精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

                                      A

                                        ★

    We stood silently under the stars,just metres from our tent,hardly daring to breathe. Not far away stood four (黑斑玲) .Did they know, as we did,that a  leopala(豹子) lay under a bush?

    She jumped. Four shadowy shapes jumped into the woods. Had the leopard made a successful kill? The whole scene had taken place too quickly,and in not enough light,for any of US to be sure. In fact,we had been on our way from the tent to the suppertime campfire. Half an hour later we had a tale to outdo most told around the fire. “This has got to be the best nightlife in the world,answered my boy Toby,whe]tr some middle-aged tourists asked him how he was enjoying his holiday.

     So much for the lies of experts who doubted that safaris(游猎) would be workable for teenagers. True,this is a difficult age,with teens beginning to sense that they are too old for family holidays. But our kids didn't want to return to the kind of “teen clubs”. So,my wife and I thought,if we were going to have one really good family holiday,why not Africa?

Our holiday began with a flight to Aruslm airport,then a long drive south. We chose to stay at Mdonya Old River Camp because this is one that avoids soft beds and towels,etc; these,to my mind can prevent US from connecting with nature. Instead,the five of US shared a simple tent at the edge of a dried-up sand river.

     If there was one disappointment about the wildlife viewing in Tanzania,it was that game drives are not allowed in any of anthere  country  national parks after dark. But if anything,this made our night-time meeting with the leopard and impala outside our tent even more special.

     Our final trip was over to Zanzibar where we sailed out to a sandbank and watched a beautiful sunset. And we concluded(得出结论) that if there  is one family holiday that will attract teens,it is a safari.

1. When they were sitting round the campfire,the family .

   A. learned what happened in the end from other

    tourists

   B. were sorry about the death of four impala

   C. were proud of what they had seen earlier  

   D. saw a leopard hiding under a bush

2. The author and his wife decided on an African safari because they .

   A. didn't want to be with other families

   B. wanted to do something different from usual 

    C. were advised that teenagers often enjoy

    safaris

   D. wanted their children to learn some independence

3. Why did the author choose Mdonya Old River Camp?

   A. It was quite basic.

   B It wasn't easy to get to. 

   C. There was water nearby.

   D. The tents were of good quality.

4. What does the underlined word  this in Paragraph 5 refer to?

   A. The dark. 

    B. The rule,

    C. Their disappointment.

    D. Their plan.

5. How did the author feel about the holiday?

   A. Unsure whether they would come back again,   

    B. Unhappy they hadn't seen more animals,

    C. Satisfied the children had enjoyed it.

   D. Lucky they hadn't  been attacked.

1. C 2. B 3. A 4. B 5.C

1. C. 细节理解题。根据第二段中的 we had a tale to outdo most told around the fire 和孩子说的 This has got to be the best nightlife in the world

可知,在营火旁边,作者一 家所享受的他们之前遇到豹子的经历比别的露营者所讲的故事更精彩。他们很自豪有这样的经历。

2. B. 推理判断题。根据第三段中的 our kids didn't want to return to the kind of “teen clubs”可知,作者和妻子想有一个不同寻常的家庭旅行,因此选择了非洲狩猎旅行。

3. A. 细节理解题。根据第四段中的 We chose to stay at Mdonya Old River Camp because this is one that avoids soft beds and towels,etc; these,to my mind can prevent US from connecting with nature fo the five of US shared a simple tent可知2住者选择Mdonya Old River Camp是因为这个营地只有 很基础的设施。

4. B 题。根据前一句中的it was that game drives are not allowed in any of the country's national parks after dark可知,在坦桑尼亚的任何一家国家公园,都不允许天黑以后驱车游猎。

5.C。推理判断题。根据最后一段中的 we concluded that if there is one family holiday that will attract teens,it is a safari ,可推测,作者觉得这次非洲狩猎旅行非常吸引孩子,因此感到很满意。

题目来源:2016年英语周报高一新课标 > 第34期2015-2016年高一新课标

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

4.谢,我不抽烟——我正在尽量少抽。

I won't have a cigarette,thanks — I'm trying to 

on them.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

根据短文内容,f短文后的选项中选出能填 在空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

   The tradition of birthday parties started a long time ago. People thought that there was a special danger from evz7 (邪恶的) spirits,so friends and family came together to bring good thoughts and wishes and even presents. 36 But as uiuug?iis anu WIMICS

time went by,children and then adults began to have the? own birthday celebrations. There are s?me traditions — such as sending birthday cards,blowing out the candles on a birthday cake and singing the “Happy Birthday” song,that you can find almost anywhere,any time. 37

      In many English-speaking countries,a twenty-first birthday cake often has a key on top. 38 The key means that the young person is now old enough to leave and enter the family home at any time they want to!

     In the past in parts of Europe,men who reached the age of thirty and were still single,had to clean the stairs of the City Hall. This way every girl could see that the man didn't have a girlfriend.39

     After the age of thirty,many people prefer to forget their birthdays rather than celebrate them ... children often bring Mum (or Dad) breakfast in bed. 40 It's also a day when your friends and family have to pay if you go out for drinks or a meal!

   A. Birthday traditions are.around the world.

   B. At one time,only kings had birthday parties.

    C. Or the cake itself is sometimes in the shape of a key.

   D. It's traditional to give flowers and enjoy a special meal.

   E. Family members put many sweets on the birthday cake.

   F. They could also see how good he was at cleaning the house!

   G. Others are more specific to certain ages and certain countries.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

请和你和同学一起认真分析下面句子,并补全所缺内

容。这种学习方式能逐步提高作理解长难句的能力。

1. It is Henry Adams,an American businessman,who is lost in London and does not know what he should do. (P17)

分析

① 本句是一个主从复合句。

② 主句是It is 4Henry Adams,an American businessman Henry 的同位语。

③ who引导非限制性定语从句,在从句连接两个并列 的谓语is lost和does not know,know后跟一个由what引导 的 从句。

[句意]他叫亨利•亚当斯,一个美国商人,在伦敦迷了路,不

知该怎么办。

[仿写]她叫露西,一个外国游客,丢了钱包,不知道该怎么办。

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

2. Sophia cannot f herself for not seeing her mother before she died.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

7. A h is a woman who invites someone

to a meal or party,or to stay for a short time in her home.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

[写作任务]

英语课上,老师要求你们根据课文内容续写一段《百万英镑》的剧本,

设想予利从饭店出来,走进一家理发店 所发生的事。

注意:词数250-300C开头已给出,但不 计入总词数) 。

Act I,Scene 5 

NARRATOR: Henry smiles as he leaves the restaurant. When he is walking down the street,he sees a sign for a barber shop. In a shop window,he looks at his own hair. Since it is too long,he decides to get it cut. 

HENRY: Good afternoon,like to get a cut,if I may.

BARBER:

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

3. We '11 be told tomorrow we should take the exam or not.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

2. What happened to the ship (仍然是个迹) .

查看答案和解析>>

同步练习册答案