【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Five ways to improve your life
Do you ever feel like you aren’t getting enough out of life? By doing a few simple things, you can brighten your days and make your life more fulfilling.
1.Get outside more often. It has been said that if you want to live a long life, you should spend as much time outdoors as you can while doing things that are not too physically stressful. Take a half-hour walk every day. 【1】
2.Get involved in your community. It’s hard to open a newspaper and not see the charity events going on close by. If you have the desire to help out, act on it. 【2】 And you will feel better, too.
3.Appreciate what you have. We all want things, but when not getting what you want when you want makes you sad and angry, you may be asking for too much soon. Look around at your life and focus on the good stuff(东西). 【3】
4. 【4】 Many people are tracing their family histories online these days. You can also research and write your own story. It will give you a fresh perspective on your life and allow you to remember things that you may have forgotten.
5.Make that apology. If there is someone in your life to whom you need to say “I’m sorry,” go ahead and do it, Letting go of hatred and admitting to your mistakes will give you more room to enjoy your time on the planet. 【5】
A.Plan some fun.
B.Write your story.
C.This will help you avoid depression.
D.You will make a difference in the lives of others.
E.So you need to have new things to look forward to.
F.It may also help you connect with a long lost friend.
G.See what you have, and don’t focus on what you lack.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】G
【4】B
【5】F
【解析】
试题分析:文章讲述了五点提高生活质量的建议。
【1】C考查对上下文的理解和推理判断能力。根据Take a half-hour walk every day.每天出门步行半个小时,C选项This will help you avoid depression.这会帮助你避免抑郁,符合,故选C。
【2】D考查对上下文的理解和推理判断能力If you have the desire to help out, act on it.如果你想帮助别人,行动起来,下文And you will feel better, too.你也会感到快乐。根据,D选项You will make a difference in the lives of others.你会改变别人的生活,符合,故选D。
【3】G考查对上下文的理解和推理判断能力。根据Look around at your life and focus on the good stuff(东西).看看你的生活,要注意那些积极的东西,G选项See what you have, and don’t focus on what you lack.专注于你有的东西而不是你缺少的东西,符合,故选G。
【4】B考查对上下文的理解和推理判断能力。根据You can also research and write your own story.你可以做研究并把你的故事写下来,B选项Write your story.把你的故事写下来,符合,故选B。
【5】F考查对上下文的理解和推理判断能力。根据If there is someone in your life to whom you need to say “I’m sorry,” go ahead and do it如果在你的生命中你有应该道歉的人,主动去道歉,F选项It may also help you connect with a long lost friend.这也会帮助你和一个很久不联系的朋友取得联系,符合,故选F。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解(二)阅读下文,并回答所提出的问题。(每小题2分,共10分)
Internet is educational .Many people think children should be allowed to surf the Internet as they wish .In this way ,they can look through different subjects on different kinds of websites according to their own interest .But in my opinion ,children should always be watched while surfing the Internet .
Many websites have information and pictures that children should not see .There are many things that children don’t understand .All of these may have some bad influence on children’s development .Also , it is dangerous to let children use chat rooms by themselves.Many parents tell their children not to talk to strangers on the street , so they should be careful of whom their children talk to on the internet,too .What’s more , sitting in the front of a computer for a long time isn't good for children’s eyes , so parents should monitor(监视) the time that children spend on the internet .
In a word ,children should be kept away anything that could be bad for them .I strongly believe that it is necessary for parents to watch their children when they use the Internet .
【1】Is the Internet educational all the time ?
___________________________________
【2】What do the parents tell children to do when they meet strangers on the street ?
_________________________________________________________________________
【3】Why shouldn’t children sit in front of a computer for a long time ?
__________________________________________________________________________
【4】Who can help children stay away from the bad influence on the Internet ?
__________________________________________________________________________
【5】What does the writer want to tell us in the passage ?
__________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】--- Excuse me, could you please tell me how to get to the nearest Wenfeng Supermarket?
---OK. It’ s two blocks straight ahead. You ______ miss it.
A. can’t B. mustn’t C. needn’t D. shouldn’t
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
假设你是李华。为了促进学生多读书,读好书,打造校园书香氛围,你校发起读书运动。请你按照以下要点写一篇倡议书,倡导同学们读书。
表达要点:1. 为什么读书 2. 读什么书, 怎样读书 3. 发起倡议
注意:可适当增加细节使行文连贯。字数110左右。开头已经为你写好,不计入总词数。
Dear schoolmates,
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中的两项为多余选项。【1】You probably think you will never be a top student. This is not necessarily so, however. Anyone can become a better student if he or she wants to. Here’s how:Plan your time carefully. When planning your work, you should make a list of things that you have to do. After making this list, you should make a schedule of your time. First your time for eating, sleeping, dressing, etc. Then decide a good, regular time for studying.【2】A weekly schedule may not solve all your problems, but it will force you to realize what happens to your time.Find a good place to study. Look around the house for a good study area. Keep this space, which may be a desk or simply a corner of your room, free of everything but study materials. No games, mobile phones, radios, or television. When you sit down to study, concentrate on the subject.Make good use of your time in class.【3】Listening carefully in class means less work later. Taking notes will help you remember what the teacher says.Study regularly. When you get home from school, go over your notes, review the important points that your teacher is going to discuss the next day, read that material.【4】If you do these things regularly, the material will become more meaningful, and you’ll remember it longer.Develop a good attitude towards tests. The purpose of a test is to show what you have learned about a subject. They help you remember your new knowledge. The world won’t end if you don’t pass a test, so don’t be over worried.【5】You will probably discover them after you have tried these.
A. There are other methods that might help you with your studying. |
B. Don’t forget to set aside enough time for entertainment. |
C. Take advantage of class time to listen to what the teacher says. |
D. No one can become a top student unless he or she works hard. |
E. Maybe you are a common student. |
F. Make full use of class time to take notes of everything the teacher says in class. |
G. This will help you understand the next class. |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】第一节 基础知识测试(共10小题;每小题1分,满分10分)
(一)根据下列句子所给汉语意思,写出空缺处单词或短语的正确形式(每空一词)
【1】The three star hotel offers a friendly ________ (氛围) and personal service.
【2】Scientists in different countries, working _________(独立)of each other, have come up with very similar results.
【3】It is his _________(难以置信)effort that leads to his magnificent achievements.
【4】Give Tom my _________(祝贺) on his promotion.
【5】One by one, the applicants left the interviewer’s office with_________(失望的)looks on their faces.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】写作
假设你是李平,最近参加了由某电视台举办的中学生英语演讲比赛并获奖,该台准备组织获奖者去北京参加一次英语夏令营活动,现就有关事项征求你的意见。请根据下表所提供的信息用英语以书信形式给予答复。请在答题卡上作答。
活动时间 | 7月15日~22日或8月15日~22日 |
活动内容 | 参加英语角 学唱英语歌曲 听英语讲座 表演英语短剧 看英语电影 教外宾学中文 |
对活动内容的 建议或要求 |
请注意:
1. 选择适合你的时间,并说明理由;
2. 选择两项你喜欢的活动,并说明理由;
3. 对活动内容提出至少一个建议或要求;
4. 词数:100左右;信的开头和结尾已给出。
Dear Sir or Madame,
I'm very glad to be invited to the English summer camp.
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
Thank you very much.
Yours truly,
Li Ping
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Brighton is the 【1】 (health)city in Britain with the highest level of personal trainers, yoga clubs and health food stores, according to a survey related on Friday.
The survey, 【2】 looks at 19 statistics covering health, 【3】 (fit)and environment, says Brighton has the highest number of residents 【4】 (eat) at least five kinds of fruit and vegetables a day.
The survey, 【5】 (conduct) for the Sky Travel channel, has compared 15 cities across the UK. It says Brighton residents live 【6】 an average age of 78 years old. They are twice as likely 【7】 (walk) or cycle to work as the people living in other parts of Britain.
In 【8】 (compare)with the national average, Brighton has nearly a third more health food stores and personal trainers than 【9】 in any other city in Britain. It has twice many yoga clubs, and the level of fat residents is below the national average.
Meanwhile, 【10】 survey also finds that Brighton residents have the best levels of cholesterol (胆固醇) and blood pressure in Britain.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
How to Make Friends
Friendship is a very important human relationship and everyone needs good friends. Good friendship has many benefits. It offers companionship, improves self-worth and promotes good health. There are times in our lives such as when we have recently moved into a new town, or changed our jobs or schools. Such changes often leave us without a friend _【1】___ . But for many of us the process is difficult and requires courage. Below are some helpful suggestions on how to make and keep friends.
1. Associate with others.
The first step to making friends is associating with other people. You can go to public places to meet new people. Besides, you will need to make yourself known by becoming an active member of such places.
2. Start a conversation
Starting a conversation is the second most important step in making new friends. ___【2】___
You can always start the conversation. Being able to make small talk is a very useful skill in relating with other people.
3. ___【3】___
Choosing friends with common interests is important in building friendship as these interests would always bring you and your friend together, Hanging out will always be a pleasant experience.
4. Let it grow.
It is a good thing to stay in touch. However, try not to press your new friend with calls, messages or visits as this would likely wear him or her out and finally you may lose your friend. _【4】___. The best friendships are the ones that grow naturally.
5. Enjoy your friendship
The best way to enjoy your friendship is to allow your friends to be themselves.__ 【5】____.
Try not to change them from who they are to what you want them to be. Become the kind of friend you will want your friend to be to you.
A. Be cheerful.
B. Do things together.
C. Do not wait to be spoken to.
D. Try not to find fault with your friends.
E. Making new friends comes easy for some people.
F. For a friendship to develop you need to stay in touch.
G. So you will need to give your friend time to react to you.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com