10.NO PLANS FOR THE HOLIDAYS?Special Story Time for All Lower Primary Pupils
SCHOOL LIBRARY
READINC ROOM
June 6,2p.m-3p.m
Mr.Stephen Keene will impress you with stories from his famous New Kids Next Block series.
FREE ADMISSION.
LEARN HOW TO PLAY THE GUITARIN 4EASY LESSONS!
Venue:Music Room
Time:9a.m-12p.m
Dates:June 6,13,20,27
Instructor:Miss Katsumi from Japan
Fees:40 for4 lessons(20 for members of the school band and school choir )
Register with Mrs.Mary Mi,the Choir Mistress,NOW.
*It is compulsory for students who sign up to attend ALL four lessons.
JOIN THE GEOGRAPHY CLUB'S TWILIGHT CRUISE(黄昏巡游)
June 19,5p.m-8p.m
●View Singapore's wonderful skyline by night.
●Cruise past Kusu Island and Pulau Tekukor (Dove Island).
●Enjoy a great dinner under the starlit sky.
HURRY!VACANCIES(空缺)ONLY FOR THE 1ST 20 PUPILS WHO SIGN UP.
Get your consent forms(同意书)from Miss Yu and return the forms with your payment ($20)by 30 May.
*If there are mare than 20 pupils interested in the cruise,priority(优先权)will be given to Geography Club members.
21.A pupil who prefers not to spend any money can go forD.
A.the cruise B.the guitar lessons C.the school choir D.story time
22.Who willDconduct the guitar lessons?
A.Mrs.Mary Mi.B.Miss Yu.C.Mr.Stephen Keene.D.Miss Katsumi.
23.If a pupil is going away for the holidays with his/her family from June 1 to June 7,he/she can still go forB.
A.story time B.the cruise C.the school band D.the guitar lessons
24.Which of the following is TRUE according to the passage?D.
A.You've got only one chance for absence if you sign up for the guitar lesson.
B.The cruise fee for members of Geography Club is $10 (half of the payment).
C.You should pay $20 for the dinner in the Geography Club's twilight cruise.
D.Members of the school band and school choir only need to pay $20 for the guitar lessons.
分析 短文主要介绍了在假期为孩子准备的三项活动,包括其时间、内容和收费等信息.
解答 21.D,细节理解题,根据短文中三个活动的介绍,只有Special Story Time for All Lower Primary Pupils中介绍FREE ADMISSION是不用收费的,因此如果不想花钱就去听故事,故答案为D.
22.D,细节理解题,根据第二个活动中Instructor:Miss Katsumi from Japan,可知吉他课是由日本的Miss Katsumi所教授,故答案为D.
23.B,细节理解题,根据第三个活动的时间介绍June 19,5p.m-8p.m可知,如果七月1号和七号要出门的孩子,还可以去巡游,故答案为B.
24.D,细节理解题,根据句子Fees:40 for4 lessons(20 for members of the school band and school choir )可知,如果参加吉他课程的话,学校乐队和合唱团的孩子只需要收费20美元,故答案为D.
点评 解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.