精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
5.Advances in health,education and disease prevention and treatments are making human life longer.But what you may not know is that some seemingly unimportant things can also influence how long and how well you'll live.Here is the latest research on longevity signs.
Sign 1:Your Mom Had You Young
If she was under age 25,you're twice as likely to live to 100 as someone born to an older mom.They think that younger moms produce healthier babies.
Sign 2:You're a Tea Lover
Both green tea and black tea contain catechins(儿茶酚),something that helps blood vessels(血管) relax and protects your heart.
Sign 3:You'd Rather Walk
"Fit"people-defined as those who walk for about 30 minutes a day-are more likely to live longer than those who walk less.So take a walk during your lunch hour,do exercise around the field while your kid is at soccer practice-try by hook or by crook to move a little more,every day.
Sign 4:You Have Strong Legs
Lower-body strength translates into good balance,flexibility and power,which,as you get older,play an important part in reducing your risk of falls and injuries,leading to better health.Now you see,it is necessary to strengthen your lower-body.But the question is:how?
25.Which of the following is TRUE?B
A.Green tea contains more catechins than black tea.
B.Generally,the younger the moms,the healthier the babies.
C.The more you walk,the longer you live.
D.Low-body strength is the most important factor for longevity.
26.The underlined phrase is closest in meaning to"A".
A.try any possible means              
B.use some tools  
C.choose carefully                    
D.Work out new ways
27.What is the passage mainly about?D
A.How advanced science helps people live longer.
B.How women give birth to healthy babies.
C.Signs that tell you your health condition.
D.The new discoveries of longevity signs.

分析 本文属于一篇广告布告类阅读,文章主要给出了四则关于长寿的最新调查迹象以及新的发现.有人认为:越年轻的妈妈生出的宝宝越健康.

解答 BAD
25.B细节理解题.根据文中They think that younger moms produce healthier babies.可知越年轻的妈妈能生出越健康的宝宝.故选B.
26.A细节理解题.根据副标题Sign 3:You'd Rather Walk你宁愿步行和try by hook or by crook to move a little more,every day.每天试着多移动一点.可知划线部分最贴近的意思是"try any possible means"尽可能尝试.故选A.
27.D主旨大意题.根据文章第一段最后一句话Here is the latest research on longevity signs.可知本文主要讲述了长寿迹象的新的发现.故选D.

点评 这类阅读的文本主要选取的是广告、布告类的文本类型,贴近生活和实事,在解答这类问题时要求学生抓住题干文字信息,采用针对性方法进行阅读,答案在文章中可以直接找到.主要考察学生的细节理解能力.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Still wonder where to stay?We have a lot to offer.
GUEST ROOMS
Broad,fashionable guest rooms include all the necessities for an unforgettable stay.All guest rooms feature workstations with Internet access,two telephones with voice mail,and in-room safes.
SUITES
Hilton Toronto offers a variety of one-bedroom and junior suites.Spoil yourself in the wonderful elegance,and capture the spirit of Canada.
EXECUTIVE ROOMS
You can enjoy Wi-Fi and access to the private executive lounge(贵宾室)for breakfast,all-day coffee service.The modem executive rooms offer views of Toronto and come with robes,slippers.47-inch flat-screen plasma TVs,over-sized chain,large work desks and coffeemakers.The private executive lounge is open Monday through Thursday 6:30 am to 10 pm,Friday 6:30 am to 11 am,and closed Saturday and Sunday.
ACCESSIBLE ROOMS
Our accessible rooms have features designed for our disabled guests.Partially accessible rooms have safety bars,raised vanities and toilets.Transfer benches are available upon request.
BEST PRICE GUARANTEE
Get the best price when you book directly with us.If you find a lower publicly available price anywhere else,we will match that price and give you an additional US $ 50 back.
REACH US
145 RICHMOND STREET WEST,TORONTO.ONTARIO,M5H 212,CANADA
TEL:+1-416-869-3456
FAX:+1-416-869-3l87
 
21.Which is unavailable in the private executive lounge?C
A.Coffee service on Monday.
B.Plasma TVs on Tuesday.
C.Work desks on Saturday.
D.Coffeemakers on Wednesday.
22.If you pay S40 more in Hilton Toronto than booking with a travel agency,how much will it give back to you?B
A.﹩40.B.﹩90.C.﹩10.D.﹩50.
23.Where can you enjoy the views of downtown Toronto?A
A.EXECUTIVE ROOMS.
B.SUITES.
C.GUEST ROOMS.
D.ACCESSIBLE ROOMS.
24.What's the type of the passage?A
A.A news report.
B.An announcement
C.An essay.
D.An advertisement.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

16.We can always hear voices comparing the education systems in China and the US.It's true that(61)thereexist a lot of differences,but this cannot be an excuse(62)forhaving a passive attitude toward studying in China.
When I came back from the US last year and continued my senior middle school education in China,I sensed many great differences.I thought that school in China was too hard for (63)us(we) students,and that we didn't get to do enough fun exercise except running around playgrounds together.My mom had a long talk with me.After that,I realized that though high school life in China is harder,it can give us (64)more(much).The pressure helps us learn the true meaning of competition (65)before we step into society.It gives us a strong heart and (66)teaches(teach) us to step forward no matter what the (67)reality (real) is.It's like climbing a mountain.You might feel dizzy and nervous,but the top is always there waiting for you as long as you are strong enough
(68)to take(take) one more step.
We complain(69)mainly(main) because we can't see the whole picture.(70)whatwe
all need to understand is that success takes efforts and tears.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

13.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Dear Mr Smith,
I've been now safe back to Shanghai.Thank you very much for all the help from you and your families during my stay there.I hope that everything is fine with you.
Now I wonder that you could do me a favor.On returned,I suddenly realize that I had left my English dictionary behind at your home carelessly.It is a very precious present from mine Canadian teacher,which  I treasure it very much.Would you please be so kind as send it back to me?I will pay back the postage.The dictionary is on the bookshelf in my bedroom.It is the one with the blue cover.
Yours sincerely
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.Breaking up large classes into several smaller ones (61)helps(help) students,but the improvements in many cases come whatever teachers do,a new research suggests.
New (62)findings(finding) of the research from four nations,tell an interesting story.Small classes work for children,but that's (63)not because of how teachers teach,but because of what students feel they can do:get (64)more (much) face time with their teachers,for instance,or work in small groups with classmates.
"These are the same as what researchers have already known,"Gamoran says.There is no good evidence (65)thatteachers change their instructions based on changes in class size.Teachers are always strict with their students.Some teachers are making use (66)of small classes and others are not.There are a lot of differences."It's not like that you reduce classes so teachers do something different and the achievement is higher,"he says.
In one study,researchers (67)closely(close) watched students'behaviours and found that students behaved better in smaller classes.They also (68)had(have) more direct communication with teachers and worked more in small groups rather by themselves.
One team,(69)led(lead) by Ronald Ehrenberg of Cornell University,finds that the potential benefits of class-size reduction"may be greater than what we observed"if only a few teachers change their teaching (70)to fit (fit) the smaller group.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.你的产品要经过仔细检查,证明它确实与众不同的,你才能获得专利.
Norwill you receive a patent until a search has been made to find out that your productreally is different from everyone else's.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

17.Everyone can benefit a lot from reading books.The following is about the various benefits of reading books.
(36)CWhenever you read something,you learn information that you otherwise wouldn't have known.It can be a fact about history or a theory you didn't know existed.If you want to learn new words,reading books is a great way to enlarge your vocabulary.
(37)FSimilar to solving puzzles,reading books allows your mind to practice its processing skills.Going without books for too long will turn your mind into a whirl (混乱).
One of the primary benefits of reading books is its ability to develop your critical thinking skills.(38)EWherever you are faced with a similar problem in real life,your mind is able to put its mysterysolving skills to a test.
One of the great benefits of reading books is that the information in it can be accessed over and over again.For example,reading a cookbook allows you the luxury of reviewing the procedures whenever you need to.(39)DDon't even think about writing the information down because you may lose the paper you wrote down on sooner or later.
These are just some of the wonderful benefits of reading books.(40)GIf you can't even go outside,you can download free ebooks online and read them on your computer.That way,you can see how advantageous reading can be for yourself.
A.Reading books can put you in a confident mood.
B.You can improve your memory by reading.
C.Reading books provides you with new knowledge.
D.Following a recipe from a cooking show will be difficult.
E.Reading mystery novels,for example,sharpens your mind.
F.Reading keeps your mind in good condition.
G.Why don't you drop into the bookstore or library and pick a book up?

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

14.________ my surprise,he didn't say hello to me when he walked     me.(  )
A.In; onB.To; pastC.In; atD.To; over

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

15.Why is setting goals important?(16)FInstead of just letting life happen to you,goals allow you to make your life happen.
Successful people imagine how their life should be and set lots of goals.(17)CIt's like having a map to show you where you want to go.Think of in this way.There are two drivers.One has a destination in mind which can be found in a map.She can drive straight there without any wasted time or wrong turns.The other driver has no goal,or destination or map.She starts off at the same time from the same place as the first driver,but she drivers aimlessly around.Never getting anywhere,just using up gas.Which driver do you want to be?
(18)AThey decide what they want in life and then get there by making plans and setting goals.Unsuccessful people just let life happen by accident.Goals aren't difficult to set,and they aren't difficult to reach.(19)BYou are the one who must decide what to achieve and in what direction to aim your life.
(20)GWritten goals can be reviewed regularly,and have more power.Like a contract with yourself,they are harder to neglect or forget.Also when you write your goals in a particular way you are able to make yourself continuously aware of situations that will bring you nearer to your goal.

A.Winners in life set goals and follow through
B..It's up to you to find out what your goals really are
C.By setting goals you are taking control of your life
D.Because everybody should have a goal in his mind
E.It's difficult for a driver to reach his destination without a map
F.Because goals can help you do,be and experience everything you want in life
G.Research tells us that when we write a goal down,we are more likely to achieve it.

查看答案和解析>>

同步练习册答案