精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
18.If women are mercilessly exploited year after year,they have only themselves to blame.Because they tremble at the thought of being seen in public in clothes that are out of fashion,they are always taken advantage of by the designers and the big stores.Clothes which have been worn only a few times have to be put aside because of the change of fashion.When you come to think of it,only a woman is capable of standing in front of a wardrobe(衣柜) packed full of clothes and announcing sadly that she has nothing to wear.
Changing fashions are nothing more than the intentional creation of waste.Many women spend vast sums of money each year to replace clothes that have hardly been worn.Women who cannot afford to throw away clothing in this way,waste hours of their time altering the dresses they have.Skirts are lengthened or shortened; necklines are lowered or raised,and so on.
No one can claim that the fashion industry contributes anything really important to society.Fashion designers are rarely concerned with vital things like warmth,comfort and durability(耐用).They are only interested in outward appearance and they take advantage of the fact that women will put up with any amount of discomfort,as long as they look right.There can hardly be a man who hasn't at some time in his life smiled at the sight of a woman shaking in a thin dress on a winter day,or delicately picking her way through deep snow in high-heeled shoes.
When comparing men and women in the matter of fashion,the conclusions to be drawn are obvious.Do the constantly changing fashions of women's clothes,one wonders,reflect basic qualities of inconstancy and instability?Men are too clever to let themselves be cheated by fashion designers.Do their unchanging styles of dress reflect basic qualities of stability and reliability?That is for you to decide.
21.To the writer,the fact that women alter their old-fashioned dresses is seen asB.
A.a waste of money          
B.a waste of time
C.an expression of taste       
D.an expression of creativity
22.The writer would be less critical if fashion designers placed more stress on theC of clothing.
A.cost     
B.appearance     
C.comfort       
D.suitability
23.According to the passage,which of the following statements is TRUE?A
A.New fashions in clothing are created for the commercial exploitation of women.
B.The constant changes in women's clothing reflect their strength of character.
C.The fashion industry makes an important contribution to society.
D.Fashion designs should not be encouraged since they are only welcomed by women.
24.By saying"the conclusions to be drawn are obvious"the writer means thatD.
A.women's inconstancy in their choice of clothing is often laughed at
B.women are better able to put up with discomfort
C.men are also exploited greatly by fashion designers
D.men are more stable and reliable in character.

分析 本文是一篇科教类阅读,属于说明文,作者认为不断变化着的时尚其实质是在故意制造时间和金钱上的浪费,对时尚业是否对社会真正做出重要贡献持完全否定的态度,服装的新潮流是为了在商业上剥削妇女而设的,相比女人,男人能够更理性地审视时尚.

解答 21.B.细节理解题.根据第二段Changing fashions are nothing more than the intentional creation of waste.可知,作者认为不断变化着的时尚其实质是在故意制造时间和金钱上的浪费.故选B.
22.C.推理判断题.根据第三段No one can claim that the fashion industry contributes anything really important to society.Fashion designers are rarely concerned with vital things like warmth,comfort and durability(耐用).可知,作者对时尚业是否对社会真正做出重要贡献持完全否定的态度,如果时尚设计师更强调舒适,作者会少些批判.故选C.
23.A.推理判断题.根据If women are mercilessly exploited year after year,they have only themselves to blame.Because they tremble at the thought of being seen in public in clothes that are out of fashion,they are always taken advantage of by the designers and the big stores以及下文内容可以推测出,服装的新潮流是为了在商业上剥削妇女而设的.故选A.
24.D.推理判断题.根据文章第四Men are too clever to let themselves be cheated by fashion designers.段可知,男人能够更理性地审视时尚.故选D.

点评 本文是一篇科教类阅读,题目涉及多道主旨大意题,细节理解题,推理判断题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

2.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文.短文中共有10处错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Dear classmates,
It is a pleasure for I to have a chance to make a short speech today.Recently,I had found that some of our classmates study late into the night and do not spare some time to take a rest during the day either.They often cannot help fall asleep in class.And some classmates seldom have breakfast,that is also a bad habit and will surely do harm to our health.
In my opinion,it is extreme important for us to have enough sleep and a proper diet.We must learn to make a wise use of our time,and only in this way can we keep fit or study well.I wonder if you agree me.
Thank you for listening.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.舒适;自由自在comfortable.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

6.What do you think of my plan for the holiday?
_____I agree.(  )
A..It couldn't be better.B..It couldn't be worse.
C..Have you got that?D.Is that right?

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

13.The people around you might make or break your life.So choose them cautiously and wisely on your life journey.
注意:
 1.无需写标题;
 2.除诗歌外,文体不限;
 3.内容必须结合你生活中的具体事例;
 4.文中不能透露个人姓名和学校名称;
 5.字数不少于120词,如引用提示语则不计入总词数.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

3.A recent housing project in Helsinki offers remarkably cheap apartments for those under the age of 25.They must commit to spending time with their older neighbors.
Helsinki offers 247-suqare-foot studio apartments with a bathroom,storage space,kitchen,and balcony for only 272every month---about a third of the average price for a studio in the city.The apartment is inside homes for the elderly,and the young renter must spend between three to five hours with their elderly neighbors each week.
Like pretty much all other major cities in the world,Finland's capital of Helsinki has faced rapid population growth in recent years.And with population growth,comes an inevitable rise in the cost of living,and of course,sharp increase in rent.Currently,Helsinki is ranked 14th on the list of the world's most expensive cities.For those young and freshly independent,this causes terrible problems-even homelessness.
"It's a very expensive city to live in,"Mr.Bostrom writes in an email to CNN's Eoghan Macguire."If you manage to get an apartment that the city owns,it can be quite affordable.The screening criteria included the ability to participate in a variety of activities,such as cooking or playing instruments,but the number of applicants for those apartments is so high that waiting list takes forever,"he says.
According to Helsinki's Youth Housing Association,they city council aims to ensure that every young person will have a home by 2018.Miki Mielonen,a representative of the youth department,says this project,currently in its trial stages,will help out young people while offering social benefits to senior citizens."I think there is quite a rigid opinion in Finland with many people thinking young of the old ideas that we are going to break down."
32.Helsinki probably rents a cheap apartment to a young man whoC.
A.reaches the age of 25                
B.has financial problems
C.promises to accompany the elderly     
D.agrees to share it with his neighbor
33.Which is the root reason for the housing problems in Helsinki?A
A.The population explosion             
B.The high living standard
C.World's priciest apartment rent         
D.Low employment of college graduates
34.According to Mr Bostrom,the cheap apartments areC.
A.well-decorated                      
B.difficult to afford
C.in short supply                      
D.popular with technicians
35.What can be inferred from the last paragraph?B
A.The young in Helsinki are mostly homeless
B.Helsinki will overcome people's prejudice
C.The project will be experimental in future
D.The project is more beneficial to the young.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.Mr.Swales was talking about what people do in his class.He also (41)wanted (want) to find out what his students wanted to be (42)when they grew up.He asked Billy Mitzer to say something about it first.
"My daddy works in a bank,"Billy Mitzer said."I guess I expect(43)to work (work) in a bank too.There's lots of money in the bank."
"My parents have a grocery store,"Emmy DiSalvo said."But I want to be an airline pilot."
Shirley Danes yelled,"Jodie's Daddy is a garbage man!"
Everybody in the class laughed out loud (44)at Jodie.She felt her face turn red.Everyone was laughing.Jodie looked at Mr.Swales.He was(45)angry (anger).He almost never raised his voice,but now he did.
"Silence!I want everybody to be quiet this instant."
The laughter stopped(46)immediately (immediate)."You should be ashamed of yourselves,"Mr.Swales said."(47)Being (be) a garbage man is difficult and enormously useful job.We should all be grateful to Mr.Harris.Where would we be without (48)him (he)?I think you all owe Jodie an (49)apology (apologize).And after that,you're all going to write his father a nice letter to tell him how much you appreciate (50)what he does for all of us."

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

7.-Hey!Fancy meeting you here!
-______________.(  )
A.How do you do?B.You bet
C.It's a small worldD.So do I

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.We won't take action             we believe things are getting better.(  )
A.thoughB.howeverC.unlessD.where

查看答案和解析>>

同步练习册答案