【题目】B
Banquets are usually held in restaurants in private rooms that have been reserved for the purpose. You will be met at the door and led to the banquet room. Traditionally, the head of your delegation should enter the room first. Do not be surprised if your hosts greet you with a loud round of applause. The proper response is to applaud back.
Seating arrangements are stricter than in the West. Guests should never assume that they may sit where they please and should wait for hosts to guide them to their places. Traditionally, the Chinese regard the right side as the superior and the left side as the inferior. Therefore on formal occasions, the host invariably arranges for the main guests to sit on his right side.
It is the host's responsibility to serve the guests, and at very formal banquets people do not begin to eat until the host has served a portion to the principal guest. Or, the host may simply raise his chopsticks and announce that eating has begun. After this point, one may serve oneself any food in any amount. Remember to go slow on eating. Don't fill yourself up when five courses are left to go. To stop eating in the middle of a banquet is rude, and your host may incorrectly think that something has been done to offend you.
Drinking takes an important place in Chinese banquets. It is likely that the host will stand and hold his glass out with both hands while saying a few words. When he says the words "gan bei", which means bottoms up, all present should drain their glasses. After this initial toast, drinking and toasting are open to all. No words are needed to make a toast, and it is not necessary to drain your glass, although to do so is more respectful. When filling another glass, it is polite to fill it as full as you can. This symbolizes full respect and friendship.
When the last dish is finished, the banquet has officially ended. There is little ceremony involved with its conclusion. The host may ask if you have eaten your fill. Then the principal host will rise, signaling that the banquet has ended. Generally, the principal host will bid good evening to everyone at the door and stay behind to settle the bill with the restaurateur. Other hosts usually accompany guests to their vehicles and remain outside waving until the cars have left the premises.
【1】To attend a formal banquet,you_______.
A.may enter the banquet room directly when you arrive .
B.may stop eating in the middle of the banquet.
C.may help yourself to any food immediately the dishes are served.
D.should applaud back when greeted with a loud round of applause .
【2】What is the host ‘s responsibility in the author’s eyes?
A.Announcing that eating ends.
B.Driving guests to their home.
C.Filling the guests’ glasses.
D.Arranging for guests to go to their place..
【3】We can conclude form the passage that____
A.To stop eating halfway means that the dishes taste bad.
B.Guests should drain their g1ass es the instant they are filled
C.Important guests are arranged to sit on the host’s right side
D.The more you drink , the more you respect the host.
【4】The passage mainly tells us ____
A.Chinese food is delicious.
B.customs and traditions at banquets in China
C.what food guests should eat at banquets
D.different customs between China and western countries.
【答案】
【1】D
【2】D
【3】C
【4】B
【解析】
试题分析:本文主要介绍了在中国东道主是如何宴请宾客以及宾客在宴会上应该注意的一些礼节。
【1】细节题。由第一段中Do not be surprised if your hosts greet you with a loud round of applause. The proper response is to applaud back.句意为不要为东道主响亮的欢迎掌声惊到,适宜的做法就是以掌声回应可以推断出,故选D。
【2】细节题。由第二段中Seating arrangements are stricter than in the West. Guests should never assume that they may sit where they please and should wait for hosts to guide them to their places句意为在中国,就餐座位的排布比西方要严格得多。客人们绝对想不到东道主希望他们坐在哪里,所以不妨等待主人的安排后再落座可以推断出,故选D。
【3】推断题。由第二段中Traditionally, the Chinese regard the right side as the superior and the left side as the inferior. Therefore on formal occasions, the host invariably arranges for the main guests to sit on his right side.句意为传统上说来,中国人将右手边的座位留给地位较高的人,地位较低的人坐在左侧。因此在正式场合,主人总是安排贵宾坐在他的右手边可以推断出,故选C。
【4】主旨大意题。由第一段中Banquets are usually held in restaurants in private rooms that have been reserved for the purpose.句意为宴请通常设在提前预定好的饭店包间内以及整篇文章的内容可以推断出,故选B。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Personal computers and the Internet give people new choices about how to spend their time.
Some may use this freedom to share less time with certain friends or family members, but new technology will also let them stay in closer touch with those they care most about. I know this from personal experience.
E-mail makes it easy to work at home, which is where I now spend most weekends and evenings. My working hours aren't necessarily much shorter than they once were, but I spend fewer of them at the office. This lets me share more time with my young daughter than I might have if she'd been born before electronic mail became such a practical tool.
The Internet also makes it easy to share thoughts with a group of friends. Say you do something fun—see a great movie perhaps and there are four or five friends who might want to hear about it. If you call each one, you may be tired of telling the story.
With E-mail, you just write one note about your experience, at your convenience, and address it to all the friends you think might be interested. They can read your message when they have time, and read only as much as they want to. They can reply at their convenience, and you can read what they have to say at your convenience.
E-mail is also an inexpensive way to stay in close touch with people who live far away. More than a few parents use E-mail to keep in touch, even daily touch, with their children off at college.
We just have to keep in mind that computers and the Internet offer another way of staying in touch. They don't take the place of any of the old ways.
【1】The purpose of this passage is to __________.
A. explain how to use the Internet
B. describe the writer's joy of keeping up with the latest technology
C. tell the merits (价值) and usefulness of the Internet
D. introduce the reader to basic knowledge about personal computers and the Internet
【2】The use of E-mail has made it possible for the writer to __________.
A. spend less time working
B. have more time with his child
C. work at home on weekends
D. work at a speed comfortable to him
【3】The best title for this passage is __________.
A. Computer: New Technological Advances
B. Internet: New Tool to Maintain Good Friendship
C. Computers Have Made Life Easier
D. Internet: a Convenient Tool for Communication
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】I am concerned __________ it that I can't concentrate __________ my work because of headache.
A. of; on B. of; of
C. about; on D. about; to
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(/\),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:
1. 每处错误及其修改仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
As senior three approaching, I really hope to have a heart-to-heart talk with my parents. I always feel gratitude for their unselfish care and love. Thanks to their constant encouragement, I have made rapidly progress in my studies.
It will be less than one month since the final exam, so I’m under the pressure now. I would appreciate if they could have a frequent talk with me but provide me with timely help, which contributes to keep a good state.
I have made up my mind to study hard, for I believe hard work was the key to success. Meanwhile, I will spare some time to participate in various sports activity to build up my body.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】With so many people __________ by sending E-mails every day, it will become more and more important to have a good knowledge of the Internet.
A. communicating B. communicated
C. communicate D. to communicate
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Although English may not lead directly to a great career, it will certainly give you __________ to a wider range of opportunities.
A. assess B. access
C. accent D. account
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】The insect __________ a powerful drug which affects mosquitoes.
A. contains B. includes
C. contained D. included
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Don't expect too much of him. He is learning __________ French language just for __________ fun of it.
A. the; the B. the; /
C. a; the D. /;/
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Little Johnny felt the bag, curious to know what it __________.
A. collected B. contained
C. included D. saved
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com