精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
3.The best mistake I ever made was when I was 24 years old and a senior at New York University (NYU).At the time,I was planning to get a law and business degree after graduation and wasn't even job hunting.
    One day,I walked into the student center looking to get a soda,but instead found a roomful of students wearing suits and ties and holding a stack of resumes (简历).Clearly,I had accidentally walked into a job fair.I was casually dressed and had a scarf on my head because I hadn't washed my hair that morning.I tried to walk across the hall when a man stopped me with his hand reached out."Hi,my name is Donny McKenthan.Would you like to work for IBM?"I replied,"Uh,no,thank you,I'm just getting something to drink from that machine over there."
    I ended up having a wonderful conversation with him,but I told him there was no way he could convince me.My course was set.I went out for dinner that night with some friends.When I mentioned my story,they couldn't believe I was foolish enough to turn down interviewing with this amazing company!I went home that night,dug out his card from the garbage bin and called him back.
    After a series of successful interviews,an IBM manager called me to extend an offer,which would be followed up in a few days in writing.When I asked what the salary was,he cryptically(含糊其辞)said 18,000.Inmymind,Ithought18,000 a year was low,given what I had been earning for part-time work paying my way through NYU.So I told him I thought I should earn more,and started to negotiate.He was surprised and explained that the starting salary for all trainees was set in store.
    The next day,I received the offer in the mail.As it turned out,I misunderstood the offer---I would earn $1,8000 a month.That was a great salary,so of course,I took the job.I never did tell my manager about my mistake,but a few months later he placed me in sales because I was the only trainee who had tried to negotiate a starting!That comedy of errors ended up being a wonderful 22-year career at IBM.
 
46.Why did the author go to the student center?D
A.To look for a job.
B.To meet a friend.
C.To wash his hair.
D.To get a drink.
47.For what reason did the author refuse the proposal to work for IBM?D
A.His course of life was not set yet.
B.He was not qualified for it.
C.The job had nothing to do with his major.
D.He already had a clear picture for his future.
48.How did the author's friends feel about his refusal of the interview?D
A.Satisfied.
B.Jealous.
C.Encouraged.
D.Astonished.
49.Why was the author placed in sales a few months later?C
A.He did very well in the training.
B.He had a law and business degree.
C.He was brave enough to negotiate.
D.He was a person full of curiosity.
50.What does the author intend to do by writing the passage?B
A.To inform us of the key to impressing employers in a job fair
B.To share with us his life experience of fun errors.
C.To convince us that life is full of uncertainty.
D.To interpret the great significance of negotiation.

分析 本文主要讲述了作者在无意间得到的工作面试机会上,对工资有误解而进行讨价还价,从而最后得到了工作的有趣故事.

解答 46.D 细节理解题.根据文章内容One day,I walked into the student center looking to get a soda我走进学生活动中心想要找一瓶苏打水喝.结合选项,故选D.
47.D 推理判断题.根据文章内容At the time,I was planning to get a law and business degree after graduation and wasn't even job hunting…I had accidentally walked into a job fair…My course was set.我在毕业之后没有打算找工作,因为我计划再学习以取得一个法律和工商管理学位.有一天偶然的进入一个招聘会,之所以拒绝别人的工作邀请,是因为我为自己设定了一个目标,而那并非去上班.结合选项,故选D.
48.D 细节理解题.根据文章内容When I mentioned my story,they couldn't believe I was foolish enough to turn down interviewing with this amazing company!当我向朋友们提到招聘会上的故事时,他们简直不敢相信.他们说我是非常愚蠢的拒绝了那么好一家公司的工作邀请.结合选项,D符合文意.
49.C 细节理解题.根据文章内容,but a few months later he placed me in sales because I was the only trainee who had tried to negotiate a starting几个月后,我之所以去开始从事销售,是因为,我是唯一一个在面试的时候对工资提出异议,进行讨价还价的人.结合选项,故选C.
50.B 写作目的题.根据文章内容,主要讲述了作者在无意间得到的工作面试机会上,对工资有误解而进行讨价还价,从而最后得到了工作的有趣故事.作者意在告诉我们这个由犯错而得到好结果的故事,结合选项,故选B.

点评 本文是人物故事类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

13.PSAs are often run for free,and are meantto educate (educate) people about health,safety,or any other social problem.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Towards the end of Middle English,a sudden change in pronunciation started,with vowels (元音) being pronounced shorter and shorter.From the 16th century the British had contact with many people from around the world.This meant that lots of new vocabulary entered the language.The invention of printing also meant that there was now a common language in print.Books became cheaper and more people learned to read.Spelling and grammar became fixed,and the dialect of London became the standard.In 1604the first English dictionary came out.
Early Modern English and Late Modern English are mostly different in the number of words.Late Modern English has many more words,mainly because of the following two reasons:First,the Industrial Revolution led to the need for new words.Second,the British Empire covered one quarter of the earth's surface,and the English language took in foreign words from many countries.
From around 1600,the English colonization (殖民地化) of North America led to American English.Some English pronunciations and words"froze"when they reached America.In some ways,American English is more like the English of Shakespeare than modern British English.Some expressions that are called"American English"are in fact from British expressions.They were kept in the colonies while lost for a time in Britain.Spanish also had an influence on American English.For example,words like canyon,ranch,stampede and vigilante are from Spanish.They entered English by the people of Spain who settled in the American West.French words and West African words also influenced American English.
Today,American English has a greater influence,because of the USA's movies,television,popular music,trade and technology.
8.What helped to increase the vocabulary of Late Modern English?D
a.the invention of printing
b.the Industrial Revolution
c.the colonization
d.the contact with other countries
A.a,b,c      
B.a,c,d      
C.a,b,d        
D.b,c,d
9.The third paragraph mainly talks aboutB.
A.English colonies in North America
B.the development of American English
C.other languages'influence on American English
D.the difference between American English and British English
10.The underlined word"froze"can best be replaced byA.
A.remained unchanged    
B.disappeared     
C.improved       
D.kept active.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.The most (61)energetic(energy) and important festivals are the ones that look forward to the end of winter and the coming of spring.At the Spring Festival in China,people eat dumplings,fish and meat and may give children(62)lucky(luck) money in red paper.There are dragon dances and carnivals,(63)andfamilies celebrate the Lunar New Year together.Some Western countries have very exciting carnivals,(64)whichtake place forty days before Easter,---in February.These carnivals might include parades,dancing in the streets day and night,loud music and colorful (65)clothing(cloth) of all kinds.Easter is an important religious and social festival for Christians (66)around/in the world.It celebrates the return of Jesus from (67)thedead and the coming of spring and new life.Japan's Cherry Blossom Festival happens a little (68)later(late).The country,covered with cherry tree flowers,(69)looks(look) as though it is covered with pink snow.
People love to get together(70)to eat(eat),drink and have fun with each other.Festivals let us enjoy life,be proud of our customs and forget our work for a little while.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

18.只要在过程中尽力了,你就没有必要太重视比赛的结果.(need n.)As long as you have tried your best in the process,there is no need for you to take the result of th ematch too seriously..

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

4.The earth provides us with almost everything that we need to eat,sleep,work and entertain.To do all this,we use the earth's resources.Because some of us have more buying power,they end up using more resources than they usually need.At the same time,we also create a great deal of waste and pollution.So we also need to think about how much land we use to deal with that waste.Then two things happen:first,large numbers of the world's population get much less resources than they need to live; second,the earth is damaged.
The amounts of resources we consumed are like footprints.They show whose lifestyles are a burden on the earth and whose lifestyles are not.Because a few people eat up most of the earth's resources,the majority have to bear the consequences-like pollution.Th is is the ecological footprints that the earth keeps in its memory.
Some years ago,a famous expert,called William Rees,developed this idea of the ecological footprints.Today,this idea has become like a magnifying glass (放大镜).It allows us to see whether we are living lives in a way that keeps the earth in a reasonably good shape.Once the earth goes out of shape,there is no hope for human beings.
Countries like the United States and Canada have big ecological footprints.Rees calculated that the average amount of energy and materials consumed by a Canadian is what a land of 4.3 hectares can produce.India has a footprint of 0.4.This means that the energy and materials consumed by an Indian is what 0.4 hectares of land can produce.But if we look more carefully,we will find that even within India,the footprints of the city Indian are much larger than the rural Indian.
32.Which of the following is the best title for this text?A
A.Footprints on the earth         
B.How to protect the earth
C.Footprints of wild animals      
D.How to reduce pollution on the earth
33.Our footprints on the earth refer toD.
A.the cities we build         
B.the cultures we create
 C.the marks we leave on roads behind us    
D.the resources we use and the waste we produce
34.According to the text,rich peopleB.
A.should give more money to the poor 
B.are using too many resources
C.are helping the poor to live better lives  
D.should live in rural areas with the poor
35.We learn from the text that ReesA.
A.put forward the idea of the ecological footprints
B.thought highly of the United States and Canada
C.thought India was an extremely poor country
D.thought rich people made great contributions to society.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Monthly Talks at London Canal Museum
Our monthly talks start at 19:30 on the first Thursday of each month except August.Admission is at normal charges and you don't need to book.They end around 21:00.
November 7th
The Canal Pioneers,by Chris Lewis.James Brindley is recognized as one of the leading early canal engineers.He was also a major player in training others in the art of canal planning and building.Chris Lewis will explain how Brindley made such a positive contribution to the education of that group of early"civil engineers".
December 5th
Ice for the Metropolis,by Malcolm Tucker.Well before the arrival of freezers,there was a demand for ice for food preservation and catering.Malcolm will explain the history of importing natural ice and the technology of building ice wells,and how London's ice trade grew.
February 6th
An Update on the Cotswold Canals,by Liz Payne.The Stroudwater Canal is moving towards reopening.The Thames and Severn Canal will take a little longer.We will have a report on the present state of play.
March 6th
Eyots and Aits-Thames Islands,by Miranda Vickers.The Thames has many islands.Miranda has undertaken a review of all of them.She will tell us about those of greatest interest.
Online bookings:www.canalmuseum.org.uk/book
More info:www.canalmuseum.org.uk/whatson
London Canal Museum
1213 New Wharf Road,London NI 9RT
www.canalmuseum.org.uk www.canalmuseum.mobi
Tel:020 7713 0836
33.When is the talk on James Brindley?D
A.February 6th.
B.March 6th.
C.December 5th.
D.November 7th.
34.What is the topic of the talk in February?D
A.The Canal Pioneers.
B.Ice for the Metropolis.
C.Eyots and Aits-Thames Islands.
D.An Update on the Cotswold Canals.
35.Who will give the talk on the islands in the Thames?D
A.Liz Payne.
B.Malcolm Tucker.
C.Chris Lewis.
D.Miranda Vickers.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.I accepted his challengeto run a race,though I may not be match for him.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.Besides the works of da Vinci,the Louvre Museum has more than 6,000 other European paintings,ranging from the 13th to 19th

查看答案和解析>>

同步练习册答案