻转). Landing on your neck or head can cause injuries or even kill you.

But don’t let all that bad news keep you down. There are many things that you can do to practice safe trampolining. Trampolines have been around for a while now. They have brought a lot of joy to many people. They can be a good source of exercise and activity. 5 But they can also be deadly. It is important to follow some professional guidance. Be sure that you are practicing safety while having a good time. Happy bouncing!

A.They can help people improve their balance and moves.

B.Trampolines may be fun, but they can also be dangerous.

C.The men wanted to share their idea with the whole world.

D.Injuries also happen when many people are jumping at the same time.

E.You can surround your trampoline with a net so that people don’t fall off of it.

F.They found a winner when they performed a piece of spring across a steel frame.

G.And in the early 1900s, circus performers began bouncing off of netting to amuse audiences.

查看答案和解析>>

同步练习册答案