【题目】阅读理解![]()
![]()
(1)Why is June 6, 1990 a special day for Mommy?
A.Her dream of being a mother came true.
B.She found her origin from her Chinese mother.
C.She wrote the letter to her daughter.
D.Her female line was well linked.
(2)How does Mommy feel about her being given away?
A.It is bitter and disappointing.
B.It is painful but understandable.
C.She feels sorry but sympathetic.
D.She feels hurt and angry.
(3)What does “I stood out like a sore thumb” in Paragraph 5 mean?
A.I walked clumsily out of pains.
B.I was not easy to love due to jealousy.
C.I was impatient out of fear.
D.I looked different from others.
(4)What can be inferred from Mommy's Anglo family life?
A.She used to experience an identity crisis.
B.She fought against her American identity.
C.She forgot the pains of her early years.
D.She kept her love for Asia from childhood.
(5)Why did Mommy name her daughter “Shao-ming?”
A.To match her own birth-name.
B.To brighten the lives of the family.
C.To identify her with Chinese origin.
D.To justify her pride in Chinese culture.
(6)By “Your past is more complete than mine,” Mommy means ________.
A.her past was completed earlier than Shao-ming's
B.Shao-ming has got motherly care and a sense of roots
C.her mother didn't comfort her the way she did Shao-ming
D.her past was spent brokenly, first in Asia, then in the US
【答案】
(1)D
(2)B
(3)D
(4)A
(5)C
(6)B
【解析】本文是妈妈写给女儿的一封信,作者回忆了自己小时候的经历,以及给女儿取名字的由来。
(1)考查细节理解。根据第一段中的”You, little daughter, are the link to our female line, the legacy of other woman's pain and sacrifice 31 years ago.“可知对作者来说,1990年6月6日这一天是一个特别的日子,是因为她的母系得到了很好的传承。故D正确。
(2)考查推理判断。根据第二、三段作者的叙述可知作者母亲迫于无奈,不得不把她送到孤儿院。从作者描写的语气可以判断出对于她的被送走,她是痛苦的但又理解的。故B正确。
(3)考查句义猜测。根据第五段中的”In a family of blue-eyed blonds, though.和Whether from jealousy or someone who looked so different“都可以判断出作者在那些孩子中看起来与其他人不同。故D正确。
(4)考查推理判断。根据第五段中的”Lacking a mirror image in the mother who raised me, I had to seek my identity as a woman on my own. The Asian American community has helped me regain my double identity.“可以判断作者过去经历了一次身份危机。故A正确。
(5)考查推理判断。根据文章第五、六、七段可知,作者自身经历了身份危机。因此,妈妈给女儿取名“少明”是为了让她女儿避免她小时候的困扰。故C正确。
(6)考查句义猜测。此句的字面含义为“你的过去比我更完整”。根据下文”and each day I cradle you in your babyhood, generously giving you the loving care I lacked for my first two years.“可以判断妈妈意味着她将给予更多的慈母般的爱和归属感。故B正确。
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】THE 2019 NATIONAL BALLOON CLASSIC: July 26th - August 3rd
FOR 9 DAYS EVERY SUMMER, IOWA SKIES COME ALIVE as nearly 100 hot air balloons paint the town with brilliant colors and charming special shapes. Don’t miss a moment of the excitement as skilled pilots compete for points and prizes every morning and every evening. Great family fun and unbelievable entertainment value await you at the Memorial Balloon Field. Just sit back and enjoy the beautiful countryside as you listen to live music during the evening balloon flights. Grab a bite to eat, take the children to Kids Land, buy a balloon ride for a one-of-a-kind view, and prepare to be amazed as dark skies come alive with a mystical light during Dawn Patrols and Nite Glows.
![]()
【1】When could people attend the National Balloon Classic in 2019?
A.July 3rd.B.July 25th.
C.August 1stD.August 26th.
【2】What can people do on the National Balloon Classic?
A.Buy a balloon.
B.Take a balloon ride.
C.Paint balloons with colors.
D.Compete in a balloon flight.
【3】What can we learn about the admission?
A.Children are free of charge for entry.
B.People can only pay cash for admission.
C.People should print online tickets before entry.
D.People can call 815-777-2747 for further information.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】—What do you think of the conditions here?
—Oh, wonderful! _________ a better hotel.
A.Seldom we can find B.Rarely do we find
C.Never will we find D.Hardly can we find
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】With time going by, we have come to realize that creativity is _________ it takes to keep a nation highly competitive.
A. what B. how C. why D. that
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 Riding on the road? Time to review all that you learned in elementary school —especially if you'll be riding in traffic.
Always ride on the right side of the street in the same direction as the traffic. Never ride against traffic. Try to use bike lanes (车道)whenever you can.
Always stop and check for traffic in both directions when leaving your driveway. Some people in cars just don't see cyclists.
Watch traffic closely for turning cars or cars pulling out of driveways.
Don' t ride too closely to parked cars — doors can open suddenly!
Stop at all stop signs and stop at red lights just as cars do. Take special care at crossroads. It's d good idea to walk your bike across busy crossroads using the crosswalk.
Don't wear headphones while biking—you need to hear what's going on around you.
Never change directions or change lanes without first looking behind you and using the correct hand signals. That way everyone knows where you' re going. You can use your left arm for all hand signals. To show you' re making a left turn, hold your arm straight out to the left. To show a right turn, bend your elbow(肘部),holding your arm up in an “L” shape. And before you stop, bend your elbow, pointing your arm downward in an upside down “L” shape. Of course, you can also hold your right arm straight out to the right to show you are going to turn right.
Biking is a fun way to get exercise and a great way to get around, but bike injuries are common. So follow these tips to really enjoy your ride.
【1】While riding in the street, we shouldn't ride_______ .
A.in heavy trafficB.before parked cars
C.behind turning cars at crossroadsD.in the opposite direction of the traffic
【2】Listening to music while riding_______ .
A.is harmful to our hearingB.may put us in danger
C.may stop us changing lanesD.is a good way to help us relax
【3】Which two pictures might show the same direction?
![]()
A.a, bB.a, cC.b, dD.c, d
【4】What's the best title of this passage?
A.Riding safelyB.Riding in traffic
C.Correct hand signalsD.A great way to get around
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是李华,外教Saskia想给班上捐一些英文图书,委托你对班上同学的阅读兴趣做个调查。请根据下面的调查结果图表给Saskia写一封邮件,内容包括:
1. 调查结果;
2. 简单建议;
3. 表示感谢。
注意:1. 词数80左右;
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
![]()
Dear Saskia,
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Dear Lucy,
I was delighting to receive your letter. Thank you for the English dictionary you bought it for me. I received it this morning. There is no doubt that it is of great helpful to me. I’m deeply grateful for your advice what I should pay more attention to practice my spoken English. I’ve made up my mind to speak English both in and out of class. Next month I’ll take trip to Australia, which is organizing by my school. I hope I can practise my spoken English there as many as possible. By the way, I am sending you a set of stamp with this letter, and I’ll send you more if I got any. I do hope you will have a good holiday.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
(1) They have figured out carefully the time and money needed ______ the project.
(2) They requested that all the cleaning work ______ this morning.
(3) Lily managed ______ what the teacher encouraged her to do.
(4) Obviously,it was his hard work that helped him ______ excellent academic performance.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
The hot pot, dated back to several thousand years ago, is one of the traditional Chinese diets, which enjoys a wide popularity. In the cold winter, people like to eat the hot pot what instantly warms up their bodies and lift up their spirits. Nowadays in many residents, homes, the traditional coal-heated hot pots have been replacing gradually by modem electrical cooks. Hot pot styles and ingredients vary region to region in China. Generally speaking, the common meats used including pork, beef, chicken and duck, so other hot pot dishes are vegetables, mushrooms, noodles and etc. When people have the hot pot together, what real matters is not only the food but also the atmosphere.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com