精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】Finding summer jobs for teenagers has not always been easy, but now you no longer have to worry about what your kid can do to earn their own money. Recently I found some different sites online that offer information about what kids can do. Below is some of that information, along with questions to think about to help you come up with your own ideas.

Ideas for summer work:

●Parks and Recreation Programs.

●Babysitting (当临时保姆) during the day of school.

●Working part-time at a day care for the summer.

●Car washing.

●Working at local vegetable stands.

The easiest way for you to find ways for your child to make money is to think about others’ inconveniences (不方便). Think of things you need done, or would like to have done, and what you would consider paying for these things to get done. Once you have some ideas, you can sit down with your child and talk to them about what they would be interested in doing. Then once you have an idea of what they want to do you can help them come up with fair prices.

Preferably you would want to only have your child working with people you know and trust, or in the least bit you could have your child pick a partner. That way with each of them carrying cell phones, even those without service can call 911, they will be much safer.

You can find out more information and many more ideas for kids to use to make money during their summer holidays by visiting http://www.kidswantmoney.com.

1The author wrote the passage to _____.

A. share his discoveries online

B. introduce jobs for teenagers

C. advertise a website for teenagers

D. talk about his summer work experience

2The passage is mainly written for _____.

A. teenagers B. teachers

C. parents D. website designers

3Which of the following is NOT considered when teenagers look for summer jobs?

A. Who they’d better work for.

B. How much should be charged.

C. Whether the jobs are safe.

D. Where the workplace is.

4What can we learn about http://www.kidswant-money.com?

A. The author set up the website.

B. It gives information about educating children.

C. People need to pay to visit the website.

D. It offers ideas for children to make money.

【答案】

1A

2C

3D

4D

【解析】试题分析:文章主要介绍的是作者发现了一些网站可以提供一些信息或想法,帮助孩子们找到适合自己的赚钱方法。

1A考查写作意图。文章主要介绍的是作者发现了一些网站可以提供一些信息或想法,帮助孩子们找到适合自己的赚钱方法,所以作者是想分享他的这些发现,答案为A

2C考查推理判断。文章第一段第一句话提到了your kid,并且文章多次提到your child,由此可知,文章主要写给做父母的。故选C

3D考查推理判断。根据文章倒数第二段中的“Preferably you would want to only have your child working with people you know and trust, or in the least bit you could have your child pick a partner”可排除A;根据文章倒数第三段中的“Then once you have an idea of what they want to do you can help them come up with fair prices”可排除B;根据文章倒数第二段中的“That way with each of them carrying cell phones, even those without service can call 911, they will be much safer”可排除C;故选D

4D考查细节理解。根据文章最后一段可知,http://www.kidswant-money.com 网站为学生提供了可以赚钱的想法。故选D

【学法指导】

推理判断题即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,concludeindicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。【3D考查推理判断。根据文章倒数第二段中的“Preferably you would want to only have your child working with people you know and trust, or in the least bit you could have your child pick a partner”可排除A;根据文章倒数第三段中的“Then once you have an idea of what they want to do you can help them come up with fair prices”可排除B;根据文章倒数第二段中的“That way with each of them carrying cell phones, even those without service can call 911, they will be much safer”可排除C;故选D

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】The blacksmith Jones worked hard in his shop. The son of Mr. White, ___【1】___ rich neighbor, came to see him everyday. “Young man, why not learn to make shoe tacks (钉)?” said Jones. “It may be useful to you 2 day.” After a little practice, the boy found he could make some of the finest tacks. Old Mr. White died and because of the war the son lost all his goods. He ____3___(force) to leave home and live in another country. It happened __4___ in this village many shoemakers spent a lot of money ___5___ (buy) tacks for their shoes and sometimes they were not able to buy them _____6____ there was a high demand for soldiers’ shoes. Young Mr. White, who was finding ____7___difficult to earn his ___8___ (day) bread, told the shoemakers that he would make the tacks if they would help to get him ___9___ (settle) in his workshop. The shoemakers were only too glad of the offer. Soon Mr. Smith found that he was making the finest tacks in the village. “How funny,” he said, “Even making tacks can bring a fortune. My trade is ___【10___ (much) useful to me than all my former riches.”

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Not until _________________ the better qualities in ourselves ____________ expect to find them in others.

A. have we developed; can we

B. we have developed; that can we

C. we have developed; can we

D. can we develop; that we will

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】请认真阅读下面的引语(quotation), 按要求写一篇短文。

Imagination is more important than knowledge. ——Albert Einstein

内容要求:

1. 你对该引语的理解;

2. 相关的例子;

3. 恰当的结尾。

注意:

1. 短文开头已给出,不计入总词数;

2. 文中不能出现考生的具体信息;

3. 词数120左右。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。请将答案写在答题卷对应的题号后。

Forgiveness

To forgive is a virtue, but no one has ever said it is easy. When someone has deeply hurt you, it can be extremely difficult to let go of your hate. However, forgiveness is possible, and it can be surprisingly beneficial to your physical and mental health. People who forgive show less sadness, anger and stress and more hopefulness, according to a recent research.

【1】 Try the following steps:

Calm yourself. 2 You can take a couple of breaths and think of something that gives you pleasure: a beautiful scene in nature, or someone you love.

Don’t wait for an apology. Many times the person who hurt you does not intend to apologize. They may have wanted to hurt you or they just don’t see things the same way. 3

Keep in mind that forgiveness does not necessarily mean becoming friends again with the person who upset you.

Take the control away from your offender(冒犯者). Rethinking about your hurt, gives power to the person who caused you pain. Instead of focusing on your wounded feelings, learn to look for the love, beauty and kindness around you.

4 If you understand your offender, you may realize that he or she was acting out of unawareness, fear, and even love. You may want to write a letter to yourself from your offender’s point of view.

Don’t forget to forgive yourself. 5 But it can rob you of your self-confidence if you don’t do it.

A. Why should you forgive?

B. How should you start to forgive?

C. Recognize the benefits of forgiveness.

D. Try to see things from you offender’s angle.

E. For some people, forgiving themselves is the biggest challenge.

F. To make your anger die away, try a simple stress-management technique.

G. If you wait for people to apologize, you could be waiting an awfully long time.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。请将答案写在答题卷对应的题号后。

Last year, my brother and I went to Miami for a vacation. Some of my friends who had been there before said 【1】 was a wonderful holiday destination. Before we went, we had planned for months. When the day came, we were ready.

After our plane landed, we went to the hotel. We had made our reservation six months 2 (early), but the man at the front desk said there had been a mistake. We 3 (tell)that our rooms hadn’t been reserved for that week, 4for the week after. I didn’t understand 5 this would happen and my credit card had already been charged 6 the reservation. What’s worse, the hotel had been fully booked. When we were wondering what to do, the manager came out. She was 7 (surprise) helpful. She apologized for the mistake and gave us a spare VIP room on 8 top floor. We had never stayed in such an amazing room, and we weren’t charged extra.

The next day, my brother and I went to the beach 9 we watched some people play volleyball. We got a little 【10 (sunburn),but the day had been so relaxing that we didn’t mind.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假如你校和加拿大某中学是友好学校,对方校刊来信了解你校的选修课开设情况。请根据下表提供的内容,用英语写一篇短文,向对方介绍这一情况。

课程门类

上课时间

学生对课程的看法

学生建议

六种:书法、英语口语、音乐欣赏、电影欣赏、摄影和游泳,学生可任选

每周二、五下午430600

很有趣;能学到许多课外知识;有实践机会

增加选修课;减少作业量;多组织参观、了解社会的活动

参考词汇:选修optional courses 音乐欣赏Music Appreciation

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Learners of English, especially self-taught learners may have trouble in understanding speeches by native speakers. The following ways might help improve their listening ability.

First of all, do things step by step. It is not good to listen to something beyond your level. Better choose a suitable course and start with the first book. Go on to the second book only after you are sure you understand the first one.

Secondly, stick to one course of study. Don’t change books often. Never let your attention be attracted by another course just because it seems to be more “fashionable”.

Thirdly, listen to the English news program over the radio from time to time. Better go through the news stories in the Chinese-language newspaper first. That will make it easy for you to understand the English news on the radio.

Fourthly, if you have time, listen to some interesting stories in “Special English from the V.O.A. or other listening materials of the same level as that of your textbook”.

【1】 This is a piece of advice to learners of English on how to ________.

A. improve their listening ability

B. read fast

C. write better English and read faster

D. speak correctly

【2】 If you want to understand the English news program on the radio, you should ________.

A. read the Chinese-language newspaper step by step

B. read again and again the Chinese-language newspaper

C. go through the Chinese-language newspaper first

D. be able to recite the Chinese-language newspaper

【3】 The author advised that once you have taken up a course, you ________.

A. should stick to it

B. should begin with the last book

C. should take up other courses if they are more fashionable

D. shouldn’t do anything else

【4】In this passage, V.O.A. stands for ________.

A. a book B. a magazine

C. a text-book D. a radio station

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面短文,根据以下要求:1)汉语提示;2)首字母提示;3)语境提示,在每个空格内填入一个适当的英语单词,并将该词完整地写在下面相对应的横线上。所填单词要求意义准确,拼写正确。

Many people believe fresh water will never be used up. They think fresh water comes from such varieties 【1】 sources that is always enough for us. Such opinion 2 (导致)to surprising waste of water. As a matter of fact, the earth is 3 of fresh water. Furthermore, with the rapid g 4 of the world ‘s population and the serious pollution of our surroundings, the world is 5 (面对 )the danger of running out of fresh water. A 6 , in some big cities, fresh water cannot meet the d 7 needs. It is up to us to find new ways to s 8 water. First, we should make the best 9 of water. Second, scientists must work even harder to purify (净化)seawater, 【10 (污染) water and try to find solutions to reduce the use of fresh water in industry.

查看答案和解析>>

同步练习册答案