精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】Hong Kong Biking Tour

Hong Kong Biking Tour includes a visit to an age-old walled village, a mysterious tree house and a world-class bird reserve. You will cycle to the south of the Mai Po Reserve, where thousands of migratory birds spend the winter. Then it is on to Yuen Long Restaurant for lunch. The full version of the tour continues through more wetlands around Deep Bay and the Lau Fau Shan fishing village. The day concludes with an optional two or three hours’ visit to the Hong Kong Wetland Park.

Frequency Every Wednesday and Saturday from January 2017 to August 2017

Time/Duration 9 am to 2 pm/5 pm (5-8 hours) for full version

9 am to noon (3 hours) for short version

Language English (French/Spanish/Chinese on request)

Tour Price HK $ 700 (full version) per person

HK $ 550 (short version) per person (minimum 4 people)

Cycling Time Approx. 4 hours

Cycling Distance 28 km maximum

Difficulty Easy

Enquiries + 85224549191

bikehongkong@ mountainbikingasia. com

1You can choose to go on this biking tour on _______.

A. Thurs, August 10, 2017 B. Tues, April 11, 2017

C. Wed, September 6, 2017 D. Sat, February 18, 2017

2If four adults go on the biking tour, they will pay at least ______ in total.

A. HK $ 2200 B. HK $ 2800

C. HK $ 700 D. HK $ 550

3Who will most probably sign up for the tour?

A. A young couple who are fond of fashion.

B. An old man who likes fishing and hunting.

C. A college student who is fascinated by nature.

D. A high school girl who is interested in transportation.

【答案】

1D

2A

3C

【解析】文章介绍了香港自行车旅行的行程安排,时间,票价,距离和联系方式等信息。

1D细节推理题。根据提供的时间Every Wednesday and Saturday from January 2017 to August 2017可知,20171月到8月的每个星期三和星期六都有旅行,四个选项中只有DSat, February 18, 2017符合要求,故选D。

2A细节推理题。根据旅游价格中HK $700 (full version) per person HK $550 (short version) per person (minimum 4 people)可知,如果4个成年人去旅游最少的花费是:HK $550×4=HK $2200,故选A。

3C推理判断题根据第一段的旅游行程安排Hong Kong Biking Tour includes a visit to an age-old walled village, a mysterious tree house and a world-class bird reserve.(包括参观一个古老的有围墙的村庄,一个神秘的树屋和一个世界级的鸟类保护区。)可知,这些都是自然景观,适合喜欢大自然的人去旅游。故选C。

细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。但高考所占的比例大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。

做细节理解题具体方法与步骤如下:

1. 略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨;本文介绍的是香港自行车旅行的行程安排,时间,票价,距离和联系方式。

2. 按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。

3. 将精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如小题1根据提供的时间Every Wednesday and Saturday from January 2017 to August 2017可知,20171月到8月的每个星期三和星期六都有旅行,四个选项中只有DSat, February 18, 2017符合要求,故选D。小题2根据旅游价格中HK $ 700 (full version) per person HK $ 550 (short version) per person (minimum 4 people)可知,如果4个成年人去旅游最少的花费是:HK $ 550×4=HK $ 2200,故选A。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】How much does that new business __________ a month?

A. bring out B. bring on

C. bring in D. bring up

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】基础知识考查

1It is aan__________ system, but it certainly makes a change.

2She was only a few pounds__________.

3It’s _______ to take drugs in our country.

4There are plenty of graduates _________ for work.

5The company is in _________ difficulties.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】I’d like to live somewhere _ __ the sun shines all year long.

A.which B.that C.where D.in which

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】-You are always full of __________. Can you tell me the secret?

-Taking plenty of exercise every day.

A power B. strength

C.force D. energy

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 High-speed trains, Alipay(支付宝), shared bikes and online payment are seen as the new Four Great Achievements of China by young foreigners, according to a video survey by the Silk Road Research Institute of Beijing Foreign Studies University. In the video, young people from 20 countries along Belt and Road Routes( 一带一路) were asked to name great inventions that had affected their lives in China. The following is what they said from 4 young people of them.

1What does Justin think of the high-speed railways in China according to his words?

A.fast and tidy.B.convenient and wonderful.

C.cheap and amazing.D.exciting and expensive

2What does the underlined phrase “be in a touch spot” mean?

A.stay in silence.B.be in trouble.

C.lose your way.D.lose face

3How does Yala travel out?

A.drive a car.B.take the bus.

C.ride a bicycle.D.take a high-speed train

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解
Before I studied psychology, I used to think that people wouldlaugh when funny things occurred. While I was right about that, I discoveredthere are lots of other psychological factors that make people laugh other thanthe funny part of a joke. When someone laughs at a joke, there will usually bemore than one reason that makes him laugh—and the more reasons there are, themore powerful the joke will be.
I was attending a stand-up comedy show in Egypt, and when theman started to make fun of pedestrians crossing streets, everyone laughed theirhearts out. The main reason those people strongly laughed was that almost allof them felt angry towards pedestrians who crossed streets carelessly. The jokewasn’t only funny, it also made the audience feel that they were right aboutbeing angry at those pedestrians. That is, people were laughing both because ofthe funny joke and because of the happiness experienced as a result of thepsychological support they got.
The better a joke makes a person feel, and the more it includesother psychological factors, the more the person will like it. For example, ifyou envy one of your friends, and someone tells a joke that is funny and, atthe same time, makes your friend seem stupid, then you will probably laugh atit louder than if you weren’t jealous of him.
In short, we don’t laugh only when we hear something funny; wealso laugh when we experience some kind of happiness that results from theother psychological factors involved in the joke. I strongly discourage makingfun of anyone or belittling someone to make someone else laugh. All Iwant to explain is that if your joke supports a person’s emotions, he willcertainly like it a lot.
(1)What did the author find out after studying psychology?
A.Only good jokes make people laugh
B.Many factors lead to people laughing.
C.Funny things can make people laugh
D.Laughter can make people healthy.
(2)Why did the audience laugh loud at the pedestrians?
A.They played a trick on the pedestrians.
B.The pedestrians behaved in a funny way.
C.They could feel the pedestrians’ happiness.
D.Their emotion was approved of by the show.
(3)What does the underlined word “belittling” probably mean?
A.Speak highly of
B.Get close to
C.Look down on
D.Feel content with
(4)Which of the following best shows the structure of the passage?
A.
B.
C.
D.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1). 每处错误及其修改均仅限一词;
2). 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
When I look at this picture of myself, I realize of how fast time flies. I had grown not only physically, and also mentally in the past few years. About one month after this photo was took, I entered my second year of high school and become a new member of the school music club. Around me in picture are the things they were very important in my life at that time,car magazines and musical instruments.I enjoyed studying difference kings of cars and planes,playing pop music,and collecting the late music albums.This picture often brings back to me many happy memories of your high school days.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】从下面的方框中选择合适的词,将其正确的形式填入句子中。

1It is reported that a famous film-star was fined for breaking the traffic ____________.

2Bending themselves to online classes for several months ____________ most students some weight.

3Artificial rainmaking technology is widely used by many countries of the world in an attempt to _________ control over nature.

4Some people wandered anxiously outside the box-office. ____________, the tickets for Swan Lake by the White Russian Ballet National Theater had been sold out.

5My friend is so gifted in classic music that he is able to tell who the ____________ is by simply listening to any of the New Year's Concerts from the CD.

6He is a successful businessman; he ____________ his success more to his friends’ help than to ability

7In the conference, ____________ the representatives voiced to tearing down the ancient buildings are that they have both commercial and historical value.

8Nowadays more and more rural people flood into the city to find their fortune on the _________ that there are more job opportunities.

9What matters most for us now is to build up (a) __________ to infectious disease but not just waiting for a vaccine.

10__________ by her youth and enthusiasm, I immediately accepted her application as my assistant.

11Storytelling was the most _________ activity for her, for it brought out her language disability.

12My initial concern was soon replaced by delight when I was told the __________ of my new house would be finished ahead of time.

13The motto of an outstanding HR director should always be: a career open to all talents, without _______ of birth.

14When the novel coronavirus broke out, we _________ to go out freely for safety problems.

15The new laboratories will be constructed this year, and local firms are said _________ the work.

16Little Tom was terribly spoiled by his grandparents. Whenever Mum criticized him, they rushed to his ____________.

17I was so __________ pressed between two fat women and their shopping bags that it was difficult for me to get up and leave the bus.

18While in Yale, he was _________ to a fellow law student called Hillary Rodman, who later became his wife and lifetime political partner.

19On the day when Valentine’s Day met the Lantern Festival, it really _________ Rose that Jack forgot to send her a bunch of flowers.

20If a young man wants the _________ to move to a different city in future years, he should keep renting instead of buying a house.

查看答案和解析>>

同步练习册答案