B [2015 •河南省郑州市第一中学高一下学期期中考试]
Health experts are calling for action to expand cancer care and control in the developing world. A medical research paper says cancer was once thought of as a problem mostly in the developed world. But
now cancer is a leading cause of death and disability in poor countries as well. Experts from Harvard University and other organizations urge the interna?tional community to fight cancer aggressively, saying it should be fought in the way HIV/AIDS has been fought in Africa.
Cancer kills more than 7. 5 million people a year worldwide. Almost two thirds are in low-income and middle-income countries. They discover cancer kills more people in developing countries than AIDS, tuberculosis(月巿结核)and malaria (疰疾)combined. But the world spends only 5 % of its cancer resources in those coun?tries.
Felicia Knaul from Harvard Medical School was one of the authors of the pa?per. She was in Mexico when she was found to have breast cancer. She received treatment there and her experience showed her the sharp difference between the rich and the poor in treating breast cancer.
Felicia Knaul says, "And we are seeing how this is attacking young women. It's the number two cause of death in Mexico for women from thirty to fifty-four. All over the developing world, it's the number one cancer-related death among young women. I think we have to again say that there is much more we could do about it than we are doing about it.,,
Professor Knaul met community health workers during her work in developing countries. They were an important part of efforts to reduce deaths from the cancer. They were able to persuade people to get tested to prevent the illness. The experts say cancer care does not have to be costly. For example, patients can be treated with lower-cost drugs.
4. What would be the main idea for the passage?
A. Cancer―a leading cause of death in poor countries.
B. What should we do in preventing and treating cancer?
C. What makes the first killer in developing countries?
D. Experts urge more efforts to fight cancer in poor countries.
5. Felicia KnauTs experience in Mexico shows that _______ .
A. many Mexican women suffer from breast cancer
B. there is not enough medicine for cancer there
C. many Mexican women can't afford medical care
D. patients with breast cancer are treated differently
6. From what Felicia Knaul says, we can draw the conclusion that ______ .
A. breast cancer is a great threat to young women in developing countries
B. people don't pay enough attention to breast cancer
C. breast cancer is the second killer among women in Mexico
D. effective treatment for breast cancer is available in developing countries
7. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The number of cancer cases is decreasing.
B. HIV/AIDS is not being taken seriously in Africa.
C. Over 7. 5 million people die of cancer every year.
D. It is very expensive to treat cancer.
B[文章大意]文章呼吁人们关注发展中国家的癌症问题。
4. D主旨大意题。根据文章第一段可知D正确,文章正是为了呼吁更多的人关注贫穷国家的癌症问题。
5. D 细节理解题。根据第三段中"…her experience showed her the sharp difference between the rich and the poor in trea?ting breast cancer."可知穷人和富人在治疗乳腺癌方面不同, 因此D正确。
6. A 推理判断题。根据第四段"It's the number two cause of death in Mexico for women from thirty to fifty-four. All over the developing world, it's the number one cancer-related death among young women."可知在发展中国家,乳腺癌成为对年轻妇女的健康有巨大威胁的疾病,故A正确。
7. C 细节理解题。根据第二段的"Cancer kills more than 7. 5 million people a year worldwide."可知C正确。
科目:高中英语 来源: 题型:
10. Wang Peiwei decided not to have Yong Hui __________ (get) away with it for telling customers (lie).
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
4. ―When was it that your brother got home last night?
―It ______ have been around nine o'clock when he drove back home, for it was very dark.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
15. ―I want to persuade Marie to take part in the activity".
―It is out of the question. You not change her mind, because she is stubborn.
A. can B. would
C. should D. may
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
2. [2014 •江西卷]Life is unpredictable; even the poorest become the richest.
A. shall B. must
C. need D. might
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
9. ―Mr White, could you tell me whether I can be admitted to the university?
―There be no problem. Your score is well beyond the minimum admission limit.
A. could B. might
C. shall D. should
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
10. ―Do you think George has passed the driving test?
―No. If so, he his car to our college yesterday.
A. would drive B. drove
C. would have driven D. had driven
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com