精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
10.NO PLANS FOR THE HOLIDAYS?Special Story Time for All Lower Primary Pupils
SCHOOL LIBRARY
READINC ROOM
June 6,2p.m-3p.m
Mr.Stephen Keene will impress you with stories from his famous New Kids Next Block series.
FREE ADMISSION.
LEARN HOW TO PLAY THE GUITARIN 4EASY LESSONS!
Venue:Music Room
Time:9a.m-12p.m
Dates:June 6,13,20,27
Instructor:Miss Katsumi from Japan
Fees:40 for4 lessons(20 for members of the school band and school choir )
Register with Mrs.Mary Mi,the Choir Mistress,NOW.
*It is compulsory for students who sign up to attend ALL four lessons.
JOIN THE GEOGRAPHY CLUB'S TWILIGHT CRUISE(黄昏巡游)
June 19,5p.m-8p.m
●View Singapore's wonderful skyline by night.
●Cruise past Kusu Island and Pulau Tekukor (Dove Island).
●Enjoy a great dinner under the starlit sky.
HURRY!VACANCIES(空缺)ONLY FOR THE 1ST 20 PUPILS WHO SIGN UP.
Get your consent forms(同意书)from Miss Yu and return the forms with your payment ($20)by 30 May.
*If there are mare than 20 pupils interested in the cruise,priority(优先权)will be given to Geography Club members.
 
21.A pupil who prefers not to spend any money can go forD.
A.the cruise       B.the guitar lessons      C.the school choir       D.story time
22.Who willDconduct the guitar lessons?
A.Mrs.Mary Mi.B.Miss Yu.C.Mr.Stephen Keene.D.Miss Katsumi.
23.If a pupil is going away for the holidays with his/her family from June 1 to June 7,he/she can still go forB.
A.story time    B.the cruise    C.the school band   D.the guitar lessons
24.Which of the following is TRUE according to the passage?D.
A.You've got only one chance for absence if you sign up for the guitar lesson.
B.The cruise fee for members of Geography Club is $10 (half of the payment).
C.You should pay $20 for the dinner in the Geography Club's twilight cruise.
D.Members of the school band and school choir only need to pay $20 for the guitar lessons.

分析 短文主要介绍了在假期为孩子准备的三项活动,包括其时间、内容和收费等信息.

解答 21.D,细节理解题,根据短文中三个活动的介绍,只有Special Story Time for All Lower Primary Pupils中介绍FREE ADMISSION是不用收费的,因此如果不想花钱就去听故事,故答案为D.
22.D,细节理解题,根据第二个活动中Instructor:Miss Katsumi from Japan,可知吉他课是由日本的Miss Katsumi所教授,故答案为D.
23.B,细节理解题,根据第三个活动的时间介绍June 19,5p.m-8p.m可知,如果七月1号和七号要出门的孩子,还可以去巡游,故答案为B.
24.D,细节理解题,根据句子Fees:40 for4 lessons(20 for members of the school band and school choir )可知,如果参加吉他课程的话,学校乐队和合唱团的孩子只需要收费20美元,故答案为D.

点评 解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.有一条专门为游客划定的吸引人的驾车线路.
There's a fascinating drivemarked out for tourists.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

1.Rising Web LiteratureInternet literature (61)is appealing (appeal) to more and more people in China at present,such as fantasy novel Three Lives Three Worlds,Ten Miles of Blossoms,whose series (62)adaptation (adapt)-Eternal Love-aired earlier this year.
The flourishing online literature has become (63)a source of inspiration for a larger number of films,games and animations.

However,the (64)rapidly (rapid) growing genre (体裁) is faced with problems such as piracy (盗版行为).Pirated versions often appear soon (65)after original Web novels are posted online by authors.Moreover,online writers tend to imitate popular works,(66)resulting (result) in productions (67)of low quality.
It is suggested that the government (68)(should) tighten (tight) punishment for piracy,introducing relevant policies to encourage originality in online literature works so that a healthy atmosphere for developing the genre can be created.
In the meanwhile,proper guidance needs (69)providing/to be provided (provide) to online writers to create works (70)with positive contemporary Chinese values and morals properly presented.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

18.In France,there once lived a man named Louis Pasteur,who was a doctor of science.The thing (17)that/whichoccupied his mind was the disease rabies.
"I must find the rabies germs that hide inside people and make them so sick (18)thatthey die,"he thought."Once I find that invisible enemy,I'll think of a way to kill it.I just know I (19)cando it."
Many people thought Pasteur was wasting his time.Some laughed at him and said,"You'll never do it.No one can find (20)aninvisible enemy!"
Pasteur didn't care (21)whatpeople thought,he believed in (22)himself.He kept right on working.
Meanwhile,in German,a boy named Joey was about to get into trouble.He wasn't a bad boy,he was just thoughtless,as children sometimes are.He was playing with a dog.But this dog was sick with rabies,(23)whichmade the dog mad.
When Joey got tired of playing with the dog,he started to go home.Unfortunately,the dog escaped from behind the fence and bit Joey.
The invisible enemy-the rabies germs-were passed on from the dog to Joey.
Soon the little boy was very sick.Everyone knew that if someone was bitten by a sick,mad dog,that person would become infected with rabies and die.His parents could only wait.
But then there was news.Joey's mother saw it and shouted for joy."A doctor of science (24)has found(find) a way to save people like Joey!"she said."He says sick people like Joey have been infected by an invisible enemy,and he's found a way to kill it!"
The man,of course,was Louis Pasteur.He had done what he had set out to do.
Joey's parents quickly prepared Joey (25)forthe long journey to Paris.
"Dr.Pasteur,"said the mother upon their arrival at Pasteur's residence,"we've come a long way.Our little boy (26)was bitten(bite) by a mad dog,and he's very sick.Can you help us?"
"Perhaps,"said Pasteur."I've invented a vaccine(疫苗).It is strong enough to kill the invisible enemy.
Joey was finally saved and later became a gatekeeper at the Pasteur Institute.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

5.Chamberlain,the first player (61)to score(score) more than 3,000 points in a season,was born in Philadelphia in 1936.He was the only one of the 11 children who (62)was(be)tall.As a child,Chamberlain had (63)various(vary) health problems and he nearly died of pneumonia when he was ten.
Chamberlain is the only NBA player who averaged more than 50 points per game for an entire season.At one point,Chamberlain was so much (64)better
(good) than all the other players that they changed the (65)rules(rule) of the game to try to stop him.He joined the NBA's Philadelphia Warriors in the 1959-1960 season and was (66)an immediate success.Chamberlain (67)was named
(name) the most valued player four times in the league.
Chamberlain ended his career after five (68)amazing(amaze) seasons with the Los Angeles Lakers.By the time he retired,he held many NBA records:he scored 50 or more points 118times and 60or more points 32 times,(69)which
won him the title"outstanding player of his generation".Would (70)itbe interesting if Chamberlain played with Michael Jordan?

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.The reason        he was late for the meeting was        he was held up by traffic jam during the rush hour.(  )
A.why; becauseB.that; thatC.why; thatD.that; because

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:解答题

2.他无法解释他缺席会议的原因,这让老板非常生气.(account for; 定语从句)
He couldn't account for his being absent from the meeting/his absence from the meeting,which made the boss very angry..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

19.The scientists areexploring(探索)every part of the island at present.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

17.In recent years many TV shows have become extremely popular among Chinese audience.Those programs,ranging from talent or dating shows to reality shows(61)have received(receive) both commercial success and public attention.
Their popularity is(62)mainly(main) based on simple facts.First,they care(63)about social concerns.Second,without exception,they explore a perfect balance between the international forms and Chinese expressions.
Despite apparent highlights,much room(64)is left(leave) for improvement.Above all,commercial interests often outweigh(65)educational(education) purposes,causing many complaints about the(66)unbearable(bearable) advertisements.In addition,some sharp remarks,(67)though/although/while they are eyecatching,may have misleading effects on the youth.
In my opinion,such shows should shoulder more responsibility instead of merely(68)entertaining(entertain) the public.(69)Asis expected,these programs should be positive in their forms as well as functions.Meanwhile,the(70)media (medium) should also safeguard the values of our society.

查看答案和解析>>

同步练习册答案