精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】In New York, Ma witnessed the Alibaba Group opening on the New York stock exchange with the largest initial public offering (IPO,新股发行) in American history. “Alibaba, the world’s largest Internet commerce company makes China equal to the US in the rapidly increasing global competition for technological innovation (创新) and economic transformation commented the South China Morning Post.

It has also made Ma China’s richest man with a fortune of around $25 billion (153 billion yuan), reported Reuters.

It’s reported that Ma’s rags-to-riches journey is just as spectacular as his Internet empire. Ma failed the national college entrance exams twice before he was finally in Hangzhou Normal University on his third attempt and failed in finding a suitable job several times. Also, Mr. Ma is a big believer in perseverance, which was proved in his English study experience.

However, it was his vision and goals that launched his career.

During a short trip to the US as an interpreter in 1995, Ma first experienced the Internet. He believed in the Internet’s business potential when few other Chinese people did. He started Alibaba in his Hangzhou apartment, with 17 friends and $60,000 of funds. At the time, when e-commerce was unheard of in China, “I called myself a blind man riding on the back of blind tigers,” he once said, according to The Guardian. His unusual ideas earned him the nickname “Crazy Jack Ma”.

Indeed, Ma is different. Although he is very thin and about 160cm tall, “Ma is yet animated and forceful, said The Guardian. “He is funny, creative, and a compelling (引人注目的) speaker.

Ma told Time magazine that he was “old for the Internet”. He started to slow down and looked around. According to The Wall Street Journal, Ma “plans to open a tai chi club with the actor Jet Li, build an entrepreneur (企业家) university in Hangzhou and continue to work on several environmental projects.”

【1】What made him into e-commerce industry?

A.His foresight and ambitions.

B.His English learning experience.

C.His belief in perseverance.

D.His 17 friends and $60,000 funds.

【2】What does the underlined sentence in Paragraph 5 mean?

A.Ma is a blind man riding on a blind tiger.

B.Ma had no confidence in his business future.

C.Ma knew little about e-commerce.

D.Ma had not enough money at that time.

【3】What’s the personality of Ma Yun according to the passage?

A.Funny and competitive.

B.Determined and creative.

C.Rich and different.

D.Attractive and believable.

【4】What’s the best title of the passage?

A.The Development of Alibaba Group

B.Ma Yun’s Personal Life

C.Ma Yun’s Crazy Success

D.E-commerce in China

答案

【1】A

【2】C

【3】B

【4】C

【解析】

【1】细节理解题。根据第四段中的“it was his vision and goals that launched his career.”可知他的远见与壮志使得他进入电子商务行业,故选A。

【2】句意推测题。根据第五段中的“At the time, when e-commerce was unheard of in China,”可知在当时,中国人没有听说过电子商务,故选C。

【3】细节理解题。根据第六段中的“Ma is yet animated and forceful, said The Guardian. He is funny, creative, and a compelling (引人注目的) speaker.”可知马云是一个意志坚定并具有创造力的人,故选B。

【4】主旨大意题。本文主要讲述了电子商务界的传奇人物马云的创业的历程,故选C。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Alice didn’t know ____________ made her lose her patience and shout at her brother at that time.

A. what was it that B. what it was that

C. why was it that D. why it was that

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Mozi was another teacher who was very _【1】_ (influence). Born in 476BC, he came from a family __2_ was very poor. He became famous _3__ his unusual clothes and behavior. Mozi __4__ (found) the philosophy called Mohism. In some ways, his beliefs were similar to _5_ of Confucius. For example, he considered that government was most important. As a result, he spent many years __6_ (try) to find a state where people would follow his _7__ (teach). Mozi believed that all men should be treated _8_ (equal). His idea of love was different from9__ Confucian idea of kindness. Mozi taught that we __【10__ love all human beings and look after those who are weaker than ourselves. He hated the idea of war. Mozi died in 390BC.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】近来,电子红包在中国正成为一种时尚。假定你是李华,请给你的美国朋友Peter写一封信,介绍有关情况。要点包括:

1. 红包特点

2. 发放时间与途径

3. 参与人群

4. 你的看法

注意:1. 词数120-150左右;

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

3. 参考词汇:电子红包e-hongbao

Dear Peter,

I'm writing to tell you something about e-hongbao, which is becoming popular in China. ___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

Best wishes.

Yours

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假设你是李津,最近在你班的班会上进行了一次有关是在国外读大学还是在国内读大学的讨论会,请根据以下提示写一篇英文短文为校报投稿

在国外上大学

在国内上大学

优势:学校知名度高、注重实践、环境优雅

优势:优秀的教师团队、设备先进、学费较低

不足:费用高

不足:实践的机会不多

你的观点及选择

Dear Editor of the school newspaper,

I contribute to your newspaper to introduce something about the recent class meeting of mine.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

【1】你刚才讲述的故事使我想起了我以前的一次经历.

The story you have just told ________ ________ ________ an experience I once had.

【2】他为自己没有信守诺言而向我道歉。

He _______ to me for not having _______ _______ _______.

【3】这些男孩喜欢捉弄他们的老师。

These boys like _________ _________ ___________ their teacher.

【4】显然他在跟我们撒谎

_______ _______ __________ that he is _______ _______ _______ ________us.

【5】吃得多而锻炼少对你的健康有害。

Eating a lot and exercising little __________ ____________ ___________ your health.

【6】过去 David 靠给报社写文章维生。

David _______ _______ _______ _______ writing articles for newspapers in the past..

【7】我没有生病,相反,我很健康。

I’m not ill; _______ _______ _______, I’m very healthy.

【8】他是由他姨妈抚养长大的

He ________ _________ ________ by his aunt.

【9】没有什么比诚实更重要的了

Nothing is _________ __________ _________ honesty.

【10】水的出现使得生命的发展成为可能。

The appearance of water ________ ________ _________ for life to develop

【11】我们竭尽所能阻止孩子们单独去河里游泳

We do our best to _________ _________ _________ __________ alone in the river.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】语法填空:共10题 每题1分 共10分

Last year, I was on a trip in Sanxiarenjia in Yichang, Hubei. I waited for the boat【1】(take) me along the Yijiang River. Out of nowhere, a shirtless man ran up to me and asked to take a photo with me【2】(both smiled as he said I was the first foreigner he had ever seen. He said “thank you” and ran off again.

The experience was funny, and it wasn’t the first time this【3】((happen) to me. In fact, almost all the foreigners I know in China have experienced the【4】(thing. Girls with blonde hair seem to be the most【5】((photograph). Most of them were surprised at first, but they now enjoy having their photo taken with happy students.

Of course, many countries in the West are home to different ethnicities. So it is normal to see people【6】(look different. But it’s different in many areas of China.

Personally, I think it’s fine to take photos with strangers. But try to ask first. Once I【7】((wait) for my friend in an art district when a group of girls began giggling (咯咯地笑) at their phones. I noticed one of them was pointing the camera at me,【8】((secret) taking photos. When I spotted them, they smiled and asked if they【9】(take a photo with me. Maybe it is shyness, but I prefer when people ask【10】(they take a photo. Most foreigners will say yes.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线( \ )划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

As is well-known that birds are our friends. But the large number of birds have been killed for food. The other day I was walking in the woods while a shot was heard. Hearing the shot, the bird in the trees flew to all directions. A bird was injured badly and looked sadly. Finding the bird injured , so I decided to take it home . At home I take good care of it .When it recovered, I returned itself to the woods .I hope something should be done to prevent birds from killed .

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(注:若选择E, F, G, 则分别涂卡AB, BC, CD)

Learning English online is an effective way to improve your English. But with any type of learning you need to be prepared. This passage will give you advice on how to get the most out of your online lessons.

【1】

This is an obvious point but also the most important one. A computer, a good Internet connection and a headset are what you will need to take classes online. A web camera is also pretty important. Make sure that your computer is turned on, that everything is plugged in correctly and that you have tested the connection. Doing this before the class means that you will be ready when the lesson starts

Take the classes somewhere quiet.

2 Trying to listen and participate(参与) in English classes is very difficult when there is noise around you. So find a quiet room and make sure that no one disturbs you while you are taking your lesson.

3

When grammar or anything else is being taught, make sure that you understand it. You won’t need to practice it at this time; just make sure that everything is clear. If you don’t understand what is being taught, ask your teacher to explain it again. Your teacher will be very happy to deal with whatever puzzles you.

Practice speaking English.

Every class is an opportunity to practice your English speaking with a native and qualified teacher. Try to allow the conversation to flow by listening and talking in a natural way. 4 The teacher should note the mistakes and correct them at a later time.

Relax.

Come to class feeling relaxed and excited. 5 Come into the class excited about learning English. You will be able to get more out of the class this way.

A.Review after the lesson

B.Make sure everything is ready.

C.Understand what is being taught.

D.Get away from everything that may be going on in your home

E. Language learning should be enjoyable especially in online classes.

F. You will meet many problems when you are learning English online.

G. This is your chance to speak English without worrying about too many mistakes.

查看答案和解析>>

同步练习册答案