精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
5.April 15th marks the 102nd anniversary(周年) of the sinking of the Titanic(泰坦尼克号).The 11-storey ship was not just very large,but also unusually luxurious (豪华).It is therefore not surprising that the sinking of the Titanic continues to attract the interest of people of all ages,even today.
Over the years,there have been many books about this tragedy(悲剧).However,very few have been written from the perspective(视角) of the young passengers.This is why I Survived the Sinking of the Titanic,1912by Lauren Tarshis is fun and different.The author uses facts from the real tragedy and makes up a heart-stopping adventure story starring a smart and brave boy George Calder.After spending an exiting vacation in England with their Aunt Daisy,ten-year-old Gorge and his little sister Phoebe,were heading home to America,aboard the greatest ship on earth,the Titanic!
Then on the night of April 14th,the first sign of disaster(灾难) appeared---the luxury ship hit a huge iceberg.But given that everybody in the world knew that the Titanic was unsinkable,there was very little cause for panic(惊慌).They were all confident that the ship's engineers would be able to repair the"slight"damage that had been caused by the iceberg.
This,of course,turned out to be untrue.Within a few hours the Titanic was not only sinking,but faster than most people had time to react.Added to this was the fact that there were not enough lifeboats to take all the passengers to shore.If that was not enough,when the emergency(紧急) call to get on the deck(甲板) came,Gorge realized that his sister Phoebe was missing.
Will George be able to find his sister and help her get to shore?To find out,be sure to read I Survived the Sinking of the Titanic,1912.

25.Who is the main character of I Survived the Sinking of the Titanic,1912?C
A.Lauren Tarshis.
B.Daisy.
C.George Calder.
D.Phoebe.
26.What can be learnt about the book?B
A.It tells an adventure story.
B.It attracts people of all ages.
C.It was finished in 1912in America.
D.It was written by a young passenger.
27.What happened the moment the ship hit a huge iceberg?D
A.The ship wasn't seriously damaged.
B.George realized Phoebe was missing.
C.The ship sank immediately.
D.The passengers weren't worried at all.
28.What made it more difficult for all the passengers to survive?B
A.The unskilled engineers.
B.The shortage of lifeboats.
C.No emergency call.
D.The disorder caused by panic.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了泰坦尼克号沉没的经过,失误,戏剧都加重了它的悲剧色彩.

解答 25.C.推理判断题.根据最后一段Will George be able to find his sister and help her get to shore?To find out,be sure to read I Survived the Sinking of the Titanic,1912可知我幸存下来的泰坦尼克号的主角是George Calder;故选C.
26.B.推理判断题.根据第二段However,very few have been written from the perspective(视角) of the young passengers可知这本书它吸引了各个年龄段的人;故选B.
27.D.细节理解题.根据第三段But given that everybody in the world knew that the Titanic was unsinkable,there was very little cause for panic可知船撞上冰山的时候乘客们一点也不担心;故选D.
28.B.细节理解题.根据倒数第三段Added to this was the fact that there were not enough lifeboats to take all the passengers to shore可知救生艇不足使所有乘客更难生存;故选B.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Trying to create a happy family atmosphere can sometimes feel like a
challenge in today's world.Everyone's busy,technology seems to take over a lot of spare time,and many adults and children feel stressed.However,there are some steps you can take to keep your family happy in the modern world.Step1:Eat Dinner Together Daily
    Take time out from your activities to eat dinner together as a family.Talk about your day,reconnect with one another,and discuss your future plans.It's a great way for parents and kids to stay involved in one another's lives.Step 2:Allow your Children to Have a Voice
    Telling kids,"It's my way or the highway,"isn't likely to yield happy results.Obviously,parents need to be in charge and need to be strict with kids accordingly,but kids should have some right in the family.Listen to your children's concerns,allow your children to offerinput,and be willing to admit when you're wrong.
Step 3:Establish Clear Rules
    Happy families need clear rules about expectations and behaviors that will not be tolerated.It can be helpful to write out a list of rules and keep them displayed in the house.Create rules that emphasize the importance of treating one another with respect.Encourage every family member to participate in establishing the household rules.Step 4:Develop Family Traditions
    Family traditions can help a family feel united.Traditions don't need to be reserved for holidays.Instead,you can create weekly or even daily family traditions.For example,make Sunday nights family game night and take turns picking out board games.Or make a tradition at bedtime where each family member talks about the highlight of their day.Creating such traditions will help your family stay connected.
25.To maintain a close family connection,you may refer toA.
A.Step 1 and Step 4                      B.Step 1 and Step 3  
C.Step 2 and Step 3                      D.Step 3 and Step 4     
26.The underlined word"input"in Paragraph 3 can be replaced by"C"
A.foods                                  B.mistakes      
C.ideas                                  D.rules    
27.What's the main idea of this passage?D
A.How to orga nize family activities.
B.Why kids should obey family rules.
C.How to develop family traditions properly.
D.How to create a happy family atmosphere.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Good health is the most valuable thing a person can have but one cannot take good health for granted.It is important to remember that the body needs proper care in order to be healthy.There are three things that a person can do to help stay healthy,eating right food,getting enough sleep,and exercising regularly.
Proper nutrition(营养) is important for good health.Your body cannot work well unless it receives the proper kind"fuel".Don't eat too much food with lots of sugar and fat.Eat plenty of foods high in protein(蛋白质),like meat,fish,eggs and nuts.Vegetables and fruits are very important because they provide necessary vitamins and minerals.However,don't overeat.It is not helpful to be overweight.
Getting the proper amount of sleep is also important.If you don't get enough sleep,you feel tired and easily get angry.You have no energy.Over a long period of time a little amount of sleep may even result in a change of personality(人的个性).Be sure to allow yourself from
seven to nine hours of sleep each day.If you do,your body will feel strong and refreshed,and  your mind will be sharp.
Finally,get plenty of exercise.Exercise makes the body stronger,strengthens the muscles(肌肉),and prevents you from gaining weight.It also improves your heart and lungs.If you follow a regular exercise program,you will probably increase your life-span(寿命).Any kind of exercise is good.Most sports are good for keeping the body in good shape:basketball,swimming,bicycling,running and so on.Sports are not only good for your body,but they are enjoyable and interesting,too.
(71)TitleHow to keep healthy
ThemeGood health is the most valuable thing but the body needs (72)lookingafter properly
(73)Tips/Suggestions/AdviceEat right food ●Take in proper nutrition.
●(74)Avoidenting too much food with lots of sugar and fat
●Eat plenty of foods high in protein
●Eat vegetables and fruits (75)containing/providingnecessary vitamins and minerals
Get enough sleep●Enough sleep makes you feel (76)energeticand calm
●Lack of sleep (77)causesa change of personality
Get plenty of exerciseExercise can
●make the body stronger
●strengthen the muscles
●prevent you from gaining weight
●improve your life-span and increase your heart and lungs
●keep the body (78)healthy
(79)ConclusionThe right foods,plenty of sleep and (80)regularexercise will make the world happier and healthier

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

13.当前不少文学作品被改编成电影.有人选择看电影,有人则喜欢读原著.请你以"Film or book,which do you prefer?"为题,按照下列要点写一篇英文短文.
要点:
(1)看电影:省时、有趣、易懂;
(2)读原著:细节更多,语言优美;
(3)我的看法及理由.
要求:(1)词数100左右,文章题目和开头已给出,不计总词数;(2)参考词汇:original  work原著.
                   Film or book,which do you prefer?
     Some of us think that it is better to see the film than read the book in the original______________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

20.We took part in a mountain climbing was organized by our school in April 10.At 8:00 am,we gathered at the foot of the mountain but set out for the top.All the way we were chatting,singing and laughing,enjoyed the fresh air and the beautiful scenery.While some fell behind,others will come and help.About 2 hours later,we all reached the top.They jumped and cheered with joy.At 6:00 pm,we got back home,tired but happily.The activity not only got us close to the nature and helped us to get relaxed from our heavy school work,but also developed the friendship among all of us.How a wonderful time!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

10.假定英语课上老师要求同学之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词.
2.只允许修改10处,多者(从11处起)不计分.
Millions teenagers live at homes without the Internet.The American government want to do something to change this.It says it was important for teenagers to learn online skills in order to keep up to the modern world.Have the Internet can also help people save money,let them to search for bargains and pay bills online.So they're setting up specially online centers.People don't have the web at home can get online in those centers.As well as saving money,the Internet is now one of the main way that people communicate with each other.The government also believes that people who don't have the Internet can get leaving behind their friends who do.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

17.Several young girls weresittingaroud(闲坐着),looking bored.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.How to choose appropriate books for English beginners
It is a conventional wisdom that in order to have a good command of English,the most effective way is to read English books widely.(36)F I would like to share some of my experience.
Jane Austen's Pride and Prejudice was my first English novel.It is recommended by many English teachers and professors as an ideal book for English learners.(37)AI had great difficulty in understanding the novel,let alone enjoying it.It's not the vocabulary that troubled me,but rather the way Austen constructs sentences,and her way of thinking,which seemed too remote to me at that time.
My fading enthusiasm was much recovered after reading Hemingway's novel Farewell to Arms.No long and complicated sentences.And I particularly liked his concise and straightforward style.(38)G I do not mean to exclude(排除) classical novels for ever.Actually,the second reading of Pride and Prejudice greatly pleased me(probably the result of my improved English comprehension).It is only that classical novels are less accessible to beginners due to their language styles and social background.
(39)E In fact,if you limit yourself to novels you will miss a lot of treasures.English essays can at once inform you,entertain you,and improve your taste in English.Here comes my second suggestion-essays are necessary.
My last advice is never to follow others'recommendations and opinions blindly.We should be open to various ideas,but always think and determine for ourselves.(40)CWith that in mind,we are bound to find out our favorite writers through reading and develop our fine taste in English.

A.But my experience was somewhat disastrous.
B.So one must read as many books as possible.
C.As a saying goes,one man's meat is another man's poison.
D.Anyway,novels are not good material for English learning.
E.However,reading novels is not the only way to improve your English.
F.Yet one may be at a loss to choose the appropriate books,especially as a beginner.
G.So as a beginner,you'd better choose contemporary novels instead of classical ones.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

12.What the Queen keeps inside it has long remained a mystery.Now a new book claims to cast light on the contents of the royal matriarch's main possession.
What's in The Queen's Handbag:And Other Royal Secrets reveals that though the 81-year-old British monarch(君主)doesn't carry cash,keys or passport-since she doesn't own one-her bag is far from empty.Inside are a collection of little presents from her children,a make-up case,some family photos,and a camera sometimes.There's also an s-shaped metal hook that she places on the dinner table's edge to hang her bag from so that it doesn't touch the floor.
Should you ever meet the Queen,it's not what's in her bag but what she does with it that should concern you.She uses her bags,of which she has about 200 made by London-based firm Launier,to send signals to her staff.
Before dining with Queen,a point is made to inform guests that dinner will end in about five minutes after she places her bag on the table top.
On walkabouts,she holds the bag to one side to show she intends to move on,at which point a lady-in-waiting joins the conversation,allowing her to slip away without causing offence.
When at a banquet,if the Queen's bag is placed on the floor then it's a sign that she's not finding the conversation interesting,and wants nothing more than to escape.However,if the royal bag is dangling(悬挂) happily from the crook of her left arm,she is happy and relaxed.
32.What does the article tell us about the Queen's handbag?D
A.She seldom has it with her.
B.She always carries the same handbag.
C.It used to be thought empty.
D.Its contents are not the same as ours.
33.When is it necessary for the Queen to convey her intention with her bag?A
A.When she is with guests.
B.When she eats outside.
C.When she has her staff around.
D.when she is tired of speaking.
34.The Queen gives no signal when sheA
A.hangs her bag on the metal hook 
B.hangs her bag from her left arm
C.places her bag on the floor     
D.puts her bag on the table top
35.By holding her bag to one side,the Queen shows she wants toC
A.talk to her lady-in-waiting         
B.start a conversation
C.stop to continue her walk          
D.go on with the talk.

查看答案和解析>>

同步练习册答案